Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, יש בלאי לממיר, לחיישן חמצן וגם למנוע ואם מנוע מזהם הגיע הזמן לתקן את הליקויים לטובת כולנו ועתיד ילדינו.

זה כל המהות של תקנות זיהום האויר הללו.

פורסם

אבל מההגיון שלי אני מבין שלמשל אחרי שנה עם ממיר חדש הוא בטח לא עובד כמו חדש אלה רק 90%, וממה שכותבים צריך שזה יהיה 100% כמו שהיצרן כתב, או שזה לא עובד בצורה הזאת?- הממיר טוב נגיד ל150k km ורק מאז הוא מתחיל להדרדר?

ממש לא נשמע לי הקטע הזה של להיות בדיוק כמו מה שיצרן כתב, הרי דברים נשחקים.

(המספרים הם סתם דוגמאות)

וחוץ מהממיר שהוא בעייתי, מערכת הזרקה אני מניח שהיא או שעובדת תקין או שלא ככה שזה לא בעיה. אבל המנוע עצמו, נגיד מנוע בן 10 עם קצת פיח ולכלוך של השנים, עם ממיר תקין והזרקה טובה, יכול בכלל להגיע ל100% שהיצרן קבע במקור?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

נתוני היצרן ותקני זיהום האויר מאפשר מידה מסויימת של התיישנות ובלאי - זה הרי ברור.

קצת יותר טכני:

ממיר קטליטי מסוגל לטפל בכמות מסויימת של מזהים שהיא תמיד תהיה גבוהה יותר מכמות המזהמים, שהמנוע אליו מחובר הממיר ,יכול לפלוט.

יחד עם התיישנות המנוע או הממיר עדיין המזהמים, הרבים יותר, מטופלים והפליטה תהיה נקייה ותעמוד בתקנים, זאת כמובן עד גבול מסויים שבו כמות המזהמים גבוהה מיכולות הממיר או/ו הזדקנות הממיר מורידה את יכולות החימצון של הממיר ורכב יכשל במבחן.

פורסם

השאלה האם עניין הבלאי ברור לבוחנים, כשאני מביא לבדיקה רכב בן 8 שנים, והאם יש להם מדדים של ממיר קטליטי בגיל הזה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

העניין הזה שקוף לבוחנים. יש ערך מסויים שמעליו או מתחתיו הרכב אינו עומד בנתונים ונכשל בטסט. קרא את ההסבר שלי שוב, תיקנתי את הניסוח.

פורסם

בסופו של הדבר, אני מאמין שלא יהיה שינוי מהותי בזיהום אויר, לכן זה לא ישפר את העתיד של ילידנו. כרגיל הרכבים יעברו הכנה לטסט ויום אחרי טסט עד שהתוסף עוד יהיה פעיל יסעו עם זיהום טיפה מופחת.

מצד אחד חסידי זיהום אויר בעד, מצד השני יש בפורום שרשורים שמלמדים לעבור טסט עם תוספים, חימום רכב מראש וכד'.

מה כן, לפי מה שאני רואה כיצד הכל מתנהל כאן, צד שלישי ירוויח יותר זוזים מכל העיניין הזה.

בשורה תחתונה, מצאו עוד מקום שאפשר לגבות כסף מהאזרח הפשוט.

קשה לי להאמין שבוחנים/תקנות יתחשבו בבלאי, אני מאמין שהתקנות יתיחסו כניראה בכל זאת, לרכב כפי שהוא היה חדש כשיצא מהמפעל.

כמובן שהכי קל לרדת על האזרח הפשוט, כי אין מי שיגן אליו. מפעלים, מקומות ששורפים בהם את האשפה, תחנות כוח פחמיות, אוטובוסים ומשאיות שנסיעה שלהם מייצרת עשן שחור תמידי (כולל אגד).

בסופו של הדבר, זה לא ישנה את זיהום האויר באופן מהותי. רק ימלא את הכיסים לאנשים מסויימים (כרגיל, כמו כל תקנה, כולל מצלמות מהירות שיצלמו וישלחו דו"ח על 95 קמ"ש במקום 90).

במילים אחרות, אני לא רואה שיצא מזה משהו חיובי בסופו של דבר.

לסיכום, תסתכלו מאילו שכונות יוצאים אנשים עניים עם הרכבים הישנים שלהם: משכונות קרובות למפעלים מזהמי אויר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מבחינת התקנה החדשה, לא יהיו שינויים רבים שתרגיש והמצב די ישמר לרכבים עד היום.

מבחינת זיהום האויר, השינוי מגיע ממספר כוונים שיחד מורידים משמעותית את הפליטה הרעילה באופן כללי.

• מכוון הרשויות והמחוקק, המכתיבים תמריצי מיסוי לטובת רכבים שמזהמים פחות ואכפים תקני זיהום אויר מערביים.
  • מכוון אירגונים "ירוקים", שמכתיבים ליצרני הרכב תקנים מחמירים יותר משנה לשנה.
  • מכוון יצרני רכבים, אשר מפתחים רכבים היברידיים ורכבים חשמליים.
  • מכוון הצרכנים, שמחפשים רכב שמזהם פחות ואלו אשר מתחזקים את רכבם כיאות ולא מזניחים לקויים.

משאיות ואוטובוסים אינם יוצאים מהכלל, יש אוריאה, מסנני חלקיקים, דלק דל גופרית ותקנת יורו 5 שתגרום לחייים קשים מאוד לרכב המסחרי והכבד, מבחינת זיהום אויר.

יש גם תקני זיהום אויר מחמירים מאוד בכל הקשור לפליטת ארובות וכו'. גם זה נאכף.

• תוכן חדש...