Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, אז הדבר שרשום בכותרת קרה לי היום. אני מתחיל לנסוע עם הרכב בצהריים והדבר הראשון שאני מרגיש הוא שהמזגן מקרר משמעותית פחות טוב ממה שהוא מקרר בדרך כלל. לא יחסתי לזה חשיבות, במיוחד שמעבר לזה הרכב נסע בסדר גמור.. חשבתי שזה פשוט כי הרכב עמד כל היום תחת השמש ולוקח לו קצת זמן. אחרי כ-10 דקות יצאתי לכביש מהיר ושם המזגן כבר עבד בסדר גמור עד שנכנסתי שוב לעיר..

עמדתי בפקק והמחוג של הטמפרטורה התחיל לעלות במהירות (בדרך כלל הוא יציב על ה-90),אחרי כמה שניות נדלקה המנורה של הטמפרטורה וישר עצרתי בצד וכיביתי מנוע.. ומה אני מוצא שם? שקית פלסטיק, קרועה לחתיכות וחצי שרופה תקועה במאוורר של הרדיאטור.

חיכיתי שהרכב יתקרר, הוצאתי את כל החתיכות שיכולתי, מילאתי בחזרה משהו כמו 300 מ"ל נוזל קירור שנזל החוצה דרך הפקק של מיכל העיבוי.. אבל המאוורר תקוע במקום, לא מוכן לזוז אפילו בכח.. הזמנתי גרר וגררתי את הרכב למוסך.

יש למישהו רעיון איך השקית הגיע לשם בכלל? וכמובן, אשמח להערכת נזק.. בגלל השעה המאוחרת שבה זה קרה, האוטו יבדק רק מחר ע"י המוסך. האם יכל להגרם נזק לראש מנוע (כיביתי את הרכב בשנייה שמנורת הטמפרטורה נדלקה)?

תודה.

פורסם

לא סתם קיים בי הפחד לנסוע על שקיות ניילון שמטיילות להם לפעמים על הכביש וזה גם תמיד מרגיע לראות במראה האמצעית שהיא אכן יצאה בשלמותה. בהחלט לא נעים מה שקרה לך. ככל הניראה יוחלף מאוורר רדיאטור בשלמותו.

:)
פורסם

אני גם חושב שיוחלף הרדיאטור. אם זאת לא בעיה, הייתי מבקש בדיקת נוזל קירור בלחץ - לוודא שאין נזילות או משהו.

אשמח לעדכון.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לא סתם קיים בי הפחד לנסוע על שקיות ניילון שמטיילות להם לפעמים על הכביש וזה גם תמיד מרגיע לראות במראה האמצעית שהיא אכן יצאה בשלמותה. בהחלט לא נעים מה שקרה לך. ככל הניראה יוחלף מאוורר רדיאטור בשלמותו.

חשבתי שאני היחידי שמסתכל במראה האחורית שהיא נשראה מאחור D:

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
הבנתי.

יש למישהו אולי מושג מה הסדר גודל של העניין מבחינת מחיר? והאם להחליף למאוורר מקורי\משופץ\תחליפי?

תלוי איזה מאוורר ישימו לך מאוורר איכותי של SPAL יעלה כ 300-350 ש"ח .

פורסם

גם אני תמיד מסתכל במראה האחורית :D

מסתבר שזה לא כל כך יעיל בסופו של דבר..

שמתי לב שאין לי שום כיסוי פלסטיק (כמו שיש בדרך כלל) מתחת למנוע, כלומר שום דבר לא מפריד בין המנוע לרצפה, זה אמור להיות ככה? אני מתחיל לחשוד שהבעלים הקודם של הרכב תלש אותו במקרה..

ועדכון קטן, מאוורר מקורי של צ'מפיון עולה 1500 שקל לפני מע"מ..

פורסם

ועדכון קטן, מאוורר מקורי של צ'מפיון עולה 1500 שקל לפני מע"מ..

1,500 שקל ללא מע"מ וללא עבודה רק על המאורר?

וזה לא מאורר מיוחד נכון?

רצו ממני על גומית אטימה (אלו שמסביב לדלת) "לגומיה אחת לפני מע"מ ועבודה 1,000 שקל"

אני לא מבין מאיפה הקרטל הזה מגיע

• ספונסר פורום
פורסם

אצלנו במוסך אתה יכול לקבל מאוורר גרמני של היצרן המקורי "TEMIC"

ב880 כולל הרכבה לפני מעמ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אם רק הייתי גר במרכז רון, לא הייתי חושב פעמיים ופונה אלייך. לצערי הרב קצת קשה להגיע כל הדרך מהצפון כשהרכב ללא מאוורר...

וכן, 1500 זה לפני עבודה ומע"מ, מאוורר רגיל לחלוטין. בנוסף שאלתי כמה יעלה לי הפלסטיק מגן הזה שנמצא מתחת למנוע, מסיבה כלשהי לא היה לי אותו ברכב (יכול להיות שמשם נכנסה השקית גם), 1000 ש"ח לפני מע"מ, לחתיכת פלסטיק!! נסעתי לפירוקיה ומצאתי אחד ב-100 ש"ח. מאיפה הם מביאים את המחירים האלה??

פורסם

עדכון. נקנה מאוורר, של איזה חברה גרמנית, לא סגור על השם בנתיים, כשאגיע לאסוף את הרכב אני אבדוק את זה בדיוק.

המוסכניק שלי שאני מטפל אצלו כבר שנים גם ברכב הקודם וגם בנוכחי, מבטיח שהמאוורר איכותי, אז אני סומך עליו.

סיכום: 1100 ש"ח למאוורר ועוד 200 ש"ח עבודה שכוללת עוד כמה דברים קטנים שהייתי צריך לסדר ברכב ולא היה לי זמן.

• תוכן חדש...