Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, זה יהיה קצת ארוך כי אני אנסה לתאר את הבעיה בדיוק אבל תנסו להיות סבלניים במיוחד כי שני מוסכים לא הצליחו לפתור את הבעיה.

יש לי רנו קליאו RT ידנית שנת 94 עם 150 אלף קילומטר. האוטו מעולה, לא אוכל שמן, מים לא מתחמם וללא בעיות מיוחדות.

אך ישנה בעיה שמציקה לי כבר כמה חודשים והיא התחילה להתגבר לאט לאט עד שהיום הגיעה לשיא.

האוטו לא מניע על ההנעה הראשונה בחום. לדוגמא, נניח ועכשיו 14:00 בצהריים והיום חם במיוחד. אני יורד לאוטו בפעם הראשונה היום, מכניס קוד, מקבל אישור, פותח סוויץ' על מנת שהאוטו יעשה את הבדיקות שלו, יראה לי כמה שמן יש וכו', ומניע. מיד מופיע רעש של סטרטר חזק ובריא אך אחד משני הדברים הבאים יקרו, למרות הסטרטר, הסל"ד ישאר על האפס ולא יזוז ממנו. במקרה השני, הסל"ד יתחיל לקפץ בין ה-0 ל-100 סל"ד אך לא יניע. בניסיון ההנעה השני הוא יניע ללא כל בעיה. חשוב מאד לציין, שזה לא קורה כל פעם. זה קורה כפעמיים בשבוע ובהנעות הבאות באותו יום לא תיהיה שום בעיה.

היום ברחובות יום חם במיוחד, 14:30 בצהריים אני יורד לאוטו ומניע, הס"לד על האפס. ניסיון שני, אותו דבר. בשלישי גם. ברביעי המנוע מראה סימני חיים על ידי הזזת המחט ובניסיון החמישי המנוע מניע כאילו לא קרה כלום בשניה אחת.

קצת רקע טכני- הגעתי למוסך עם הטענה הזו, הוא חיבר את האוטו למחשב וכמובן.. אין שום תקלות.

המסוכניק ניקה לי את סעפת היניקה (?) ע"י אינפוזיה ושם לי תוסף בדלק. לא היה שינוי.

אני לא חושד במשאבת הדלק כי לאחר ההנעה הס"לד עומד יציב תמיד, לא קופץ, לא מקרטע והמנוע עובד עגול ויפה.

עכשיו התהיות- האם יכול להיות שזה בגלל הפילטר דלק? מכיוון שאין לי מושג מתי הוחלף (בטוח שלא בחצי שנה האחרונה) ואחרי שקניתי את האוטו, לפי מצב פילטר האוויר כנראה שגם הפליטר דלק לא הוחף הרבה זמן. האם פילטר דלק סתום יוביל לבעיה כזאת?

פלאגים- אחרי שקניתי את האוטו עשיתי לו טיפול עשרת אלפים שכלל שמן מנוע, גיר, פילטר שמן, פילטר אוויר ופלאגים. הפלאגים שיצאו לא היו מפויחים וללא טיפת שמן אך היה עליהם משהו שנראה כמו... עובש?

כמו כן, לפני כשבועיים הוצאתי פלאג על מנת לראות אם אצטרך להחליף פלאגים בטיפול שמתקרב (עוד 1000 קילומטר) וגם עליהם היה משהו שנראה כמו עובש.

יש לציין שאף פעם לא נתקעתי עם האוטו, סך הכל הוא הניעה בפעם השניה חוץ מהיום שזה מעולם לא קרה לי שהוא הניע רק בניסיון החמישי. רוב הפעמים הוא מניע על הפעם הראשונה.

מה זה יכול להיות? והאם אפשר המלצה למוסך טוב שמכיר את האוטו באזור רחובות אני אשמח.

תודה לכולם וחג שמח

Renault clio RT 1994

• תוכן חדש...