Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סקר: היפניות עדיין הכי אמינות

מגזין הצרכנות האמריקני קונסיומר ריפורט מפרסם את סקר האמינות השנתי, ומגלה כי יצרניות הרכב היפניות שומרות על מעמדן כאמינות ביותר. מבין האמריקניות, פורד מובילה, ג'נרל מוטורס משתפרת, וקרייזלר מאכזבת. וגם: מרצדס, ב.מ.וו ואודי מפתיעות לרעה

מגזין הצרכנות האמריקני "קונסיומר ריפורט", פרסם אתמול (ג') את סקר האמינות השנתי של כלי רכב חדשים. מהסקר עולה כי סאיון, "מותג הצעירים" של טויוטה, הוא האמין ביותר בארה"ב. יצרנית מכוניות הספורט פורשה עלתה שישה מקומות לעומת הסקר הקודם, והגיעה למקום השני. פורד, במקום העשירי, היא הראשונה מבין היצרניות המקומיות, בעוד קרייזלר הגיעה למקום האחרון.

הסקר כולל 1.3 מיליון בעלי מכוניות בארה"ב, ומקיף דגמים משנות 2001 עד 2010. במגזין השתמשו בנתונים שנאספו על-מנת לחזות את רמת האמינות הצפויה של דגמי 2011, ויצרו דירוג מותגים על-פי "אמינות חזויה". כאמור, בראש הטבלה, נמצא "מותג הצעירים" של טויוטה, סאיון.

מול ההצלחה של מותגי היוקרה היפניים, בולטת האכזבה מהמותגים האירופיים: מרצדס במקום ה-22, ב.מ.וו ב-23, ואודי ב-26. "ב.מ.וו, מרצדס ואודי הן מהגרועות שביצרניות הרכב בכל הנוגע לאמינות", אומרים במגזין.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3975694,00.html

בטח מתאים יותר לאוף טופיק, אבל לא הצלחתי לפתוח נושא שם.

פורסם

לגבי היפניות אני מסכים הם די אמינות אם כי גם להם יש לא מעט "תופעות" מוזרות.

לגבי מותגי היוקרה אינני מסכים-לאבא שלי יש ב מ וו 3 2005 מעבר לטיפולים שוטפים היא איננה רואה מוסך-ושלא נדבר על הנוחות בנהיגה...

פורסם

שים לב כי זה שהם הגיעו למקומות הללו לא אומר שהם פחות אמינות, אלא בעיני הציבור שרכש אותם, הם היו צריכים להיות אמינות יותר. (כי בין היתר הם יקרות ובעלות דימוי של רכב איכות וזה כנראה מאכזב כמה רוכשים)

פורסם

ואם הסקר היה נערך באירופה?

ואם חברה אחרת הייתה מצבעת את הסקר?

סטטיסטיקה היא עניין של זוית ראיה על המספרים.

משכנתא זה קל

פורסם

טוב שאין צרפתיות ואיטלקיות בארה"ב כי אז קריזלר הייתה ממוצעת באמינות

ולכל אוהבי הצרפתיות (מזוכיסטים) שאוהבים לתת לרכב להתעלל בהם חבל על הויכוחים! היפניות שולטות

פורסם

בולשיט.

-רוב המוניות (רכבים שאמורים להחזיק יותר מחצי מיליון ק"מ) הן רכבים ארופאים.

-אני מכיר מספר אנשים בעלי מרצדס (דיזל ובנזין) עם יותר מ 300K על השעון והרכבים מרגישים נהדר וחלקם ניראים נהדר. מצא רכב יפני כזה (ולא, סובארו DL לא נחשבת כי גם כחדשה הרכב פשוט עלוב ברמות)

פורסם
בולשיט.

-אני מכיר מספר אנשים בעלי מרצדס (דיזל ובנזין) עם יותר מ 300K על השעון והרכבים מרגישים נהדר וחלקם ניראים נהדר. מצא רכב יפני כזה (ולא, סובארו DL לא נחשבת כי גם כחדשה הרכב פשוט עלוב ברמות)

impreza?

פורסם
בולשיט.

אני מכיר קורולה כזאת,שנת 2004 שחוץ מטיפולים שוטפים ,היא לא ראתה מוסך!(300K)

פורסם

חבל שלא היה בכתבה קישור למקור.

אם הכוונה למחקר בארה"ב שנערך ע"י JD אז הוא הוא על רכבים חדשים בלבד, עד שנה בלבד - כלומר שביעות רצון עם דגש על לפני ואחרי הקניה (ראו הערה בתחתית הטבלאות שבהמשך).לדעתי אי אפשר ללמוד מזה דבר על אמינות של כלי הרכב לאורך שנים.

http://www.cars.com/go/advice/Story.jsp?section=top&story=csrSsi&subject=csr&referer=&aff=detnews

דרך הקישורים באותיות קטנות בצד שמאל למעלה, מגיעים לעוד מחקרים קצת יותר מעניינים וחוות דעת על 5 שנים אחורה. לדוגמה http://www.cars.com/mazda/mazda3/2006/ רק תראו עם איזה מנועים...

לדעתי טעמם של האמריקאים בשוק הרכב ובמיוחד ביצור שלו, הוא לא משהו שכדאי להביא לישראל. הם שיהיו מרוצים בדרכם ואנו עם שלנו.

משהו שמצאתי באוסטרליה,סקר שביעות רצון יולי 2010. מראה : שביעות רצון כללית שהיא דעתו של בעל הרכב ולא שקלול, תמורה לכסף, שרות במכירה, שרות אחרי מכירה, ומימין - אמינות. ניסן הכי אמינה. הכי משביעת רצון: יונדאי. יש כמה ישראלים שלא יאהבו את מה שהאוסטרלים חושבים על מזדה.

http://blue.canstar.com.au/vehicles/cars/

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אני מכיר קורולה כזאת,שנת 2004 שחוץ מטיפולים שוטפים ,היא לא ראתה מוסך!(300K)

בחייאת:? 50K לשנה? מה זה הרכב הזה?

בכללי, לא מדובר על רכב אחד שנתקלים בו (אני מכיר מישהו שנוסע עדיין בפיג'ו 204 והוא מזמן כבר עבר את הקילומטרז' המקסימלי בספידומטר) אלא על קבוצה שלמה של רכבים כאלה לאחר נסועה מכובדת. ממה שאני נתקלתי (בארץ ובחו"ל) רכבי הפאר הגרמניים שולטים בכל מה שקשור לאמינות לאחר נסועה רבה (300K+) וזמן שימוש רב (15+ שנים)

פורסם

האירופאיות בולטות במבנה חזק, איכות חומרים ודימוי מכובד בעיקר.

היפניות בולטות בתכנון פדנטי ומדוקדק באופן שמוריד את מספר הביקורים במוסך למינימום ברוב במקרים.

אין טעם להזכיר את האירופאיות האחרות כמו רנו, פיג'ו וכו וכמו כן את הקוריאניות החובבניות כמו דייהו ויונדאי שמשתפרת כל הזמן.

בקיצור, אם יכולנו לבחור רכב לנסיעת ראווה חד פעמית ברוררר שהיינו בוחרים באירופאי איכותי אבל אם היינו צריכים לבחור רכב לנסיעה יום יומית אני לא חושב שיש פה מישהו שהיה מוותר על היפנים.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

טעות.

אני.

וויתרתי על מאזדה 3 חדשה ורכשתי אירופאית בת 11. נכון להיום (אחרי שנתיים עם הרכב) בשימוש יום-יומי הוא מציג אמינות גבוהה + רמת פינוק ופאר גבוהות + ביצועים מחוץ לסקלת המשפחטומטיות היפניות.

פורסם

חוץ מזה שהיפניות נוחות כמו שרפרף מעץ... לא שאני בן אדם מפונק אבל קשה שלא לשים לב להבדלים... אחרי שבוע שהתרגלתי למושב ברכב שלי פתאום לשבת בקורולה נראה לי כמו עינוי סיני :lol:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אתם תצחקו עליי , אבל לדעתי כל עניין האמינות מאוד תלוי באקלים ובתנאי מזג האוויר שהרכב נבדק.

אני אסביר. לפני כחודש ביקרתי ברומניה. האקלים שם מאוד שונה לדוגמא מבארץ, וגם המכוניות נראות אחרת לגמריי. אין צבע מקולף, פנסים דהויים, וגם הבפנים של הרכב נראה שמור.

שם רנו נחשב לרכב אמין, ובקושי ניתן לראות רכבים יפניים. בארץ בוא נגיד שרנו הוא לא בדיוק סמל האמינות.

לדעתי (ולא רק לדעתי) אקלים כמו בארץ מאוד הרסני למכוניות, ולכן מכוניות שמגיעות מאקלים דומה מתמודדות איתו הרבה יותר טוב .

• תוכן חדש...