Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא משמעותיי מכיוון שרוב המערכות אם לא כולם מסוגלות לעבוד גם במתח של 11 וולט ופחות מזה.

מפל המתח על דיודה מסוג שוטקי הינו כ-0.2-0.3 וולט תלוי בזרם העובר דרגה לעומת דיודות סיליקון סטנדרטיות שמפל המתח הוא בסביבות 0.6-0.7 וולט.

איזה כייף לי :)

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרק,

שאלה קטנה - במערכות סטריאו בתחום הSPL נהוג לחבר יותר ממצבר אחד ברכב, בד"כ מה שעושים בכדי למנוע מצב של פריקת המצברים האחד כלפי השני - מחברים ממסר פריקה בין שני המצברים או יותר נכון על המצבר של המערכת ואז כשהרכב כבוי, הטעינה של המצבר של המערכת ע"י המצבר הראשי מופסקת.

אמנם מדובר בממסר די גדול אבל אני בטוח אפשר לבנות משהו שכזה לסוללה קטנה יותר וזה יכול לעשות הטריק לא?

מעבר לכך - אז תאבד פעם באלוהים יודע כמה זמן את ההגדרות, בשביל שווה כל הכאב ראש הזה?

אם אתה בונה בשביל הכיף - אפשר להבין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ניתן לבצע את הטריק שרשמת עבור הדרישות של אייל.

רציתי להציעה לאייל מעגל פשוט לא עם ממסרים אלא עם טריאק שמסוגל למתג זרמים קטנים בעלות אפסית אבל נראה לי שהוא הולך לכיוון שהמליץ אביב.

פורסם
לא משמעותיי מכיוון שרוב המערכות אם לא כולם מסוגלות לעבוד גם במתח של 11 וולט ופחות מזה.

מפל המתח על דיודה מסוג שוטקי הינו כ-0.2-0.3 וולט תלוי בזרם העובר דרגה לעומת דיודות סיליקון סטנדרטיות שמפל המתח הוא בסביבות 0.6-0.7 וולט.

אם אני זוכר נכון דווקא מתח ההולכה של BAT45 נע בין 0.4 ל-1 וולט (בתלות בזרם, כמובן)

יכול להיות שאני לא זוכר טוב. :|

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

הזמן ברח לי ..

נראה לי עקב מחסור בזמן ושכל לחשוב הרבה - אני אלך על מעגל בקרה מוכן .(לפרק ממכשיר חשמלי מתאים):lol:

האפשריות -

1. מברגה נטענת (7-12V) - עם ספק כוח חיצוני - במברגה יש מעגל הפסקת טעינה לסוללות .

2. מפצל טעינה מוכן לרכב , המתחבר למצת עם הגנה וניתוק טעינה .http://www.navitech.co.il/1742/מפצל_שקע_מצת_לרכב_1_ל-3_מבית_JustMobile.html

3. מנורת חרום נטענת , עם ספק חיצוני - כנ"ל - הוצאת מעגל הפסקת הטעינה .

יש גם מטענים המתחברים למצת ,כגון ל PS ואייפוד - מצאתי רק עם יציאה של 5V מוגנת - צריך מינימום 11V

- http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1228

ואחר לא ברור -

http://www.newline-el.co.il/topics.php?id=5&productId=561&topicId=24

כמובן מרק והאחרים - תודה ואם יש עוד רעיונות , אני אשמח .

מרק - בנייה עצמית אין לי כוח לזה ,לחשוב פשוט גדול עליי כיום , למדוד הספק בכיבוי עדיין לא ביצעתי !( לדעתי לא יעלה על A 0.2 )

כך שאני מבצע בזמני החופשי -

תודה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני חושב שיש לך טעות ידידי, לא צריך שום בטריה לא נטענת ולא 12 וולט.

אתה צריך רק קצת ידע בחשמל.

קודם כל נקבע שתי עובדות:

1. ברוב המערכות היום צהוב הוא פלוס קבוע מהמצבר +

שחור הוא המינוס -

ואדום הוא הפלוס הממותג +\

2. כנראה שה"מתקין" שהתקין לך את המערכת חיבר את הצהוב והאדום ביחד לפלוס ממותג אחרי סוויץ'.

מה שאומר שכל פעם שתכבה את הסוויץ' המערכת תיכבה ותאבד את הזיכרונות.

מכאן נגיע למסקנה אחת פשוטה שכל מה שאתה צריך זה לנתק את הצהוב מהפלוס אחרי סוויץ' ולחבר אותו ישירות למצבר.

אם אתה לא יודע אם יש שם חוט באיזור שהוא פלוס קבוע, אנא קח לך נורת ביקורת\טסטר, והתחל לחפש כמובן עשה זאת כשהסוויץ' סגור לגמרי.

בהצלחה, שלומי. :-)

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

שלומי,אם הייתה קורא את השרשור כמו שצריך הייתה מבין שהוא רוצה לבנות מערכת הגנה לזיכרון של המערכת,עקב ניתוק ממושך של המצבר.

בשיפוצים...

• ספונסר פורום
פורסם

צר לי על ההצטרפות המאוחרת, לא כלכך הבנתי את מהות התכתובת בענין דיודות, קבלים ושאר הפירוטכניקה.

חשמלאים רבים מחליפים מצברים על ידי חיבור סוללת UPS 12 V (בדרך כלל ג'ל קטנה) במקביל.

ניראה לי שיספיק לשעה ללא מצבר בקלות.

יש גם מכשיר יעודי קטן שמתחבר למצת הרכב, למכירה בטלרון (200 ש"ח) אבל האמת שהוא מיותר, אולי טוב למי שמחליף 20 מצברים ביום.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

הפיתרון שמצאת באינטרנט לא מספיק מתוחכם.

הבחור מחפש פיתרון קבוע ואוטומטי ולא חיבור של מצבר SLA של 12וולט באופן זמני.

• ספונסר פורום
פורסם
הפיתרון שמצאת באינטרנט לא מספיק מתוחכם.

זה שהוא לא מתוחכם לא אומר שהוא לא חכם.

שווה לנסות

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

הבעיה :-o ברוב הרכבים שקע המצית מקבל מתח אך ורק כאשר הסווי'ץ במצב ON או ACC, כלומר בזמן ניתוק המצבר הסווי'ץ יהייה במצב ON או ACC דבר שעלול לגרום לכך שמחשב הרכב או מחשב כריות אוויר יזהה נפילת מתח וידליק את מנורת האזהרה של כריות אוויר או 'בדוק מנוע' או במקרים מסויימים מנורת אזהרה של מערכת ה-ABS.

כול ייצרני הרכב מציינים במפורש שיש להוציא את המפתח מהסווי'ץ לפני ניתוק המצבר מהסיבות שציינתי קודם לכן.

כול ניתוק של מצבר הרכב ברכב מודרני גורם למחיקת כול הערכים שנלמדו על-ידי מחשב הרכב במהלך 30 התנעות ומתבי נסיעה שונים וזה עלול להוביל לעבודה לא 'עגולה' של המנוע וכמובן סל"ד סרק גבוה למשך מספר נסיעות/שעות.

פורסם

חשבתי - אם את כבל הBAT שמשמש כגיבוי זיכרון מעבירים דרך טוגל סוויץ' עם שלושה רגליים ( קרי מעגל סגור ב 1-2 ו 2-3 )

רגל 2 - רדיו

רגל 1 סוללת גיבוי +

רגל 3 מצבר מכונית +

ולהעביר - כאשר חשבתי על זה בעצם זה לא כל כך עוזר כי עצם העובדה שמעבירים בין מצב "מצבר" למצב "גיבוי" יכול להווצר מצב כי הזיכרונות יתאפסו וזאת כבר פונקציה כמה זמן יכול המכשיר לעבוד ללא סוללה אחרי הכל מדובר בחלקי שניות .

אם כך : יש צורך לשכלל את המעגל הזה בעזרת ממסר , שזה יקבל פקודה לעבור למצב "גיבוי" בזמן שהמצבר עדיין מחובר ואכ' הממסר ימתג את הסוללה.

סוג אחר של פתרון - הוא להעביר את את המתח ממצבר הרכב באמצעות מעגל של אל-פסק . כמו שזה דואג בזמן הפסקת חשמל למתג את הסוללה , כך אפשר (לדעתי ) למתג את את זוג החוטים של + ו - . ברור שזה מצריך קצת יותר מודיפקציה על מעגל קיים אבל בהחלט אפשרי.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

יש רעיון , התקדמות , וכרגיל , טעות קטנה .

מערכת הסטריאו לרכב - אספקת מתח דרך שני כבלים - צהוב + אדום + , שחור (-)

הדרישה - שמירת זכרון כיווני מערכת , גם בניתוק מצבר ( אספקת המתח ברכב )

לפי יחס של כ 3 שעות תמיכה ושמירת זכרונות בשנה .

באפשרות הכי פשוטה ואמינה , ללא ממסר , או מרכיבים עם סף כשל - ללא שיבוש מערכות נילוות ברכב

ניתוק וחזרה למקוריות , ואם יש כשל , ללא פגיעה במערכת .

נתונים -

מתח נתון 11-14V - עד 10A

צריכת זרם , צהוב + , במצב זכרון בלבד ( לשמירת זכרונות ) 15 MLA , מילי אמפר , 0.015A

צריכת זרם צהוב + , כאשר המערכת עובדת עד 2A .

אזהרה - צריכת הזרם בצהוב + היא עד 2A - היא מספקת מתח וזרם גם להפעלת המערכת , ולא רק לשמירת הזכרונות .

כאן הייתה לי טעות , התקנתי דיודה 0.1A והיא התחממה מאוד - הוחלפה לדיודה 3A על 400V .

מספר רעיונות שעלו בתשובות הקודמות עזרו לי - ועל כך תודה .

שמירת הזכרון מתבצעת ע"י - סוללה 9V קטנה 250 MLA מילי אמפר 0.250HA - ללא טעינה .

( צריכת הזרם 15 מילי - זמן שמירת הזכרון כאשר המצבר מנותק , הערכה , עד 15 שעות לסרוגין )

הסוללה מחוברת ועובדת כבר שלושה ימים עם ניתוקים של 12 שעות עד כה .

הבניה בוצעה בחיבור במקביל לצהוב + , חיבור + הסוללה , דרך דיודה 1A 50V , למניעת קבלת זרם מכיוון הצהוב + מצבר .

צהוב + , נחתך ועל הקו חוברה דיודה של 3A 400V .( לפני החיבור של (+) הסוללה ) הוסף שתל אלומיניום קטן לקרור .

( ליתר בטחון ואמינות )

הדיודה מאפשרת מעבר זרם בעוצמה 2A למערכת , אך מונעת מעבר אחורה כאשר המצבר מנותק והסוללה 9V עובדת .

(-) סוללה חובר ל שחור (-) .

צהוב ה (+) הנכנס למערכת מקבל שני חיבורים + , הצהוב הרגיל מהמצבר ו + הסוללה , דרך דיודות .

נבדקה צריכת הזרם כאשר המצבר מנותק - הסוללה מספקת 0.015A - מילי 15 , בלבד .ושומרת על הזכרונות .

עם חיבור מתח המצבר , אפשר להדליק רגיל , וכל זכרונות הכיוון שמורים ועובדים .

אין צורך בטעינה - לפי חישוב פריקת סוללה לפי צריכת הזרם , הסוללה כמעט ולא תפרוק - כך שהטעינה רק תזיק

ומחזורי הטעינה הקצרים יכולים לפרוק אותה מהר יותר .

נבדק שימוש בליתיום 1HA 1000 - אין צורך - זמן פריקתה ימדד ב 10 שנים .

אני מתנצל על איכות המפרט , בשבילי עצם הפעולה היא כבר התקדמות :cool:

לידע כללי - קניתי מערכת סטריאו נוספת, לבדיקת אפשריות החיבור ומשחק עם הנתונים , היא מחוברת בבית עם ספק 12Vעל 10A .

כמובן לבדיקתכם , ורעיונות יתקבלו בכייף .

אייל .

סוללה לשמירת זכרונות ברכב.jpg

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...