Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי רוצה לדעת איך להתקין מוטות חיזוק מפני פגיעות צד ופגיעות חזיתיות ועד כמה הם יכולים לעזור בעת תאונה? זה חשוב לי מאוד ואני מעוניין לעשות אז זה לפני כל שיפור אחר.

בתודה מראש

וואלאק אתה!!

פורסם

איך מתקינים? לא מתקינים. ואם כן - אז העלויות מטורפות.

בתכנון מרכב של רכב הושקעו מאמצים רבים, שום דבר לא מונח "סתם". אתה לא יכול לדעת איפה לחבר מוטות חיזוק כך שבזמן תאונה הם יגנו עליך, מכיוון שאינך מהנדס מכונות הבקיא בנושא. כמובן גם שזה אסור לפי החוק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

להוסיף מוטות ככה סתם לאוטו (אני מניח שאין לך ידע מסויים בהנדסה ו\או רכב) זה לא חוקי ועלול סתם לסכן אותך יותר במקרה של תאונה.

אלא אם אתה מתקין כלוב התהפכות תקני (כזה שתוכנן, עוצב ונבנה במיוחד עבור רכב X) מדובר בשינוי שלרוב יגרום רק נזק, והרבה, במקרה של תאונה.

(ואגב, גם כלוב התהפכות הוא אסור לפי חוקי משרד התחבורה, למעט יוצאי דופן בודדים)

- מה שאתה עושה בהוספת חיזוקים לאוטו בסך הכל מעביר את הנקודות החלשות שלו למקום אחר, והנקודות החלשות הן דבר שיצרן תמיד לוקח בחשבון ומתכנן אותן כך שהם יקרסו קודם.

על ידי הוספה של קורות חיזוק או שינויים במבנה, אתה למעשה מזיז או עלול להזיז את נקודת הקריסה הללו, וזה במקרה תאונה, עלול להוביל לתיעול אנרגיה לא נכון במקרה של תאונה, ולהביא לתוצאות הרסניות הרבה יותר.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני מניח שיצא לכם לראות תאונות כמו מכונית שאיבדה שליטה ונכנסה בעץ (לא חזיתית , אלה מהצד) והיא מתקמטת כמו חתיכת קרטון. כלוב התהפכות תקני , שיותקן ע"י מהנדס , יוכל למנוע את הפגיעה החמורה שנגרמת כתוצאה מחבטה עזה בצד האוטו??

וואלאק אתה!!

פורסם
אני מניח שיצא לכם לראות תאונות כמו מכונית שאיבדה שליטה ונכנסה בעץ (לא חזיתית , אלה מהצד) והיא מתקמטת כמו חתיכת קרטון. כלוב התהפכות תקני , שיותקן ע"י מהנדס , יוכל למנוע את הפגיעה החמורה שנגרמת כתוצאה מחבטה עזה בצד האוטו??

כלוב התהפכות תקני יכול לעזור להגן על חיי הנהג בעת תאונה. א-ב-ל אי אפשר לשים כלוב על מכונית כביש באופן חוקי. (ויש גם עניין של כריות אוויר למשל - שפעולתן יכולה להיות מופרעת בעקבות התקנת הכלוב.

בקיצור - רד מזה. (מאיפה בכלל מגיעים לך הרעיונות האלו?)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אז זהו שלא , המון אנשים נהרגים מתאונות צד (לצערנו , שומעים על תאונות כאלה בערך כל שני וחמישי) שנגרמות לרוב מהחלקה בפניות והתנגשות בעצים או עמודים למיניהם. תאונות כאלה קורות גם במרוצי ראלי ומרוצי שטח למיניהם , אבל שם הודות לכלוב ההתהפכות , הקורות המסיביות מגנות על הנהג שברכב. אני חושב שזה שיפור חובה בכל רכב משופר ועם כל המיגון שמתקינים ברכב במפעל כנראה שלא מוכנים להשקיע מספיק בקורות כבדות ומסיביות (בין אם משיקולי מחיר ובין אם משיקולי משקל האוטו) שיגנו על הנוסעים ויצילו חיים , פשוטו כמשמעו.

וואלאק אתה!!

פורסם
אז זהו שלא , המון אנשים נהרגים מתאונות צד (לצערנו , שומעים על תאונות כאלה בערך כל שני וחמישי) שנגרמות לרוב מהחלקה בפניות והתנגשות בעצים או עמודים למיניהם. תאונות כאלה קורות גם במרוצי ראלי ומרוצי שטח למיניהם , אבל שם הודות לכלוב ההתהפכות , הקורות המסיביות מגנות על הנהג שברכב. אני חושב שזה שיפור חובה בכל רכב משופר ועם כל המיגון שמתקינים ברכב במפעל כנראה שלא מוכנים להשקיע מספיק בקורות כבדות ומסיביות (בין אם משיקולי מחיר ובין אם משיקולי משקל האוטו) שיגנו על הנוסעים ויצילו חיים , פשוטו כמשמעו.

ואני חושב שאתה טועה - אני מוכן להתערב שרוב התאונות הקטלניות הן לא תאונות צד הנובעות מהחלקה בפניות אלא תאונות חזית. בנוסף - כיום לכל מכונית חדישה יש גם קורות בדלתות וגם כריות צד ווילונות.

זה לא ריאלי ולא חוקי ממיליון סיבות הגיוניות להתקין כלובי התהפכות בכל מכונית משופרת (לא שזה חוקי לשפר מכוניות בכלל...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

חשבת מה יקרה אם לך יהיה כלוב ברכב, ואתה תיכנס במכונית אחרת (בלי כלוב) או שמכונית אחרת תיכנס בך? בגלל הכלוב שלך היא תתרסק עליך ויגרם לה נזק גדול יותר. ואז מה תגיד?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זה מה שאני יגיד: מזל שהתקנתי את הכלוב התהפכות , האוטו הזה התרסק עלי בעוצמה שהיתה מפרקת לי את העצמות , אז באמת חבל על האוטו האחר אבל מה אני יעשה , יקריב את עצמי למען בטיחות שאר הנוסעים???

וואלאק אתה!!

פורסם

אז איפה הבעיה?

יש מספיק חברות שמייצרות כלובי התהפכות להונדה סיוויק.תריץ חיפוש על חברה שנקראת MONKEY BARS-הם מייצרים לכל דגמי הונדה.

סדנאות כמו "שבלול" ישמחו להתקין לך את הכלוב.זה לא יקר ודורש רק קידוח בכמה מקומות לא חשובים בגוף הרכב.

אחרי שתתקין את הכלוב,הטורבו,הסעפת,הפורטינג,האגזוז והציפלינגים של האלמנט,יהיה לך אוטו מהיר,עצבני ובטיחותי להפליא.

בהצלחה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
זה מה שאני יגיד: מזל שהתקנתי את הכלוב התהפכות , האוטו הזה התרסק עלי בעוצמה שהיתה מפרקת לי את העצמות , אז באמת חבל על האוטו האחר אבל מה אני יעשה , יקריב את עצמי למען בטיחות שאר הנוסעים???

כי מה אתה אומר למעשה?

"לי יש כלוב התהפכות, לכן בעיה של הנוסעים ברכב השני שלא היה להם כלוב כזה..."

עכשיו נדמיין סיטואציה.

אתה נוסע לרכוש כלוב התהפכות, בדרך, מולך, נוסע רכב שכבר התקין כלוב כזה, והוא משתולל כאילו אין מחר (הרי יש לו כלוב התהפכות ומה כבר יכול לקרות לו) ואתה קולט אותו נוסע לכיוונך, ואתה מנסה לברוח, ולא מצליח, והוא נכנס בך, ואתה נמצא בצד שמרוח והוא נמצא בצד שאומר "פשש... מזל שהיה לי כלוב התהפכות"....

מה אז? אתה עדיין חושב שזה בסדר?

או ענין אחר, אוקיי , יש לך כלוב התהפכות, צינורות 3 ממ, אני הולך ושם כלוב עם צינורות 8 ממ, נראה אותך מתנגש בי עכשיו... בקיצור, ברגע שזה יהיה חוקי לכביש, המכוניות שיהיט עם כלובים יראו כמו טנקים והמכוניות בלי הכלובים יהיו אלה שנוסעיהם נהרגים בהשתולליות של אלה עם הכלובים...

קצת חומר למחשבה

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אתה לא יכול להפוך את האוטו שלך לחצי מכונית ראלי..

הכל שם מהונדס וכל מוט ושעובר ניבדק לאן הוא יקרוס מכמה כיוונים

אגב אם בראלי וקורות עשקינן, לפי חוקי ה FIA אורך הצינורות בכלוב רכב ראלי לא יירד מ 50 מטר !! (אז תחשבו על ההנדסה שיש להכניס את כל זה לאוטו)

והוא יהיה עשוי משגשוגת ברזל "כרומולי" שהוא גמיש אבל חזק מאוד וכבד מאוד

(בטח אתם חושבים כמה הם היו שוקלות בלי הכלוב..בכל מקרה במרוץ אסור להם לישקול פחות מ 1250)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תגובה לנסיך: מה שאתה אומר זה אבסורדי , כי אם זה הקו המנחה שלך אז לך ותיסע על ווספה ואני מבטיח לך שלא יאונה שום דבר לנוסעי הרכב שיתנגש בך. הרי חברות משקיעות הון של משאבים בשיפור ההגנה על נוסעי הרכב וחיזוק השלדה של הרכב ומהסיבה הזאת כן קונים את המכוניות שלהן , אז אתה רוצה להגיד לי שכל האנשים האלה מסכנים את הציבור?!?!

וד"א , אם ברכב שלי יהיה כלוב התהפכות אני לא אלך ואסע כמו מטורף מתוך ידיעה ש"יש לי כלוב הגנה - שימותו כולם" , מה שאתה מתאר מזכיר לי משחק מחשב ישן (CARMAGEDON מכיר??). אף אחד לא יילך ויתנגש עכשיו במכוניות כאילו הוא בלונה פארק. כל מה שאני רוצה זה הגנה לרכב ולנוסעיו (בעיקר מפני מקרים של התנגשות צדדית , שם הכלוב מתגלה כמציל חיים ודאי).

עמרי

וואלאק אתה!!

פורסם
הרי חברות משקיעות הון של משאבים בשיפור ההגנה על נוסעי הרכב וחיזוק השלדה של הרכב ומהסיבה הזאת כן קונים את המכוניות שלהן

עמרי

ומי מינה אותך למהנדס שיחקור איך הכלוב באוטו שלו ישפיע בזמן תאונה?

בקיצור מסבירים לך שזה לא חוקי לשים, אתה עוד מתוכח, אז לך תשים ותפסיק לשגע!

מעניין מה הביטוח יגיד על הכלוב אם תעשה תאונה.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...