Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אחרי שהHU שלי פיוניר 660MP החליט שנמאס לו לשרת אותי החלטתי להחליף ועל הדרך גם את המגבר ולהוסיף סאב.

מה קניתי זה HU פיוניר 7250SD

מגבר JBL GTO1004

וסאב של LIGHTNING AUDIO

מבחינת קמקולים אז הקומפוננט הקידמי אצלי זה MBQ DSD212

ומאחורה 6X9 של KENWOOD רמקולים מאוד ישנים שיש לי אותם כבר כמעט 12 שנה, אפשר להגיד שיש להם ערך סנטימנטלי אפילו.

והמגבר הישן הוא של רוקפורד 4.6X

השאלה שלי האם אפשר לחבר את הקומפוננט ללא הקרוסים המקוריים ישירות למגבר של רוקפורד כמו שמתואר בשרטוט, ואז במגבר החדש אני אשתמש לרמקולים האחוריים ולסאב.

בכלל אם את יש לכם כיוון יותר טוב מהנסיון שלכם ליבור הרכיבים אשמך לחוות דעת אחרות, רק לקחת בחשבון שמבחינת הציוד זה מה שיש.

חיבור מגבר.JPG

פורסם

למה לבטל את הקרוסים של הרקולים הקדמיים??

מה שאתה צריך לעשות זה להוציא 3 כבלי RCA מהHU שלך:

אחד (front ) הולך לממגבר רוקפורד שלך שאליו יהיו מחוברים הרמקולים הקדמיים שלך

ה2 האחרים (אחורי + סאב וופר ) הולכים למגבר החדש שמחובר לסאב שלך והרמקולים האחרויים.

בהצלחה

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

פשוט ממה שקראתי פה בפורום הגברה ישירה של כל רכיב בנפרד היא יותר מנצלת את המגבר ואין איבוד כוח בקרוסים, יכול להיות שאני טועה...

בנתיים חיברתי היום את המערכת בצורה הקלאסית, המגבר החדש שני ערוצים לקומפוננט ושניים בגישור לסאב.

את המגבר הישן כרגע לא חיברתי, אני מטלבט מי יתן יותר כוח הרוקפורד או JBL, בעיקרון לפי נתוני יצרן כל זוג ערוצים בגישור נותנים 120 וואט RMS במגבר של רוקפורד, השאלה היא האם זה באמת כך.

בכל אופן כרגע עם המגבר של JBL הקומפוננט נשמעים הרבה יותר טוב, אני מניח שזה גם בגלל הרדיודיסק החדש ואולי פשוט הרוקפורד כבר ישן ומתעייף.

במידע ואחליט להוסיף את המגבר השני האם להריץ כבל מתח נוסף מהמגבר או שניתן לפצל?

הוספתי כמה תמונות מהפלטה של המגברים שהכנתי לצורך ההרכבה.

Photo0541.jpg

Photo0542.jpg

פורסם

במשפט הראשון שלך אתה צודק, אבל צריך רכיב כלשהו שמחליף את פעולת הקרוס, דהיינו חיתוך התדרים עבור כל אלמנט.

מתחדשת*

פורסם

במגבר הזה אין פוטנציומטר, הקרוס הוא קרטיס שתלוי בכיוון שבו אתה מכניס אותו מתקבל החיתוך, שינוי התדרים של החיתוך הוא על ידי החלפת הרכיבים עליו לפי הטבלה שרוקפורד שמו בחוברת.

פורסם

אז אם תוכל להכין כרטיס כנ"ל בערכים של הקרוס של הסט, אתה מסודר.

אפשר גם להתנסות בנקודות חיתוך שונות, אבל זה רק אם בא לך להתחיל לייצר סדרה של כרטיסים בערכים עוקבים ודי קרובים :-D

מתחדשת*

פורסם

למה לייצר סדרה של כרטיסים, אפשר פשוט להחליף את הרזיסטורים במשתנים :)

לגבי התווך חיתוך זה בין 20 לבין 8K אם אני זוכר נכון.

אודי A4

דימה.

פורסם

דגש מעוד גדול על"עקרונית".

פרקטית הכרטיס זה קרוס פסיבי, לכן השיפור יהיה מזערי וגם לא בטוח לטובה, עדיין מדוב על סלופ 6DB, באותה השיטה אפשר לפרק את הקרוס המקורי לשני חלקים.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...