Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קישור לאתר נחמד אשר מציג צריכה בפועל לעונת נתוני יצרן:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A7%D7%99%D7%94_%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%96'_%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94-2010_10337

שים לב שזהו זגם ה-2X4 ולא 4X4.

אם נקח את ה-I35 בתור השוואה, לפי האתר נראה שיש הפרש של בערך 1 ק"מ/ל לטובת ה-I35 לעומת הספורטאז' 2X4.

אם נשמור את אותו היחס ונחסיר מהצריכה של I35 4X4 את הנתון הנ"ל, אני מעריך שצריכה של הספורטאז' 4X4 אמורה להיות באזור ה- 8.5-9 ק"מ/ל.

מצב של 5.5 ק"מ/ל לא נראה לי הגיוני..

אגב, יש שם גם את הניטרו עם צריכת דלק של 7.1 ק"מ/ל, כך שלא נראה לי הגיוני שאתה לא מרגיש שום הבדל בצריכת הדלק.

אגב אגב, לפי הנתונים, הניטרו והספורטאז' מזנקים ל-100 באותה המהירות למרות הפרש של 40 כ"ס והמון מומנט.. :shock:

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A7%D7%99%D7%94_%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%96'_%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94-2010_10337

אם נקח את ה-I35 בתור השוואה, לפי האתר נראה שיש הפרש של בערך 1 ק"מ/ל לטובת ה-I35 לעומת הספורטאז' 2X4.

אם נשמור את אותו היחס ונחסיר מהצריכה של I35 4X4 את הנתון הנ"ל, אני מעריך שצריכה של הספורטאז' 4X4 אמורה להיות באזור ה- 8.5-9 ק"מ/ל.

אגב, יש שם גם את הניטרו עם צריכת דלק של 7.1 ק"מ/ל, כך שלא נראה לי הגיוני שאתה לא מרגיש שום הבדל בצריכת הדלק.

אגב אגב, לפי הנתונים, הניטרו והספורטאז' מזנקים ל-100 באותה המהירות למרות הפרש של 40 כ"ס והמון מומנט.. :shock:

היי, תודה על הקישור .....היום גם תידלקתי 60 ליטר על 403 ק"מ כאשר 60% היו נסיעות בין עירוניות במהירות שיוט של 80-100 קמ"ש ללא פקקים ....עדיין צריכת הדלק נעה בין 6-7 ק"מ לליטר !!!!! יש לי חשד במערכת ההנעה הכפולה ויכול להיות שהיא פועלת באופן קבוע ומכך צריכת הדלק המטורפת הזו ??? כי לפי הימרן המערכת הזו מופעלת רק כאשר יש החלקה של אחד הגלגלים !

פורסם

שמע, אתה פשוט מצחיק אותי.

מה חשבת, שתקבל צריכת דלק של אלטו?

אם השיקול שלך במכירה היה חיסכון בדלק, היית צריך לקנות רכב קטן יותר, משפחתי, שבו היית מקבל צריכת דלק של 1:10 או 1:9 בעיר.

אם אתה מצפה לראות אי פעם צריכת דלק עירונית של ג'יפ מגודל ושמן שמתקרבת לזה, תמשיך לחלום.

מציע לך גם לרדת מעניין התביעה - אתה תגלה שבפרוספקט שעל פיו נמסרו לך הנתונים, ישנה בטח איזו הערה שמכסה את החברה על כך שצריכת דלק היא עניין אישי התלוי בתנאי הדרך ובנהיגה שלך וכו' וכו'.

פורסם

אין שום קייס לעניין צריכת הדלק, כי אף פעם לא מגדירים באיזה תנאים מדובר. בגלל שאין לחברה התחייבות לתנאים, במשפט יכולים להגיד לך "זה בנסיעה של 75 קמ"ש כל הדרך על ECO", ולא ממש יהיה לך מה לענות, אין התחייבות למצב מסוים שבו תקבל את הצריכה.

זה נכון לגבי כל רכב מכל יצרן....

פורסם

שים לב שהאתר מתבסס על דירוג גולשים ואת הרכב הנ"ל דירגו רק 3 גולשים באירופה, לא ניראה לי שאפשר להיתבסס על זה כמידע מדוייק.

פורסם

אולי אתה צריך לנסוע בצורה חסכונית יותר.

יכול להיות שתה עם הרגל קבוע על הגז?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

היי חברים,

ברור שאין לי אשליה לצריכת הדלק לפי נתוני היצרן .... אבל נתוני היצרן גם אם נעשו בתנאי מעבדה משמשים כאיזו נקודת עוגן

ובסיס לחישוב צריכת הדלק ואגב בדיקה בתנאי מעבדה מדמים נסיעה במהירות 80-90 קמ"ש בסל"ד קבוע ובנסיעה במישור ללא מזגן וחלונות סגורים, רבע מיכל דלק, נהג במשקל ממוצע. לפני שבועיים יצאתי לבחינת צריכת הדלק עם מנהל השירות של קיה ונסענו מחולון לאשקלון וחזרה במהירות של 80 קמ"ש במצב ECO ובקרוז קונטרול, מזגן פועל, מיכל דלק מלא כשברכב אני ומנהל השירות .. הדרך הייתה רציפה ללא פקקים בתום הנסיעה תידלקנו שוב ומהחישוב יצאה לנו צריכת דלק של 10.7 ק"מ לליטר !!! שזה לטעמי הישג דימיוני נוכח עומסי התנועה במרכז הארץ ואני מוכן לחתום על צריכת דלק של 9 ק"מ לליטר .... ומן הסתם למבחן שערכנו אין ערך אמיתי למי שגר במרכז הארץ. בנוסף פגשתי בעל רכב מדגם זהה לשלי והוא טוען לממוצע של 10 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת עירוני\בין עירוני .... בנוסף אני לא נתקל בתלונות של בעלי רכב נוספים על צריכת הדלק ומכך אני מסיק כי יכול להיות שספציפית ברכב שלי קיימת בעיה, אני תוהה אם זה קשור במערכת ההנעה הכפולה שקיימת ברכב ושאמורה לפעול רק במצב של החלקה של אחד הגלגלים ולא באופן קבוע, מצב שמעלה את צריכת הדלק באופן ניכר ....על כן, אשמח אם מישהו שמבין במערכות האלה יביא מהידע ואו מהניסיון שלו .גם אם בעלי ספורטאזים מהדגם החדש ינדבו מידע על צריכת הדלק אצלם... תודה :)

פורסם

רוב הישראלים לעולם לא יתלוננו על צריכת הדלק של הרכב שלהם - עד לרגע שבו הוא ימכר (ואז הם יספרו לכולם איזה אוטו מצויין זה היה - אממה, בולע דלק).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שלום לחברי הפורום, אשמח לעצתכם באמור.

רכשנו ספורטאז' 2011 דגם פרימיום 4X4 ,קיבלנו את הרכב לפני כשלושה שבועות וכבר הספקנו 1500 ק"מ ....שמתי לב שצריכת הדלק די מזכירה לי את הדודג' נייטרו שמכרנו בגלל צריכת דלק לא שפוייה ....ואכן עשיתי את הבדיקה תדלקתי עד הפיה, איפסתי את מד הקילומטר שילבתי נסיעות עירוניות ובין עירוניות שוב תדלקתי עד הפיה, חילקתי את הקילומטרים בליטרים שהוכנסו ויצאה צריכה של 5.7 ק"מ לליטר !!! חזרתי שוב על אותו הניסיון רק שכאן הקפדתי על נסיעות במצב ECO וגם כאן התוצאה היתה 6.2 ק"מ לליטר !!! פניתי לקיה והם הציעו שנצא לנסיעת מבחן עם הרכב שלי כדי לבדוק את נושא צריכת הדלק, ואכן יצא איתי בוחן לנסיעה יצאנו ממרכז השרות של קיה בחולון לכיוון אשקלון בנסיעה במהירות של 80-90 קמ"ש במצב של קרוז קונטרול ו ECO , הנסיעה היתה רציפה ללא פקקים ואו רמזורים ולאחר מבחן זה צריכת הדלק עמדה על 10.5 ק"מ לליטר, עדיין רחוק מההצהרה שלהם על 12.8 ק"מ לליטר בדרך בין עירונית ! כאמור המבחן הזה אינו משקף את המציאות בעיניי והבוחן הציע שאשקלל נסיעות בחודש מלא ואז יהיה לי אומדן מדוייק יותר וכי הרכב עדיין חדש וצריך לעשות לפחות 5000 ק"מ עד שהמנוע ישתחרר ואז צריכת הדלק תשתפר פלאים ! עברו כשבועיים מאז ואני ממשיך עם בדיקת צריכת הדלק מתדלוק לתדלוק ועדיין זה עומד בממוצע על 5.5 ק"מ לליטר !!!!! מה אני צריך לעשות בעניין !? אולי נפלנו על רכב עם תקלה מפס הייצור ! בכל מקרה בקיה דוחים את האפשרות הזו !

אשמח לשמוע מכם .

כמה ק"מ נסעת יחד עם המוסך בנסיעת מבחן והאם מזגן פעל?

פורסם
כמה ק"מ נסעת יחד עם המוסך בנסיעת מבחן והאם מזגן פעל?

נסענו 120 ק"מ לערך והמזגן פעל ...כמו שאמרתי רוב הנסיעה היתה בשיוט ללא רוח נגדית, ללא פקקים ובמהירות קבועה 80-90 קמ"ש תחת שליטה של קרוז קונטרול ובמצב של ECO ...בפועל המדידה האחרונה מאתמול 460 ק"מ (מתוכם 80% נסיעה בין עירונית) צריכה של 61 ליטר !!! בסיכום : 7.66 ק"מ לליטר .

פורסם

עידכון לכל החברים....אני עושה ניסיון קטן....ניתקתי את פעולת ההנעה הכפולה....ועכשיו נראה מה יהיה עם צריכת הדלק.... מבטיח לעדכן (:

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב , רכשתי לפני כשבוע ספורטאז פרימיום , באמת הזדעזתי בנושא הדלק...כ 150 קמ לחצי מיכל , החל מהמילוי הבא אתחיל לבצע בקרה...

פורסם

יש פיתרון, גפ"מ. התקנתי אצלי ברכב שבוע שעבר אצל מתקין מוסמך בב"ש שקיבלתי המון המלצות עליו. מדיבור עם בעל הבית מתברר שמנועים של יונדאי הולכים טוב מאוד עם גז (וזה לא נכוטן לגבי כל הרכבים, למשל מאזדה או קורולה לא מתאים, לפחות לא החדשות ביותר אני חושב שלאט לאט כל היצרנים מתאימים את השסתומים לגפ"מ). בזמן שעבדו לי על הרכב יצא לי לראות שם לא מעט יונדאי, סונטות, טוסונים ולא מעט גטס (כן גטס! :)). לדעתי כדאי לך לברר על התקנה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי,

האם יש חדש בעניין צריכת הדלק של הספורטאז'?

אני גם שוקל לקנות את הדגם פרימיום 4X4, ובבדיקות שעשיתי, הספורטאז' 2011 דווקא אמור להיות בין ג'יפים החסכוניים יותר (עם 1 ל9 או 10 ק"מ משולב).

אני מבין שהסתיימה תקופת ההרצה של 4000-5000 ק"מ, תוכל לעדכן האם חל שיפור אצלך?

אודה לעידכונך....

• תוכן חדש...