Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי מספר שאלות לגבי קניית רכב יד שניה שהיה בעלות של ליסינג מימוני.

ראיתי מודעה למכירת רכב,

כאשר התקשרתי לבעת הרכב היא אמרה שרכשה את הרכב בליסינג מימוני.

כאשר שאלתי אם הרכב רשום על שמה היא אמרה שלמרות שהיא כבר סיימה את התשלומים על הרכב

היא משאירה את הרכב רשום על שם חברת הליסינג כדי שבמכירה לא תתווסף עוד יד לרכב.

1. האם הדבר נראה לכם הגיוני/סביר?

2. במידה שכן איך אני יכול לוודא שאכן היא סיימה את התשלומים?

שאלה נוספת שנתקלתי בה במקרה אחר:

3. האם כאשר מסיימים לשלם לחברת הליסינג ומבצעים העברת בעלות, תאריך הבעלות משתנה ברשיון הרכב?

פורסם

דרוש מגברת מכתב מחברת הליסינג שהרכב אכן היה בחכירה מימונית ואין יותר חובות לחברה.

או לחילופין שתציג לך חוזה ליסינג על שמה. יש מצב שהיא בסוף התקופה ומנסה למכור את האוטו לבד ולהחזיר לחברת הליסינג את היתרה. לגיטימי בעסקאות כאלה.

ככלל. ליסינג מימוני הוא מאוד נדיר כי אין הרבה מכוניות כאלה, אבל סוחרים, שמקבלים מחברת ליסינג רכב שאפילו חברת ליסינג עצמה מתביישת לשים במגרש שלה, מנסים למצוא את הפראייר שיקנה את הסיפור.

פורסם

1. האם הדבר נראה לכם הגיוני/סביר?

עקרונית - כן, מאוד, אני מכיר אנשים שרכשו רכבים בליסינג מימוני כשמחירי ליסינג תפעולי דרך מעסיקם התחילו לעלות.

2. במידה שכן איך אני יכול לוודא שאכן היא סיימה את התשלומים?

יתכן, אפילו מאוד, והיא לא סיימה. אחד מיתרונות של ליסינג מימוני הוא שניתן לבצעה עסקה תלת-צדדית בין שלושתכם לקראת סוף התקופה, שבעסקה זאת אתה משלם כסף לחברת ליסינג, חברת ליסינג נותנת לך את המפתחות ומוחקת את החוב של הגברת. לבסוף אתה נחשב יד 2, לא 3.

כבדהה וחשדהה.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

1.בהחלט כן. בעסקת ליסינג מימוני – ה"התגלגלות" לרכב הבא תלויה במכירת הרכב הקודם (ערכו במכירה, פחות יתרת התשלום, הוא למעשה הפקדון ההתחלתי על הרכב הבא). כך שייתכן שהרכב נשאר על שם חברת הליסינג, והיא מנסה למכור אותו (שכן מכירתו ע"י חברת הליסינג עשויה להיות במחיר זול יותר).

2. אתה יכול לבדוק מול חברת הליסינג עצמה (היא אמורה לספק לך את יתרת החוב של הלקוח – ואם אתה רוכש לבסוף את הרכב מהחברה, לא אמורה להיות עם זה בעיה).

3. בד"כ ברישיון תאריך הבעלות הוא התאריך בו מתבצעת העברת הבעלות ברשות הדואר.

אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לפנות אלי,

גיל מאוויס

• תוכן חדש...