Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דואר איבד חבילה, למי פונים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי מאיביי מוצר, קיבלתי מהדואר פתק אפור להגיע לקחת את החבילה.

כשהגעתי לסניף אמרו לי שזה לא אצלם והפנו אותי לסניף המרכזי ששם חיפשו את החבילה וטענו שהם לא יודעים איפה זה.

ברור שהמוצר בארץ ויש חשש שנעלם. למי אני יכול לפנות כדי לקבל את המוצר או פיצוי כנגד עלות המוצר?

הרי הם הודיעו לי שהחבילה אצלם באמצעות הפתק, זאת אומרת שיש להם אחריות מלאה לחבילה עצמה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

גש לסניף (המקומי, לא המרכזי) ותצעק עליהם שיחפשו שוב.

רוב הסיכוים שזה שם ואין להם כוח/יכולת לחפש כמו שצריך.

ברגע שאתה מקבל את הפתק האפור, זה אומר שהסניף המרכזי כבר שיחרר את החבילה לסניף המקומי.

בסניף שלי יש 2 עובדים, אחד מהם ותיק ועובדת נוספת שהגיעה לא מזמן.

באתי פעם לאסוף חבילה כששניהם היו בסניף. טיפלה בי החדשה.

במשך 15 דקות שלמות היא חיפשה את החבילה ובסוף טענה שזה לא נמצא בסניף. ביקשתי שתחפש שוב ועדיין לא מצאה.

בסוף התערב העובד הותיק ומצא אותה תוך פחות מחצי דקה.

פורסם

אני דווקא לא הייתי נוקט בגישת ההתבהמות.

מהניסיון שלי (ואני מזמין הרבה מחו"ל - כמה חבילות כל חודש) - טלפון לסניף (לא לעמוד בדלפק + תור וכל זה) ובקשה מנומסת - הביא לחיפוש ומציאת החבילה והיא חיכתה לי אצל המנהל סניף איפה שאשתי אספה אותה בשניה וחצי ללא תור ובחיוך מכל הצדדים.

במיוחד אם זה חבילות קטנות / בינוניות לפעמים הדוורים לוקחים את זה איתם או מחזירים את זה במקרה של אי מסירה ושם נוצר רוב הבלאגן.

לגבי האחריות והפיצוי - אלא אם הדואר היה מבוטח - נראה לי חוץ מלפנות למוכר ולנסות לגעת בליבו - אתה די יכול לדבר ללמפה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הסניף הקטן הוא בגודל של 3 מטר על 3 מטר, הוא משרת כמות אוכלוסיה קטנה מאוד והעובדת שם ותיקה ויחידה. היא תמיד עוזרת יותר ממה שצריך והיא טוענת שהחבילה לא אצלה למרות שהפכה את המקום.

כשיש לי פתק ביד זה לא אומר שהחבילה נמצאת בסניף ממנו אני צריך לקחת אותה. כבר קרה לי שקיבלתי פתק ביום חמישי ובאתי כמובן בשישי (יום אחרי כמו שכתוב בפתק) לקחת את החבילה והוסבר לי שהם מקבלים את החבילה רק יום אחרי שאני מקבל את הפתק (לכן כתוב לבוא ביום שאחרי) ובימי שישי הם לא מקבלים חבילות מה שאומר שרק ביום ראשון אני מקבל את החבילה.

זה רק כדי להראות לך שאין קשר בין זה שאתה קיבלת את הפתק ועובדה שהסניף המרכזי שיחרר את החבילה. יתכן ואחד העובדים במרכזי פשוט העלים את החבילה לכיס שלו מבלי שתדע. מה גם שכתוב שיש מס של 35 שקלים על החבילה והיא עלתה לי 50 דולר, הזוי משהו.

ליביו, הדואר לא היה מבוטח, אבל אם דואר ישראל אומר שהחבילה שלי אצלו ואני צריך לבוא לקחת אותה, זה מוכיח שהיא אצלו והאחריות היא שלו.

in the face

with a chair

פורסם

גם אם לא נעשה ביטוח יש כללים לביטוח של הדואר. כסף קטן בד"כ לעומת ערך הפריט.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

1. בררתי מול השולח, הוא בדק ומצא שהפריט בישראל ואפילו נתן לי את הברקוד שמופיע על הפתק שיש לי ביד.

2. האם על כרטיס זיכרון של 50 דולר יכולים לגבות ממני מיסים? זה 50 כולל משלוח. הם מבקשים 35 שקלים מיסים.

מחר אני אגש בעצמי לדואר ואתן להם לראות שאפילו המוכר יודע שזה בארץ ושאו שימצאו את החבילה או שיזכו אותי במחיר מלא של עלות החבילה. בכל אופן תוגש תלונה לדואר ישראל שיחקרו את הסיפור כי בסניף המרכזי בעיר עושה רושם שלא אכפת להם מהחבילה שלי למרות שהם מודים שהיא עברה אצלם, הם פשוט מפילים הכל על הסניף השכונתי שלא קיבל מהם את החבילה בכלל.

אגב, על הפתק כתוב שהוא הונח אצלי בבית בתאריך 7/9, למרות שבמציאות הוא הונח בתאריך 9/9.

in the face

with a chair

פורסם
אני דווקא לא הייתי נוקט בגישת ההתבהמות.

ב"תצעק" התכוונתי שידרוש חיפוש נוסף. כמובן שאין טעם בצעקות באמת אם ניתן לפתור זאת בנימוס.

לצערי לבקש בנימוס מנותני שירות הרבה פעמים לא עובד בארץ.

תומר, ברגע שחבילה מגיעה לסניף המרכזי, הם משחררים אותה לסניף המקומי ושולחים פתק הבייתה.

כמובן שקבלת הפתק לא מחייבת המצאות החבילה בסניף המקומי.

אם נתעלם מאפשרות לגנבה, מה שיכול להיות סביר פה - חבילה קטנה ולא מבוטחת ותוכנה כנראה רשום על העטיפה, רוב הסיכויים שזה הגיע לסניף המקומי.

יכול להיות שזה נשכח בסניף הראשי או במשאית או בכלל הגיע בטעות לסניף אחר. אבל גם יכול להיות שזה התערבב בין המטעפות בסניף שלך והעובדת פשוט לא שמה לב לזה.

אני מזמין מלא מחו"ל - מגיע לדואר לפחות פעמיים בשבוע וראיתי איך הדברים מסודרים שם (הם לא).

כל מה שאני טוען זה שתבקש ממנה להריץ חיפוש נוסף ואלי זה יימצא.

פורסם

עדכון קל

ניגשתי היום לסניף המרכזי וביקשתי לדבר עם המנהל (זה שסרב לעזור לאמא שלי כשבאה לדרוש את החבילה שלי בשמי), הפעם דרשתי ממנו תשובות ומעשים (או את החבילה או פיצוי).

הוא טוען שאסור לו אפילו לפתוח לי תלונה כי אני לא הלקוח שלו אלא זה ששלח לי והאפשרויות הן או שהשולח יפתח תלונה או שהוא יכתוב להם שהוא מוותר על הפיצוי מהם והוא מעביר את העניין לטיפולי ואז הם יסכימו לפתוח לי תלונה.

פניתי למוכר עם הסבר קל והוא הסכים לפתוח תלונה (הוא יקבל את המוצר בחזרה או החזר כספי מלא) ובמקביל לשלוח לי מוצר חדש בדואר מהיר.

בגלל שמדובר על חבילה לא רשומה (פתק אפור) אני מאמין שמדובר בגניבה בתוך הדואר כמו שקורה מפעם לפעם כי אין לזה תיעוד. רק לא ברור לי למה דרשו 35 שקלים מכס על חבילה של 50 דולר (כרטיס זיכרון).

in the face

with a chair

פורסם

המוצר הוא כרטיס זיכרון בעלות של 50 דולר אמריקאי כולל משלוח. על זה בארץ ביקשו 35 שקלים מכס

המוצר נשלח בדואר רגיל (לא רשום אפילו)

in the face

with a chair

פורסם

אם החבילה תימצא, הם כנראה יצרו קשר עם המוכר וישאלו אותו אם להעביר אלי את החבילה או להחזיר לו. הוא כמובן ירצה את זה בחזרה כי הרי הוא כבר שלח לי אחד חדש.

בכל אופן, אין תיעוד לחבילה והם לא מתאמצים לחפש אותה אז סביר יותר שהם לא ימצאו אלא ישר יפצו אותו כספית.

יש הסבר שמראה שחבילה עד 50 דולר לא מחוייבת במס? למקרה שלהבא תהיה בעיה דומה אני רוצה להציג להם משהו כתוב שמוכיח את הטעות שלהם.

in the face

with a chair

פורסם

תודה על התשובה, אבל השאלה שלי התייחסה לסכום המכס המבוקש. נניח וימצאו את החבילה. הרי, על מנת לקבלה, יהיה עלייך לשלם את סכום המכס הדרוש ואז שנינו יודעים, שלא יהיה לך למי לפנות לקבלת החזר הכסף.

• תוכן חדש...