Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דלת מתרוממת זה דבר מאוד לא נוח, היא ענקית וכבדה, קשה לפתוח וקשה לסגור אותה.

היא גם לא מאפשרת העמסה עם מלגזה, ולא מאפשרת להתקרב עם האוטו ברוורס לפתח המחסן למשל.

עניין של טעם - אני אישת מתעצבן כשאני פותח דלת ואז מגלה שחצי ממנה עדיין סגור. זה מפריע לי הרבה יותר מדלת כבדה.

יצא לי להעביר לא מעט זמן עם ברלינגו ודובלו חדשות, ואני לא יכול לומר שהדלת המתרוממת הפריעה לי. אני מניח גם שיש

סיבה לכך שהדלת המפוצלת אינה פופולרית במרבית מדינות אירופה, ואם זה היה הרבה יותר נוח אז זה גם היה יותר נפוץ.

כמו כן, לא כל הדלתות האלה כבדות. עם הבוכנות הנכונות הפתיחה והסגירה קלות למדי, והעמסת סחורה עם מלגזה זה לא משהו

שרכב משפחתי עושה לעיתים קרובות. לעומת זאת, אם אתה חונה במקביל למדרכה עם רכב נוסף מאחוריך, לא תמיד יש מקום או

אפילו גישה נוחה כדי לפתוח שתי דלתות על ציר. ועכשיו דמיין שאתה צריך לעשות את זה עם תינוק על הידיים...

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש, נראית מגניבה.

גם אני התחדשתי אתמול בצרפתיה חדשה דומה אבל שונה.

התחדשתי ב C3 פיקאסו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא נהגתי על ה 2.0HDI אבל נהגתי ב 1.6 HDI והתגובה של המנוע מצויינת. אפילו ה 1.6 (בגרסה הלשה של ה 75 כ"ס) נוסעת ממש יפה.

אכן ברלינגו זה רכב מדהים למשפחה, גדול, מרווח, נוח, תא מטען ענק, מזגן מצויין, חסכוני בטירוף.

תתחדש.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
כן, נמכרו בארץ דגמים עם דלת אחת מאחורה - אומנם ממש ממש לא הרבה.

היא גם מעט כאלו עוד בדור הראשון, למשל מקדונלדס רכשו כמות כלשהיא של מכוניות כאלו בצבעים ירוק וזהב, מודליים 99-2000

ובתקופה האחרונה ניתן להזמין דלת אחורית נפתחת כלפי מעלה גם בברלינגו/פרטנר מהצורה החדשה, כבר ראיתי כמה על הכביש.

מסתובבות גם כמה ברלינגו דור ראשון עם גג ברזנט נפתח לכל האורך, בחלק מהן אטמו את הגג עם לוח פלסטיק.

ויש גם ממש מכוניות בודדות (גם דור ראשון) עם גג מודולרי עם חלונות ותאי אחסון, כמו בתמונה.

זו הגרסה ה"מפוארת" ביותר שהייתה.

1.JPG

פורסם
באגירה, נראה לי שהתבלבלת, התכוונת שהתחדשת בפיקאנטו לא בפיקאסו... (אחרי כל ההקדמה בת'רד של הפיקנטו בסוף לא קנית? באמת...:lol:)

ה C3 היא של העסק, הפיקאנטו מיועדת לאישתי אבל האמת היא שהקניה נדחתה לזמן מה, אני רוצה לראות איך מתקדם עניין ההיברידיות פלאג-אין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש לי פינה חמה בלב לרכבים מהסוג הנ"ל, אחרי שהוצאתי את הרישיון שלי למדתי לנהוג בכבישי ארצנו עם קנגו RT שנת 2000 של אבא.

דלת צד זה תענוג, כיסאות סופר-נוחים, תא מיטען שימושי ביותר, צורה יחסית נאה, רכב מאד חמוד בסך הכל.

תתחדש!!!!

מעניין איך זה לנהוג על מודל מאובזר לעומת מודל ליסינג...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
עניין של טעם - אני אישת מתעצבן כשאני פותח דלת ואז מגלה שחצי ממנה עדיין סגור. זה מפריע לי הרבה יותר מדלת כבדה.

יצא לי להעביר לא מעט זמן עם ברלינגו ודובלו חדשות, ואני לא יכול לומר שהדלת המתרוממת הפריעה לי. אני מניח גם שיש

סיבה לכך שהדלת המפוצלת אינה פופולרית במרבית מדינות אירופה, ואם זה היה הרבה יותר נוח אז זה גם היה יותר נפוץ.

כמו כן, לא כל הדלתות האלה כבדות. עם הבוכנות הנכונות הפתיחה והסגירה קלות למדי, והעמסת סחורה עם מלגזה זה לא משהו

שרכב משפחתי עושה לעיתים קרובות. לעומת זאת, אם אתה חונה במקביל למדרכה עם רכב נוסף מאחוריך, לא תמיד יש מקום או

אפילו גישה נוחה כדי לפתוח שתי דלתות על ציר. ועכשיו דמיין שאתה צריך לעשות את זה עם תינוק על הידיים...

מצד שני לדלת המפוצלת יש יתרון שבפתיחה לא נשפך כל תוכן תא המטען.

במקום שלא תוכל לפתוח דלת מפוצלת לא תוכל לפתוח גם דלת מתרוממת. אישית אני דורש במסחריות את הדלת המפוצלת וזו גם הסיבה שאת הדובלו לא לקחתי בדגם המאובזר (קיים רק עם דלת מתרוממת).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
איך הרכב מבחינת דלק ?

טיפולים אצל מי ?

ת'חדש !!

עניין הדלק בבדיקה עדיין :-)

טיפולים - עד לרגע העברת הבעלות, מ DAY-1 על הכביש, טופל אך ורק במוסך המרכזי בבני-ברק (!) - וזו אחת הסיבות (חוץ משאר הדברים) שבגללם הייתי שקט בבחירה שלי.

תודה :-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, האם בגירסת גימור הזו אפשר להשכיב את המשענות של המושבים הקידמיים למצב אופקי ?

בדגמים הפשוטים אפשר להטות את המשענת רק כמה מעלות אחורה וזהו - פאשלה רצינית בהנדסת אנוש.

אצלך ראיתי שיש "ברז" כיוון למשענת, בשונה מידית שיחרור קפיצית בדגמים הפשוטים.

שאלה נוספת - האם הפעלת הצופר היא מההגה או מידית האיתות ?

בברלינגו הישנות זה היה בידית האיתות, החל משנה מסויימת עבר לגלגל ההגה, ולא ברור לי למה - בידית זה הרבה יותר נוח.

פורסם

לא בדקתי את עניין המושבים. אבדוק ואעדכן.

בעניין הידית איתות - בסופו של דבר כל הדגמים של PSA עברו בשלב כזה או אחר לידית COM2000 - ולכן החל משנת 2004, עת צאתם של הברלינגו\פרטנר "2" לשוק עם ידית COM2000, הצופר הוא בגלגל ההגה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה לא קשור ל COM 2000, כלומר לא נראה לי שהייתה ליצרן בעיה טכנית להפעיל את הצופר מידית האיתות גם לאחר המעבר ל COM 2000.

פשוט הוחלט שהצופר יהיה בגלגל ההגה וזהו, כמו בכל המכוניות האחרות. האם זה טוב ונוח יותר? לדעתי לא.

פורסם

בידית COM2000 הלחצן בקצה ידית האורות (כמו שהיה פעם בידיות הישנות) מתוכנן, אופציונלית (ברכבים שיש), להפעלה\כיבוי של אורות דרך אוטומטיים (במכוניות עם חיישן תאורה וגשם). ברכבים שאין חיישן כזה אז הלחצן מבוטל.

ע"מ לשמור על מיקום אחיד של רוב הפונקציות הבסיסיות בכל הדגמים - כנראה שהחליטו שהצופר יהיה על גלגל ההגה בכל רכב עם ידית COM2000.

לפחות מבחינתי (בבית יש 306 עם צופר בידית, קסארה-II עם צופר בגלגל הגה) לא מצאתי את זה מבלבל\מטעה\מפריע לי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...