Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,

אחרי שבצעירותי הייתה לי איביזה טורבו וכל מני רכבים אחרים, התמתנתי (נשוי+ילדה בדרך) אני מחפש להפיג את הצורך שלי בספורט מוטורי, ונראה לי שהפתרון זה שטח.

טראנו:

היתרונות - יחסית פשוט וזול לאחזקה, רוב החלפים זמינים,

חסרונות- חלש מעט (100 כ"ס בגרסת הדיזל, הבנזין נשמעת כבר יותר טוב עם 124 כ"ס).

טרופר-

יתרונות: חזק יותר, יציב יותר מהטראנו בכביש.

חסרונות: מערכת הזרקת דיזל ישירה שמפנקת את בעליה בהחלפות תכופות של ראשי מנוע...

התקציב שלי הוא 30K, שזה אומר מודלי 95-98, הרכב יסע 25 ק"מ ביום בעליות/ירידות בחיפה, כל יום שישי נסיעה לת"א ופעם בשבועיים-שלוש טיול שטח עם חמי והחברים חולי השטח שלו...

האמת שאני אפילו עוד לא סגור על בנזין לעומת דיזל וארוך לעומת קצר... (כיוון שיש לי נסיעה לת"א כל שבוע צריכת הדלק מאוד חשובה לי).

האם להכניס מיצובישי פג'רו 95-94 לתחרות הזו?

לעצתכם אודה...

Honda Civic 5D, 2009, Black

VW Bora TDI, 2002, White- נגנבה...

פורסם

למיטב ידיעתי מנועי הדיזל הבעיתיים של הטרופרים הם בשנתונים המתקדמים יותר - משנת 2000 והילך. עד שנת 1999 מנועי הדיזל של הטרופר אמינים יחסית.

מבין השניים הייתי ממליץ על הטרופר - יותר חסון, יותר אמין, יותר מרווח מאשר הטארנו.

פורסם

אהלן,

לא אמרת אם ידני או אוטומטי.

אם ידני - חפש טרופר ידני, עם מנוע 3.1, מהשנים 97-98.

אם אוטומטי...תנסה לוותר על האוטומטי ולקנות ידני.

לא אמרת אם ארוך או קצר?

(הצעה - אם יש ילד/ה בדרך אל תקנה קצר. מהר מאוד תמצא עצמך מחליף אותו בארוך עקב חוסר נוחות ושימושיות)

כמו שעו"ד שלמה כתב לך, הבעיות במנועי הדיזל של הטרופר החלו בשנת 99'.

חפש פאג'רו / טרופר / טראנו שמתאים לך לתקציב - מצא את הרכב השמור ביותר. בכל זאת מדובר ברכב שטח בן כ - 14 שנים, שחלק מהן "בילה" בשטח. למצבו המכאני, ולאופן בו הוא תוחזק יש משמעות הרבה יותר גבוהה מאשר ליצרן/דגם/מודל.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אהלן,

חפש פאג'רו / טרופר / טראנו שמתאים לך לתקציב - מצא את הרכב השמור ביותר.

המממ.. חסר לי יצרן ברשימה הזו במיוחד לאור הכינוי שלך :wink::wink::lol:

פורסם

דיסקו בן 15 נשמע לי מתכון בטוח לפשיטת רגל בנוהל מזורז! :wink::lol:

עדיף כבר שיקנה סאנגיונג!:roflmao::roflmao::roflmao:

לא באמת, רק בשביל לעצבן את Z4!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
המממ.. חסר לי יצרן ברשימה הזו במיוחד לאור הכינוי שלך :wink::wink::lol:

אני לא רואה איך דיסקו משתלב בדרישות של פותח השרשור, אלא אם הנסיעה השבועית לתל-אביב ביום שישי כוללת כניסה ליענקל'ה במוסך 'דרך השטח'. (וגם זה כשהוא לוקח בחשבון פעם בשבועיים שלושה להיכנס למוסך באיזור חיפה לתיקונים 'קטנים'. )

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

וארגז גדול בבגאז' עם חלקי חילוף נפוצים וכלי עבודה לתיקוני דרך.:twisted:

די, די, מי ישמע, עשינו מהדיסקו נבלה! :lol:

פורסם

די, די, מי ישמע, עשינו מהדיסקו נבלה! :lol:

לא אנחנו. הבריטים עשו מהדיסקו נבלה. במקום להעסיק מהנדס יפני לבקרת איכות נתנו לג'ון הברמן מהפאב הסמוך להיות אחראי על בקרת האיכות, וגם זה רק בימי שני בבוקר...

סתם, לדיסקו יש את הבעיות שלו, אבל, וזה אבל גדול, היו לי לנדרוברים למעלה מ 10 שנים, מעולם לא נתקעתי בשטח עם אחד מהלנדרוברים שלי (של אחרים זה כבר סיפור אחר). תמיד תמיד תמיד הרכב חזר בנסיעה על גלגליו, ולא משנה איפה היה ומה עבר.

לשעבר:

פורסם

בקשר לטרופר אני רוצה לחדש ולומר שמנוע הדיזל החדש יותר היה 3.0 DOHC, מנוע חזק אבל בעייתי. אם הרכב כל הזמן טופל במוסכי החברה אמורים להחליף את המנוע התקול לחדש ללא תשלום.

מנוע הישן והחלש יותר היה 3.1, אינו סובל מהבעייה.

בנוסף קיים טרופר בנזין עם מנוע 3.5 V6. :twisted: ראיתי לפני כמה זמן אקזמפלר כזה למכירה שנת 94~95. בערך בתקציב שלך. האוטו היה בעל מיגונים ולוקרים. הבעייה שראיתי יש לו חלודה שכבר נוזלת מחלון ימני אחורי (דרושה פחחות).

טראנו קיים עם מנוע דיזל ובדגמים החדשים זה מנוע 3.0 חזק כמו בפטרול.

אם מחירי הדלק לא מטרידים אותך, יש GMC ג'ימי בעל מנוע VORTEC רב עוצמה 190 סוסים V6 4300 שעולה זול. אפשר למצוא דגם מפואר עם מושבי עור במחירים 25 ומטה.

לדעתי פאג'רו (אגב, מישהו יודע מה זה אומר בספרדית) היא אופצייה טובה, קיים עם מנועי דיזל ובנזין. בזול אפשר לקנות יונדאי גלופר שהוא למעשה פג'רו דור ישן - רכב טוב בשטח. במדינות מסויימות משווק כמיצובישי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בנוסף קיים טרופר בנזין עם מנוע 3.5 V6. :twisted: ראיתי לפני כמה זמן אקזמפלר כזה למכירה שנת 94~95. בערך בתקציב שלך. האוטו היה בעל מיגונים ולוקרים. הבעייה שראיתי יש לו חלודה שכבר נוזלת מחלון ימני אחורי (דרושה פחחות).

הערה: טרופר בנזין עד שנת 99 הוא בנפח 3.2 ליטר.

החל מ-99 הנפח עלה ל-3.5 ליטר.

שניהם אמינים למדי בכל השנתונים.

תיבת הילוכים אוטומטית - רצוי להתקין מצנן חיצוני בניגוד למקורי המשולב בתוך רדיאטור המנוע. תרופה מקדימה לסכנת פריצת נוזל קירור לשמן מנוע.

לקחת בחשבון שתיבת ההילוכים האוטמטית יושבת קצת נמוך ולכן חשופה לפגיעות גחון.

ככלל, רצוי להמנע מטרופר דיזל 3.0 ליטר.

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם

לדעתי פאג'רו (אגב, מישהו יודע מה זה אומר בספרדית) .

משפשף/ מאונן.

פורסם

רק לזרוק טיזר קטן,

הציעו לי ללכת על קאיה ספורטאז', 2 ליטר אוטומט.

במחיר הן יושבות לי בול...

מה דעתכן עליה?

נ.ב- תודה על כל התגובות שהגבת עד כה...

Honda Civic 5D, 2009, Black

VW Bora TDI, 2002, White- נגנבה...

פורסם

לספורטז' יש יכולות שטח אמיתיות: שלדת סולם, הילוך כוח ועוד. ראיתי מה היא יכולה לעשות בשטח בטיול האחרון - הרכב מתאים לשטח בינוני ואני מאמין שגם ליותר מזה (תיפס לא רע בעלייה מאוד תלולה).

טעימה:

DSCF0328.JPG?psid=1

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הספורטז' אכן בעלת יכולת שטח לא מבוטלת אבל זאת בעיקר אם היא עברה הגבהה וקיבלה צמיגים גדולים יותר. בתצורה המקורית היכולת בשטח פחותה ובהרבה מהטרופר או הטראנו שהזכרת גם אם הם ללא כל שיפור וסטנדרטיים לחלוטין.

חיסרון נוסף של הספורטז' - צריכת דלק גבוהה יחסית לרכב כזה - משהו כמו 1 ליטר ל- 6-7 ק"מ.

פורסם
מה דעתכן עליה?

...

בנות, אתן מוזמנות להמשיך. אני פורש.

לשעבר:

• תוכן חדש...