Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים מכובדים וחג שמח,

ברשותי סוזוקי בלנו 1999, התחדשתי לאחרונה.

הרכב מצויד במפסק כיוון אורות חשמלי מתוך תא הנהג (5 מצבי גובה שונים).

כיווון הפנס הימני אינו פועל, רק השמאלי זז. זה המצב בו קניתי את הרכב, אז לא ידועה לי הסטוריה של התקלה ומתי היא החלה.

מכיוון שהפנס השמאלי כן מתכוון, שללתי בעיית פיוז (שניהם יושבים על אחד).

בראשי עולות הסיבות הבאות לבעיה, לפי סדר חומרה:

1. חשמלית מקומית (חיבור לקוי של + או -, קורוזיה וכל הבעיות הנלוות)

2. מנוע חשמלי שרוף/תקוע

3. תקיעה מכנית כתוצאה מעיוות/מכה/פריקה וכו'

שאלות:

1. אני מאוד רוצה לטפל בתקלה בעצמי לפני שאני ניגש לחשמלאי, אבל לא בטוח איך לגשת וממה להתחיל. אני מניח שלפרק את המנגנון לא תהיה לי בעיה (עובד צמוד עם ספר רכב כמובן), אבל אני לא יודע מה הלאה. אם מישהו חושב על דבר פשוט אחר שעשוי להיות תקול, לפני שאני מתחיל לפרק את העסק, אשמח להערה/הארה.

2. מה עלי לבדוק חשמלית ואיך? (עם מכשיר מדידה למשל).

3. האם אני עלול להיפסל בטסט בגלל כיוון אורות (הימני תקוע על מצב גבוה, שאמור להיות המצב בעומס נורמלי, אבל הוא מאוד גבוה לדעתי. הרבה נהגים מעירים לי על זה, אני כנראה מפריע להם. לא בטוח אם בטסט כדאי לי להגיע עם שניהם גבוהים, או להוריד רק את השמאלי).

4. ולבסוף - מהו טווח המחירים הסביר למנגנון חדש והאם מדובר בהחלפת המנוע בלבד, או שיש להחליף את כל בית הפנס?

תודה מראש לעונים

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם

פנס תחליפי עם מנוע עולה כ -900 שקל .

לגבי פיוזים לא בהכרח שלשני הפנסים פיוז משותף . לכל פנס לדוגמא , יש פיוז לאור הראשי .

נסה לשחק עם משנה הגובה ובמקביל תבדוק שמתח מגיע למנוע .

לפני זה תבדוק שהפיוזים תקינים ושהפנס שלך הוא עם מנוע ולא מורכב דגם ישן יותר ללא מנוע .

חג שמח וכשר .

פורסם

גם אצלי הכיוון אורות האוטו' אינו עובד בשני הפנסים. אין לי מושג איך זה הולך אך כיוונתי ידני דרך הפנס עצמו.

פורסם

לפי ספר רכב - אם שני הפנסים לא מתכוונים, התחל מבדיקת הפיוז והחלפתו במקרה הצורך

אם הפיוז תקין - בדוק את המפסק עצמו, בדוק מתח סוללה והמשך בבדיקת הגעת מתח למנועים החשמליים

לאחר מכן בדוק שהמנגנון לא תקוע פיזית

E:%5CMy%20Stuff%5CBaleno%5CBaleno%20Service%20Manual%5CCapture.JPG

E:%5CMy%20Stuff%5CBaleno%5CBaleno%20Service%20Manual%5Ccapture.jpgC:%5CUsers%5CFetus%5CDesktop%5Ccapture.jpg

Capture.JPG

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

כנראה מדובר במנוע חשמלי שנשרף בצד ימין. מגיע אליו זרם, והפיוז תקין (אחרת השמאלי גם כן לא היה עובד). הצלחתי לכוון ידנית אז שללתי גם מנגנון תקוע מכנית.

היום עברתי טסט למרות שלא ביצעתי כיוון לפי הספר, אלא רק בערך. וכיוונתי את שני הפנסים לאותו הגובה (את השמאלי כאמור אני יכול לכוון חשמלית) והכל היה חלק.

לא שזו אינדיקציה כי המכונים עושים לפעמים מה שבא להם, אבל עדיין הייתי בתוך הטווח ועכשיו אני פחות מסנוור אחרים.

כיוון ידני מבוצע בקלות רבה ע"י סיבוב בורג - אצלי הוא פלסטי - עם ראש משושה. מפתח רינג 11 מ"מ עשה את העבודה.

האם מישהו יודע מה מחיר סביר למנוע חשמלי כזה?

• תוכן חדש...