Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה רכב שנת 2000 קילומטרז 142 אלף

הרצועה הוחלפה ב90 אלף

האם אני זקוק מיידית להחליף?? כי לדעתי ההחלפה בוצעה ממש מזמן אולי לפני 8 שנים ויותר..

דבר שני כמה יעלה לי כל הסיפור הזה של טיפול שנתי ורצועה?

שמן, פלאגים, מסנן אוויר, מסנן דלק (גם הולחף מזמן) + רצועת טיימינג וכל מה שצריך לעשות?

סהכ אני מרוצה מהרכב וכל השנים הוא טופל במוסך מורשה אצל הבעלים הקודם והצריכת דלק טובה.

מה כדאי לעשות ואיפה?

האם להמשיך במורשה?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

לגבי הפרטים אינני יודע מה המחירים לרכב הזה, אבל מה שכן יותר ממומלץ להחליף רצועת טיימינג ומותחנים כמה שיותר מהר!!!

הנזק יכול להיות מאוד גדול, חבל על הכסף...

פורסם
לגבי הפרטים אינני יודע מה המחירים לרכב הזה, אבל מה שכן יותר ממומלץ להחליף רצועת טיימינג ומותחנים כמה שיותר מהר!!!

הנזק יכול להיות מאוד גדול, חבל על הכסף...

זהו אני חשבתי שזה כל 90 אלף ואני בראש שקט, אחכ אמרו לי שצריך גם כל 5 שנים כי בגלל השמש הרצועות יכולות להיקרע ולדפוק את המנוע. עכשיו יש לי קבלות של 10 שנים במוסך מורשה והתקשרתי לשם ואמרו לי שהם לא רואים שהייתה החלפה של רצועת טיימינג בכלל אצלם במוסך. אז מה יכול להיות שהוא עשה טיימינג לא אצלהם?

אני חושב שאני אתקשר לבעל הרכב הקודם לשאול אותו או משהו

בכל מקרה מה שאתה מייעץ זה ישר לגשת להחליף גם ככה את הטיפול האחרון הוא עשה במאי 2010 אז כדי לטפל כבר

מה עוד צריך לעשות? טיימינג, מסנן דלק, מסנן אוויר, משאבת מים, פלאגים, שמן? מה עוד עושים?

וכמה זה אמור לעלות לי בערך??

מצד שני אם הוא לא החליף טיימינג 8 שנים איך הרכב נוסע??

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

בלאי הרצועה לא משפיע על תפקוד המנוע. הנזק קורה כאשר היא נקרעת תוך כדי פעולה, דבר שקשה מאוד לחזות מראש. אני מכיר רכב שלא החליפו בו רצועה מאז שיצא מהחברה לפני 13 שנה (למרות שנסע מעט מאוד) ולא נקרעה הרצועה עדיין... כמובן זה סוג של הימור יקר מאוד. אם אתה רוצה לדעת מחירים רוב המוסכים המורשים הגדולים שולחים הצעות מחיר לטיפולים בלבד בפקס תוך זמן קצר, התקשר לאחד מהם שאתה מכיר ובקש הצעה, כך תדע מה כיוון המחיר ותוכל להשוות אותה מול הצעה ממוסך שאינו מורשה (אם תרצה) ולהחליט. לפי דעתי לא מחליפים פלאגים ופילטר אוויר בכל טיפול גם ברכב הזה. ברר מהם דרישות היצרן (בד"כ יש ספר אחזקה צמוד לספר הרכב) ומה החליפו בטיפול האחרון ותדע מה לעשות. בהצלחה

פורסם
בלאי הרצועה לא משפיע על תפקוד המנוע. הנזק קורה כאשר היא נקרעת תוך כדי פעולה, דבר שקשה מאוד לחזות מראש. אני מכיר רכב שלא החליפו בו רצועה מאז שיצא מהחברה לפני 13 שנה (למרות שנסע מעט מאוד) ולא נקרעה הרצועה עדיין... כמובן זה סוג של הימור יקר מאוד. אם אתה רוצה לדעת מחירים רוב המוסכים המורשים הגדולים שולחים הצעות מחיר לטיפולים בלבד בפקס תוך זמן קצר, התקשר לאחד מהם שאתה מכיר ובקש הצעה, כך תדע מה כיוון המחיר ותוכל להשוות אותה מול הצעה ממוסך שאינו מורשה (אם תרצה) ולהחליט. לפי דעתי לא מחליפים פלאגים ופילטר אוויר בכל טיפול גם ברכב הזה. ברר מהם דרישות היצרן (בד"כ יש ספר אחזקה צמוד לספר הרכב) ומה החליפו בטיפול האחרון ותדע מה לעשות. בהצלחה

תראה לאבא שלי יש באלנו 96 ולדעתי הוא לא החליף רצועה איזה 10 שנים והרכב נוסע ומתפקד רגיל אבל אני לא רוצה לקחת סיכון.

המוכר טיפל כל השנים במוסך דב סוזוקי בסגולה פתח תקוה. עכשיו מה ששמתי לב שכל שנה החליפו לו מסנן אוויר ופעם ב3 שנים מסנן דלק ופילטרים והכל. עכישו הדבר האחרון שהפקידה אמרה לי שהוא ביצע שם זה טיפול 75 - מה זה נקרא טיפול 75? ושאין לה קבלות על רצועת טיימינג משנת 2003 שהוא התחיל לטפל שם בכלל..אז כנראה שהוא החליף רצועה ב90 אלף באיזה מקום אבל מאז עבר זמן רב. בעקרון מה אני צריך להחליף לצורך טיפול שנתי וטסט כדי שהרכב גם יהיה יותר איכותי בנסיעה ודלק?

מסנן אוויר, מסנן דלק, פלאגים? , פילטר אוויר, רצועת מדחס למזגן, פילטר שמן, שמן מנוע? וכמובן טיימינג מה בדרך כלל נהוג?

אני שואל כי זה רכב ראשון שלי ואף פעם לא עשיתי טיפול גדול.

וכמה כל זה צריך לצאת? אני מעריך בסביבות 2000-300 שקל? אין לי בעיה לשלם את זה העיקר להיות בראש שקט לעוד שנה לעבור טסט ביוני וכמובן לשפר את הצריכת דלק למרות שהיא עכשיו 1 ל12 ואני מרוצה ממנה. תודה.

פורסם

שלום רב

טיפול והחלפת טימינג עם כל המשתמע מכך אמור לעלות כ1700 שח

( בהחלפת טימינג מומלץ להחליף את כל הרצועות + מותחן+ מחזירי שמן ולבדוק תקינות משאבת מים עלמנת שלא תצטרך לגעת במכלול הטימינג למשך 100 אלף קמ )

בברכה זיסו יוסי

פורסם

שמן ופילטר שמן מחליפים בכל טיפול. אם אתה לא יודע מה עשו לרכב בעבר עדיף שתחליף גם פילטר דלק ואוויר. זה יוסיף למחיר הטיימינג עוד 400 שקל בערך (בהערכה גסה)

פורסם

שלום

את אותו טיפול בדיוק לבאלנו עשיתי במוסך בתל אביב לפני חודשיים וחצי

עשו : טיימינג + מותחנים + מחזירי שמן + טיפול שמן + מסנן שמן+ מסנן אוויר+ פלאגים

הנזק : 1000 ש"ח והאוטו סבבה

בהצלחה

פורסם
שלום

את אותו טיפול בדיוק לבאלנו עשיתי במוסך בתל אביב לפני חודשיים וחצי

עשו : טיימינג + מותחנים + מחזירי שמן + טיפול שמן + מסנן שמן+ מסנן אוויר+ פלאגים

הנזק : 1000 ש"ח והאוטו סבבה

בהצלחה

כמובן עם חלקים לא מקוריים אפשר להגיע לסכום הנ"ל

פורסם
שלום רב

טיפול והחלפת טימינג עם כל המשתמע מכך אמור לעלות כ1700 שח

( בהחלפת טימינג מומלץ להחליף את כל הרצועות + מותחן+ מחזירי שמן ולבדוק תקינות משאבת מים עלמנת שלא תצטרך לגעת במכלול הטימינג למשך 100 אלף קמ )

בברכה זיסו יוסי

וואוו.....יקר מאוד ידידי...

:)
פורסם

הסתכלתי קצת בניירת והממצאים הם כאלו: הרצועת טיימינג הוחלפה בינואר 2006 כאשר הקילומטרז היה 90,500 כרגע הקילומטרז 142. האם המצב שלי קריטי- מומלץ להחליף או אפשר למשוך עוד?

טיפול אחרון שהרכב עבר במוסך מורשה במאי 2010: 1255 ש"ח: טיפול 75,000

שמן מנוע חצי סינטטי ,*שיבה לפקק קרטר,מסנן שמן, חומר עזר, אטם מכסה שסתומים

גומיה למצתים ,גומיה לבית מפלג , מסנן אויר , צינור בוסטר, בנד נירוסטה

במאי 2009 הוחלף סט נעלי בילום אחורי, סט דיסקיות קדמי וכמעט אותו טיפול כמו במאי האחרון+ רצועת מזגן.

מה שאני רואה שמסנן דלק הוחלף פעם אחרונה לפני 3 שנים האם להחליף גם?

הטסט שלי של הרכב זה ביולי. מה המצב שלי עכשיו ומה אני צריך לעשות? אין לי בעיה להחליף עכשיו רצועה כדי שיהיה שקט לעוד 5 שנים או שיש עוד קילומטרז לחכות? ומה ההבדל בין חלקים מקוריים ללא מקוריים? אני מעדיף שהכל יהיה מקורי אם זה יגרום לביצועים יותר טובים וצריכת דלק יותר טובה?

דבר שני הרכב כל השנים טופל במוסכים מורשים בפתח תקוה 8 שנים במשהו בשם מוסכי ע.נ דור סוזוקי מורשה ובשנתיים האחרונות טופל במוסך דב בפתח תקווה שהוא מורשה בסגולה. האם לנסוע לטפל עד שם? או שאני יכול גם ללכת למורשה אחר של סוזוקי בכל עיר או שעדיף מקום שיש את הרישום במחשב? עם הטסט שלי לרכב ביולי אני יכול למשוך במצב כזה עד מאי לדעתכם לטיפול גדול? סהכ אין שום בעיה עם הרכב אבל אני רוצה להקדים תרופה למכה.

• ספונסר פורום
פורסם

שאלת הרבה שאלות ידידי...

המצב לא קריטי אבל בהחלט לא מומלץ למשוך את החלפת הרצועה הלאה. לא בגלל שהחלפתה תשפר לך את הביצועים או את צריכת הדלק, אלא בגלל שאף אחד לא יכול להתחייב בפניך שהרצועה לא תקרע לך מחר בבוקר ותיקח יחד איתה את המנוע כולו. אל תדחה, תחליף את הרצועה בהקדם.

חלקים מקוריים לא ישפרו את צריכת הדלק של הרכב. לא צריך להיות מקובעים רק על חלקים מקוריים, לפעמים יש חלקים תחליפיים זולים ששווים באיכותם לחלק המקורי ואין סיבה שלא להשתמש בהם. כל בעל מקצוע שמכיר את הרכבים האלו ידע להגיד לך אם החלקים התחליפיים שווים משהו או לא.

אין שום בעיה שתגיע עם הרכב למוסך אחר, והוא גם לא חייב להיות מוסך מורשה. העיקר שיהיה מוסך מקצועי.

אם תספר לנו איפה אתה גר אולי נוכל להפנות אותך למוסך כזה.

פורסם

אני גר ברמלה.

אבל אני מעדיף להשקיע שהחלקים יהיו מקוריים נניח מנסן דלק וואוויר פילטר שמן וכל הדברים האלה

אם זה ככה אז לגשת להחליף את הרצועה כבר עכשיו?

פורסם
אני גר ברמלה.

אבל אני מעדיף להשקיע שהחלקים יהיו מקוריים נניח מנסן דלק וואוויר פילטר שמן וכל הדברים האלה

אם זה ככה אז לגשת להחליף את הרצועה כבר עכשיו?

פעם אחרונה שאני מקפיץ - יש למישהו המלצה למוסך באיזור רמלה לוד - ראשון מורשה של סוזוקי?

וכמה בערך צפוי לעלות לי - רצועת טיימינג, מותחנים- החלפת שמן, פלאגים, מסנן אויר, מסנן דלק ופילטר שמן - ועוד הדברים הקטנים מסביב שצריך לטיפול שנתי. למשל פילטר שמן ומסנן אויר החליפו במאי האחרון אז אני לא יודע אם צריך. יש גם דברים שישפרו את איכות המנוע וצריכת הדלק? או שצריכה של 1 ל12 זה מקסימום מהרכב הזה? ללכת בדרך הארוכה עד המוסך בסגולה שטיפל כל הזמן ברכב?

• ספונסר פורום
פורסם

אתה לא באמת חייב להמשיך ללכת לאותו המוסך באופן קבוע, זה לא הכרחי. היסטוריית הטיפולים שלך מופיעה ברשת המוסכים ולכן יוכלו לדעת במוסך בקלות מה צריך לעשות. יש מוסך מורשה טוב של הילוך שישי באזור, ליד ראשון לציון וחולון. נראה לי שזה הכי קרוב אליך.

עלויות כבר כתבו לך בשרשור. צפה למשהו בסביבות המחיר שכתב לך זיסו ובמיוחד אם אתה ניגש למוסך מורשה ועושה טיפול שלם בחלקים מקוריים.

אתה יכול לבקש לדחות את החלפת השמן, הפילטר שמן והפילטר אוויר עד למאי אבל אני במקומך הייתי סוגר הכל עכשיו וזהו.

• תוכן חדש...