Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם תוכל בבקשה לעלות צילום של המעגל שבנית ?

יש באג במעגל והוא, לכול סוללה יש פריקה עצמית לכן מתח הסוללה לאחר

מספר חודשים יירד וגם מפל המתח על הדיודה יביא לכך שמתח הסוללה יירד ל-8 או 7 וולט והמעגל לא יעבוד כראוי.

כפי שכבר נכתב עדיף סוללה נטענת.

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

פורסם

אתה גורם לי להיות רציני עם הבדיקות ..

יצאתי מנקודת הנחה כי יש פריקה עצמית קטנה לאורך זמן .לכן החישוב שלי הוא ל שלוש שנים ממוצע כ 9 שעות הפעלה

( כאשר בפועל נשאר כ 50% יתר מטען בסוללה כ 16 שעות הפעלה )

אבל - ביצעתי כעת בדיקת נפילת/הורדת מתח - לראות , מה סף מתח הפעלת שמירת הזכרונות והכיוונים במערכת .

( בחיבורים ישירים ללא דיודות )

השתמשתי בתאורת חירום עם סוללה 7.2V - ורב מודד במקביל על המתח ,שחור (-) משותף

אדום (+) רב מודד - על הדק ( + ) הסוללה .

כאשר המצבר/ספק מחובר המדידה מראה 12V .

ניתוק הספק ומעבר לסוללת החירום 7.2V - הרב מודד מראה מתח 7.2V .

כעבור 5 דקות חיבור חשמל ספק - המערכת נדלקה והזכרונות נשמרו .

כעת שוב ניתקתי את הספק 12V , במדידה הראה 7.2V הדלקתי את מנורת החירום והתחלתי לפרוק את הסוללה

כעבור כ 3 שעות המתח הראה 6.5V עצרתי כאן כי לא רציתי לפרוק כללית את הסוללה .

עם חיבור המערכת לחשמל , המערכת נדלקה רגיל והזכרונות נשמרו .

פועל יוצא - שמירת הזכרון מתבצעת גם במתח נמוך של 6.5V , יש בזה היגיון קל - מערכת שמירת הזכרון עובדת כנראה גם על מתח יותר נמוך - כך ראינו במערכות ישנות עם קבל או סוללת כפתור פנימית .אשר עבדו במתח 3.7V .

זה לא בטוח כי כך גם בכל המערכות החדשות - אבל הניסיון כעת במערכת חדשה של KENWOOD - KDC W4044 מראה כי הזכרונות נשמרים גם במתח 6.5V .

לגבי סוללה נטענת , לדעתי אין טעם - צריכת הזרם ופריקת הסוללה היא נמוכה , ומספיקה לזמן שאני צריך .

מעבר לכך - זה לא יעיל גם כלכלית ובטיחותית כי הסוללה תהיה כל הזמן במצב טעינת ציפה - ולבסוף תפרוק או תקוצר מעצמה .

( טעינה רצופה גם עם בקרה במשך שנה - לשם שימוש חד פעמי ל 1-3 שעות - לא כדאי ויוצר איזור כשל גדול יותר )

לפעמים הפשוט , הוא העדיף .( עשינו משחקי מצבים , עלויות , בעיות עתידיות ,טיפול והחזרת מצב לקדמותו וכו' )אפשר היה להוריד דיודה אחת ל A אמפר יותר נמוך - תוך מיתוג זרם ה2A דרך ממסר - לא בוצע כך מחשש בלאי של הפעלות ממסר חד פעמיות בשנה + אפשרות לניצוץ במגעי הממסר , פשוט הורדת משתנים מקדמי בעיות )

לכן לדעתי עדיף שימוש במערכת שמירת זכרונות פסיבית .

כדאי לקרוא שוב את התשובה הקודמת - עם פירוט הדרישות לאמינות ובעיקר פשטות הפעלה , וללא העמסת מערכות על חשמל הרכב .

יש תמונה בסוף התשובה הקודמת (לא הכי מקצועי) , בצד שמאל יש את מבנה הלוח עם הדיודות וכניסות המתח מהסוללה והמצבר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

היי אייל,

המעגל יעבוד ללא שום בעיה.

במידה ואתה מעוניין שמפל המתח על הדיודה יירד מתחת ל-0.7 וולט אתה יכול לרכוש דיודת שוטקי אשר מפל המתח על הדיודה הוא בסביבות הוא כ-0.3-0.2 וולט בתנאים של המעגל שבנית.

שים לב כאשר המעגל מחובר למתח מבוא של 12 וולט והסוללה מנותקת ייתכן וקיים מתח של0.7 וולט בהדקים שמתחברים לסוללה.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה - מרק.

החלפתי היום לדיודת Schottky , 1N5819 - 40V 1A .

http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2/a/0swl0u9yxwszejqog8artdo5rk7y.pdf

זה עובד רצוף כ 4 שעות , מתח סוללת ה 9V עומד על 7.3V , ויש הדלקה תקינה ושמירת זיכרונות

( סה"כ כ 16 שעות עבודת גיבוי עד כה )

הוספה - בדקתי כעת נפילת מתח חוזר על הדקי הסוללה - צדקת . כ 1V

- וכאשר מגבירים עוצמה וצריכת זרם עולה למקסימום , מתח חוזר דרך הדיודה על ההדקים מגיע ל 2V .

החלפתי חזרה לדיודה הקודמת זנר 1N4001- המתח הכללי של הסוללה ירד מ 7.3V ל 7V .

אבל - אין מתח חוזר כלל על ההדקים - עומד על 0 .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תמונה אחת שווה אלף מילים.

אמינות המעגל שבנית תלוייה באיכות הבניה.

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

פורסם

נראה שהפרוייקט הזה תפס כוון ממש טוב - אפשר באמת להעלות תמונות וסכמות מעודכנות של כל מה שעשית?

טוב לראות דברים כאלה בפורום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סיום - לאחר התקנה ובדיקה , זה ההחלטות לגבי המפרט .

דיודה למתח 12V - על הצהוב ( מהמצבר ללוח בקרת הפיצול ) 1N5400-02 50-200V , 3A .

אני בחרתי ב 1N5402 - 3A עד 200V .

למחמירים , אפשרות לדיודה 6A 924 100

דיודה למתח 9V ( מסוללת הגיבוי ללוח בקרת הפיצול ) 1N4001 , 1A 50V .

הצמדתי גוף קרור קטן על הכניסה לדיודת ה 12V , בצורת כנפיים עומדות , לפזר חום ( כאשר המערכת עובדת יש התחממות קלה )

כ 35-40 מעלות - ומאחר והלוח + סוללת הגיבוי נמצאים בקופסת פלסטיק קטנה בוצע הקרור ליתר ביטחון .

קדחתי גם שני חורים 5 מ"מ בדפנות הקופסא למעבר אויר .

attachment.php?attachmentid=219247&stc=1&thumb=1&d=1288976897attachment.php?attachmentid=219248&stc=1&thumb=1&d=1288976897attachment.php?attachmentid=219249&stc=1&thumb=1&d=1288976897

זמן הגיבוי בבדיקה נמדד ב 16 שעות - מפוצלות , ניתוק וחזרה אקראיים ואח"כ - ניתוק עם גיבוי ל 3 שעות , וחזרה לעבודה

ניתוק למשך לילה כ 8 שעות , חיבור לחשמל ,למספר שעות , וכעבור יום ניתוק לעוד 4 שעות וחזרה לפעולה .

בסוף בוצעו ניתוקים ללא כיבוי המערכת מהפנל - ניתוק באמצע העבודה - עם חזרה למתח ראשי - המערכת הופעלה והזכרונות נשמרו .

ירידת המתח שנרשמה על הסוללה , הייתה עד 7.5V - אחרי כ 16 שעות עבודת גיבוי .

בפועל מתח הסוללה היה 8.2V במדידה ישירה - לא דרך מפל המתח של הדיודה .

הערכה שלי - שמירת זכרונות כיוון וגיבוי יתאימו עד 3 שנים , כולל פריקה עצמית , עם ניתוק וגיבוי סביר של 3 שעות לשנה .

אייל .

גיבוי סוללה 1.jpg

גיבוי סוללה 2.jpg

גיבוי סוללה 3.jpg

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה על התמונות. איכות הבנייה ללוקה בחסר ואיכות הבניה ירודה.

אני מציע לך לוותר על שני המהדקים ולהלחים חוטים ישירות ללוח הבניה.

החלף את הסוללה לסוללה של 12 וולט קטנה.

פורסם

אני רוצה להבין משהו (אין כאן כוונה לעצבן, פשוט להבין)

נניח שאתה מחליף מצבר פעם בשלוש שנים, ואתה מחזיק רכב בממוצע 7 שנים. יוצא לך להחליף מקסימום 3 מצברים ב-7 שנים.

לא יותר פשוט לרשום את הכיוונים של המערכת על דף נייר לפני ההחלפה (או לשמור אותו קבוע בתא הכפפות) ואחרי ההחלפה להשקיע 3.5 דקות בכיוון חוזר?

אם זה היה משהו פשוט בהשקעה נמוכה, אני מבין. אבל זה סיפור לא קטן בהשקעה כספית לא קטנה.

למה?

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
אני רוצה להבין משהו (אין כאן כוונה לעצבן, פשוט להבין)

נניח שאתה מחליף מצבר פעם בשלוש שנים, ואתה מחזיק רכב בממוצע 7 שנים. יוצא לך להחליף מקסימום 3 מצברים ב-7 שנים.

לא יותר פשוט לרשום את הכיוונים של המערכת על דף נייר לפני ההחלפה (או לשמור אותו קבוע בתא הכפפות) ואחרי ההחלפה להשקיע 3.5 דקות בכיוון חוזר?

אם זה היה משהו פשוט בהשקעה נמוכה, אני מבין. אבל זה סיפור לא קטן בהשקעה כספית לא קטנה.

למה?

1. כי זה כייף לחשוב מחוץ לקופסא :lol: - להתמודד.

2. פותר את בעיית הריגשי - התחנות ברחו לי אחרי הביקור במוסך , ולך לא אכפת ..- אכפת לי מאוד יקירתי ,אני אהבל' שכחתי .

3. העלויות כ 25 ש"ח - שתי דיודות , מחברים , וסוללה 9V . - המחשבה , הכתיבה ובדיקות המערכת הם ההשקעה הכבדה .

תודה על התמונות. איכות הבנייה ללוקה בחסר ואיכות הבניה ירודה.

אני מציע לך לוותר על שני המהדקים ולהלחים חוטים ישירות ללוח הבניה.

החלף את הסוללה לסוללה של 12 וולט קטנה.

תודה על הציונים - מקווה שעברתי ,:wink: זרוק משהו לפחות על הניסיון וההשקעה .

לשבת ביציע וולהעביר ביקורות זה נחמד - הראה רעיון לשיפור , ואני בכייף אפרגן לך .

עבור ההתחלה - מצא סוללה של 12V ששוקלת פחות מ 100 גרם , עם חיבורים קלים , וזמינה .

אני נהנה מעצם הרעיון והתוצאה המתאימה לי - אבל מכל מלמדי השכלתי ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל

מאוד נהניתי לקרוא את ההודעה האחרונה שלך וגם לראות את התמונות של הפרוייקט - אני בא מגישה שאומרת שאם זה עובד, משרת את המטרה אז כנראה שזה טוב!

יפה מאוד!

אני אומר לך עכשיו שזה פתרון שהוא טוב לא רק לשמירת תחנות ברדיו אלא לנו - אוהבי תחום הסטריאו לרכב יש גם המון הגדרות אחרות ביחידות הראש (הHU, הרדיו דיסק) של המערכות שלנו שהן קריטיות לפעולה של המערכת ולבריאות שלה - למשל

קרוס אובר אקטיבי מהרדיו דיסק - אם לטוויטרים ההגדרות האלו יתאפסו מאיזושהיא סיבה - הלך הטוויטר (עזוב אותך תחנות רדיו...) ואני מדבר איתך על חברי פורום שיש לכמה מהם טוויטרים שעולים יותר מ2K ש"ח...

השהיית זמן - time correction - מאוד מאוד מעצבן להתעסק עם זה - הרבה יותר מלכוון תחנה ברדיו - זה יהיה נהדר לדעת שהגדרה שכזו לא יכולה להמחק לי.

נהדר! עשית שירות מדהים לפורום אודיו ולדעתי המנהלים צריכים להדביק את זה לFAQ!

תודה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חשבת על ממסר?

השקעתי בך קצת וציירתי לך בערך איך כל זה יעבוד על הממסר עם מצבר הרכב וסוללה 9V עם הHU שלך.

כדי להבין מה לעזעזל בתמונה כנס לפה: http://www.bcae1.com/images/swfs/relay.swf.

הממסר מעותק ועובד באותה צורה בציורים אבל למטרה אחרת.

כשהמצבר מנותק:

20427980.jpg

כשהמצבר מחובר:

19186526.jpg

זה גם רעיון... פחות מסורבל ואם גם כך אתה משתמש בסוללה חד פעמית אז בכלל8)

בברכה דור:-)

פורסם

זה נראה כמו המצגת שמשווה בין אשה שעושה קניות בקניון לבין גבר... :-D:-D:-D

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...