Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני שנה וחצי הוריה של חברתי שלא מבינים דבר וחצי דבר במכוניות רכשו לה שברולט אוויאו 2006 מליסינג עם כ-150,000 ק"מ על השעון, בלאי פנימי גבוה ואחרי צביעה חיצונית מלאה (גרועה). כל זה... תחזיקו חזק... במחיר גבוה מהמחירון המתואם של הדגם באותה התקופה ב-500 ש"ח וללא בדיקה.

אחלה עסקה לבעל המגרש, רק חבל שהוא לא טרח להחתים אותם ולמסור להם טופס גילוי נאות בעת הרכישה.

לאחרונה כאשר ניסיתי לקבל הצעות מחיר מביטוח ישיר/9,000,000 (אותה החברה) הנציג טען שאין באפשרותם לבטח את הרכב הספציפי ואם אני רוצה לקבל מידע נוסף עליי לגשת למשרד הרישוי.

השאלות שלי הן

1. האם משרד הרישוי יכול למסור לי מידע על תאונות שהיו בעברו של הרכב?

2. האם ניתן לנצל את החוסר בטופס גילוי נאות והעובדה שהרכב עבר צביעה (ורוב הסיכויים שגם תאונה) ולדרוש ממגרש הרכב את הכסף בחזרה בניכוי פחת מסוים למרות שעברה שנה וחצי מיום הקניה. בד"כ אני לא נוהג להתערב בהחלטות ומעשים של אחרים אבל אחרי ששמעתי על העוול שבעל המגרש גרם בא לי להיכנס בו ויש לי את הידע וניסיון משפטי מספק.

3. אלו סיבות יכולות להיות לכך שחברת ביטוח לא תסכים לבטח את הרכב (הנהגת בסדר גמור ועם עבר ביטוחי כולל מקיף של 3 שנים ללא תאונות, שלילה או נהיגה מונעת)

פורסם

מדבריך עולה כי ככל הנראה יש בעייה חוקית עם הרכב.

גשו למשרד הרישוי כצעד ראשון. לחילופין נסה לבטח את הרכב בחברות נוספות, אם יש בעייה עם הרכב הספציפי אולי אחד הפקידים\ות יגלו לך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא יודע לגבי בעיות חוקיות ברכב אבל לגבי בעיות התקינות שלו אני חושב שזאת בעיה שלהם שלא החליטו לקחת את הרכב לבדיקה, זאת לא אשמה של בעל המגרש בין אם ידע שיש לרכב בעיה ובין אם לא.

פורסם

איך הרכב היה מבוטח עד עכשיו?

SCOOB - אתה טועה. בעל המגרש צריך למסור לרוכש את כל הפרטים המהותיים הידועים לו בקשר לרכב. מה שכן, ללא בדיקה יהיה לרוכש קשה להוכיח שהמוכר ידע על הבעיה (אלא אם מדובר בבעיה בולטת שסביר שהיה צריך לדעת).

העניין מוסדר כיום בחוק מיוחד, אך אני לא בטוח שהחוק היה בתוקף לפני שנה וחצי.

פורסם

תודה על התגובות, 

הרכב בוטח עד עתה באמצעות סוכן הביטוח של המשפחה, פניתי לחברות הישירות על מנת לקבל הצעה זולה יותר (וקיבלתי כזאת לפני שנאמר לי שאין אפשרות לבטח את הרכב).

לגבי חוק הגילוי הנאות, בדקתי והוא היה בתוקף בעת הרכישה. עברתי עכשיו על מספר פסקי דין והחלטתי ללכת על זה, הקושי היחידי 

שאני רואה הוא פרק הזמן שעבר מאז מהרכישה.

פורסם

SCOOB - אתה טועה. בעל המגרש צריך למסור לרוכש את כל הפרטים המהותיים הידועים לו בקשר לרכב. מה שכן, ללא בדיקה יהיה לרוכש קשה להוכיח שהמוכר ידע על הבעיה (אלא אם מדובר בבעיה בולטת שסביר שהיה צריך לדעת).

במידה וחברת הליסינג שמכרה את הרכב לבעל המגרש לא עדכנה אותו על עברו של הרכב בעל המגרש יוכל לשלוח לה הודעת צד 

שלישי בתביעה. הסיכוי שהוא לא ידע על תאונה (אם הייתה) אפסית.

פורסם

3. אלו סיבות יכולות להיות לכך שחברת ביטוח לא תסכים לבטח את הרכב (הנהגת בסדר גמור ועם עבר ביטוחי כולל מקיף של 3 שנים ללא תאונות, שלילה או נהיגה מונעת)

אני מהמר שהרכב היה מעורב בתאונה מסוג Total Loss. חברת הביטוח שילמה לבעליו את מחירו המלא. במקום לפירוק הרכב הגיע למגרש הרכבים של הסוחר הערמומי (שתיקן את הרכב וצבע אותו).

פורסם

אני לא אומר שלא קיים החוק הזה ושהמוכר צודק, אלא שיש קושי עצום באכיפת החוק הזה שכן כל אחד יכול לטעון לאי ידיעה של מצבו של הרכב ולך תוכיח אחרת, פרסמתי כבר בשרשור אחר פרטים על אותו סוג של מקרה כשחברה שלי לא רצתה להקשיב כשאמרתי לה לא להתקרב למגרשים ובטח שלא לרכב הזה שגם היה מדובר באופטרה ורק אחרי כמה קשרים מהעבודה שלי בפירוקייה נחרתי לגלות שהרכב עבר תאונה קשה שבעליו נהרג בתאונה, הרכב נמעך מקדימה אחורה ובגג והיה טוטאלוס ופשוט מישהו קנה אותו ממגרש רכב שיפץ אותו והעמיד למכירה במגרש טרייר אין, הכי מפחיד שמדובר באותו רכב.

בסופו של דבר גם אנחנו פנינו לעורך דין וביקרנו על אופציה של תביעה אבל מה שהפיל הכל זה שאבא של חברה שלי החליט לחסוך את הבדיקה וזה מה שקרה...:?

בקיצור אני מחזיק לך אצבעות והכי מקווה שתנחית על הסוחר מכה שלא חלם עליה אבל לדעתי הסיכויים נמוכים.

• תוכן חדש...