Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואני חשבתי שבית הקולנוע אמור להרויח רק ממכירת כרטיסים והקרנת סרטים ולא ממכירת פופקורן, שתיה וממתקים

וחנות ספרים כ"סטימצקי" אמורה להרויח רק ממכירת ספרים ולא ממכירת דיסקים וכו'.

yonisi, אתה חושב שגוי לחלוטין.

בברכה - רפי לין

פורסם

חברים יש לי שאלה,

למיטב הבנתי כשמזמינים באי ביי חלקים יש להגיע למכס,

לעמוד בתור ועוד מספר טירטורים, אני מאמין שגם זה שווה כסף [יום עבודה שלי לדוגמא שווה לא מעט].

יכול להיות שאני טועה אבל האם יש אפשרות בחלקים מסויימים לקבל אותם לכתובתי דרך דואר שליחים ואז העניין כן משתלם.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

בקשר להזמנת חלפים מחול, כמו על מכוניות גם על חלפים יש 110 אחוז מכס, אז המחיר משקף.

אם לא תפסו אותכם במכס זה משהו אחר, אבל לא העסקים דופקים אותנו, המדינה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

נראה שהצעת המחיר שקיבלת ממוסך מאירמן הוגנת לחלוטין.

מרססי הדלק המותקנים ברכבך הם מסוג פיזו׳אלקטרים ולא קיימת אפשרות לשפצם

אלא לנקותם בלבד.

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

פורסם
ואני חשבתי שבית הקולנוע אמור להרויח רק ממכירת כרטיסים והקרנת סרטים ולא ממכירת פופקורן, שתיה וממתקים

וחנות ספרים כ"סטימצקי" אמורה להרויח רק ממכירת ספרים ולא ממכירת דיסקים וכו'.

yonisi, אתה חושב שגוי לחלוטין.

בברכה - רפי לין

לא אותו היחס, בקולנוע מוכרים פופקורן, אתה רוצה תאכל אתה לא רוצה אל תאכל, אותו דבר בסטימצקי. במוסך זה בא built-in, ובוא נהמר שאם אני אגיד לו תשמע אני אביא לך את החלקים ותעשה רק את העבודה, הוא בטח לא יסכים... במיוחד במקרה כזה של הלנד-קרוזר כשהעבודה היא רק 500 ש"ח מתוך 20K שזה 2.5% מהסכום...

אם מוסך שנחשב כמוסך אמין פה באזור באר-שבע מרשה לעצמו לקחת לי 1000 ש"ח על סולנואיד לגיר כשב ebay אפשר להשיג את אותו הסולנואיד ב 250 ש"ח כולל משלוח לארץ, זה לא תקין... כמה הוא שילם עליו?? נניח שהוא "פראייר", כמה, 400? 500?? למה לקחת לי 1000?? מה 100-200 ש"ח רווח עבודה על תיווך זה לא מספיק? למה פי-?2 מה 10-20 אחוז לא טוב?? זו גניבה.. ושוב לא שאני מאשים את המוסך, להפך אני דווקא חושב שהוא נחשב למוסך אמין, פשוט זו לדעתי הנורמה פה וזה הגרוע. ואני מאמין שבמוסכים מורשים טוחנים את האנשים עוד יותר... מעניין כמה המוסכים המורשים לוקחים על תיווך לחלקי חילוף שהם מתקינים ברכבים? אני מוכן לשים את המשכורת שלי שזה לפחות פי 2...

לגבי מכס אני חושב שיעכבו לך חלקים במכס רק אם מדובר במשהו ממש יקר... ממה שאני יודע עד 50$ (בלי המשלוח, כמובן) הם בכלל לא מתעסקים וגם אם זה קצת יותר, בד"כ זה יעבור... ודרך אגב אם אתה יכול לסגור עם המוכר שהוא ירשום על החבילה שזו מתנה, והחבילה לא מחשידה ממש, גם אם יש בפנים משהו שעולה 1000$ הם בטח לא יבדקו בכלל ולא יעלו על זה...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• ספונסר פורום
פורסם

אתה טועה,אם החלק עולה 250 שקל בEBAY זה לא אומר שזה יהיה המחיר בארץ,לדוגמא, היום רכשתי בארץ מחזיר שמן לרכבי הפרטי בעלות של 340 ש"ח כשאותו חלק עולה 20 דולר כולל משלוח באיביי,ואני בעל מוסך,אז עבדתי על עצמי? טחנתי את עצמי,אני יודע שאפשר לקנות את החלק זול יותר באיביי,אבל אני צריך אותו עכשיו,כמוך,אם רצית,היית יכול לקנות מאיביי,לחכות שלושה שבועות למשלוח,להגיע למכס,לחכות שעתיים בתור,לקבל דרישה לאישור משרד התחבורה,לנסוע למשרד התחבורה,להמתין עוד שעה,לחזור למחרת לדואר,לשלם 40 אחוז מכס,15 אחוז מס קניה,ו16 אחוז מע"מ,ואז לנסוע למוסך..

איביי לא משקף את מחיר החלק בארץ,ביבוא סדיר עלות החלק מתייקרת, מכס,מס קנייה,מע"מ,היבואן מרוויח,המפיץ מרוויח,הספק מרוויח,חנות החלפים מרוויחה ולבסוף המוסך,כמו כולם,מרוויח

לכל מוסך שמכבד את עצמו לא תהיה בעיה להרכיב חלפים איכותיים שסופקו ע"י הלקוח,רק קח בחשבון,שמרכיב העבודה יהיה יקר יותר אם המוסך לא ירוויח על החלק,וכמו כן המוסך לא יוכל לספק אחריות לחלקים במידה ויהיה בהם כשל.

כשאיש מיזוג מתקין לך מזגן בבית הוא לא מרווי על המזגן עצמו בנוסף לעבודה? וכשטכנאי מכונות הכביסה מחליף חלק לא מכונה הוא לא מרוויח? וכשרופא השניים מרכיב לך כתרים הוא מוכר לך אותם במחיר עלות?

בואו לא ניתמם,אנחנו לא מתפרנסים מפוטוסינטזה,כל בעל מקצוע צריך להתפרנס.

אורן

פורסם

במקרה הספיציפי שלי, הסולנואיד היה מגיע אליי ללא שום מכס ושום נעליים, 250 ש"ח וזה הכל. מדובר בחלק קטן שעלותו מזערית (פחות מ 50$ עלות). זה לא כמו להזמין לארץ מנוע או גיר או זוג פנסים, למשל... חוץ מזה לא הייתה לי בעיה לחכות לזה, לא מדובר במשהו ממש דחוף, כמובן שבמקרה שדחוף אין שאלה בכלל וקונים מה שצריך כאן בארץ.

אין לי בעיה עם בעלי מוסך (הישרים שביניהם) ועם זה שהמוסך יעשה רווח על חלפים אבל זה אמור להיות רווח מזערי (נניח 10%?) כי עיקר פרנסתו של מוסך צריכה להיות מהעבודה. לשם קניית חלקי חילוף יש חנויות ייעודיות. אני לא מאמין שהמוסך שטיפלתי בו שילם 900 ש"ח על החלק בעצמו...

הכל טוב ויפה אבל אח"כ מתפלאים למה כל-כך הרבה אנשים מעדיפים לעשות טיפולי "מדרכה" לבד או אצל מישהו באופן "פרטי"...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לשבי המרססים הנ"ל - לפני כשנה לערך - פתחתי שירשור בנושא - של בעיית מזרקים בהיילקס עם מנוע דיזל .

הרכב של מכר שלי והוא היה עם אותם בעיות , את המרססים הנ"ל לאחר מספר בירורים הן במוסך מורשה טוייטה והן במכוני הדיזל הגדולים בארץ - נאמר לי שלא ניתן לשפץ אותם .

יש כאלה שאומרים שהם "משפצים" אותם אך הם רואים שיש מישהו מבין - אז הם נסוגים פתאום למנקים אותם .

המרססים הללו יקרים מאוד - כמדומני הם מיוצרים בתאילנד .

נאמר לי בזמנו על ידי בעל מוסך - ישראלי שחיי באפריקה שהוא מזמין את המזרקים הללו מקוריים מדובאי - לא זוכר כרגע את המחיר המדוייק אך יש חיסכון ניכר.

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

yonisi צר לי לאכזב אותך לא רק בארץ זה ככה, תבוא לשוויץ או לאוסטריה ותראה בעצמך (בתור אחד שעבד בענף הרכב בשוויץ, בתור מכונאי ומחסנאי של מכונות ניקוי).

כל אחד צריך להרוויח, אין שום עסק כיום שמרוויח רק על עבודה, ולמה שהמוסך יעשה רק רווח מזערי?

הוא יכול לעשות רק רווח מזערי על החלקים, אבל אתה תשלם בטיפול יותר.

לדוגמא, עשיתי עכשיו טיפול בשוויץ במוסך מורשה רנו לטווינגו GT שלי, הטיפול כלל:

החלפת שמן מנוע, שייבה, נוזל קירור, פילטר אוויר למזגן ונוזל לשמשות.

שילמתי כולל עבודה 550 פרנק (שאותם תכפיל ב3.8), בדקתי עם אני קונה את החלקים לבד כמה יצא לי, כל החלקים דרך

האינטרנט יצאו 150 פרנק, אבל מה הרכב עדין באחריות (וכשמוכרים חובה להראות היסטורית טיפולים), אחרת היתי עושה את הטיפול לבד וחוסך הרבה כסף, אל תחשוב שרק בארץ דופקים את הצרכן, או את התושב, וכל עסק מנסה להתקיים בדרך הנראת לו

לא טוב לך יש מספיק מוסכים שיעשו לך את אותה עבודה לפעמים בפחות כסף לפעמים ביותר.

פורסם
נראה שהצעת המחיר שקיבלת ממוסך מאירמן הוגנת לחלוטין.

מרססי הדלק המותקנים ברכבך הם מסוג פיזו׳אלקטרים ולא קיימת אפשרות לשפצם

אלא לנקותם בלבד.

מזרקים ברכבי טויוטה דיזל בארץ הם מזרקי סולנויד ולא פיזואלקטרים

פורסם

1. האם בוצע איבחון למזרקים לפי הנחיות הייצרן לפני שפסלו אותם ?

מה כבר יש לשפץ במזרקים הללו ? ניקוי+החלפת אטם+גרומט חדש זה נקרא שיפוץ ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...