Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום הנכבדים.

שאלתי היא-

ברשותי רנו קנגו 2003 טורבו דיזל 1900 סמ"ק.

לאחרונה היה אצלי חבר שעשה את הבדיקה הבאה ולאחריה קבע שהטורבו לא עובד:

בניוטרל, לחץ על דוושת ההאצה עד לכ3000 סל"ד. במצב זה כיבה בעזרת הסוויץ את המנוע. כיוון שלא נשמע צליל ממושך של הסתובבות טורבינה, בעצם שום צליל מעבר להתכבות המנוע (הוא גם הקשיב עם "סטטוסקופ" מאורך לאיזור שבין המנוע לנהג, ביציאה של צינור הפליטה) הוא קבע שהטורבו לא עובד.

שאלתי היא:

א. האם אכן ברכב הנ"ל זו דרך לבדוק האם הטורבו עובד?

ב. במידה ואכן הטורבו אמור להמשיך לעשות צליל של טורבינה מסתובבת לאחר הכיבוי, כלומר שהוא לא עובד מה האפשרות העדיפה-

1. האם עדיף לפרק לבד והאם יש מה לשפץ בכוחות עצמי (יש כלים בסיסיים אין ליפט ויש יכולת עבודה בסיסית)?

2. האם עדיף להחליף לבד לטורבו משופץ? אם כן כמה עולה טורבו משופץ כזה?

3. האם עדיף להחליף לטורבו חדש? אם כן מה עלותו?

4. במידה והחלפת הטורבו הינו פרוייקט מסובך מדיי לרמה בסיסית, מהי עלות של פירוק + הרכבה?

ושאלה אחרונה - מה הדחיפות של הענין? הרכב נוסע בצורה מספקת לא מעשן וכו...

תודה רבה לכל העונים

פורסם

לא הבנתי. אתה מרגיש חוסר סחיבה? על פי מה החלטת לבצע בדיקת תקינות לטורבו?

תגיד לחבר שלך, שבדיקה מהסוג שהוא עשה היא מתכון לאיך לגמור את הטורבו ולא לבדוק אם הוא תקין או לא. ממש "חכם" להעלות סל"ד ולכבות מנוע.:roll:

פורסם

האמת שהוא עשה את הבדיקה על דעת עצמו, אני לא מרגיש חוסר סחיבה אך גם לא נוהג באוטו (אשתי). איך ניתן להבחין בחוסר הסחיבה המדובר?

פורסם

תאמין לי שאם הטורבו יסיים את חייו, תבחין בקלות בחוסר סחיבה. אני לא יודע אם אתה יודע או לא, אבל לפני כיבוי מנוע (עם טורבו), יש להמתין כדקה-שתיים. מה שהחבר שלך עשה זה התעללות בטורבו.

פורסם

בדיקה כזאת היא דרך הכי טובה!!!לקנות טורבו חדש))

כאשר הטורבו ילך לעולמו יהיה לך כל כך הרבה סימנים שפשוט אין טעם לפרט את זה

פאסאט 1.8T-מלמדת אותי מה זה רכב:twisted:

מיצובישי קולט99-יפנית מתוקה :mm_wink:-נמכרה לידיים טובות!

פורסם

אני מציע שתגיד לחבר שלך שיעשה בדיקה כירורגית לטורבו .תניע את המנוע , תשחררו את הצינור ממסנן האויר לטורבו בכניסה לטורבו ואז תגיד לחבר לדחוף אצבע . לטורבו לטורבו לא למקום אחר .אם הוא יהיה זקוק לכירורג סימן שהטורבו תקין .רק אל תיקח אותי ברצינות , זה מה שחסר לי על המצפון , האצבע שלך .

פורסם
אני מציע שתגיד לחבר שלך שיעשה בדיקה כירורגית לטורבו .תניע את המנוע , תשחררו את הצינור ממסנן האויר לטורבו בכניסה לטורבו ואז תגיד לחבר לדחוף אצבע . לטורבו לטורבו לא למקום אחר .אם הוא יהיה זקוק לכירורג סימן שהטורבו תקין .רק אל תיקח אותי ברצינות , זה מה שחסר לי על המצפון , האצבע שלך .

:lol: :lol:

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...