Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוק לעזרה בנוגע למס' שאלות קלות (ברמת תיכון) במתמטיקה

stio
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ערב טוב לכולם,

אני מאמין שיש פה חבר'ה חכמים שיודעים את התשובות לשאלות כ"כ פשוטות במתמטיקה (ברמת תיכון), לכן אשמח אם תוכלו לעזור לי לפתור את השאלות המצ"ב בקבצי התמונה (3 שאלות). כבר שנים לא התעסקתי עם החומר הזה ופשוט שכחתי את הדרך לפיתרון של השאלות הספציפיות.

תודה ענקית לעוזרים!

1.jpg

2.jpg

3.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הימנית:

התשובה היא שזווית אלפא שווה ל30, למה? כי נתון לנו שיש משולש שווה-צלעות, החוק אומר שכל זוויותיו של משולש זה שוות ל60, וכך הזווית COA תהיה 180-60, כלומר 120. שתי הצלעות שלה הן רדיוסים במעגל ולכן הן שוות, וכך גם הזוויות שלהם 180-120=60, 60 לחלק ל2 זה 30.

האמצעית:

המרחק הוא 35 ק"מ מהירות הנסיעה היא 70 קילומטר בשעה. כלומר את המרחק הוא עובר בחצי שעה, יגיע ב8.

השמאלית:

כמו שאמרנו משולש שווה צלעות - כל הזוויות 60. זווית A כולה היא זווית שטוחה - כלומר 180, נפחית מזה את ה60 ונקבל 120.

מזה נפחית את הזווית של הריבוע שהיא 90 ונקבל 30.

מקווה שעזרתי, זה נראה לי שאלות של פסיכו לא?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עריכה: השגת אותי :), אז הנה עוד דרכים לפתור:

שאלה 1 - משולש שווה צלעות, כל הזוויות שוות 60, הזווית ששואלים אליה היא זווית היקפית לזווית המרכזית ששווה 60, מכיוון שזווית היקפית שווה לחצי זווית מרכזית (במידה והן על אותה הצלע) - התשובה היא 30.

שאלה 2- 70 קמש בשעה, זה אומר 35 קמש בחצי שעה, זה אומר שהוא יגיע ב 8. (קמש = קילומטר חלקי שעה) 35 חלקי 70 זה -0.5 שעות.

שאלה 3- ריבוע - זוויות 90, שווה צלעות - זוויות 60, 90+60 = 150. עכשיו נשאר להשלים ל 180, הזווית שנשארה היא 30 מעלות

SAY MY NAME | www.alonadler.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רק שמח שעדיין פתרתי את זה בקלילות, לא כל התאים עלו בעשן..

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כעקרון, אם מדובר על בחינת בגרות אתה צודק!

אבל בפסיכומטרי למשל מלמדים אותך שמה שנראה כמו ישר - זה ישר!

תיבה טובה סטייל DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצד שני אם היא לא צלע משותפת אז יש בנק' הזאת עוד זווית, בין שתי הצלעות.

תיבה טובה סטייל DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכם! אתם אנשים טובים, הצלחתי לפתור בקלות את כל שלושת השאלות לפי ההסברים. מחר אני עושה את הפרק השני במתמטיקה, אם אני אתקע אולי אני אשאל עוד מס' שאלות קטנטנות :)

למתעניינים - מדובר בסוג של פסיכומטרי, נתקלתי בזה באחד מאתרי האינטרנט שמפיצים מבחני תרגול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באיזה תיכון למדת?

השאלות האלה הן ברמה של חוברות עבודה לחופש לבית ספר יסודי.

לגבי הפתרונות כבר קיבלת את התשובות. שיהיה לך בהצלחה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה ברמה של זרע שהרגע פגש ביצית.

אני מסכים שמדובר בתרגילים ממש מטופשים, אבל אלו סוג התרגילים ששוכחים אותם... נתקלתי בעוד 4 אחרונים בעייתיים, כל עשרות התרגילים האחרים בסדר.

לגבי תרגיל 1:

ניתן לראות (משמאל לימין) שההפרש בין שני הראשונים הוא 0, אח"כ ההפרש הוא 12, 8 ואז 3. בקיצור לא הצלחתי להגיע למשהו מוסכם.

לגבי תרגיל 2 (המעגל):

מבקשים לדעת את אלפא. נתון לנו למטה משמאל זוית של 30°, לפי ההגיון הזוית למעלה מימין גם תהיה 30°... לאיפה מתקדמים מפה?

לגבי 3 זה אחוזים - זה אולי הנתון כפול האחוזים לחלק ל- 100? ו- 4 שכחתי :shock:... מישהו יודע?

תודה ענקית :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...