Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עומד לבצע את הפרוייקט על שלושה רכבים. לפנ ישאני מזמין ניירות במחיר מופקע מאיביי, מישהו יודע איפה ברחובות מוכרים ניירות ברמה של 2000?

מצאתי מקומות שמוכרים 600 ו1000 אבל עדיין לא קניתי. אם אפשר אז מקום שמוכר את שלושתם :)

תודה רבה.

קקטוסולר ידנית

פורסם
אני עומד לבצע את הפרוייקט על שלושה רכבים. לפנ ישאני מזמין ניירות במחיר מופקע מאיביי, מישהו יודע איפה ברחובות מוכרים ניירות ברמה של 2000?

מצאתי מקומות שמוכרים 600 ו1000 אבל עדיין לא קניתי. אם אפשר אז מקום שמוכר את שלושתם :)

תודה רבה.

קשה מאוד למצוא נייר 2000, למשל אצלי בעיר לא מצאתי כלל רק אצל פחח.

אם סובל דיחוי תזמין מאיביי.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

ניסיתי היום לערוך פרויקט דומה להונדה סיוויק שלי

אבל נתקלתי בבעיות.

* הפנסים בהתחלה היו צהובים ועדיין יש גוון צהוב גם לאחר מריחת הלכה.

* לאחר מריחת הלכה נשארו עקבות של פסים כתוצאה מהבד שאיתו מרחתי את הלכה.

* הפנסים אמנם מאוד חלקים למגע לאחר השיוף אבל הפנסים לא יצאו מבריקים כמו הפנסים של הגטס שלך. אצלי הפנסים עדיין בגוון מט.

חשוב לי לציין כמה דברים:

* לפני השיוף הפנסים שלי היו מצופים בלכה אחרת שכבר העלתה סדקים.

* כיוון שלא מצאתי ניירות ליטוש 1200 ו- 2000 השתמשתי במה שמצאתי- 400, 1000 ולבסוף השתמשתי ב- 4000.

* לאחר ייבוש הפנס לאחר השיוף השתמשתי בפוליש

* כאשר מרחתי את הלכה מרחתי אותו עם ספוג וניסיתי גם עם מגבת נייר, הם השאירו סימנים.

באיזה כלי למרוח כדי שלא יהיו לי שום סימנים?

* באיזה כלי להשתמש כאשר אני מכין את הציפוי?

השתמשתי בשתי כוסות וכשהם היו ביחס של 1:1 שפכתי את המרכיב בכוס א' ל- ב'.

שלומי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יצא לי לראות במאמרים מחו"ל שבמקום יאכט וורניש מרססים ספריי לכה כמו של צבע רכב וכד'...

קניתי כבר ניירות ואני לפני יישום, שווה לנסות את הספריי לכה ? לדעתי גם ככה הלכה תצא בשכבה הכי אחידה.

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

תודה על המדריך, אחד השרשורים המועילים שיצאו מהפורום. :mm_yeah:

נסיון ליישם היום את השיטה על רנו מגאן של חבר מהעבודה הניב אמנם שיפור משמעותי אך לא "מצב חדש":

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

הפרוצדורה בוצעה עם ניירות 1000-1500-2000 ויאכט ורניש מדולל מראש של טמבור.

בתנאים זהים הפנס השמאלי הגיע למצב חדש כמעט (היה במצב טוב יותר מלכתחילה) והימני עדיין עכור למדי. האם לדעתכם כדאי היה להתחיל את השיוף עם נייר 600/800 ולא עם 1000? אולי לעשות מעבר עם משחת פוליש לפני הטרפנטין?

ושאלה נוספת שאולי כבר נענתה פה (מתנצל מראש אם כן): האם 1000 זה יותר עדין מ-2000 או להפך? מה בעצם המספר מציין - את גודל הגרגיר, צפיפות הגרגירים ליחידת שטח או משהו אחר?

בתודה מראש.

פורסם
האם לדעתכם כדאי היה להתחיל את השיוף עם נייר 600/800 ולא עם 1000? אולי לעשות מעבר עם משחת פוליש לפני הטרפנטין?

ושאלה נוספת שאולי כבר נענתה פה (מתנצל מראש אם כן): האם 1000 זה יותר עדין מ-2000 או להפך? מה בעצם המספר מציין - את גודל הגרגיר, צפיפות הגרגירים ליחידת שטח או משהו אחר?

בתודה מראש.

כן. להתחיל עם 1000 לא מלטש כלום. אני התחלתי עם 600 ויצא מעולה.

המספר מציין את צפיפות הגרגירים (אני חושב). בכל מקרה, ככל שהמספר גבוהה יותר, הליטוש עדין יותר.

פורסם

התוצאות לפניך (שתי הודעות למעלה), התחלתי עם 1000... מה עוד ניתן היה לעשות לדעתך? :roll:

על פניו להתחיל משיוף גס יותר זה הפתרון המתבקש, אני מתרשם שפשוט לא הורדתי שכבה מספיק עבה מלכתחילה ולכן נשארה עכירות מסויימת.

פורסם

אחרי שעשיתי כבר חידוש שני לפנסים של המגאן שלי ושל חברים, אני מתחיל לקוות שיש דרך יותר עמידה לעשות את זה - מהר מדי לטעמי הלכה מתחילה להראות על הפנס.

יש בשוק כל מיני ערכות לליטוש פנסים - מישהו התנסה עם כאלה? יכול להמליץ או להשמיץ?

תודה,

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
התוצאות לפניך (שתי הודעות למעלה), התחלתי עם 1000... מה עוד ניתן היה לעשות לדעתך? :roll:

על פניו להתחיל משיוף גס יותר זה הפתרון המתבקש, אני מתרשם שפשוט לא הורדתי שכבה מספיק עבה מלכתחילה ולכן נשארה עכירות מסויימת.

נייר 600 זה גס מאוד בשביל פלסטיק.

על פניו נראה כאילו לא מרחת את הלכה כמו שצריך,חשוב להדגיש שאסור לעבור פעמיים על אותו מקום.

דב

זו ערכה מומלצת מאוד ואפשרי לעשות איתה די הרבה פנסים,העבודה איתה גם הרבה יותר קלה ומהירה.

http://www.autostore.co.il/%D7%A7%D7%99%D7%98-%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A9-%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%93%D7%95-%D7%A9%D7%9C%D7%91%D7%99-Meguiar-s.html

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

וודים, תתחיל עם 800 ותוודא שהפנס חלבי לגמרי עם תום השיוף הראשוני - זה אומר ששייפת את השכבה שהתפרקה בשמש.

אחר כך תמשיך עם נייד עדין יותר עד שתגיע ל2000 הסופי. נקה עם טרפנטין ואז תראה את התוצאה שתקבל למשך מספר שניות עד שהחומר יתנדף. או אז תמרח את תמיסת הלכה והטרפנטין עם נייר או בד חלק סחוט היטב!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...