Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המשאבה הקודמת שהייתה הרעישה בחריקות והוחלפה באחת מפירוק לפני כחודשיים. עכשיו המשאבה מפירוק גם היא החלה להרעיש ולחרוק בסיבוב ההגה ל-2 הכיוונים. כמו כן מיכל השמן הגה כולו מבעבע כאשר הרכב עובד ובסיבוב ההגה השמן ממש עולה משם על גדותיו. האם משאבת ההגה הזו גם נידפקה וזהו מין צירוף מקרים שכזה? או שבעצם קיימת בעייה אחרת כל שהיא שמשפיעה על המשאבה וגורמת לכל הרעשים הנ"ל מכיוונה?

תודה מראש לעונים.

:)
פורסם

עידכון מצב בתיקווה שעדיין אקבל עזרה מהמבינים בתחום:

אתמול בדקתי האם המשאבה מקבלת ומוציאה שמן, מיסתבר שהיא מקבלת את השמן מהמיכל וזורקת אותו לכיוון המסרק. הבעיה בעצם שיכולה להיות היא שהמסרק אינו מקבל את השמן שהשאבה משחררת, כניראה סתימה. מהצינור היוצא מהמסרק לכיוון המיכל עצמו כלומר הצינור שדרכו אמור לעבור השמן בחזרה למיכל בצורת סירקולצייה יוצא כניראה אויר בלבד וזה מה שגורם לביעבוע במיכל השמן. הבועות מיתגברות במיוחד עם סיבובי ההגה לא משנה לאיזה כיוון. החריקות של המשאבה עדיין ממשיכות להן אבל אני מניח שזה בגלל תוצאה של אויר רב במערכת. האם יכול להיות בעייה במסרק ההגה? אולי בלחץ שמן לא תקין במערכת זו? סתימה כל שהיא? בבקשה מי שיוכל לתרום עזרה בנושא אודה לו מאוד. שבוע טוב חברים. :)

פורסם

ממשאבת השמן ,השמן יורד בלחץ לכיון הסלקטור שמחובר למוט ההגה.מישם הוא יוצא לבוכנת ההגה ומפעיל אותה בהתאם למצב ההגה.הקו חזרה חוזר למיכל ללא לחץ.כניראה שהבעיה אצלך זה שמן מוקצף שעובר מהקו לחץ בסלקטור לקו מחזיר ביגלל נזילה פנימית בסלקטור,וזו גם הסיבה לרעש.(אים אתה משחרר את שני הצינורות מבוכנת ההגה והמנוע מונע,לא אמור לצאת שמן משום צינור .ורק כשאתה נוגע בהגה ומזיזו לכיוון מסוים יצא שמן ).

פורסם
ממשאבת השמן ,השמן יורד בלחץ לכיון הסלקטור שמחובר למוט ההגה.מישם הוא יוצא לבוכנת ההגה ומפעיל אותה בהתאם למצב ההגה.הקו חזרה חוזר למיכל ללא לחץ.כניראה שהבעיה אצלך זה שמן מוקצף שעובר מהקו לחץ בסלקטור לקו מחזיר ביגלל נזילה פנימית בסלקטור,וזו גם הסיבה לרעש.(אים אתה משחרר את שני הצינורות מבוכנת ההגה והמנוע מונע,לא אמור לצאת שמן משום צינור .ורק כשאתה נוגע בהגה ומזיזו לכיוון מסוים יצא שמן ).

תודה על התגובה ידידי אבל כניראה שכוונתך היא לרכב מדגם שונה...

תראה, אני עקבתי במדויק אחרי 2 הצינורות המחוברים למשאבה: צינור אחד שיוצא ממיכל השמן הגה ומיתחבר אל המשאבה שדרך צינור זה עובר שמן מהמיכל למשאבה. צינור שני זהו צינור היציאה שדרכו המשאבה מעבירה את השמן ישירות למסרק ההגה. עקבתי אחרי הצינור כך שראיתי שהוא הולך בקינון ישיר למסרק. ומהמסרק יוצא צינור נוסף שמיתחבר ישר למיכל השמן. דרך צינור זה המיתחבר מהמסרק למיכל השמן יוצא קבוע בועות אויר המיתגברות עם סיבוב ההגה לאחד הכיוונים שכאשר יש שמןן במיכל הבועות האלו מקציפות את השמן. מקווה שהבנת את כוונתי קצת יותר במדוייק.

ודרך אגב, אשמח לדעת איך ניראה הסלקטור עליו מדובר.

תודה רבה. :)

פורסם

הקו לחץ שיוצא מהמשאבה יורד לסלקטור.הסלקטור זהו החלק שממרכזו יוצא גם ציר ההגה(ברוב המכוניות זהו חלק בילתי ניפרד ממסרק ההגה)ניראה נפוח בחלקו התחתון של מוט ההגה.מימנו יש שני צינורות לחץ(בחלק מהמכוניות זה פנימי )שמוליכות אל בוכנת ההגה.(במשאיות רואים אותם טוב).נזילה פנימית,זו מעבר שמן בין הקו לחץ לקו מחזיר.והפרש הלחצים בנהם גורם להקצפה ולרעשים בהפעלת ההגה.(אני לא מכיר דייהו,ומתיחס למ"ע הגה הידראולי אוניברסלית)

פורסם
הקו לחץ שיוצא מהמשאבה יורד לסלקטור.הסלקטור זהו החלק שממרכזו יוצא גם ציר ההגה(ברוב המכוניות זהו חלק בילתי ניפרד ממסרק ההגה)ניראה נפוח בחלקו התחתון של מוט ההגה.מימנו יש שני צינורות לחץ(בחלק מהמכוניות זה פנימי )שמוליכות אל בוכנת ההגה.(במשאיות רואים אותם טוב).נזילה פנימית,זו מעבר שמן בין הקו לחץ לקו מחזיר.והפרש הלחצים בנהם גורם להקצפה ולרעשים בהפעלת ההגה.(אני לא מכיר דייהו,ומתיחס למ"ע הגה הידראולי אוניברסלית)

עכשיו זה קצת יותר מובן לי ידידי....תודה....

אז ממה שאני מבין על פניו יש להחליף סלקטור זה? וככל הניראה מכיוון שהוא חלק בלתי ניפרד ממסרק ההגה (ככה זה ניראה בדייהו לפחות) יהיה מצב שעליי להחליף את מסרק ההגה כולו?

פורסם

במשאיות ובטרקטורים זה חלק ניפרד ואפשר לשפץ רק אחד מהם.ברוב המכוניות זה בילתי ניתן להפרדה ואתה חייב לפרק ולישלוח הכול לשיפוץ.הנקודה שחשובה כאן ,ששמן מוקצף ומשאבה מרעישה זה לא תמיד באשמת המשאבה,זה יכול להיות גם סלקטור ובוכנה.ונזילה פנימית זה נזילה בילתי ניראת (ששמן עובר מקו לחץ לקו מחזיר).

• תוכן חדש...