Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה לא בסדר בלכה הזו?

לכה שקופה שמיועדת לעץ.

כמו שרשמו במדריך.

הלכה 8 של טמבור שנימצאת בעמוד השני באשכול היא על בסיס מים.

ובשביל הפרויקט הזה צריך לכה על בסיס שמן!

בטוח שזה יעזור?!

אני פעמים עבדתי על הרכב.

פורסם

קודם כל הלכה 8 של טמבור מיועדת לדילול בטרפטין והיא נותנת ברק גבוה ונותנת הגנה מפני קרני השמש uv רובם במדריך השתמשו בלכה הזאת אם לאחר שני נסיונות לא הצליח לך כנראה הלכה הזאת לא מתאימה תלך לפי המדריך שרשמתי בעמוד הקודם תקנה את הלכה 8 של טמבור ותעדכן אם יצא לך טוב

פורסם
השתמשתי בנייר מים

פעלתי ע"פ המדריך

צר לי, אבל עם כל הכבוד אתה ממש לא פעלת לפי המדריך. אם היית קורא בעיון ומבצע בדיוק לפי ההוראות הייתם אתה ופאשה מקבלים תוצאות טובות ומוצלחות. לא הייתם עוצרים בנייר 1200 והייתם גם יודעים באיזו לכה השתמשתי אני והמלצתי עליה.

הכל מפורט בפוסט הראשון ובדפים הראשונים. ה כ ל!!!

רק צריך לקרוא ב ס ב ל נ ו ת.

בשנתיים שחלפו מאז פתחתי את השרשור, בוצעו מאות חידושים (אם לא יותר) מוצלחים לפי השיטה.

פורסם

שלום

קניתי את הלכה :-D

רציתי לשאול ,

אני צריך שוב פעם לעבור עם כל הניירות לפני שאני מורח את הלכה החדשה?

כי כבר שייפתי את הפנסים בניירות 400,800,1200,2000

רק נשאר על זה את הלכה הקודמת שלא הועילה במשהו.

תודה.

פורסם

נייר שיוף 800/1500.

עבודה של 20-30 דק, תמונות לפי סדר: לפני, אחרי שיוף 1500, הלכה+כוס אחרי הדילול, אחרי.

תודה על המדריך

לכל מעוניין, הכל נרכש בזייפר באזה"ת הישן נתניה.

IMG_4965.jpg

IMG_4973.jpg

IMG_4972.jpg

IMG_4976.jpg

זה נכון

פורסם

רבותיי, אתם עושים טעות חמורה. חלקכם מסתמך יותר מדי על הלכה שתחזיר את השקיפות לעדשה, אבל מה לעשות שלכה נשחקת ומאבדת מיעילותה בסופו של דבר ואתם שוב תישארו עם פנסים עכורים תוך כמה חודשים.

כל הרעיון מאחורי חידוש העדשה הוא בדיוק כמו בשלייף רטוב ופוליש על צבע הרכב. כל פוליש הולך ונהיה עדין עם כל שלב ושלב ומסיר שריטות שנעשו בשלב הקודם, עד שחוזר הברק לצבע. רק אז שמים אוטמים ו \ או ווקסים.

משום מה חלקכם החליט לפסוח על שלבים כשמדובר בפנסים.

לכן, כמו שהמלצתי בעבר - וכמו שקיים בערכות מקצועיות לליטוש פנסים - המינימום הוא נייר גריט 2000. באופן אישי הייתי משתמש גם ב 2500 ו 3000 (יש המשתמשים גם ב 4000) ומסיים בפוליש ורק אז מיישם אוטם UV.

פורסם
רבותיי, אתם עושים טעות חמורה. חלקכם מסתמך יותר מדי על הלכה שתחזיר את השקיפות לעדשה, אבל מה לעשות שלכה נשחקת ומאבדת מיעילותה בסופו של דבר ואתם שוב תישארו עם פנסים עכורים תוך כמה חודשים.

כל הרעיון מאחורי חידוש העדשה הוא בדיוק כמו בשלייף רטוב ופוליש על צבע הרכב. כל פוליש הולך ונהיה עדין עם כל שלב ושלב ומסיר שריטות שנעשו בשלב הקודם, עד שחוזר הברק לצבע. רק אז שמים אוטמים ו \ או ווקסים.

משום מה חלקכם החליט לפסוח על שלבים כשמדובר בפנסים.

לכן, כמו שהמלצתי בעבר - וכמו שקיים בערכות מקצועיות לליטוש פנסים - המינימום הוא נייר גריט 2000. באופן אישי הייתי משתמש גם ב 2500 ו 3000 (יש המשתמשים גם ב 4000) ומסיים בפוליש ורק אז מיישם אוטם UV.

Pilon בקרוב גם אני אצטרך לטפל בפנסים של הורי, עשיתי כמה וכמה טיפולים בעבר, בעיקר עם ציוד מזדמן ולפעמים הייתי עושה זאת רק עם פוליש כשהמצב לא היה נורא. אבל בטיפול הבא אני שואף לתוצאה מושלמת ולכן שאלתי היא מדוע צריך את הפוליש בתהליך שאתה תיארת? מה תיהיה תרומותו לאחר ניירות עדינים כמו 3000 ו 4000?

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

קנווד אתה לא יודע שלא מצטטים הודעה שהיא בדיוק מעליך? :roll:

לדעתי מי שפדנט ורוצה תוצאה קרובה למושלמת לא יכול לוותר על שלב הפוליש.

תראה בשירשור שלי צילום של כל שלב ושלב. אחרי הפוליש השני הפנס לא היה ממש זקוק כבר ללכה מבחינת ברק, אלא רק לשמירת התוצאה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=456605

פורסם

קודם כול תודה רבה לפותח השרשור! :-D

אני רואה כאן תוצאות יפות מאוד ועושה לי חשק גם לנסות.

רכשתי היום לכה 8 של טמבור, לא היה יכט ורניש ורכשתי גם "טרמפנטין ירוק-Safer Spirit".

ביצעתי דילול של הלכה בטרמפנטין ביחס 1:1 כמו שנאמר במדריך והגוון של הנוזל שקיבלתי מאוד מזכיר "חלב" ויש לו צבע עדין של "כרמל".

באיזה גוון הנוזל צריך להיות לאחר הדילול?

תודה 8)

פורסם
צבע חלבי זה בסדר.

נסה למרוח את הלכה על זכוכית כלשהי, חכה לייבוש וראה מה התוצאה הסופית.

מרחתי את הלכה על חלק ניסוי, בהתחלה היו סימנים של המריחה והייתי בטוח שהם יעלמו ביבוש אבל לא, יום למחרת החומר היה עדיין דביק וסימני המריחה נשארו.

החלטתי לרכוש לבסוף טרמפנטין מינרלי רגיל, ערבבתי את החומר מחדש ביחס 1:1 והצבע של הלכה לאחר הדילול נשאר אותו דבר, מרחתי את החומר שוב על חלק ניסוי והתוצאה הרבה יותר טובה.

מחכה לנייר ליטוש 2000 ונתחיל בעבודה :wink:

תודה.

פורסם

יש לי ספריי לקה שקניתי בטופ-קולור לאיזה תיקון צבע ברכב.

אתם חושבים שהוא יכול לעשות את העבודה במקום הלקה עץ?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...