Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום.

קיבלתי הצעה מבעל עסק לאביזרים באיזורי ואני לא כ"כ בטוח שהיא הוגנת, מה גם שקשה לי לשפוט כי איני בקיא במערכות סאונד,

על פניו בעל העסק הציג את זה כעסקה מצויינת בעלת רכיבים מעולים. אך נראה לי שהמציאות היא שהרכיבים מיושנים, והמחיר גבוהה. (תקנו אותי אם אני טועה)

ההצעה שבקשתי מבעל העסק כוללת מערכת ועוד כמה דברים, לרגל הרכב החדש :)

פירוט העסקה:

אביזרים שלא קשורים לסאונד -

ריפוד דמוי עור apollo

כיסוי להגה

כיסוי / שטיחון לדש בורד

שטיחונים

ותיקון למנגנון הנעילה של אחת הדלתות האחוריות - הוא אמר שינסה לתקן אך לא מבטיח.

מערכת סאונד -

קומפוננט בדלתות מקדימה - alpine spg 17 cs

דלתות מאחורה - ישארו הרמקולים המקורים שכרגע יש ברכב

רמקולים אחוריים 6/9 - pioneer TS-A69835 440watts

מגבר - או boss cw60 או cerwin vega 400.4

סאב+תיבה - או rockford punch P15412 או cerwin vega 122 dual voice 200/400 12" משהו כזה

כבלים - אני לא מבין בזה הוא טען שעלות כבלים היא 300 שקל ושהוא משתמש בכבלים טובים (מה זה"טובים" אין לי מושג)

פאנל רדיו דיסק - לא היה דגם תואם את הדרישות שלי.. בהתחלה הוא הציע Sony MEXBT3600U אבל אני חושב שבקטע הזה עדיף להצמד לפיוניר, הדרישות שלי מהרדיו דיסק הן כניסת usb, שיהיה נשלף, שיגיע עם שלט, שיוכל להתחבר לסאב ולשלוט על הסאב, ושיהיה עם bluetooth. המוכר אמר שמה שיש לו להציע זה דגם של פיוניר בלי bluetooth ובשביל דגם מתקדם יותר של פיוניר שכן יש לו בלו טוט - זאת כבר קפיצת מדרגה ושהמחיר שלו 1700 ש"ח.

בכל אופן בקשר לכל הסטאפ, עדין לא ציינתי וחשוב שאציין, אני מאזין לכל סוגי המוזיקה ואני מעונין בסאונד טוב, פחות חשוב לי אם ישמעו אותי בכל העיר, יותר חשובה לי ההנאה שלי - מה שהכי חשוב הוא שאני אקבל יחס עלות תועלת גבוהה ותמורה לכספי.

ניסיתי תוך כדי טבילה ראשונית לנסות ללמוד איך הדברים עובדים

ובעקרון ההסבר שקיבלתי היה שהקומפוננטים מקדימה וה6.9 מאחורה יהיו מוגברים בעזרת המגבר.

ואיך שהוא (קומבינה?) הסאב ביחד איתם יוגבר גם הוא, ואת הרמקולים המקוריים שנשארים - נשאיר כמו שהם.

זו בעקרון כל העסקה, זה כולל התקנה.. היתרון הוא שהעסק קרוב לבית, יש אחריות, ובטח אני אוציא ממנו פינוקים קטנים מדי פעם.

המחיר שקיבלתי על הכל הוא 4000 ש"ח,

כשבעל העסק הסביר שהמחיר לכל פריט מתחלק ככה - 1000 לפאנל, 1000 לקומפוננט,מגבר 800 סאב 800

רמקולים 6.9 - 500 ריפודים- 750 כבלים - 300 שטיחונים - 100 והכיסוי להגה + דש בורד כביכול מתנה.

תודה רבה רבה לכל מי שהקדיש מזמנו ונחלץ לעזרתי!

אני מקווה מאד להשתלב כאן בפורום וללמוד אבל עד אז.. מזל שיש אתכם.

ממתין לתשובתכם, אני :)

פורסם

אתה יודע מה המזל שלך? שפנית לפורום הזה לפני שלקחת החלטה (ורוב ה"צעירים" בתחום לוקחים אותה לפני)

תתרחק מהעסקה הזו כמו מאש.

את שאר הייעוץ אני אשאיר לחברי פורום אחרים ומנוסים :)

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

אני לא מבין בתחום הזה כמעט כלום (בקושי חודש קורא פורומים) ואפילו אני רואה שהעסקה מוזרה לגמרי.

איזה בעל מקצוע שיודע מה הוא עושה מציע 6x9?! ועוד אחורה....

:?

Bimmer

פורסם
אתה יודע מה המזל שלך? שפנית לפורום הזה לפני שלקחת החלטה (ורוב ה"צעירים" בתחום לוקחים אותה לפני)

תתרחק מהעסקה הזו כמו מאש.

את שאר הייעוץ אני אשאיר לחברי פורום אחרים ומנוסים :)

אפשר פירוט? אני מאד מחבב את הגישה המגוננת שלך, וכן איני מחשיב את עצמי לפזיז, אני צעיר בעל רצון עז *שלא* ליפול בפח.. בתחום הזה.. ובכל תחום שקיים בג'ונגל הזה שאנחנו חיים בו.

לשמור על אותו תקציב תחליף את הקומפוננט למורל דוטק.

במקום הסאב תביא איטום.

אהבתי את התגובה שלך, שאתה מכוון אותי להתמודד עם המצב הקיים ולהטות אותו לטובתי. בסך הכל אני אחכה לראות מה יגידו עוד אנשים.. או לברוח משם וללכת לעסק אחר, או באמת לנסות להתמודד עם הקיים ולשפר את מצבי.

בקשר לקומפוננט שציינת, חיפשתי בזאפ וראיתי כמה מורל שכתוב לידם דוטק אז אשמח אם תצרף קישור או שם דגם מדוייק.

ומזאת אומרת איטום במקום סאב? שמעתי על המושג איטום אבל לא עדיף באסים טובים?

פורסם

clio brosh היקר, רשמת שהינך חדש ולא מבין גדול ... אז אל תרשום שטויות ותבלבל אנשים, 6*9 מורכב מאחורה (בד"כ על המגש האחורי) בלבד .

לפותח השירשור אני מציע קודם כל לקרוא כאן קצת בפורום (ערך חיפוש מערכת בתקציב ... ), ותלמד מה עדיף, בכל אופן לא מה שהציעו לך.

אם אתה פתוח ליד 2 תגדיל את האופציות שלך, תפרט גם את סוג הרכב, מוזיקה .

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

אני אישית מגדיר עסקאות כאלה כ-"עסקאת תחנה מרכזית"

כל מני רכיבים גרועים/פשוטים/זולים/סיניים במחיר של רכיבים ברמה גבוהה (הכל יחסי כמובן)

אני אומר לך את זה, משום שגם אני התפתתי לעסקה כזו (נחש מאיפה רוב הרכיבים? כן, תחנה מרכזית בת"א)

המערכת הראשונה שלי כללה מגבר סיני פלטינום אודיו עם סאב של סוני אקספלווד, ר"ד מהסדרות הישנות מאוד של פיוניר ורמקולים קדמיים של פיוניר.

את הסכומים שהשקעתי על המערכת הזו הייתי יכול להשקיע ברכיבים הרבה (הרבה) יותר טובים.

אבל אתה יודע, לומדים מטעויות לשמחתי, ומאז עברתי כמה מערכות עד שקיבלתי מעט מושג בסיסי בתחום, של לדעת לפחות להבחין בין מוצרים טובים למוצרים גרועים (ויחסי עלויות / ביצועים)

הכי טוב שתגדיר את התקציב הסופי שלך למערכת (רכיבים + חיווט והתקנה אצל מתקין מכובד)

וכאן יוכלו לייעץ לך והראות לך איך לנצל את הכסף על מנת לקבל את התמורה הגבוהה ביותר.

תאמין לי, חבל שכשאני הייתי ילד לא הפעלתי קצת שיקול דעת ובאתי להתייעץ עם אנשים אחרים שמבינים עניין.

אל תתפתה לכל מני הצעות "מפוצצות" שסוחרים עלומי שם יציעו לך. תמיד תחקור ותלמד לפני שאתה לוקח החלטה.

מסתבר שזה כלל מאוד מאוד חשוב לחיים :)

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם
clio brosh היקר, רשמת שהינך חדש ולא מבין גדול ... אז אל תרשום שטויות ותבלבל אנשים, 6*9 מורכב מאחורה (בד"כ על המגש האחורי) בלבד .

לפותח השירשור אני מציע קודם כל לקרוא כאן קצת בפורום (ערך חיפוש מערכת בתקציב ... ), ותלמד מה עדיף, בכל אופן לא מה שהציעו לך.

אם אתה פתוח ליד 2 תגדיל את האופציות שלך, תפרט גם את סוג הרכב, מוזיקה .

כשרשמתי שאני לא מבין גדול גם התכוונתי לכך שאני לא "ארשום שטויות ואבלבל אנשים".

אני בטוח שהטקסט הבא יעזור לך ובמיוחד לפותח השרשור:

כתבה קצרה שהכנתי מהידע הקטן שלי.

ראשית, נבהיר דבר חשוב:

שלב התקנת רמקולים אחוריים מגיע רק לאחר שהפרונט קיבל צורה סופית. כלומר, רק אחרי שיש לכם במה מוסיקלית נכונה ופתרתם את כל הבעיות עם הבאסים. המילוי האחורי נושא תפקיד משני ביותר. נציין עוד כי הכתבה עוסקת ברמקולים אחוריים, שנועדו ליצור תחושת מרחב ולא לשרת את הנוסעים מאחור, מכיוון שבמצב ממוצע מערכת סטריאו נבנית עבור הנהג ושכנו מימין.

באולם הופעות טיפוסי, רוב הצלילים מגיעים ישירות מהבמה אל אוזני הקהל. באותו הזמן, חלק מהצלילים מוחזרים על ידי הקירות וגופים אחרים בתוך האולם. למרות שהאות המוחזר חלש בהרבה מזה שמגיע אלינו ישירות, הוא אחראי לתחושת המרחב שמאפיינת הופעות חיות.

חשוב מאוד להבין כי המילוי האחורי (תרגום חופשי של הביטוי REAR FILL) הוא רק תוספת לצליל העיקרי מקדימה, ואסור שיפיק צליל עצמאי. הרמקולים מאחור אמורים להוסיף עומק ותחושת מציאות לרמקולים הקידמיים הראשיים. מקור הטעות הנפוצה כי יש להרכיב רמקולים כמה שיותר חזקים ומקצועיים מאחור, נובע מהסיבה כי המיקום הנוח ביותר להתקנת מערכת אקוסטית ברכב הוא המדף האחורי. עד היום, רוב יצרני המכוניות מרכיבים רמקולים גדולים יותר מאחור במטרה יחידה של חיסכון בהוצאות הנובעות מהתקנה איכותית מקדימה.

במציאות, הקול שמגיע לאוזנינו מאחור הוא למעשה החלק המוחזר והמפוזר של הקול שבא מכיוון הבמה. ההוכחה הפשוטה לעובדה זו היא השורה האחרונה באולמי קונצרט. כמה אמנים ראיתם שם ? נכון, אף לא אחד.

בואו נבין כעת ממה מורכב הצליל המוחזר:

קודם כל הוא חסר באסים ברורים. לא בגלל שהם לא מוחזרים, אלא מכיוון שלאחר החזרה, תדרים נמוכים לא נושאים אף מידע על מיקום המקור. זוהי בדיוק הסיבה לכך שניתן להתקין סאב-וופר בכל מקום. שנית, באות המוחזר כמעט ואין צלילים גבוהים עקב היחלשותם הרבה בהחזרה. ניתן לדמות סביבה אקוסטית טיפוסית על ידי פילטר LOW-PASS עם שיפוע 6dB/oct, ונקודת חיתוך ב-4-5kHz. בנוסף, תחום האמצע (MID) הנותר מגיע אלינו לאחר מספר החזרות מגופים במרחקים שונים, כך שהצליל נהיה מפוזר ומקשה על קביעת המיקום של מקור המוזיקה. לבסוף, רמת האות המוחזר מאוד חלשה, בערך 18-24dB מתחת לצליל הפרונטאלי.

מעניין שעל מנת לדמות את המציאות בעזרת אקוסטיקה עורפית, היא צריכה להיות בדיוק ההיפך מהקידמית - חסרת באס, ללא תדרים גבוהים, תחום האמצע מרוח ועוצמה נמוכה. לכן, ככל שהצליל מאחור בעל תחום רחב יותר ומפורט, כך התמונה הקידמית הופכת להיות פחות ברורה ואקראית.

מספר כללים חשובים:

1. אין להתקין טוויטרים מאחור. עדיף להשקיע את הכסף בטוויטרים הראשיים מקדימה.

2. הרמקולים האחוריים אינם צריכים להיות גדולים. גודל אופטימלי הוא 3.5"-4". ניתן להשתמש ב- 5", רמקול בקוטר 6.5" מיותר. הבחירה הפופולארית של 6X9" היא אבסורד. במערכות ברמה בינונית, ניתן אפילו להשאיר את הרמקולים המקוריים, אך אם אתם דואגים שרמת העיוותים תהווה בעיה לשאר המערכת, עדיף לרכוש רמקולים קטנים ואיכותיים (לא מפוארים מדי).

3. מומלץ להתקין את הרמקולים כך שהצליל יגיע לאחר החזרה, למשל מהשימשה האחורית. הדבר יוצר צליל מפוזר יותר.

4. חבל לבזבז שני ערוצי הגברה למילוי האחורי. הפיתרון הנפוץ ביותר הוא לחבר את הרמקולים למגבר הפנימי של הרדיו-דיסק או להשתמש בערוץ הגברה יחיד.

5. אם בתא המטען שוכן סאב-וופר, יש לבודד את החלק האחורי של הרמקולים על ידי בניית ארגזים קטנים. אחרת, עלולים להיווצר עיוותים מאוד לא נעימים לאוזן.

נכתב על ידי DAN BP1.8

Bimmer

פורסם

morel dotech ovation 6.5 - 800 שח קומפוננט קדמי

pioner 5050ub-800 שח מערכת בעלת כניסת usb

jbl gto 1004-1000 שח מגבר 4 ערוצים תוכל לחבר 2 ערוצים לקומפוננט ו 2 נוספים לחבר בגישור לסאב

זה יוצא לך 2600 שח ב 700-800 שח יש לך מבחר מאוד גדול של סאבים שאתה יכול להוסיף

וישאר לך עוד כסף להתקנה מקצועית

פורסם

CLIO , מה שרשמת הוא נכון , הסיכויים שאחמד המתקין ידע את זה הם אפסיים.

הסיכויים שרוב המתקינים בארץ ידעו את זה הם קלושים עד אפסיים , בעלי עסק הם לא מהנדסי סאונד עם תעודות ומומחי אקוסטיקה , הידע שלהם בסיסי פלוס.

6X9 מתקינים מאחורה מסיבות אחרות לגמרי , זה לא שזה "לא נכון" , זה פשוט בשביל מטרה אחרת והיא באס , רמקול 6X9 הגודל שלו הוא לא הקטע פה , הקטע הוא שהם בנויים לעבוד ב FREE AIR ולכן הם עושים "באס" מאוד חזק גם על הגברת רדיו דיסק.

אף אחד לא עושה את מה שרשמת , אף אחד ... לא משנה כמה המערכת מטורפת.

תאורטית זה נשמע מצויין , מעשית אחרי שהשקעתי 12 אלף ש"ח במערכת מקצועית אחרי אין ספור כיוונים אני לא אתקין רמקול 4' אינץ' מאחור על הגברת רדיו דיסק בשביל לקבל "סראונד" ...

ואני לא מבין מדוע הבחור הזה חושב שאין החזרים מהשמשה האחורית בכל מקרה ... הסאונד ברכב מורכב מאינספור החזרים.

בקיצור לא מסתדר לי שם משהו בכל העסק הזה :)

וסאב אי אפשר להתקין בכל מקום , זה בכלל לא נכון.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אממ, אם הבנתי נכון, הכוונה שלמערכת בינונית יספיק רמקול קטן כי הקדמיים יהיו מאוד חזקים.

אני חושב שהוא צודק בעיקרון, אבל הגזים באמת עם העניין של ה-4 אינץ'.

Bimmer

פורסם
אממ, אם הבנתי נכון, הכוונה שלמערכת בינונית יספיק רמקול קטן כי הקדמיים יהיו מאוד חזקים.

אני חושב שהוא צודק בעיקרון, אבל הגזים באמת עם העניין של ה-4 אינץ'.

מה שאני הבנתי לגביי..

זה שעדיף שהקומפוננטים מקדימה והסאב יהיו מחוברים למגבר

והאחוריים (6.9 במגש) רק למערכת

אף אחד לא התיחס ל2 הרמקולים המקוריים שנשארים בדלתות מאחורה.

שוב אני מעדיף שלא כל אחד יתן לי סט-אפ.. אני באמת מעדיף איך להוציא כמה שיותר מהמצב הקיים.

כרגע בהסתכלות על כל העסקה - היא טעות והיא לא שווה?

על איזה פריט אחד או יותר העסקה נופלת? הקומפוננטים לא טובים? המגבר ? השילוב של הכל?

בקשר למתקין, הוא התקין בהרבה רכבים הוא לא מתקין שכונתי עד כדי כך כמו שאתם חושבים.

שוב תודה על עזרתכם ועל הדיונים שמתפתחים כאן, השכלתי.

פורסם

בקשר לשאלה הכוללת שלך - "על מה נפלה המערכת" הייתי קורא שוב את התגובה הזאת:

אני אישית מגדיר עסקאות כאלה כ-"עסקאת תחנה מרכזית"

כל מני רכיבים גרועים/פשוטים/זולים/סיניים במחיר של רכיבים ברמה גבוהה (הכל יחסי כמובן)

אני אומר לך את זה, משום שגם אני התפתתי לעסקה כזו (נחש מאיפה רוב הרכיבים? כן, תחנה מרכזית בת"א)

המערכת הראשונה שלי כללה מגבר סיני פלטינום אודיו עם סאב של סוני אקספלווד, ר"ד מהסדרות הישנות מאוד של פיוניר ורמקולים קדמיים של פיוניר.

את הסכומים שהשקעתי על המערכת הזו הייתי יכול להשקיע ברכיבים הרבה (הרבה) יותר טובים.

אבל אתה יודע, לומדים מטעויות לשמחתי, ומאז עברתי כמה מערכות עד שקיבלתי מעט מושג בסיסי בתחום, של לדעת לפחות להבחין בין מוצרים טובים למוצרים גרועים (ויחסי עלויות / ביצועים)

הכי טוב שתגדיר את התקציב הסופי שלך למערכת (רכיבים + חיווט והתקנה אצל מתקין מכובד)

וכאן יוכלו לייעץ לך והראות לך איך לנצל את הכסף על מנת לקבל את התמורה הגבוהה ביותר.

תאמין לי, חבל שכשאני הייתי ילד לא הפעלתי קצת שיקול דעת ובאתי להתייעץ עם אנשים אחרים שמבינים עניין.

אל תתפתה לכל מני הצעות "מפוצצות" שסוחרים עלומי שם יציעו לך. תמיד תחקור ותלמד לפני שאתה לוקח החלטה.

מסתבר שזה כלל מאוד מאוד חשוב לחיים :)

כמו שאני רואה את זה (מנסיון קניה של הרבה אלקטרוניקה) יש לך 2 ברירות:

1. לך למתקין ברמה גבוהה כמו למשל יוסי Alpine או כל אחד אחר שיומלץ כאן ע"י החברים בפורום ותן לו לתת לך כמה הצעות - הכוונה לאדם עליו אפשר לסמוך.

2. תבחר לך חלק אחר חלק, תבדוק מה מתאים לך יותר.

מצד אחד האפשרות ה-1 זאת הברירה הבטוחה, הקלה והמהירה יותר, ואני מנחש, קצת יותר יקרה - בכל זאת מתקין ברמה ובעל ניסיון.

מצד שני האפשרות 2 תקח הרבה יותר זמן, חפירות, כאבי ראש - אבל בסוף תשכיל ותחסוך קצת.

Bimmer

פורסם

אני ממליץ לך ללכת לאחד ממפגשי האודיו ואז תוכל להתרשם ממגוון סטים.

בדרך כלל מגיעים אנשים לפחות בחיפה זה כך עם מגוון מערכות מהמנימליות ביותר עד הרמה הגבוה ביותר שנחשבת הייאנד.

כך איתך דף ועט ותרשום את הרכיבים שתתרשם מהם.

ואם אתה רוצה עוד לעלות את הרמה יש הרבה פה בפורום הזדמנויות יד שניה שאני כל הזמן נתקל בהם מאנשים שפורשים מהתחום אם מחירים חינם למה שהם נותנים.

פורסם

לרשום את הרכיבים שהוא מתרשם מהם ?

אם הוא מתרשם מרמקול X שמוגבר ע"י מגבר של CELESTרע זה רלוונטי לגביו אם הוא יחבר אותו ברכב שלו ( שהוא רכב אחר... ) על מגבר אחר , על יחידת ראש אחרת ?

לא לקח את התרופות שלו.

• תוכן חדש...