Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם, מצטער מראש על ההפגזה בשאלות.

הרכב כמו בכותרת: פורד מונדיאו 2002, שמור ומטופל בקפידה, משרת אותי נאמנה כ- 3 שנים.

הבעיה:

אתמול בלילה חזרנו מארוחת החג וכשהגעתי לחניה הבחנתי שהמאווררים ברדיאטור פועלים במהירות מקסימלית.

מההיכרות שלי עם הרכב, זה דבר נדיר גם בימי קיץ לוהטים, ולרוב הם פועלים במהירות רגילה.

לאחר כמה שניות הם חזרו למהירות רגילה ואז כבו. כיביתי את המנוע, אבל חשדתי שמשהו לא בסדר.

פתחתי מכסה מנוע ולהפתעתי גיליתי מיכל עיבוי ריק מנוזל קירור ! (דווקא לפני שבוע בדקתי והמפלס היה תקין).

יש לציין שבמהלך הנסיעה ובעצירה בחניה, שעון החום קבוע בחצי.

הנחתי לרכב להתקרר מס' דקות ופתחתי את מיכל העיבוי. הנוזל חזר/עלה לקו המינימום, ולאחר מס' דקות ירד חזרה.

חיכיתי עוד קצת שיתקרר והוספתי כ- 3 ליטר מי ברז עד לקו המקסימום (לא היה לי נוזל קירור, בהזדמנות הראשונה אחליף).

התנעתי את הרכב לחצי שעה, במהלכה המאווררים פעלו פעמיים במהירות רגילה, כל פעם למס' שניות.

המים במיכל העיבוי נשארו על קו המקסימום ולא מצאתי נזילות או טפטוף מתחת לרכב או מצינורות. שעון החום קבוע בחצי.

על פניו ניראה שהכל תקין.

הבוקר שוב בדקתי - ואין נזילות/שלולית מתחת לרכב, הכל יבש. המים במיכל העיבוי נותרו במקסימום.

הערות:

לפני 5000 ק"מ היה טיפול והוחלף במוסך נוזל קירור לפי בקשתי (צריך לרענן מדי פעם או שאני טועה ? ).

אני לא מכונאי אבל ידוע לי שצריך ניקוז אויר, אך נאמר לי שבדגם הזה אין צורך כי יש לו ניקוז עצמאי (נשמע לי תמוה אבל מי אני שאתווכח עם בעל מקצוע). בכל זאת הבוחן עשה סיבוב של חצי שעה כדי לוודא שאין כיסי אויר במערכת הקירור.

מאז ההחלפה בדקתי מדי פעם את מפלס הנוזל והוא היה תקין, הפעם האחרונה הייתה לפני שבוע.

עד כמה שידוע לי, לא הוחלף ברכב רדיאטור.

לא ניראה שיש לחץ בצינורות, והטמפ' בהם יחסית שווה בזמן עבודה.

מפלס השמן תקין ועומד קבוע על המקסימום מאז הטיפול האחרון (לפי בדיקה בבוקר כשהמנוע קר).

אז מישהו יכול לתת לי כיוון לפני שאני רץ למוסך ?

אולי משאבת מים ? צינור סדוק/לא מהודק ?

רדיאטור ? פקק מיכל עיבוי ?

והכי חשוב: להשאר תקוע בחג או לנסוע ולבדוק נוזלים ?

תודה לעוזרים ושנה טובה לכולם !

פורסם

אמרת שהחליפו לך מים לפני 5000ק"מ? אז יכול להיות שלא סגרו טוב את הפקק ו/או שהגומיה שעל הפקק (אם יש) נפלה ואז התאדו המים.

יכול להיות גם שיש לך נזילה מהפלאנג' מים או מהמשאבת מים.

בכל מקרה עדיף שתיגש למוסך, הם יוכלו לראות יותר טוב ממך אם יש נזילות כלשהן או לא.

פורסם

אוקיי הבעיה נפתרה, היום בצהריים התפנה לי קצת זמן להתעסק עם זה.

מסתבר שהיה צינור סדוק.

אני לא בטוח איזה צינור בדיוק, אנסה לתאר:

הוא יוצא מתחתית מיכל העיבוי ואז מתפצל לשניים. אחד מהשניים שאחרי הפיצול היה סדוק עקב חיכוך עם תושבת המאוורר שקרעה אותו.

בגלל שבחג המוסכים סגורים הלכתי לחבר שהוא מכונאי, אז הוא עשה לי סידור זמני:

הוא חתך את הקטע הסדוק וקיצר מעט את הצינור, אח"כ חיבר בניהם עם מחבר פלסטיק ובנדים ממתכת.

אח"כ קשירה עדינה עם אזיקון כדי למנוע ממנו שוב חיכוך עם התושבת של המאוורר.

הוספנו נוזל קירור, בדקנו חיבורים ונזילות, עשיתי נסיעה של 50 ק"מ עם ובלי מזגן, בינתיים הכל תקין.

תודה לקודמי שניסה לעזור,

שיהיה חג שמח לכולם !

• תוכן חדש...