Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שמי מוטי ואני בן 16, מגיל דיי קטן מאוד התעניינתי בתחום הכלכלה,ניהול, וייעול עסק.

קניתי ספרים, לקחתי חומר מאבי, שאלתי המון שאלות וכו'.

תמיד תחום זה משך אותי, וכרגע במסגרת פרוייקט דרך בית הספר ואוניברטיסת בן גוריון אני לומד חלק קטן מהקורס- "מבוא למיקרו כלכלה"(יכלתי ללמוד את הקורס כקורס אקדמאי לגמרי באונ' הפתוחה, אך החלטתי לוותר).

בקיצור, ביררתי והבנתי שאבי כל חודש"משקיע" במניות שהבנק קונה בשבילו סכום מסויים, אלו מניות סולדיות בעלי עלייה\ ירידה נמוכים ביותר, והם יעילים לטווח ארוך מאוד לפי הבנתי.

לאחר החפירה, ברצוני להשקיע סכום של כ500 שח במניות(לזה הוא מוכן לתת, לאייפון לא :-D ) בעלי אחוזי אחוזי עלייה גדולים יותר(ואחוזי סיכון גבוהים יותר כמובן) לחלק את הכסף בין כמה מניות ולעקוב,לדעתי זה שפשוף טוב מאוד ויכול בהחלט ללמד אותי המון.

אני מבקש לקבל ממכם טיפים לפני שאני הולך לבנק, מאנשים שהתעסקו ו-חוו את זה או בעלי ידע בנושא.

אני לא מעוניין שברוקר יגיד לי איפה להשקיע , כי אני רוצה את זה בשביל החוויה והידע שינבע מכך.

נ"ב- לאחר שאני קונה מניות בבנק, אני יכול לעקוב אחריהם דרך האתר של הבנק("תיק השקעות" או משהו דומה שיראה לי רק את המניות שלי ) או שצריך להיכנס לאתרים שמציגים את כל שערי המניות?

תודה רבה, מוטי.

פורסם

ככל שתעשה יותר טעויות בגיל צעיר ככה תהיה יותר מנוסה כשתשחק על סכומים רציניים. לך על זה. לא מאחל לך להצליח. כן מאחל לך ללמוד.

לגבי פרטים טכניים - ברוב (כל ?) המניות של מדד תא25 הפקודה המינימלית היא 5000 ש"ח וברוב המניות האחרות בסביבות ה- 2000 ש"ח כך שעם 500 ש"ח אין יותר מדי מה לעשות. ברגע שכן פתחת חשבון ניירות ערך אצל ברוקר או בנק אין בעיה לבדוק אונליין את מצב התיק.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אתה מקבל רק 500 לשחק במניות?

האייפון היה עולה איזה 2000 ש"ח משומש.

עדיף שתתחיל עם סכום קצת יותר גדול אולי תוסיף 0 ליד ה500.

כך יהיה לך יותר משחק עם הכסף ולחלק את ההשקעה בסל עם מניות בסיכון גבוה וגם במניות סולדיות.

פורסם

בקש מאבא שלך לפתוח לך חשבון באחד הבנקים, עם אפשרות שליטה דרך האינטרנט על תיק מניות. למרבית הבנקים יש ממשק ניהול תיק מניות יעיל למדי דרך האינטרנט, עם אפשרויות כמו ניהול תיק וירטואלי, מעקב אחרי מניות וכדומה (לפחות לבנק שלי, פועלים, יש כזו אופציה). זה מאפשר לך לעקוב בצורה נוחה אחרי מניות מסוימות וגם "לשחק" קצת בכסף וירטואלי ולראות אם תצליח להרוויח. אתה יכול למשל לשים כנקודת התחלה 10000 שקלים על מניות שמעניינות אותך ולסחור בהן קצת כדי לראות אם תרוויח או תפסיד.

עם 500 שקלים אין הרבה מה לעשות, רק העמלות בקניית/מכירת מניות יגמרו לך את הסכום הזה תוך זמן מועט.

אגב, אני משוכנע שיש גם אתרים שמאפשרים מסחר וירטואלי גם ללא חשבון בנק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא מתכוון "לשחק" עם המניות, אלא אם כן זה ביטוי בתחום זה.

האייפןו היה רק בדיחה.

בסכומים גדולים יותר, אני אצטרך התערבות של בעל ניסיון ושל מבינים בתחום.

להשקיע גם במניות סולדיות וגם במניות בעלות סיכון גבוה נשמע הגיוני.

אקפוץ לבנק להתייעצות ובמידת הצורך פתיחת חשבון בנק שני על שם אבי והתחלת המסחר

רוני, רשמת תחפש מניות שמעניינות אותך ותשקיע, תראה אם תרוויח או תפסיד.

עריכה:

מעניינות אותי מבחינת עניין (נניח אני מתעניין במחשבים- אלך על מניה בתחום ) או מעניינת מבחינת מפורסמת מבוססת וכו'?

תודה.

פורסם

אני מציע לך להתחיל דווקא ממסחר ווירטואלי לגמרי. תבחר סכום נגיד 10,000 שקל ותקנה מניות בסכום הזה.

אחר כך תסחור בלי לשלם עמלות על קניה ומכירה וכו'.

תוכל במקביל לפתוח עוד כמה תיקים כאלה, בכל אחד תנסה אסטרטגיות אחרות ומניות אחרות ותוכל להשוות בניהם.

החיסרון: אין אפקט פסיכולוגי של כסף אמיתי ואין רווחים.

היתרון: אתה יכול ללמוד יותר, לתת יותר בנצ'מרק להחלטות שלך, אין אפשרות להפסיד והסכום שאתה משחק גדול יותר.

אני יכול להמליץ לך לקרוא

http://www.investopedia.com/university/stocks/

http://www.investopedia.com/university/fundamentalanalysis/

תבלה

פורסם

יכול להיות שאשקיע במניה מסויימת, ושיהיה לי את התיק הווירטואלי היא תעלה, ושאקנה אותה בכסף "אמייתי" היא תרד.

למרות שלדעתי שווה לנסות, איך אני מגיע לאתר כזה?

תודה.

פורסם

נכון, תזמון הוא הכל. השאלה לאיזה תקופה אתה משקיע.

אם אתה נכנס לטווח ארוך אז זה פחות משמעותי אבל עדיין המשמעות של הכניסה מרכזית.

תיאורטית בלבד (אין פה שום כוונה לייעץ) נגיד סכום של 12 אלף שקלים. אפשר להיכנס במכה אחת ואפשר ב 6-12 חלקים.

כך ממצעים את מחיר הרכישה ותיאורטית אם מחיר המניה ירדה בתקופה הזאת אתה יכול לראות זאת כמחיר כניסה נמוך יותר אם אתה מצפה שהמניה תעלה בעתיד.

השאלה הגדולה האם אתה משקיע (טווח ארוך) או ספקולנט (טווח קצר) ועל פי מה אתה פועל.

הייתי ממליץ לך לקרוא את בנג'מין גראהם אם אתה רוצה להשקיע לטווח ארוך וללמוד את העקרונות ולקבל קצת פרספקטיבה מ"תעתועי האקראיות" של נאסים טאלב.

פורסם
רוני, רשמת תחפש מניות שמעניינות אותך ותשקיע, תראה אם תרוויח או תפסיד.

עריכה:

מעניינות אותי מבחינת עניין (נניח אני מתעניין במחשבים- אלך על מניה בתחום ) או מעניינת מבחינת מפורסמת מבוססת וכו'?

תודה.

אומנם לא קוראים לי רוני, אבל אענה לך בכל זאת (מקווה שרוני לא יכעס) :

חברה מעניינת היא חברה שלדעתך כמשקיע פוטנציאלי, היא בעלת רעיון/מוצר/פטנט/זיכיון מיוחד/יתרון יחסי, שאין לאף חברה אחרת שפועלת בתחומה, או שהיא היחידה שפועלת בתחום הזה.

לא חייב שיהיה קשר בין החברה הזאת לבין תחומי העניין בחייך הפרטיים, אולם אם יש קשר כזה, הוא בוודאי יכול רק להועיל, מכיון שאתה מגיע מצויד עם יותר ידע, וידע, כידוע, זה כוח.

שים לב שאין הכרח שחברה שמעניינת אותך תעניין גם את הסובבים אותך, וזה היופי של שוק ההון.

חברה מעניינת יכולה להיות גם חברה בקשיים שמניותיה כרגע נסחרות במחירים נמוכים מאוד, אולם בהתאם לנתונים שבידיך, אתה מעריך כי היא תצא מהמשבר שבו היא נמצאת ותניב תשואה נאותה להשקעתך בה.

מי יתן ותצליח.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מוטי, אני נאלץ להיות "האיש הרע" של השרשור.

בתנאים המקדמיים שהצגת, אין לך שום דרך להרוויח, אלא רק להפסיד את 500 הש"ח.

תראה, עמלת המינימום לביצוע פעולה בנ"ע (אצלי בבנק לאומי, בבנקים האחרים היא דומה) היא 27 ש"ח.

קניית מניות ב- 500 ש"ח תראה כך:

27 ש"ח עמלה.

473 ש"ח שווי המניות.

500 ש"ח סה"כ.

עכשיו עשה אתה את החשבון איזו תשואה פנומינלית אתה צריך רק כדי לקנות ולמכור את אותן המניות ולהצליח לכסות את עמלות הקניה/מכירה.

עוד לא גמרנו - ישנה עמלת ניהול תיק נ"ע (או השד יודע איך קוראים לה - דרשתי וקיבלתי ממנה פטור), שהיא אם אינני טועה כ- 30 ש"ח מינימום לרבעון - והינה הבנק שתה לך די במהירות את כל ההשקעה.

חבל על הכסף שלך, קח אותו תזמין חברה לבילוי ותהנה ממנו הרבה יותר.

את הנסיונות שלך כדאי שתעשה או בתיקים וירטואלים (עם סכום השקעה גדול יותר - נגיד 25,000 ש"ח), או בתיקי מעקב שאפשר לפתוח בחינם באתרים שונים, למשל זה: globes.co.il

פורסם
אומנם לא קוראים לי רוני, אבל אענה לך בכל זאת (מקווה שרוני לא יכעס) :

אני לא כועס, אני זועם! :-P

וברצינות - אני "פתחתי" חשבון וירטואלי, בחרתי לי מספר מניות לאורך תקופה ושמתי על כל אחת 10000 שקלים. זה התחיל עוד לפני המשבר הכלכלי, כך שאיבדתי לא מעט אלפי שקלים בתהליך - מזל שהם וירטואליים :wink:

ממליץ למוטי לשמור את ה-500 לבילויים, ולהתעסק עם כסף וירטואלי במקום. הרבה יותר בטוח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שלום לכולם.

טוב אז הסכום לא מספיק.

בינתיים פתחתי חשבון ווירטואלי בסכום התחלתי של 15000, מהבוקר עד עכשיו הסכום שלי הוא 15080.

קניתי מניות כמו בזק,אידיבי, מכתשים , בנקים , אוהה טבע.

חצי מהכסף השארתי, עד שאבין איך אני קונה מניות סולידיות.אילו מניות הם מניות כאלה(אני מתכוון לשמות, את המשמעות של מניה סולידית אני יודע.

פורסם

יופי.

כעת תרשום את רשימת המניות שקנית עם שורת הסבר למה החלטת על על כל מניה. תחשוב טוב לפני שאתה כותב, ותכתוב בכנות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אל תנסה ללמד אותו כלכלה ומסחר במניות מעל גבי הפורום. זה נושא עצום שאפילו יותר קשה ללמד אותו מאשר נהיגה בהתכתבות :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...