Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,לאחר לבטים רבים החלטנו ללכת על רכב לאימי סוזוקי סוויפט החדשה שנת 2007. גימור GLX המפואר ביותר

האמת,שזה האוטו הראשון שנסענו לבדוק באופן ספונטני,דיברנו עם המוכר נשמע אחלה בחור,במקרה גם גר בשכונה שלנו אז נסענו לראות במה מדובר והתרשמנו מהרכב.

עשינו נסיעת מבחן,מלבד בעיה שהרכב רועד בבלימה שנאמר לנו בבדיקה שזה חופש בדיסקיות לרפידות ולהחליף בלמים כל הבדיקה יצאה פשוט מצויינת. גיר שילדה מנוע מושלמים,לא עשה תאונות מעולם צבע מקורי אבל...

האוטו מפוצץ בשריטות וחריטות כתוצאה מוונדליזם מכוער במיוחד. הרכב זקוק ללא שום עוררין צבע כללי חדש.

הרכב יד שניה עם 55 אלף קילומטר צבע כסוף. פרטי

המוכר רצה 65 אלף בהתחלה אך מהר מאוד הבין שזה לא ריאלי ואמר שהוא יירד במחיר זה בטוח, ואף מוכן לצבוע לי את הרכב על חשבונו צבע כללי במוסך מורשה של סוזוקי.

השאלה היא: האוטו כחודש לפני טסט,ומלבד צמיגים והחלפת ברקסים אין עוד מה לתקן\להחליף ברכב.

האם כדאי לעשות צבע כללי לרכב? בהתייעצות עם המוסכניק שלי,מלבד הדברים הטכנים,במידה ונרצה למכור את האוטו בעתיד ויראו בבדיקה שאוטו שנת 2007 עשה צבע כללי,זה מחשיד.

כמובן שנצלם את הרכב במלואו לפני הצבע ואחרי,בבדיקה נאמר לנו שהם רואים שהצביעה בגלל אסתטיקה ולא כתוצאה מתאונה וכד'...

כמה ירידת ערך יש לרכב לאחר צבע כללי? והאם בכלל כדאי לעשות זאת? או פשוט לעבור לרכב אחר...

מה המחיר הריאלי לשלם על הרכב אחרי צבע כללי במוסך? לפני טסט והתיקונים המזעריים שצריך...

מחירון 63K

תודה!

פורסם

שמע, אני לא חושב שאתה יכול להוריד לו במחיר אחרי צביעה כללית - זה או הורדה במחיר או צביעה על חשבונו. למה גם וגם?

צביעה כללית תעלה לפחות 5000 ש"ח.

טסט עוד 1000 ש"ח לפחות.

צמיגים - 1200 ש"ח לכל ה-4.

ברקסים - הצעת מחיר ממוסך מורשה.

סה"כ אני הייתי מנסה להוריד את מחיר הצביעה + התיקונים + הטסט מהרכב.

אני בתור מוכר בטוח לא הייתי מוריד את זה, אבל בתור קונה הייתי מנסה.

כמו כן גם אני לא הייתי צובע את הרכב - גם על הצבע החדש יהיו שריטות - הרבה יותר קל להוריד במחיר בהמשך מאשר לנסות לשכנע בן אדם למה צבעת את הרכב.

פורסם

במידה ואלו היו שריטות קלות מילא,אבל האוטו פשוט מלא בחריטות מסביב לכל הרכב,פשוט מגעיל לראות אותו ככה והוא ישר אמר שצריך לצבוע את הרכב ושהוא מוכן לעשות זאת,עוד לפני שדיברנו על זה.

צבע כללי במוסך מורשה 5000 שח? נראה לי הרבה יותר לא?

צמיגים זה הרבה יותר מ1200,מעדיף לא לשים צמיגים סיניים.

ברקסים במידה ואלו רק שני הבלמים הקידמיים אז זה 400 שח.

טסט זה 1250 שח

יש ירידת ערך גדולה מאוד לאחר צבע כללי לא? גם אם זה לא נבע מתאונה...

פורסם

אני לא חושב שיש ירידת ערך על צביעת רכב במידה ויש תמונות

שמע לפני 3 שנים נסענו לקנות סוזוקי R750 ( אופנוע אבל בכל זאת כלי רכב :) ) האופנוע יצא מבדיקה כמו חדש, הבן אדם אמר שהאופנוע עבר צבע ואפילו הראה לנו תמונות שלו מלפני הצבע!

האופנוע לא החליק או משהו, הוא עבר ונדליזם של אנשים צרי עין!

לבסוף קנינו אותו במחיר מחירון, ואנחנו פדנטים ברמות.

תצלם, אם האוטו שמור באמת, ואתה תשמור עליו שמור ברמה הזאת! לא תתקשה למכור אותו להערכתי

פורסם

זה בדיוק אותו מקרה,האוטו עבר וונדליזם נוראי שלא ראיתי עוד כמותו,פשוט מזעזע. הוא לא לקח את זה יותר מדי קשה,אמר לנו בפנים שבגלל זה ידוע לו שהוא יוריד הרבה במחיר והוא יצבע לנו את האוטו במוסך מרכזי של סוזוקי.

השאלה היא אם יעשו את הצביעה מקצועית? לא יהיה נעים במידה והוא יחזיר את הרכב מצביעה ונבוא להעביר בעלות,ואני אראה כתמים של צבע על הג'אנט,חלונות וכד'.. או בקיצור שהצביעה לא תיהיה מקצועית.

כמו כן צריך להתחשב בטסט ובצמיגים המקוריים של הרכב משנת 2007:shock:

כמה להוריד מהמחירון 63K במצב כזה?

פורסם

שמע, אני אכנס לזה קצת יותר ברצינות:

1. ירידת ערך - יש ירידת ערך שנקבעת על ידי שמאי והיא ירידת הערך האמיתית - ויש כל מיני "ירידות ערך" - שזה פתחים להורדת מחיר במו"מ. לא צריך להיות לרכב הזה ירידת ערך אם יעשו לו צבע כללי ברמה טובה שלא כתוצאה מתאונה - בוא לא נשכח שזה כבר לא רכב חדש, מדובר ברכב בן 5 אוטוטו - כל הרכבים האלו כבר שרוטים וכו'... לכן רכב עם צבע חדש ומבריק זה יתרון (בהנחה שהצבע לא מסתיר משהו).

2. הצביעה - קודם כל מוסך מורשה אומר בהכרח יותר יקר אבל לא יותר טוב. אני לא בטוח שיש יתרון לצבוע רכב במוסך מורשה, אלא למצוא פחח אומן ומומלץ ולבצע אצלו - העבודה תצא טוב וזול יותר. ובכלל אני הייתי מעדיף להוריד את מחיר הצביעה מהמחיר הכללי וללכת לצבוע לבד איפה שאני רוצה - איפה שהצבעי והפחח יתנו לי דין וחשבון ולא לבעלים הקודמים ואני יודע מה סיכמתי איתם ומה איכות העבודה. לא יודע איזה בעל רכב פראייר מצאת - אבל אם הוא מוכן ללכת לשלם על צביעה כללית לרכב שהוא מוכר עכשיו יותר מ-5000 ש"ח - מה אני אגיד לך...

3. צמיגים - לא יודע מה המידה בסוויפט - אבל עד 400 ש"ח לצמיג מצורים לסגור אותך יופי גם לצמיגי מותג. אז נגיד 1600 ש"ח צמיגים. אם אתה רוצה איזה צמיג RIR וכו' - אני לא חושב שבעל הרכב אמור לממן לך דבר כזה - ולא הייתי מכניס את זה למו"מ בכלל. כנס ל-TIERS4U תבחר לך סט של חברה מוכרת ותראה שהמחיר הוא סביב ה-400 ש"ח לצמיג.

4. ברקסים - אמרת 400 אז סבבה.

5. טסט - מה שאתה אומר.

לסיכום:

אתם יושבים במצב כזה:

הרכב צריך לפי דעתך השקעה בסך שקרוב ל-9K ש"ח ולכן זה מה שאתה רוצה להוריד מהמחיר.

אם המוכר יסכים - הרווחת.

זה שוק של קונים עכשיו.

אבל קשה לי להאמין שהוא גם ייצבע, גם יוריד לך על כל התקלות ויישלם את הטסט וגם יוריד לך "ירידת ערך" וכו'.

זה נשמע כאילו אתה רוצה לקנות את הרכב ב-40K.

מצידי תנסה - אבל שוב, לדעתי אתה קצת לא הגיוני בדרישות שלך.

פורסם

אוקיי קצת נסחפת פה.

קודם כל בעל הרכב אינו פראייר ולא תפסתי שום פראייר בוא נתחיל מזה.

בעל הרכב קנה רכב חדש והוא ממהר למכור את הרכב גם בגלל שכנראה באו לפניי קונים וראו את מצב האוטו,ולכן הציע מעצמו שהוא יצבע את הרכב.

צמיגים בדקתי אכן באתר,צמיגים מסוג FALKEN 185/60HR15 ZE912 84H TL יוצא לרבעיית צמיגים כאלו 1372 שח כולל עבודה ומעמ.זו לא הבעיה.

טסט עוד חודש,לכן הוא יהיה מוכן להוריד במחיר ולא להעביר את הרכב טסט,ככל שהאוטו יגיע למועד הטסט הוא לחוץ יותר למכור וזה נכון לגבי כל מוכר.

סה"כ הבעיה היחידה זה עניין הצבע והפחד מירידת הערך שזה יגרום.

לא מחפש לקנות את האוטו ב40K,האם מחיר של 58K מקובל?

מכיוון שיש עוד רכב זהה,אך שנת 2008 עם 60 אלף קילומטר יד שניה כסופה ובאמת נראית יפהפיה לא ידוע מצבה הטכני,שדורשת 58K אך יד קודמת ליסינג... לכן אנחנו העדפנו את הרכב הנ"ל לאחר צבע באותו מחיר.. אומנם שנה פחות אבל זה לא מעניין אותנו....

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אם תצבע את הרכב (אתה או הוא זה לא משנה) ולא יהיו לו תאונות כשתרצה למכור אותו, הוא יעבוד בדיקה של מכון ולא יגידו כלום על השלדה, רק יגידו שעשו צבע כללי. תסביר לקונה העתידי שהרכב עבר וונדליזם ושרטו אותו בצורה מכוערת אז צבעת. לא מאמין שעל זה יורידו לך במחיר, כל עוד השלדה בסדר ולא מצאו רמזים לתאונות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אוקיי קצת נסחפת פה.

קודם כל בעל הרכב אינו פראייר ולא תפסתי שום פראייר בוא נתחיל מזה.

בעל הרכב קנה רכב חדש והוא ממהר למכור את הרכב גם בגלל שכנראה באו לפניי קונים וראו את מצב האוטו,ולכן הציע מעצמו שהוא יצבע את הרכב.

צמיגים בדקתי אכן באתר,צמיגים מסוג FALKEN 185/60HR15 ZE912 84H TL יוצא לרבעיית צמיגים כאלו 1372 שח כולל עבודה ומעמ.זו לא הבעיה.

טסט עוד חודש,לכן הוא יהיה מוכן להוריד במחיר ולא להעביר את הרכב טסט,ככל שהאוטו יגיע למועד הטסט הוא לחוץ יותר למכור וזה נכון לגבי כל מוכר.

סה"כ הבעיה היחידה זה עניין הצבע והפחד מירידת הערך שזה יגרום.

לא מחפש לקנות את האוטו ב40K,האם מחיר של 58K מקובל?

מכיוון שיש עוד רכב זהה,אך שנת 2008 עם 60 אלף קילומטר יד שניה כסופה ובאמת נראית יפהפיה לא ידוע מצבה הטכני,שדורשת 58K אך יד קודמת ליסינג... לכן אנחנו העדפנו את הרכב הנ"ל לאחר צבע באותו מחיר.. אומנם שנה פחות אבל זה לא מעניין אותנו....

אם לרכב יש טסט עוד חודש אז הרישיון החדש צריך להיות כבר בתיבת הדואר שלו,.אני מקבל רישיונות חודשיים לפני הטסט (לפעמים, יש לי 5 רכבים אז לצערי אני מכיר היטב את הנוהל). בנוסף הוא יכול לגשת למשרד הרישוי ולהוציא רישיון חדש במקום, לשלם בדואר וללכת לעשות טסט. תמיד עדיף להוריד את הסיכון ולתת לו לשבור את הראש עם הטסט, לך תדע על מה יפלו עלייך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני אתמקד בנושא הצבע, באמת ממליץ שלא לבצע צביעה כללית לאוטו בן 5. נסה אצל דיטיילר מקצועי או במקומות שמתמחים בתיקונים מקומיים ברמה גבוהה כמו אוטופיקס בהרצליה. גם תיקון וטשטוש רק של חלק עדיפים מצביעה ופחחות לכל הרכב.

בהצלחה.

פורסם

האמן לי שחשבתי על זה אך הוונדליזם כל כך רציני שאין סיכוי אפילו לטשטש.אלו שריטות עמוקות בתוך הצבע בכל היקף האוטט.פשוט עצוב לראות רכב במצב כזה אך אין יותר מדי ברירה..

פורסם

פרסם תמונה עם אבטיח לקנה מידה :wink:

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אוקיי עידכון קצרצר:

סגרנו עכשיו על הרכב-58K כולל הצביעה שהוא עושה במוסך מרכזי סוזוקי. כמובן שיצלם את הרכב לפני ואחרי צבע.

את התיקונים אנחנו עושים מן הסתם,נתחיל בהחלפת צמיגים ובלמים.

לפי דעתי מחיר מצויין,האוטו באמת שווה את זה,הבן אדם היה אדיב,נחמד ואמין מאוד. נהנו לעשות אתו את העסקה למרות שזה הרכב הראשון שראינו,אך תחושה ראשונית שזה האוטו והבן אדם עשה את שלו8)

אז אפשר להגיד להתחדש :)

• תוכן חדש...