Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

יש לי פורד פיאסטה 95 ידני.

בהתחלה הכל טוב ויפה.כל יום אני מניע פעם אחת בממוצע וזה עובד.

אחרי יומיים באתי והנעתי ,הוא לא נע.בסוויצ' - האור האדום של השמן נדלק באור אדום חזק והאור של המצבר לא נדלק.

לאחר דחיפת הרכב הצלחתי איכשהוא להניע ואז חיכתי כמה דקות,שיטען המצבר. ואז זה נסע רגיל.

אבל גם לאחר שהנעתי ונסעתי כרבע שעה עדין כשכיבתי את המנוע והדלקתי שוב (הרכב התניע) אבל לפני שהנעתי,בסוויצ', היה אור של המצבר בצבע אדום חלש (ממש חלש ביחסית לאור האדום של השמן)

מה יכול להיות הבעיה? אלטרנטור!? כי המוכר שקניתי את הרכב ממנו אמר לי שיחסית זה די חדש,8 חודשים.

פורסם

איציק שלום לך. הייתה לי את אותה הבעייה רק במודל יותר חדיש והמצבר שלי היה חדש לחלוטין. מה שעלייך לעשות לפני שאתה ניגש לחשמלאי לבדוק טעינה הוא את המבחן הבא. סע עם הרכב שלך לנסיעה ממושכת כך שאתה בטוח שהמצבר מלא. כאשר אתה מסיים את הנסיעה נתק את אחד הכבלים שעל המצבר.

תן לאוטו איזה יום יומים לעמוד ככה ואז תחבר בחזרה את הכבל למצבר. אם האוטו מניע רגיל סימן שיש לך "נזילת" חשמל איפה שהוא ברכב. אצלי זה היה מאחד הממסרים שהבעלים הקודמים התקמצן להחליף ובעצם גרם לאכילת חשמל מהמצבר גם שהאוטו היה במנוחה. כל עוד התנעתי כל יום זה לא היה מורגש. אך כשהגיעה תקופת החגים ולא נהגתי באוטו כמה ימים ברציפות אז התחילו הבעיות.

אם האוטו לא מתניע לך בכלל או שעושה טובות סימן שהמצבר מתקרב לסוף חייו. בכול מקרה, לאחר שעשית את המבחן הפשוט הזה גש לחשמלאי רכב שיבדוק לך טעינה. אם מגלים שיש לך "נזילת" חשמל בקש מהחשמלאי שלך שיבדוק את הממסרים שנמצאים בדיוק מאחורי קופסת הפיוזים שלך. צריך לפתוח שני ברגים ואז כל הלוח עם הממסרים יצא.

מקווה שעזרתי

שבת שלום

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ראשית,תודה על התגובה.

שנית,אני לא יודע בדיוק איך לעשות את מה שאמרת לי.

אתמול הנעתי פעם אחרונה אחרי צהריים.ועכשיו ניסתי שוב להניע והכל עובד. המעניין הוא שכשאני שם את המפתח בסוויצ' אזי האור של המצבר חזק כמו הנורה של השמן.

אתמול לא היה לי את זה.כלומר אתמול (לאחר שהרכב לא הניע ודחפתי אותו אז היה אור חלש ל המצבר ) ואח"כ כשניסתי להתניע (כעבור שעתיים) הנורה של המצבר נדלקה קצת יותר חזק ,אבל עדין לא באותו רמה כמו של נורת השמן.

והיום הוא נדלק (בסוויצ') באותו החוזק של הנורת השמן.מה זה יכול להיות אם כן?

יש לציין שיום אחד שכחתי לכבות את הנורות.ויום אחרי זה הרכב לא הניע .הבאתי מישהו עם כבלים ואז האוטו הניע.אבל לא נסעתי איתו בכלל.רק לחצתי על הגז.יום למחרת הגעתי הנעתי שוב (לבדוק האם זה מניע) אבל שוב לא נסעתי כלום.וכן יום למחרת. ואז חיכתי יומיים (שזה יום שישי,אתמול) ואז הנורה של המצבר הייתה די חלשה.

אולי זה קשור לזה שאחרי ששכחתי לכבות את האורות והטענתי את המצבר עם כבלים - לא נסעתי בכלל,אפילו לא נסיעה קצרה?

(אתמול נסעתי,לאחר שדחפתי את הרכב,וכאמור,היום הרכב התניע כרגיל ,עם נורה באותו החוזק של השמן)

פורסם

זה שהשארת את האור דלוק ברור שזה ריקן את המצבר. זה שהתנעת עם כבלים ולא נסעת נסיעה ממושכת זה ברור שלא ממש הטענת את המצבר. אל תתרגש יותר מדיי אם אחת הנורות חזקה מהשניה. אתה צריך לוודא שהאלטרנטור שלך מטעין את המצבר ושהמצבר מסוגל לשמור את המתח.

צא לנסיעה ממושכת (בוא ונאמר 30 דקות לשעה רצופה בלי אורות או מזגן דולקים) הכי בטוח אחרי כמה נסיעות ממושכות במשך כמה ימים, המצבר אמור להיות טעון. אם אחרי יום יומיים שהאוטו עמד ולא התניעו אותו עושה לך בעיות בהתנעה אז יש בעייה. בשביל לגלות אם יש לך "בריחת" חשמל כלומר רכיב באוטו היכן שהוא "שאוכל" חשמל בזמן שהאוטו בחנייה או שהמצבר גמור או שהאלטרנטור לא מטעין את המצבר עלייך לעשות את המבחן הקטן שרשמתי לך למעלה.

קרא את התשובה שרשמתי לך למעלה שוב פעם ותראה שזה לא ממש מסובך. בכדי לנתק את אחד הכבלים מהמצבר צריך בסך הכל מפתח רינג פתוח מספר 13.

לי אישית על כל פנים מהסיפור שרשמת נראה שזה בסך הכל בעייה קטנה וזמנית שנבעה מכך שהשארת את האורות דולקים לזמן ממושך ועדיין לא יצאת לנסיעה ארוכה וממושכת בכדי שיהיה למערכת החשמל הזדמנות נאותה למלא את המצבר.

אל תשכח לעדכן.

שבוע טוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

איזה מבחן בדיוק?!

הצעת 2 דרכים בערך

אחד,לנסוע כ30 דקות בערך.(אני יכול לנסוע בלילה עכשיו,כ30 דקות עם אורות ולאו דווקא בכיש מהיר,אלא נסעיה כלילה כזו.זה טוב?)

או הדרך השניה היא,לבדוק את המצבר ע"י לפתוח אותו או משהו כזה.

אז!?

בלי קשר, נראלך עדיף ללכת לחשמאלי, שיבדוק לי זליגת חשמל,אם יש!? כמה זה עולה (רק הבדיקה)?

ואני לא אשכח לעדכן,תודה רבה רבה גבר!

פורסם

התיאור שלך מבלבל .

לך לחשמלאי , שיבדוק לך אם המצבר עוד חי או :

תשאיר את הרכב חצי שעה מונע , בלי שום צרכן חשמלי .

אחרי זה המצבר אמור להטען , אם עדיין יש בעיות סימן שהבעיה איננה המצבר לפיכך חזור לעצה הראשונה שלי .

שימו לב : (המחיר יורד ! )

למכירה נעלי (ריצה ) מיזונו wave rider 14 !

פורסם

ספורט1 ,התיאור שלי לא מבלבל.

פשוט לא זה היה עקבי,אז אחזור על הכל ממש בקצרה.

1: קניתי את הרכב לפני כמה ימים.החלפתי מצבר חדש לאחר שהישן היה גמור.

2:כמה דקות אחרי ההחלפת מצבר נסעתי רגיל וכל זה,באתי הביתה.חניתי.ושכחתי אורות דלוקים.

3:יום אחרי ,הרכב לא התניע (בגלל האורות ששכחתי יום קודם).לקחתי כבלים .הטענתי אותו ולא נסעתי.רק 10 דקות השארתי מונע.

4:יום אחרי,באתי רק לבדוק את הרכב אם הוא מניע והוא כן הניע.אבל שוב לא נסעתי.(15 דקות היה פתוח)

5:יום אחרי,שוב בדקתי.הנעתי והוא הניע מבלי בעיה.(שוב,לא נסעתי. רק השארתי מנוע דלוק 15 דקות ומידי פעם לחצתי על הגז)

6:חיכתי עוד יומיים,באתי לרכב,והוא לא הניע (האור של המצבר היה ממש חלש) לקחתי כבלים הנעתי ונסעתי כ15 דקות לראשונה.

7:אחרי יום (היום) ניסתי להניע והוא התניע רגיל והאור של המצבר היה רגיל (כמו האור של השמן).

8:אם כן-האם יש זליגת חשמל? או שפשוט בגלל שלא נסעתי (רק השארתי מנוע כ15 דקות) וחיכתי יומיים הרכב לא הניע!?

תודה.

פורסם

איציק, לפי התאורים שלך עושה רושם שעדיין לא נתת למצבר הזדמנות טובה להיטען מחדש. לתת למנוע לעבוד למשך 10-15 דקות ואפילו יותר בסל"ד סרק לא ממש ממלא את המצבר. בכזה סל"ד נמוך האנטרנטור בקושי מספק חשמל לצריכה של הפלאגים. נהפוך הוא, ישנם אופנועים שאפילו בסל"ד מאוד נמוך לא רק שבקושי מטעינים את המצבר אלא אפילו צורכים זרם מהמצבר.

הכי טוב הוא שתסע כמה ימים טובים נסיעות "בריאות" רצוי מחוץ לעיר בסל"ד נורמאלי לנסיעות במהירויות בין עירוניות ותן למצבר הזדמנות להיטען טוב טוב.

כאשר האוטו מותנע האם דולקת לך נורת הטעינה? אם לא אז סימן שיש טעינה. אם יש לך טעינה צריך לבדוק אם המצבר הוא טוב או לא ואם הוא מסוגל להחזיק מתח (למרות שאתה אומר שהוא חדש לכן לא צריכות להיות בעיות).

אם אחרי כמה נסיעות "בריאות" ולאחר שהאוטו עמד רצוף ללא התנעה במשך יומיים שלושה הוא מתניע בלי בעיות אז אין לך שום בעייה.

אם הוא לא מתניע לך בקלות ובקושי יש מתח לסובב את הסטרטר אז משהו כאן לא בסדר. אז כנראה שיש לך רכיב חשמלי כלשהוא ברכב שטוחן לך חשמל. אז צריך לגשת לחשמלאי. לי לקחו 100 שח וזה מחיר טוב אמרו לי. זה בגלל שידעתי לתת אינדקציה מדוייקת לחשמלאי על הבעיות והסימנים כך שהוא ידע לעלות על הבעיה במהירות תוך חצי שעה לערך.

לכן לפני שאתה הולך לחשמלאי תן למצבר שלך הזדמנות להיטען במלואו.

פורסם

ממש ממש תודה רבה!!!!

אין לי מילים איך להודות לך,אני באמת אנסה לעשות נסיעות "בריאות" לאוטו...נקווה שיהיה טוב בע"ה.

אחרי כמה ימים שאני אסע עם זה - אני אבדוק אם זה מניע מבלי שהתנעתי יומיים.

תודה ושוב תודה לכל אלו שעזרו או אלו שרצו לעזור ולא ידעו איך.ובפרט לCerebral Cortex,תודה!

פורסם

אין בעיות חבר, שמחתי לעזור. דרך אגב, קופסת הפיוזים שלך נמצאת בצד השמאלי שלך מתחת לידית וינקרים בתוך הגומחה ההיא שזורקים כל מיני שטויות. יש כזו מין דלת קטנה שנפתחת. ברגע שאתה מסיר אותה אז נגלים אלייך כל הפיוזים. אם תשים לב מעל לפיוזים ישנם שני ברגי פילפס. אם תפתח אותם אז תראה שיצא לך מאחורה באזור הרגלית קלאץ מין לוח מרובע עם כל מיני ממסרים שהם בעצם פיוזים מרובעים גדולים. הם אחראים על הדברים "הכבדים" ברכב כמו מערכת ההזרקה וכיוצא בזה. בספר רכב מצויין במפורש על מה כל ממסר אחראי ברכב. אם אין לך את הספר זרוק לי הודעה, אני אוכל לצלם את השני דפים האלה ולשלוח לך בדואר.

מוטב תמיד ללמוד היכן נמצאים הפיוזים באוטו שלא מזמן התחלת לנהוג בו.

צ'או.

• תוכן חדש...