Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמע,

בניתי לך תכנון מאפס לקרוס 3WAY פסיבי לסט שלך שכולל

מידבאס פולס 4 אוהם, מידריינג' 2 אינטש לא ידוע עם 8 אוהם התנגדות, טוויטר TW1 4 אוהם

הטוויטר נחתך ע"י קבל בלבד בערך של 10.4 מיקרו - תמצא את הקבל הכי קרוב לערך הזה (בכלל לכל הערכים שאני אציין כאן תמצא את הערך הכי קרוב, לא חייב מדוייק).

אחרי הקבל מגיע הLPAD של הטוויטר - כמו שאתה רואה לLPAD יש נגד אחד בתור שהוא R1 ונגד אחד במקביל שהוא R2 - אותו המבנה קיים גם לLPAD של המידריינג' (אתה תזדקק לLPAD למידריינג גם בכדי לאזן את המידריינג לעומת המידבאס)

הסלילים גם כן רשמתי את הערכים.

הקבלים זה המלבנים.

הסלילים זה הצורות המסלוסלות - תסלח ל על יכולת הציור המדהימה שלי... :-D לא התאמצתי כאן במיוחד :-P:-P:-P

והזיגזגים הם הנגדים (גם מסומן ליד אחד מהם מה זה R1 ומה זה R2)

בגדול לערכים

טוויטר - קבל 10.4 MFD

LPAD 4 אוהם

למינוס שלוש R1 יהיה 1.17 וR2 יהיה 9.70

למינוס שש R1 יהיה 2 וR2 יהיה 4

מידריינג'

קבל וסליל שניהם בטור - כאשר קודם מגיע הקבל שהוא הHPF בערך של 13.25MFD ואחריו מגיע הסליל שהוא הLPF בערך של 0.33MH (מיליהנרי) ורק אחריהם מגיע הLPAD

LPAD 8 אוהם

מינוס שלוש - R1 יהיה 2.3 אוהם R2 יהיה 19.4 אוהם (2 ו20 גם יעבוד)

מינוס שש - R1 יהיה 4 אוהם וR2 יהיה 8 אוהם

וופר (מידבאס)

יחתך בHPF דרך המגבר...

רק לחבר לו סליל שיחתוך אותו בLPF ב1500 הרץ - ערך הסליל יהיה 0.42MH

הוופר לא צריך LPAD כי אתה מכוון את העוצמה שלו ישירות עם הגיין של המגבר - שאר הרכיבים ידרשו פחות הספק ולכן יוגברו יותר וכל מה שאתה תצטרך זה להנחית אותם כלפי הוופר... בגלל זה הLPADים...

בהצלחה

אתה יכול להזמין את כל הרכיבים ממדיסאונד - לפחות את הסלילים והקבלים. אחרי שיגיעו תיגש למעבדת אלקטרוניקה עם הסרטוט וההסבר שלי והקרוס יהיה לך מוכן.

תדאג להשתמש בחיווט כמה שיותר עבה בכדי שתוספת ההתנגדות למעגל תהיה כמה שיותר קטנה ותדאג למקם את הרכיבים כמה שיותר קרוב לרמקול - בגלל זה לא הייתי בונה את זה כקרוס אחד אלא כשלושה קרוסים נפרדים וממקם אותם כל אחד בסמוך לרמקול.

Crossover.JPG

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא, זה דיוויד

:-D (רזו)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

וואו אדי איזה הסבר מפורט, דרך אגב הציור שלך מאוד אנליטי :-D כך שאין לך מה לדאוג לגביו.

אני אשתדל להזמין כמה שיותר מהר את הרכיבים כדי לגשת לעבודה :twisted:.

תודה רבה חבר 8).

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

בכיף

אבל אני פולני - אין אצלנו ערכים ומושגים כמו חברות, רעות, אחווה בטח שלא אה... בעעעך לא יכול אפילו לאמר את זה

אולי קצת חיבה וקצת אמפטיה לפעמים אבל זה רק במקרה ודרסתי את כבודך העצמי בצורה כזו שאפליו אני אתחרט על כך :-P (וזה נדיר עד כדי בדיוני - זה בדרך כלל קורה כאשר שני פולנים מתנגשים אנחנו כמו נינג'ות אתה מבין?)

http://www.youtube.com/watch?v=IR68W56DCBU דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Pioneer TS-X150

פורסם

כבר ציפיתי שלא תבין איך הורגים נינג'ה והקטע הכי חזק שם:

if you kill all the wolves you get a crap load of bunnies

ע-נ-ק!

LPAD זה מנחת

הוא בא בשתי תצורות עיקריות -

1. סטטי (פסיבי) - צימוד של שני נגדים ממש לפני הרמקול.

2. ראוסטט - מערך נגדים אקטיבי שבו אתה משנה את ערך ההנחתה באופן אקטיבי.

היתרון של הLPAD הוא שביצוע ההנחתה לא משנה את נקודת החיתוך עבור הקרוס שבא לפניו.

Pioneer TS-X150

פורסם

חשבתי זה רכיב :conf: , ותגיד איזה נגדים בדיוק אני צריך כי אני רואה שיש להם גם ערך בוואטים?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

פורסם

הראוסטט הוא רכיב בסופו של דבר - כמו כפתור ווליום בעצם...

הנגדים - יספיקו לך נגדי חול של 15וואט בערכי האהום המתאימים - בזה אני משתמש ב"מדוזה" שבניתי ברכב הישן...

סליחה סליחה התלבלבתי - במדוזה אני בעצם משתמש בראוסטטים.

בקרוס הקודם שבו חתכתי את הקרוסים של האמג'ן - הפרנקנקרוס - כמו ששלומי כינה אותו - השתמשתי בנגדי חול.

אם אתה רוצה להיות שקט תלך על נגדים קרמיים שהם טיפלה יותר יקרים ותבדוק אם אתה יכול להשיג נגדים שיכולים לעמוד מול 50 וואט הספק אבל לא נראה לי שאי פעם, אי פעם, הטוויטר שלך באמת יראה כזה הספק.

Pioneer TS-X150

פורסם
הראוסטט הוא רכיב בסופו של דבר - כמו כפתור ווליום בעצם...

אתה מתכוון לפוטציומטר כמו זה?

לפי מה שאני מבין מהשירטוט אני צריך נגד 4 אום ו9.7 אום?

http://www.parts-express.com/wizards/searchResults.cfm?srchExt=CAT&srchCat=343&CFID=42017444&CFTOKEN=35894879

פורסם

זה או זה או זה - לא שניהם ביחד

או שאתה משתמש בריאוסטט כLPAD

או שאתה משתמש בשני נגדים כLPAD

הפוטנציומטרים שאתה מראה הם לא LPADים שמיועדים לסטריאו במובן של הנחתה ישירה מול רמקול אלא יותר בכדי לשלוט על גיין של מגבר לדעתי - ההתנגדויות שם מאוד גדולות והם יזיזו את נקודות החיתוך של הקרוס בצורה שהיא לא קשורה לחישוב נקודת החיתוך.

לרמקול 4 אוהם אתה צריך LPAD 4 אוהם בכדי שהקרוס שבא לפני הLPAD יראה התנגדות 4 אוהם ויחשוב שהוא עדיין רואה את הרמקול...

בקיצור התכוונתי יותר למשהו כזה:

http://www.madisoundspeakerstore.com/l-pads-attenuators/yung-lp50-50w-l-pad/

רוב הLPADים שאני מכיר הם 8 אוהם והיות ואני משתמש בטוויטרים 8 אוהם הרשיתי לעצמי ללכת על ריאוסטט שכזה.

במקסימום אתה יכול לחשב את נקודת החיתוך לפי התנגדות הLPAD אבל אני לא רואה מה הטעם בזה - תבנה מעגל מנגדים ותרד מהרעיון של הריאוסטט בשביל הטוויטר.

היות והמיד שלך הוא 8 אוהם - בשבילו אם תרצה - תקנה LPAD שכזה בין 50 ל100 וואט ב8 אוהם התנגדות.

לדעתי 50 יהיה יותר ממספיק - אלא אם כן יש לך מגבר מפלצת ותשתית שמספקת לו את כל מה שהוא צריך + אתה באמת מאזין כל הזמן בעוצמות שהן מעל 110 דציבל.

Pioneer TS-X150

פורסם

צהריים טובים, ישבתי קצת בVISIO היום ושירטטתי את המעגל שיהיה טיפה יותר ברור 8)

Crossover1.JPG

פורסם

שאפו - תכניס את כל הערכים - גם של הנגדים (תתחיל בהנחתה של 6 לטוויטר ו3 למידריינג') ותיתן את זה למעבדה.

אתה תקבל קרוס בומבה

תבקש מהם לעשות לך קונקטורים למעגל של הLPAD שתוכל להחליף 3 ב 6 וההפך בכל מעגל כנדרש ויש לך קרוס שיצרנים מתכננים רק לסטים מאוד יקרים שלהם.

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה.

תגיד מה ההבדל ברמה העקרונית והאלקטרונית בין הקרוס הזה לקרוס של מורל אילייט 3 חלקים?

פורסם

רכיבים שונים, נקודות חיתוך שונות, עיצוב שונה, מחיר שונה - הכל שונה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...