Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנטיס 323 - בעיה בגיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי לנטיס 323, אוטומטית,1600 שנת 2002. קילומטרז – 200000.

כבר תקופה ארוכה שיש את הבעיה הבאה:

כאשר מתחילים נסיעה אחרי שהרכב עמד הרבה זמן (בדרך כלל בבוקר) נראה שלמשך ה30 שניות / דקה הראשונות לרכב אין כוח. הוא כאילו לא מגיב לדוושת הגז ונוסע ממש לאט.

אחרי כדקה הרכב נוסע כרגיל. אם אני מכבה את המנוע ומדליק שוב אפילו שלוש שעות אחרי הרכב מתנהג בצורה רגילה לחלוטין.

זה היה קורה פעם ב, אבל כשהתדירות החלה לעלות לקחנו את האוטו למוסך לבדוק את זה. הלכנו למוסך קטן פרטי שאנחנו סומכים עליו שאבחן בעיה בגיר. לטענתם הגיר עומד למות, אפשר להמשיך ככה עד שיום אחד הרכב פשוט לא יסע אחרי שנניע אותו בבוקר. הם שמו לנו בנתיים תוסף לשמן הגיר ונראה שהבעיה נעלמה. כאמור, לטענתם זה עוד יחזור.

להחליף/לשפץ גיר זו פעולה יקרה מאוד ואני רוצה לקבל חוות דעת נוספת לפני הוצאה כזאת.

אשמח אם תוכלו לעזור לי עם השאלות הבאות:

1. לפי התנהגות הרכב שתיארתי – גם לכם זה נשמע כמו בעיה בגיר?

2. איך בודקים בעיה בגיר? יש מחשב מיוחד?

3. מה אתם ממליצים לעשות?

תודה!

אדיכר

פורסם

האם ניבדקה איכותו וטיבו של שמן הגיר הקיים כרגע בתיבה? יש מצב שהוא בלוי כך שמומלץ בתור התחלה להחליף שמן גיר ופילטר שמן גיר (לא חובה להחליף, אפשר לנקות).

:)
פורסם
האם ניבדקה איכותו וטיבו של שמן הגיר הקיים כרגע בתיבה? יש מצב שהוא בלוי כך שמומלץ בתור התחלה להחליף שמן גיר ופילטר שמן גיר (לא חובה להחליף, אפשר לנקות).

קודם כל תודה על התשובה.

איך בודקים את טיב השמן? או שפשוט מחליפים שמן ופילטר?

פורסם

שמן גיר בתיבה אוטומטית אמור להיות בצבע אדום. שמן גיר שמאבד מאיכותו ייראה בצבע זהוב/חום ויותר מכך בצבע שחור. ניתן לראות זאת על מדיד שמן הגיר.

:)
פורסם

אולי זה בכלל לא קשור לגיר?

אצלי, בלאנטיס 1.6 הייתה בעיה דומה: השהייה בכל יציאה מעמידה, גם כשהמנוע חם. אחרי שהמכונית תופסת תאוצה, היא נוסעת בסדר ומחליפה הילוכים כפי שצריך. אבל, הרבה פעמים, אחרי 80 קמ"ש אין לה כדי כוח. קפצתי למוסך מורשה של מאזדה. חיברו את הרכב למחשב, והנ"ל הראה בעיה בחיישן MAF - שהוא חיישן זרימת האוויר למנוע (Mass AirFlow).

בתחילה דובר על החלפת החיישן - שהוא רכיב יקר מאד שעלותו כ-1000 שקל. אבל, במוסך ניקו את בית החיישן, והבעייה נפתרה ללא צורך בהחלפת הרכיב כולו. כרגע סודרה התקלה, והרכב מגיב ונוסע טוב! עלות הבדיקה הממוחשבת וניקוי החיישן - 290 שקל.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

יש לך בעיה בגיר וככל שתגרור את התופעה תסב יותר נזק לגיר, קיימת בעיה במשאבה הדראולית בגיר.

בשלבים הבאים יתחיל להידלק לך נורת "הולד" ויכניס תקלות על חיישן טורביה ולאחר שיחליפו את החיישן מחשב צמת חשמל ו.....

יגיעו לגיר.

תיזהר מזה מנסיון.

פורסם

לאור התגובה של ניסן, מעניין מאוד איזה תוסף שמו שפתר זמנית את התופעה.

אני, מציע לנסוע עם הרכב ולהנות ממנו עד כשתופעה תחזור ואז לנסות לבדוק שוב את האופציות של שיפוץ תיבת הילוכים או החלפתה.

פורסם
יש לך בעיה בגיר וככל שתגרור את התופעה תסב יותר נזק לגיר, קיימת בעיה במשאבה הדראולית בגיר.

בשלבים הבאים יתחיל להידלק לך נורת "הולד" ויכניס תקלות על חיישן טורביה ולאחר שיחליפו את החיישן מחשב צמת חשמל ו.....

יגיעו לגיר.

תיזהר מזה מנסיון.

ניסן - תודה על התשובה.

מה אתה ממליץ לעשות? יש טיפול שאני יכול לעשות עכשיו שיציל את המצב או שזה רק שאלה של זמן עד שאני אזדקק להחליף / לשפץ את הגיר?

דניאל - אני אברר לגבי התוסף ואחזור אליך.

פורסם

אני מציע ללכת לשפץ את הגיר כיום לפני שתשלם על גיר גלובאלי, כרגע זה מעיין שיפוץ חלקי מחליפים משאבה לדגם משופר ומצמדים

אם תמשיך לנסוע כך אני מאמין שבזמן הלא רחוק הרכב יעמוד לחלוטין ואז כבר העלויות יקפצו באלפים.

דניאל נראה לי ששמו לו נוזל בלם לנפח את הגומיות.

לפחות היו כנים איתו ואמרו לו שזה ישוב ללא צפי של זמן.

פורסם
אני מציע ללכת לשפץ את הגיר כיום לפני שתשלם על גיר גלובאלי, כרגע זה מעיין שיפוץ חלקי מחליפים משאבה לדגם משופר ומצמדים

אם תמשיך לנסוע כך אני מאמין שבזמן הלא רחוק הרכב יעמוד לחלוטין ואז כבר העלויות יקפצו באלפים.

דניאל נראה לי ששמו לו נוזל בלם לנפח את הגומיות.

לפחות היו כנים איתו ואמרו לו שזה ישוב ללא צפי של זמן.

היי ניסן,

איפה משפצים גיר למזדה לנטיס? האם במוסך המורשה של מזדה (המוסך המרכזי) או שעדיף במכון שיפוץ גירים?

פורסם
היי ניסן,

איפה משפצים גיר למזדה לנטיס? האם במוסך המורשה של מזדה (המוסך המרכזי) או שעדיף במכון שיפוץ גירים?

לא הולכים למוסך(במיוחד לא מורשה) בשביל לשפץ גיר,למה לשלם להם דמי תיווך והרכבה גם כך שולחים את הגיר למכון גירים .הגיר שלך במצב טוב ולא זקוק לשיפוץ גיר מלא שהעלות שלו גבוהה מאוד.פנה למכון אמין שמתמחה בשיפוץ גירים שיפתחו את הגיר ויבדוק אותו..מאיזה אזור אתה בארץ ?

פורסם

את האמת זה לא נשמע לי כבעיה בגיר,צריך לחבר את האוטו לסורק תקלות על הבוקר בשביל להיות בטוחים שזה הגיר או משהו אחר.

זאת דעתי אורן !8)

פורסם

למרות הודעותיו של ניסן חזאזי בעל הידע והניסיון, חבל שאתם מתמקדים בגיר...

קראו את תגובתי למעלה. אצלי ברכב זהה, הבעיה התגלתה כחיישן זרימת אוויר (חיישן MAF). והמכלול נוקה אף ללא החלפת החיישן היקר.

ובכלל, למה לרוץ לשפץ גיר בעלות אלפי שקלים רבים לפני שהוא באמת הלך??

דבר ראשון, חובה לחבר את הרכב למחשב סורק תקלות במוסך מרכזי או במוסך כלשהו. רק אז תוכל באמת לדעת, מבלי להסתמך על השערות ותהיות.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...