Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתמול בדקתי את לחץ האוויר בצמיגים שלי, ובמקרה ראיתי שהצמיג האחורי-ימני (בצד של הנוסע שליד הנהג) מורכב כך שהכיתוב של INSIDE פונה החוצה, ויש שם פיית ניפוח. אני מניח שהוא הורכב כך ע"י הפנצ'רמאכער שטיפל בי בזמנו (וכנראה לא היה מקצועי מספיק! :evil:).הצמיג הורכב עקב פנצ'ר בגלגל בזמנו (עקב כך הוחלף הצמיג הלקוי בצמיג חדש מאותו יצרן ואותו דגם). אני יודע שלקח לי הרבה זמן לראות את העניין, כי פשוט לא שמתי לב ונסעתי כך כמה חודשים. גם פיית מילוי האוויר מורכבת על אותו צד של INSIDE.

 

האם אפשר להפוך את הצמיג על הג'אנט יחד עם פיית מילוי האוויר כך שיורכב טוב? או שאצטרך לרכוש צמיג חדש כדי לתקן את הבעיה?

 

תודה,

מתן.

פורסם

אסור להרכיב צמיגים רדיאליים הפוך לאחר שנסעו כברת דרך לכיוון האחר.

שלד הצמיג מקבל עיוות כתוצאה מכיוון הנסיעה והפיכת הכיוון מביאה לקריעת הצמיג מבפנים. זו הסיבה שאסור לעשות הצלבה בצמיגים רדיאליים.

 

אם זכור לי נכון הקילומראז' שלך לא בשמיים ובמידה והצמיגים טריים יחסית ובמצב טוב לא צריכה להיות בעייה עם רכישת צמיג בודד חדש. אם אתה לא מוצא צמיג מאותו היצרן והדגם כמו שמורכב בצד השני מומלץ להחליף שני צמיגים יחדיו.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האם יש לך אחריות בתוקף על הצמיג? אם כן אז אתה יכול לנסות לאיים על הפנצ'ר-מאעכר שישים לך צמיג אחר.

פורסם

תודה על התגובות.

איתמר, הצמיג המדובר נסע כ6000 ק"מ. עברה שנה מאז שהחלפתי את הצמיג הבעייתי, כך שלא נראה לי שיש אחריות.

הצמיג הוא מדגם continental premium contact 2. הבנתי שכבר כמעט בלתי אפשרי להשיג אותם.

 

האם יהיה אפשר "למשוך" עוד טיפה על הצמיג? או שאני מחוייב בהחלפתו?

פורסם

מה מצב בן-הזוג שלו?

 

אם בן הזוג שלו דורש החלפה, ניתן להעביר את הצמיג שהורכב לא נכון לצד השני של הרכב (ובנוסף להפוך אותו על הג'אנט), וכך הוא יתגלגל בכיוון שאליו הוא "רגיל" וגם עם הINSIDE בצד הנכון.

 

הונטיל לא קשור לזה, הוא לא חלק מהצמיג בכלל.

 

אגב, המשמעות של הINSIDE היא ביכולת פינוי המים בעיקר. בנסיעה על כביש יבש אין יותר מדי משמעות לזה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
מה מצב בן-הזוג שלו?

הצמיג מולו עבר 14300 ק"מ במשך שנה וחצי מאז קניית הרכב. הוא בשרני וטוב לדעתי, אלך מחר לפנצ'ריה לבדוק אותו.

אם בן הזוג שלו דורש החלפה, ניתן להעביר את הצמיג שהורכב לא נכון לצד השני של הרכב (ובנוסף להפוך אותו על הג'אנט), וכך הוא יתגלגל בכיוון שאליו הוא "רגיל" וגם עם הINSIDE בצד הנכון.

קצת בעייתי-פיית מילוי האוויר מורכבת על הצד הזה, נאמר לי שלא ניתן לנתק אותה כי זה פוסל את הצמיג.

הונטיל לא קשור לזה, הוא לא חלק מהצמיג בכלל.

האם ניתן להעביר ונטיל מצמיג?

אגב, המשמעות של הINSIDE היא ביכולת פינוי המים בעיקר. בנסיעה על כביש יבש אין יותר מדי משמעות לזה.

 

הערותיי באדום, ועוד שאלה ברשותכם.

מבחינת חוזק הצמיג ,האם יש סיכוי שהוא יקרע בנסיעה? או שאוכל להמשיך לנסוע עליו? החלפת זוג צמיגים מאוד בעייתית לי מבחינת כלכלית. האמת היא שגם צמיג אחד שאצטרך (כנראה) לרכוש כבד לי מאוד.

פורסם

כנס לפנצ'ריה שיהפוך את הצמיג ושירכיב חזרה את הגלגל למקום.

לאחר הפיכת הצמיג הייתי נוסע בלי החלפתו בחדש במידה והצמיג במצב טוב.

במצב של פנצ'ר לא ראיתי שיש ברכב שני גלגלים רזרבה אחד לצד ימין ואחד לצד שמאל, מחליפים גלגל בגלגל רזרבי ונוסעים.

חבל להיכנס להוצאות מיותרות

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

nitz999 , תודה רבה.

 

סוף דבר-הייתי היום אצל הפנצ'רמאכר. הוא פירק את הצמיג הבעייתי, בדק אותו גם מבפנים ומבחוץ, שאל למספר הקילומטרים שהוא עבר (6000) ופסק שהצמיג בסדר גמור ובשרני והפך אותו בכיוון הנכון.

לטענתו, ניתן לנסוע על הצמיג ללא חשש כי המבנה שלו עדיין תקין וללא עיוותים בכתף ובסוליה-וגם אין טעם לקנות צמיג חדש מאותו יצרן ועקב כך להיכנס להוצאות מיותרות.

 

ד"א-הוא גם פירק לי את כל שאר הצמיגים מהג'אנטים ובדק אותם, עבד חצי שעה והוציא לי את כל האבנים מהם.

ממש עשה עבודת נמלים :lol:. לא לקח כסף על העבודה והפירוק.

 

תודה לכולם.

×
×
  • תוכן חדש...