Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחזיק פולו 16V ואני מעוניין לשפר אותה מבחינת כוח, לשים טורבו או להחליף למנוע 1.8 טורבו של קופרה? (המנוע של הקופרה יושב עליה בול)

פורסם

להחליף למנוע של קופרה יעלה כמו עלות הרכב שלך+איביזה טורבו 2001-2002.

אלא אם תמצא קופרה\FR\טורבו ספורט אחרי תאונה.

לגדוש את המנוע שלך זה לא הפיתרון האידיאלי, זכור לי קיט שניתקלתי בו בגרמניה ב2007 למנוע ה16V לפולו שהוציא 160 כ"ס ועלה משהו 6K יורו לפני עבודה.

בכל מקרה קח בחשבון שחוקי כבר לא תיהיה, אני הייתי משקיע את הכסף של השיפורים בקניית איביזה\גולף.

פורסם
אני מחזיק פולו 16V ואני מעוניין לשפר אותה מבחינת כוח, לשים טורבו או להחליף למנוע 1.8 טורבו של קופרה? (המנוע של הקופרה יושב עליה בול)

דבר ראשון, מי אמר לך שהמנוע של הקופרה יושב עליה בול?!

דבר שני, אתה מדבר על זה כאילו זה להחליף צמיגים.

זה חתיכת פרוייקט יקר בטירוף עם הרבה כאב ראש ותכנון.

יסלח לי כבודו, אבל לפי השאלה שלך לא נראה שאתה יודע על מה אתה מדבר...

פורסם

אם תגיד מה התקציב שלך ומה אתה רוצה להוציא מהאוטו ( יציבות , כח בקו ישר ) נוכל להתייחס אלייך ביותר רצינות וגם תוכל לקבל תשובות יותר רציניות

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם

אני זוכר שראיתי לפני איזה שנתיים פולו GTI כסופה שהרכיבו לה טורבו אבל זה היה מנוע 1.6.

אפשר לבדוק עלות של חלקים משומשים וגם חלקים שיש לייצר (כמו דאונפיים, סעפת ועוד). פרויקט כזה לא חוקי כמוון.

פורסם

1) בE&A אמרו לי שהמנוע מתאים בול.

2) העלות מגיע ל15 אלף בערך.

3) אני מחפש כוח בקו ישר.

4) אם למישהו יש המלצה למשהו אחר אז בבקשה אני יקבל את זה בשמחה

פורסם

אם אתה מצליח לסגור את כל הסיפור של השתלת 20VT ועוד של קופרה כולל האינטרקולר וK03S זה שווה! (רק קח בחשבון את עניין החוקיות)

אגב, נשמע לי זול למדי הסכום הנ"ל.

פורסם

רגע אתה רוצה לשים מנוע של איביזה 20VT עם 156 כוחות סוס או מנוע של איביזה קופרה מהשנתונים היותר גבוהים עם 180 כוחות סוס ?

בכל אופן זה לא יסתיים ב 15 K אני גם בתהליך כזה על הרכב שלי ואני עוד ביישור קו עליו , הרכב שלך בא במקור 100 כוחות סוס אם אני לא טועה ולהשתיל כזה מנוע יגרור צורך בהחלפת המון מכלולים אחרים ( כגון בלמים משופרים , צמיגים טובים יותר , בולמים טובים יותר וזה רק על קצה המזלג ) .

אז תיקח בחשבון את העלויות של הדברים הנ"ל כמו כן להחלפת המנוע , אני ממליץ לך בחום לבצע יישור קו למערכות + חיזוקים שונים הן לגיר והן לשלדה לפני השתלת המנוע , לא מבין גדול בחיזוקים לכן שהמומחים ממני יעזרו לך , בכל אופן בהצלחה חבר מי ייתן ותגדוש בקרוב

פורסם

חביבי יש עוד המון חלקים שהוא יצטרך להחליף לפני כגון סעפות פילטה ויניקה, סטארטר,גיר,מצת חשמל וניהול, אלטרנטור, מערכת מזגן, דאון פייפ וצנרת וכו'.

פורסם

אם יש איביזה מתאונה אז המנוע עולה 10k עם הטורבו והכל (היה ככה שאני ביררתי) ועלות עבודה צנרת וכו' 15k זה מחיר סביר ביותר- זול וסביר כמובן.

אני מאוד ממליץ על מהלך כזה כי אתה מקבל מנוע 180 כ"ס ובעוד צ'יפ קטן אתה מגיע ל-210+

לגבי מי שאמר שצריך בולמים וקפיצים זה לא חובה בכלל.. ברקסים מומלץ מאוד אך גם לא חובה וקיט ברקסים קדימה 312 מ"מ שזה בקרס קטלני עולה 2-3k (אם אני לא טועה) מה שכן הייתי ממליץ לבדוק את הגיר כי הגיר של האיביזה מאוד חזק ואת של הפולו אני לא מכיר.

ובקיצור עם הכסף נמצא בכיף זה מאוד שווה כי האוטו שלך שווה 30+ ואיביזה קופרה עולה הרבה יותר (כולל את ההסבה).

פורסם
חביבי יש עוד המון חלקים שהוא יצטרך להחליף לפני כגון סעפות פילטה ויניקה, סטארטר,גיר,מצת חשמל וניהול, אלטרנטור, מערכת מזגן, דאון פייפ וצנרת וכו'.

אני יכתוב שוב כי כנראה יש לך בעיה בקריאה :

( כגון בלמים משופרים , צמיגים טובים יותר , בולמים טובים יותר וזה רק על קצה המזלג ) .

פורסם

חבר'ה אבל אני מאמין שהוא לא סתם זרק 15K, כנראה הוא קיבל הצעת מחיר עבור כל השינויים שיהיה "הגיוני" לנסיעה לא?

אם ה 15K זה העבודה, משמע זה כולל התקנת המנוע וכל המסביב, בכל אופן דעתי היא כזו, אם הוא ישקיע נניח בסביבות ה 30-35K כולל הכל ובסוף הרכב גודש לו עם 200+ כ"ס אני חושב שזה יהיה שווה משהו כבר לא? הפולו כמה כבר שווה? 20K ?

זאת אומרת יוצא לו לקבל רכב קומפטי קטנטן עם מנוע ענק ו 200 כ"ס ב"כמעט" סטנדרט וסה"כ העלות הכללית היא באזור ה 50K, אני לא מאמין שקופרה מגיעה למחירים כאלה, אם לא כפול.

הבעיה העיקרית שאני רואה בנושא פה היא לא נושא המכלולים ומה שצריך להחליף היא הנושא שהרכב לא יהיה חוקי בעליל ונניח שירצה למכור, קשה לי להאמין שמישהו ישלם לו מחיר הוגן אפילו שיש לב של קופרה מתחת למכסה מנוע ולכן זה שיקולים שבעל הרכב צריך לקחת, אלא אם כן הוא ישמור את מנוע 1.4 ויחזיר בעת המכירה? :S ואז הוא נשאר עם מנוע קופרה במחסן שלא בטוח שימכר

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות, אני יוסיף ואומר שקפיצים, צמיגים ובלמים מאוד מצוינים הרכב כבר עבר אצלי כמה תוספות וחיזוקים.

המנוע עצמו של הקופרה יש לי לקנות דרך יבואן שאני מכיר ב8K מה שאומר שצריך עוד לקנות צמת חשמל ומחשב שהם עולים בסביבות ה4K.

בואו נצא מנקודת הנחה שאני שם לה טורבו על המנוע המקורי שיש לי עכשיו, עד כמה זה יהיה אפקטיבי? עד כמה זה באמת ישפר לה את ביצועי המנוע והכוח?

פורסם

תקבל תוספת של 40 כ"ס לפחות, (ניהול מנוע מתאים וכל מה מצריך כמוון).מספיק כדי להפתיע כמה וכמה רכבים ברמזור.8)

לדעתי עדיף פשוט להחליף לרכב גודש ולשפר אותו בצורה חכמה ולא בולטת.

• תוכן חדש...