Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי לשאול מדוע ההגה בפורד פיאסטה יוטה (מודל 95) קשה כל כך?

אני נסעתי ברכבים ישנים יותר אשר שוקלים זהה ואפילו יותר מהפיאסטה ובהם לא קיים הגה כח, וההגה שם ממש קליל ונח.

מדוע בפיאסטה ההגה קשה?

תודה.

פורסם

לכל סוג רכב יש את מומנט ההיגוי שלו. בכל מיקרה עדיין אין להיתעלם מהעובדה שיש לבדוק שמן הגה כי במידה וחסר בהחלט יורגש קושי בסיבוב ההגה ובתנועת המסרק.

:)
פורסם
לכל סוג רכב יש את מומנט ההיגוי שלו. בכל מיקרה עדיין אין להיתעלם מהעובדה שיש לבדוק שמן הגה כי במידה וחסר בהחלט יורגש קושי בסיבוב ההגה ובתנועת המסרק.

שלום.

למה אתה מיתכוון כשאתה אומר לכל רכב יש מומנט היגוי משל עצמו? יכול ליהיות שזה ההגה בפיאסטה?

אם כן, נישמע מוזר מיכיוון שהרכב מאוד קל.

היכן נימצא המיכל שמן הגה?

תודה.

פורסם

אכן כך הדבר כמו שציינת, זוהי ככל הניראה הפיאסטה וזה ההיגוי שבה. לא מעט פעמים שמעתי על יונדאיי גטס למשל השנתונים הגבוהים דווקא שגם שם ההגה יחסית קשה למישקלו של הרכב.

לגבי מיכל שמן ההגה - פתח מיכסה מנוע וחפש מיכל שקוף או שחור (לא יודע איך זה בפיאסטה) שרשום על המיכסה שלו POWER STEERING. אם מצאת פתח את המיכסה הנ"ל ובדוק שיש שמן עד איפה שצריך להיות (קו מפלס עליון אם קיים).

:)
פורסם
אכן כך הדבר כמו שציינת, זוהי ככל הניראה הפיאסטה וזה ההיגוי שבה. לא מעט פעמים שמעתי על יונדאיי גטס למשל השנתונים הגבוהים דווקא שגם שם ההגה יחסית קשה למישקלו של הרכב.

לגבי מיכל שמן ההגה - פתח מיכסה מנוע וחפש מיכל שקוף או שחור (לא יודע איך זה בפיאסטה) שרשום על המיכסה שלו POWER STEERING. אם מצאת פתח את המיכסה הנ"ל ובדוק שיש שמן עד איפה שצריך להיות (קו מפלס עליון אם קיים).

בפיאסטה YOUTH שנת 95 ו 96 אין הגה כוח ואין מיכל שמן שרשום עליו POWER STREERING ואת זה אני רושם לך באחריות מלאה ללא שום התלבטות. מדובר בהגה רגיל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בפיאסטה YOUTH שנת 95 ו 96 אין הגה כוח ואין מיכל שמן שרשום עליו POWER STREERING ואת זה אני רושם לך באחריות מלאה ללא שום התלבטות. מדובר בהגה רגיל.

שלום

האם אתה יודע על מה אני מדבר?

גם אצלך ההגה קשה ביחס לרכבים ישנים יותר אפילו שאין בהם הגה כח אבל אצלם ההגה ממש קל ?

איך פותרים את הבעיה הזו?

פורסם

מבין בהחלט על מה אתה מדבר. יש לנו שני פיאסטות מאותה השנה. לשניהן יש מסרק הגה מקורי של פורד. לאחת למען האמת הוחלף מסרק מקורי של פורד לא מזמן ודווקא לה יש הגה קשה. לשניה עם המסרק שעדיין לא הוחלף מעולם (לפי ידיעתי בכל מקרה) ההגה אכן מסתובב יותר בקלות. הייתי ליד המוסכניק שהחליף לי את המסרק בזמנו. אני לא ממש בטוח, אבל אני חושב שישנו מן בורג למטה באזור המסרק שאכן אחראי לוויסות הכוח שצריך להפעיל על מנת לסובב את ההגה. שוב פעם, אני חושב שיש כזה דבר אבל לא בטוח. אני אשאל את המוסכניק ואומר לך. לי בכל מקרה גם יש את הבעיה הזו ואם אכן יש כזה כיוון אז פתרת לי גם את הבעיה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מבין בהחלט על מה אתה מדבר. יש לנו שני פיאסטות מאותה השנה. לשניהן יש מסרק הגה מקורי של פורד. לאחת למען האמת הוחלף מסרק מקורי של פורד לא מזמן ודווקא לה יש הגה קשה. לשניה עם המסרק שעדיין לא הוחלף מעולם (לפי ידיעתי בכל מקרה) ההגה אכן מסתובב יותר בקלות. הייתי ליד המוסכניק שהחליף לי את המסרק בזמנו. אני לא ממש בטוח, אבל אני חושב שישנו מן בורג למטה באזור המסרק שאכן אחראי לוויסות הכוח שצריך להפעיל על מנת לסובב את ההגה. שוב פעם, אני חושב שיש כזה דבר אבל לא בטוח. אני אשאל את המוסכניק ואומר לך. לי בכל מקרה גם יש את הבעיה הזו ואם אכן יש כזה כיוון אז פתרת לי גם את הבעיה.

שלום

אני לא יודע אם המסרק הנוכחי מקורי או לא, אבל אשמח אם תברר ותעדכן האם ישנו כיוון להגה, או מהי הבעיה שגורמת להגה ליהיות קשה ואיך פותרים זאת.

תודה.

• תוכן חדש...