Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח,

לאחר ששוחחתי עם המוסכניק שלי בעניין החלפת מחזיר שמן אחורי בגיר ברכבי עלה בי קצת ספק בעניין ההיכרות שלו

עם הרכב ואני מעוניין כי רק אדם המכיר את הרכב יעבוד עליו.

הרכב המדובר הוא פיג'ו 407, מנוע 2 ליטר שנת 2005.

אני מחפש מוסך טוב המטפל בפיג'ו אך לא מורשה יבואן כך שהמחיר יהיה שפוי הרבה יותר.

הומלץ לי על מוסך ביפו (ליד גל"צ) שאני לא זוכר את שמו ואת כתובתו המדוייקת. למישהו יש מושג?

כמו כן, אשמח לקבל כל המלצה על מוסך (אך לא מורשה יבואן) טוב לטיפול בבעית נזילת שמן הגיר.

תודה רבה

פורסם

למרות שעדיין לא טיפלתי שם, מוסך גבע, תושיה 26 תל אביב

מתמחים לפיגו סיטרואן אך לא מורשי יבואן.

היחס שם טוב וקיבלתי המלצות חמות 

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

לאיציק - איבחון במוסך ביטרן. שם רצו סכום אסטרונומי ממש.

הנזילה היא עדינה מאוד. כשפתחו את הבורג של מדיד השמן המצוי בתחתית נזל שמן החוצה.

למיטב ידיעתי זו אנידיקציה כי לא חסר שמן על אף הנזילה אך במוסך התעקשו כי יש למלא חצי ליטר

אז הוספתי, מה אני יכול לעשות...

את הבדיקה עשו לידי. ניקו את האזור שבין הגיר למנוע (טורק?) עם ספרי קרבוקטורים, התנענו ואז אחרי כ 5-10 דקות

נראתה הזעה קלה.

את זה גם ראיתי אח"כ אצל המוסכניק שלי אך זה טען שהוא לא יודע עם בכדי להוריד את הגיר ולהחליף את מחזיר שמן טורק

צריך גם לפרק גשר ואח"כ אצטרך ללכת לכיוון פרונט.

אז אליו לא אכניס את הרכב לטיפול. נראה לי שברכב הזה קצת יותר מדי מסוכן לעשות התלמדויות שעלולות להזיק.

מה דעתך?

לנטלוזי - אריץ עליהם חיפוש ואלמד קצת.

תודה רבה על עזרתכם חברים

פורסם

"שאפט" מומלץ מנסיון אישי שלי.

שני מוסכים שגם הם מתמחים ב PSA הם גבע ואורן שירותי רכב, שיש עליהם מילים טובות בפורום.

בהצלחה

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

יכול מאוד להיות שמדובר בנזילה של שמן מנוע ולא נזילה של שמן גיר.

המלצתי לך היא:

א. לנקז את השמן העודף בגיר.

כאשר הרכב עדיין קר עליך לנסוע כ-5 דקות, לעצור את הרכב, להעביר את ידית ההילוכים למצב P וכאשר המנוע עדיין ע-ו-ב-ד עליך לפתוח את בורג הניקוז של עודפי השמן (בורג שדורש מפתח 8 מ"מ על 8 מ"מ) ולתת לכל השמן העודף לצאת החוצה (שים מיכל תחתיו). כן, ייתכן ותצטרך לפתוח את ברגי הגשר הקטן שמותקן בדיוק מתחת לבורג ע"מ לפתוח את הבורג. נסיעה עם עודף שמן גיר אינה מומלצת.

ב. במנועים אלו גם ככה קיימת תצרוכת שמן מנוע, בין אם היא קטנה או גדולה - תלוי בנסועה שעבר המנוע ואיך הוא תוחזק. וודא שהמוסך יודע מה הוא מחליף כי אין טעם לפרק גיר ולהחליף מחזיק שמן בגיר אם הנזילה היא בכלל מהמחזיר שמן של הקרנק במנוע.

ג. מבחינת עלויות ומקצועיות אני ממליץ לך על מוסך משה מדינה שביהוד. גילוי נאות: עבדתי שם כמה חודשים. הם עובדים בצורה מסודרת מבחינת חיובים והם מחזיקים כלי עבודה תיקניים ועובדים לפי הספר, הן בחיובים והן במקצועיות. דבר עם בחור בשם עמית או עם משה בעצמו, אתה יכול לציין שאני שלחתי אותך.

איציק.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כל כך קשה למצוא בעלי מקצוע מקצועיים שניתן לסמוך על ההבחנה שלהם.

אני מניח שאלך אליהם ואבקש לבצע את מה שציינת כי אין לי את הכלים

לנקז את השמן לבד. אני אצטרך גם ליפט לשם גישה נוחה לבורג וגם בכדי שהרכב יהיה מאוזן.

הם יוכלו בוודאות לומר מאיכן הנזילה בין אם זה מחזיר שמן בגיר ובין אם זה בכלל מהמחזיר שמן

של הקרנק במנוע. מסכים איתי איציק?

תודה רבה איציק.

• תוכן חדש...