Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אירופה ידועה בחיבתם לידני,ואני מבין זאת, בשילוב דיזל+ידני,מתקבל רכב מאוד חסכוני וחזק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה לא רק בצ'כיה, זה בכל מדינות אירופה.

יש כמובן סיבה.

1. זה ענייין של תרבות.

2. זה עינין של חיסכון וכדאיות כלכלית.

נ.ב.

אני הייתי בישראל, כמעט כל המכוניות שם הן בנזין אוטומטיות, יש לזה סיבה ?

פורסם
זה לא רק בצ'כיה, זה בכל מדינות אירופה.

יש כמובן סיבה.

1. זה ענייין של תרבות.

2. זה עינין של חיסכון וכדאיות כלכלית.

נ.ב.

כולם פה נשנשים

פורסם

נ.ב.

יש מלא ליסינג שעל ה... שלהם חסכוניות, והשאר - כנראה עדר.

מישהו אמר לי (לגבי הידני), שזה קשור לתפקוד הרכב בתנאי שלג\גשם כבד. שטות מוחלטת?

פורסם

היתי באיטליה לפני כמה שנים ואפילו האוטובוסים שם ידנים.

שאלתי את הנהג למה אתה נוהג באוטובוס ידני? רכב עוד היתי מבין...

הוא ענה לי שרק נשנשים או בחורות נוהגים באוטומט.

פורסם

עוד הפעם הדיון המיותר הזה... תמיד יש איזה אחד, בדרך כלל מישהו שרק קיבל רישיון ומתלהב מידני, שפותח דיון למה בישראל יש רק אוטומט. למה בארצות הברית יש רק אוטומט? למה בדרום קוריאה? ביפן? בסין? ככה. תמיד יש סיבות. כל שוק שונה.

לדעתי הסיבה העיקרית היא הפער הזניח במחיר בין ידני לאוטומט ועומסי התנועה הבלתי נסבלים.

פורסם

באירופה כולם טיפשים ובישראל אנחנו עם סגולה :roll:

אי שם, בשנות ה 60 העליזות המשרד לאיכות הסביבה יצא בכל המרץ נגד רכבי דיזל בטענה שהם השטן. מאז התפיסה הזו השתרשה עמוק בחברה הישראלית ומנועי הדיזל שמורים בעיקר לטנדרים, ג'יפים ורכב כבד.

המצחיק הוא שרכבי הדיזל הקטנים והמדורניים של היום הם בעלי צריכת דלק מצויינת, הספק מכובד והררי מומנט ממנועים קטנטנים. ההתקדמות בטכנלוגיית הפחתת זיהום האוויר עברה קפיצת דרך מטאורית, אבל כמובן שזה לא מעניין אף אחד במשרד התחבורה או את העם היושב בציון שמשוכנע שמנוע דיזל זו ההמצאה הגרועה ביותר עלי אדמות.

אבל היי, מי יודע, עכשיו כשאנו עדים לפריחתם ושגשוגם של רכבי 5 דלתות ורכבי מיני, עם מחירי דלק שרק מאמירים והנהג הישראלי שרואה שגיר ידני זה דווקא לא כל-כך נורא, אולי גם נזכה לראות רכבים עם מנועי דיזל קטנים וחסכוניים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עוד הפעם הדיון המיותר הזה... תמיד יש איזה אחד, בדרך כלל מישהו שרק קיבל רישיון ומתלהב מידני, שפותח דיון למה בישראל יש רק אוטומט. למה בארצות הברית יש רק אוטומט? למה בדרום קוריאה? ביפן? בסין? ככה. תמיד יש סיבות. כל שוק שונה.

לדעתי הסיבה העיקרית היא הפער הזניח במחיר בין ידני לאוטומט ועומסי התנועה הבלתי נסבלים.

אם 85 זאת שנת הלידה שלך, כנראה שיש לי רישיון לפניך, ולא שאלתי על ישראל בכלל :-P

היתי באיטליה לפני כמה שנים ואפילו האוטובוסים שם ידנים.

שאלתי את הנהג למה אתה נוהג באוטובוס ידני? רכב עוד היתי מבין...

הוא ענה לי שרק נשנשים או בחורות נוהגים באוטומט.

גם בצ'כיה האוטובוסים ידניים. ממש נדיר לראות רכב אוטומטי. משעשע לראות זקנה נוסעת בBMW שחורה ידנית.

מישהו אמר לי (לגבי הידני), שזה קשור לתפקוד הרכב בתנאי שלג\גשם כבד. שטות מוחלטת?

מה לגבי זה?

פורסם
הסיבה פשוטה, בארץ הרוב עצלנים ולא אוהבים לעבוד קשה.

לא שאני לא חושב שיש פה בארץ עצלנות יתר אבל מה זה קשור לגיר?? אוטומט זה נוח פי 10, במיוחד אם אתה נוסע הרבה בפקקים (אני דווקא לא). הייתי מוכן לנהוג באופן קבוע על גיר רגיל רק בשביל הספורטיביות על רכב שראוי לכך. כל עוד יש לי רכב "רגיל" שמשרת אותי ואת המשפחה ביומיום זה נראה לי אדיוטי שהוא יהיה גיר רגיל. לא חושב שזה קשור לעצלנות, פשוט ענין של טכנולוגיה בערך כמו שפעם היו מכבסים ביד והיום יש מכונות כביסה או מדיחי כלים.

למי שזה עושה כיף לנהוג על גיר רגיל אני מבין לגמריי אבל לדעתי מדובר יותר בצעירים (או צעירים ברוחם ובאורח חייהם) עם רכב צעיר שנהנים מהקטע וגם מהיתרון הקל בביצועים על פני אוטומט. ברגע שנכנסים לתמונה משפחה ילדים וכו' מסתכלים על החיים קצת אחרת, והרכב הופך להיות בעיקר כלי שלוקח אותך ממקום למקום אז אוטומט פשוט יותר נוח.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ידני הופך להיות נח כמו אוטומט בדיוק אחרי שמתרגלים אליו.

אחרי שהחלפתי את האוטומטית בידנית אני לא רואה שום סיבה לחזור לאוטומט.

פעם סיפרו לי שהגיר האוטומטי פותח כדי שגם נכים יוכלו לנהוג במכוניות, אבל אני לא בטוח באמינות הסיפור.

לדעתי זה בערך כמו אנשים שלא אוהבים לאכול דגים טריים רק בגלל הקוצים, לא נח להם לנקות את הדג אז הם מוותרים עליו ואוכלים משהו תפל משקית קפואה.:-)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
באירופה כולם טיפשים ובישראל אנחנו עם סגולה :roll:

אי שם, בשנות ה 60 העליזות המשרד לאיכות הסביבה יצא בכל המרץ נגד רכבי דיזל בטענה שהם השטן. מאז התפיסה הזו השתרשה עמוק בחברה הישראלית ומנועי הדיזל שמורים בעיקר לטנדרים, ג'יפים ורכב כבד.

המצחיק הוא שרכבי הדיזל הקטנים והמדורניים של היום הם בעלי צריכת דלק מצויינת, הספק מכובד והררי מומנט ממנועים קטנטנים. ההתקדמות בטכנלוגיית הפחתת זיהום האוויר עברה קפיצת דרך מטאורית, אבל כמובן שזה לא מעניין אף אחד במשרד התחבורה או את העם היושב בציון שמשוכנע שמנוע דיזל זו ההמצאה הגרועה ביותר עלי אדמות.

אבל היי, מי יודע, עכשיו כשאנו עדים לפריחתם ושגשוגם של רכבי 5 דלתות ורכבי מיני, עם מחירי דלק שרק מאמירים והנהג הישראלי שרואה שגיר ידני זה דווקא לא כל-כך נורא, אולי גם נזכה לראות רכבים עם מנועי דיזל קטנים וחסכוניים.

איתמר.

גם בארצות הברית, קנדה, יפן, דרום קוריאה וסין כולם אידיוטים כי הם מעדיפים אוטומט. רק באירופה חכמים.

ישראלים קונים ידני בסגמנט מיני כי הפער במחיר בין ידני לאוטומט משמעותי מאוד. אם הפער במחיר בין פיקנטו ידנית לפיקנטו אוטומט היה עומד על 3-4 אלף רק אידיוט גמור היה לוקח ידני. וידני לעולם לא יהיה נוח כמו אוטומט. לעולם.

פורסם

בישראל גם היתה דרישה למזגן ברכב בזמן שבאירופה לכל היותר פתחו חלונות. ככל הנראה מזגן הפך לסטנדרט גם באירופה.

הקו התחתון הוא שהדרישות נגזרות מצרכים שונים וגם מאופי לאומי. ככל הנראה מרבית האירופים מעדיפים רכב חסכוני (ברכיזה ובתפעול השוטף) על פני הנוחיות שבהילוכים האוטומטיים.

אישית - אני מסתדר היטב עם אוטומטי, ועובר לידני בכלל בלי להרגיש, כאשר אני שוכר רכב אני מניע, משלב ראשון ונוסע. ההבדל בנוחיות מהאוטומטי הא כמעט בלתי מורגש מבחינתי.

ובכל זאת אני נוהג בארץ באוטומי משלוש סיבות:

1. מבחר הדגמים יותר גדול.

2. אשתי התרגלה לנהיגה באוטומטי ומבחינתה אין שום סיבה להתאמץ ולנהוג בידני כאשר אפשר אוטומטי (אני מסופק אם הידני באמת מקשה עליה, אבל כך היא מכריזה, והפעם האחרונה שבה היא לחצה קלאצ' היתה ב-2002).

3. כבר לפני 10 שנים התקשיתי מאוד למכור מכוניות ידניות. אני מתחשב גם בסחירות הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה יודע מה זה תרבות שונה?

לא טובה יותר, לא רעה יותר, פשוט תרבות שונה.

למה יש מדינות, שבן נהוג להגיע לעבודה עם חליפה ועניבה ויש מדינות שאפשר להגיע עם ג'ינס קרוע וטי- שירט ?

למה יש מדינות, בהן שוטר בתפקיד יכול להסתובב עם שיער צבוע בצבע אדום ועגילים בלשון ובכל מקום אפשר ויש מדינות שזה לא בה בחשבון ?

למה יש מדינות, בהן נהוג לא לדבר שיחות פרטיות בטלפון נייד במשרד עם עוד מספר אנשים, ויש מדינות שזה נחשב נורמאלי ומקובל ?

אותו דבר לדבי גיר ידני או אוטומטי.

תרבות אחרת. זה הכל.

לא צריך להמציא את הגלגל ולהוכיח בפעם המיליון מה טוב יותר. אם בארץ בן אדם בוחר ברכב אוטומטי סדאן 1600 סמ"ק - זה מה שטוב לו, כי זה מתאים לתרבות ולסביבה. אם היה גר באירופה, היה נוהג בסטיישן או הצ'בק דיזל ידנית, כי זה מתאים לתרבות ולסביבה המקומייים.

והתוספת בתגובה להודעה של sperial - אין כל נוחות אקסטרא בגיר אוטומטי, הכל פסיכולוגי בלבד ועיניין של הרגל.

מי שנהג מספיק זמן עם גיר ידני לא מרגיש בשום חוסר נוחות ולא מרגיש שום "שיפור תנאים" במעבר לטוטומט.

• תוכן חדש...