Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טולדו גיר רגיל 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצאה לי שאלה ארוכה. רציתי להיות מדוייק.

בעלי הידע-אנא ענו לי. זה חשוב לי ואקטואלי מאוד.

תודה מראש.

. יש לי ניסן סאני שממלאת את ציפיותי בד"כ אבל עשתה את שלה. אני מחפש קניה ל5 שנים לפחות אם יסתדר. אמין (חשוב. היתה לי פעם רנו ואין לי זכרונות טובים וכסף עודף לביקורי מוסך לא נצרכים), חסכוני, זול (עד 30000 ש"ח אם נצליח). נסיעות יום יומיות קצרות וארוכות גם בעליות ובעומסים (בערך 28K בשנה)ובד"כ בכבישים יחסית פתוחים. חשוב גם הנאה מנהיגה (לי) ו"תחושה טובה..." (לאשתי). גיר רגיל בא בחשבון. מבחינתי עדיף.

חשבנו על אלמרה, אבל ראיתי שמחירי הטולדו מאפשרים קניה הגיונית מאוד ב30000 ש"ח. אין כמעט מידע רלוונטי על טולדו גיר רגיל בפורום.

ראיתי מודעה על טולדו 1600 (105 כ"ס)שנת 2004 גיר רגיל, קילומטרז'- 140000. הוציא לאחרונה כ10000 ש"ח על ראש מנוע, טיימינג, מחשב רכב ודברים מסביב.(קבלות ממוסך מורשה צ'מפיון)

טוען שזה כי הזניח התראה של נורית והרכב התחמם.

1. האם בגדול הרכב אמין? איך ביחס לאלמרה??

2. האם התקלות האלה הגיוניות בכזה קילומטרז'?

3. האם זה מצביע על אפשרות חזרה של תקלות כאלו?

4. מנוע הטולדו מסוג BCB וראיתי דעה בפורום שיש רק מנוע אחד ממולץ כאן- אחר. (לא זוכר כרגע איזה. ממש לא אמר לי כלום. צריך עזרה בהסבר) האם מנוע זה מומלץ לא לקנות??

5. מה עלות התחזוקה בממוצע של הטולדו.

6. המוכר טוען שהרכב בנסיעה רגועה עושה 1:18!! בבין עירוני. הגיוני? האיש נראה אמין, זה לא מלמד על אי יושר??

תודה מראש על העזרה!

פורסם

כל השוואה לאלמרה תעשה עוול לרכב האחר. האלמרה היא סמל האמינות. משהו שנוסע ונוסע ולא מתקלקל, מנסיון.

הטולדו היא בעצם גולף. התקלות שציינת אופייניות לקילומטראז' והטיפול במוסך מורשה מראה שהיד הקודמת דאג לרכב.

ראש מנוע, אם תוקן טוב, יחזיק מעמד הרבה זמן. טיימינג זה דבר שחייבים להחליף אחרי כך וכך ק"מ (נדמה לי שבאלמרה אין את החובה הזאת). מחשב דרך יכול להתקלקל, לא נורא, זה רכיב אלקטרוני.

לגבי צריכת דלק, באתר הבא תראה שצריכת הדלק הבינעירונית של טולדו 1600 ידנית משנת 2004 היא 6 ליטר ל 100 ק"מ...

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=124872#a_performance

נהגתי בטולדו בתנאים קשים מאד בשוויץ בחורף. רכב נח מאד.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני תודה.

ברורה לי עדיפות האלמרה במישור האמינות. אני בעל ניסן סאני מזה שנים.

את הגולף/ טולדו אני מכיר רק מקריאה ושמועות. לכן שאלתי עד כמה הטולדו אמינה. הבנתי שיותר מצרפתיות אך פחות מיפניות. השאלה כמה פחות(זו שאלה כללית. ברור שכל רכב לגופו) ואיך בהשוואה לאלמרה. אני מבין משמועות שמשפחת הגולף עלולה להיות יקרה לתחזוקה, האם זה נכון או רק שמועה? לכן שאלתי מה עלות התחזוקה הממוצעת לטולדו? כמו כן לא נמכרו הרבה רכבים, זה יצר בעיית חלפים??

לגבי צריכת הדלק -תודה על ההפניה- האתר ההוא נותן נתוני יצרן או נתונים מהחיים?

יש יתרונות לטולדו- עובדה שיש הרבה שמעדיפים את הגולף ולא קנו אלמרה. האם מישהו יכול לסכם לי מאילו סיבות אנשים מעדיפים גולף/ טולדו ?(למה הכוונה במילה "איכות"? ששמעתי לגבי הגולף)

כמו כן- אם ברכב חדש הגולף היתה יקרה הרבה מהאלמרה, הרי במשומשות כדי לקנות אלמרה במחיר של טולדו אני צריך לרדת בשנתונים וזה אומר קילומטרז' גבוהה יותר. האם גם כך האלמרה עדיפה מבחינת האמינות? בהרבה??

ולסיום- יש מי שיוכל להתייחס למה ששאלתי בפתיחת השירשור בנקודה 4 (על סוג המנוע)

שוב- תודה מראש.

פורסם

אין לי מושג על סוג המנוע. אני מניח שזה מנוע 1600 סטנדרטי של פולקסווגן בעל 101 כ"ס, מנוע שרץ על המון דגמי פולקסווגן וסיאט. הוא קצת חלש ביחס למשקל הרכב אבל אם זה אותו מנוע, הוא אמין וטוב (ויתקנו אותי פולקסווגנולוגים...). היה לי מנוע כזה בסיאט קורדובה.

ראה, מעבר לנתונים על הנייר אתה צריך גם להתיחס לרכב ספציפי. אלמרה עם 120000 ק"מ שלא טופלה כיאות תעלה לך יותר מגולף או טולדו שטופלה כמו שצריך (אם כי יש אפשרות שהפלא הזה שנקרא אלמרה ינפץ את התיאוריה הזאת...).

ביחס לנתוני מכירות, הטעות היתה של היבואן שלא קידם את המכירות של האלמרה והעדיף את המתחרה מבית, המגאן...

בשורה האחרונה, אם היו שתי מכוניות זהות ברמת התחזוקה שלהן, הייתי מעדיף את האלמרה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אותו מנוע מותקן באוקטביה של אבא שלי. מתוך ניסיון של 10 שנים אחרונות, מנוע הפגין אמינות מוחלטת. למאט טיפולים שותפים לא היו בעיות. במהלך כל השנים הוחלף צינור נשם ובאופן פרופילקטי טרמוסטט.

מבחינת שאר מכלולים, הלך אחר ממאוררים של רדיאטור, הלך שסתום במדחס של מזגן, אלטרנטור, ממסר של וינקרים. אלו היו התקלות במשך כל הזמן הזה.

צריכת דלק של 1 ל-18 נישמעת לי מופרכת, אפילו בנסיעה רגוע מאוד זה לא ממש הגיוני, במיוחד עם מזגן.

לאלמרה יש טיימינג שרשרת, לגולף וכל מה שיוצא ממנו עם מנועי 1595 סמ"ק זה רצועה שצריך להחליף כל פרק זמן או קילומטרז'.

שמואל, יש אנשים שבכל זאת מעדיפים גולף או רכב אירופאי אחר כי לרכבים האלה יש יתרונות אחרים. אמינות - זה חשוב מאוד, אבל לרכב אירופאי לרוב נוחות עדיפה. אפילו לרכב אירופאי כזה כמו גולף יש יותר "ברזל", גולף 1600 שוקל 1200ק"ג+, לאומת סאני 1090. 100ק"ג ברזל על אותו גודל פחות או יותר זה משמעותי: דלתות כבדות יותר, פח עברה יותר וכד - זה נותן הרגשה של סולידיות ויש אנשים שמשלמים על זה. מבחינת בטיחות, לגולף יש 4 כוכבים אם אני זוכר נכון.

מכיוון שיש לך סאני שמספקת אותך, אני ממליץ לך להתקדם לאלמרה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...