Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנכ"ל HP נחסם בפורום הייטק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הלילה התבשרנו כי מנכ"ל חברת ה-IT הגדולה בעולם החליט לפרוש מיידית מתפקידו.

ל-HP יש נציגות מכובדת בארץ, לכן למי שזה מעניין אותו, רציתי לחלוק קצת מידע פנימי בנושא ולהעמיד דברים על דיוקם.

מקורות מוסמכים (ביותר) גורסים כי "שערוריית המין" לא הייתה הסיבה האמיתית להתפטרות. ממצאי החקירה הסתכמו בכך שלא הייתה שם הטרדה מינית לפי הסטנדרטים הקשוחים למדי של החברה. מה שכן, במהלך החקירה עלו כל מיני דברים אחרים שאיש לא דיבר עליהם עד עתה, כמו העובדה שהמנכ"ל לא דייק (בלשון המעטה) בדיווחי ההוצאות שלו, עשה שימוש לא ראוי בנכסי החברה (דרך יפה לומר שהוא השתמש במטוס הפרטי של HP לצרכים אישיים) ובנוסף נכנס להתקשרות עסקית עם קבלן אותו הכיר מהעבר, בניגוד אינטרסים מובהק.

באופן אישי, אני יכול לומר שכל התופעות הנ"ל הן אופייניות להנהלה הבכירה בחברות גדולות, ומשעשע לראות איך במקרה הזה הדירקטוריון בחר לעשות ממארק הרד שעיר לעזאזל ולהשפילו בצורה כ"כ פומבית. מה שבטוח, יש בערך 40 אלף איש שאיבדו את עבודתם תודות למאמצי הייעול של הרד בשנים האחרונות, ואני בספק אם הם יזילו דמעה על מה שהולך כרגע. אין לי גם ספק שהוא ינחת על רגליו תוך חודשים (אם לא שבועות) ספורים ויחזור לסורו בתאגיד אחר.

ועכשיו שהעובדות קצת יותר ברורות, אפשר לנהל דיון בנושא "תעשיית ה-IT לאן?"

(וגם להגיש קורות חיים...)

פורסם

כעובד HP בארץ הצטערתי לשמוע על כך, הוא הביא את החברה לכיוונים נכונים ולרווחיות מדהימה, למרות שהכיוון של צמצום כ"א הוא עקבי וברור.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
רגע. גם את קרלה פיורינה העיפו?

long long time ago...

כיום היא מתמודדת להיות סנטורית מטעם מדינת קליפורניה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הדירקטוריון הראה לה את הדרך החוצה אחרי שהמנייה צנחה ב60-70 אחוז..

http://money.cnn.com/2005/02/09/technology/hp_fiorina

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

המניה צנחה בין היתר בגלל שקרלי הצליחה להוציא את הרוח מהמפרשים של החברה ואת המוטיבציה מהעובדים, וגם היא אהבה לעשות כניסות דרמטיות לאתרי החברה עם המסוק הפרטי... מארק הרד לעומתה ניגש לבעיה הזאת באופן שונה. הוא פיטר רבים מהעובדים היצירתיים והבולטים בחברה והנהיג מדיניות של נורמליזציה ברמה קומוניסטית כמעט, שחרטה על דגלה בינוניות בכל שלב, החל מאיכות האנשים וכלה באיכות המוצרים. נראה שככה עושים בימינו את הכסף הגדול.

ד"א, המחקר שהתפרסם לא מזמן לגבי החברות הכי טובות לעבוד בהן, זה ש-HP זכתה בו במקום השלישי, רלוונטי רק לארץ וככל הנראה רק לחטיבה מסויימת. באירופה החברה כבר מזמן עפה מהרשימות האלה, בערך מהתקופה שפיורינה נכנסה לתפקיד.

פורסם

אם מדברים על HP - אצלנו בעסק רכשנו שרתים של HP. (שלושה )

שלושתם הגיעו תקולים ולמרות שרכשתי שירות 24/7/4 משום מה לחברה בHP לא בער כלום ולקח שבועיים של מלחמות (וביקור של סמנכ"ל המכירות + פיצויים נדיבים שהייתי מגדיר אותם פסע משוחד + פיטורים של כמה מהמעורבים בפרשה) עד שהחליפו לי את השרתים (החדשים יש לציין שוב) בכאלו מדור אחד אחורה.

להגיד את האמת? אני מפחד מרגע האמת שבו אני אצטרך לבדוק את השירות שלהם. (למרות שכפי שהגדירו את זה כמה חברה שם - כשהשם של החברה שלכם עולה כולם קמים מהכסא)

תמיד שמעתי שמועות על שירות חרא והיה קשה לי להאמין בזה - עד שראיתי את זה בעיניים.

וכאן נשאלת השאלה - למה?

פורסם

המנכ"ל שהתפטר הוא של כל החברה, בארה"ב. באשר לסקר, אני מהמר על חטיבת אינדיגו מרחובות.

כל אחת מהחברות שנקנו ע"י HP בארץ ובעולם סגרה חוזה משלה עם תנאים משלה (כולל קניין רוחני, תנאי העסקה לעובדים וכו'). זה לא סוד שמבין החברות הישראליות (סייטקס ויז'ן, נור, מרקורי ועוד), אינדיגו הצליחה לעשות את העסקה הכי טובה. לקח להם כמעט עשור להגיע לרווחיות, אבל כל אותו זמן הם לא ויתרו על רמת חיים גבוהה למדי במשרדים ובמפעלים. זה רק מראה עד כמה חשובה הייתה הטכנולוגיה שלהם בשוק הדפוס, ועד כמה יש לה משקל גם כיום.

בתחום המחשבים, הסניף ברעננה היה גם כן בין ה"מסודרים", אבל עם הזעזועים שעברו עליו בשנה האחרונה, אני בספק אם מישהו שם עדיין מרוצה מהמצב. לגבי מרקורי ביהוד, אין לי מושג מה הולך שם כי מעולם לא הייתה לי אינטראקציה איתם.

אני מניח שהעובדים של EDS טרם גיבשו עמדה בנושא, אבל אם המצב איתם יהיה כמו באירופה, ספק אם הם יאהבו את הבוס החדש. בינתיים, מאמצי הייעול של המנכ"ל היוצא הכו בהם בעשרות אלפים תוך תקופה קצרה ביותר.

אייל - לשאלתך, ראה את הפסקה מהודעתי לעיל, עם תוספת קטנה:

מארק הרד לעומתה ניגש לבעיה הזאת באופן שונה. הוא פיטר רבים מהעובדים היצירתיים והבולטים בחברה והנהיג מדיניות של נורמליזציה ברמה קומוניסטית כמעט, שחרטה על דגלה בינוניות בכל שלב, החל מאיכות האנשים וכלה באיכות המוצרים והשירות. נראה שככה עושים בימינו את הכסף הגדול.
פורסם

מניסיון כושל של שרתים וציוד גיבוי של חברת HP עברתי לפני 3 שנים לציוד של חברת DELL.

מיותר לציין שאני אדם מאושר. התמיכה של DELL (דרך חברת אומניטק איכות) בארץ פשוט מעולה.

פורסם
המנכ"ל שהתפטר הוא של כל החברה, בארה"ב. באשר לסקר, אני מהמר על חטיבת אינדיגו מרחובות.

כל אחת מהחברות שנקנו ע"י HP בארץ ובעולם סגרה חוזה משלה עם תנאים משלה (כולל קניין רוחני, תנאי העסקה לעובדים וכו'). זה לא סוד שמבין החברות הישראליות (סייטקס ויז'ן, נור, מרקורי ועוד), אינדיגו הצליחה לעשות את העסקה הכי טובה. לקח להם כמעט עשור להגיע לרווחיות, אבל כל אותו זמן הם לא ויתרו על רמת חיים גבוהה למדי במשרדים ובמפעלים. זה רק מראה עד כמה חשובה הייתה הטכנולוגיה שלהם בשוק הדפוס, ועד כמה יש לה משקל גם כיום.

בתחום המחשבים, הסניף ברעננה היה גם כן בין ה"מסודרים", אבל עם הזעזועים שעברו עליו בשנה האחרונה, אני בספק אם מישהו שם עדיין מרוצה מהמצב. לגבי מרקורי ביהוד, אין לי מושג מה הולך שם כי מעולם לא הייתה לי אינטראקציה איתם.

אני מניח שהעובדים של EDS טרם גיבשו עמדה בנושא, אבל אם המצב איתם יהיה כמו באירופה, ספק אם הם יאהבו את הבוס החדש. בינתיים, מאמצי הייעול של המנכ"ל היוצא הכו בהם בעשרות אלפים תוך תקופה קצרה ביותר.

אייל - לשאלתך, ראה את הפסקה מהודעתי לעיל, עם תוספת קטנה:

עבדתי במשך כ4 שנים ב-HP Software (ולפני זה במרקורי), רמת החיים והתנאים ביהוד (חטיבת ה-Software) הם יותר גבוהים מאשר בשאר האתרים של HP בארץ ובאופן כללי גם ביחס לשאר חברות ההייטק בארץ.

מהיכרות עם Mark Hurd, לדעתי הוא היה CEO חזק ביותר וההפסד כולו של HP, מצחיק שבחור רוסי מהצוות שלי בזמנו היה תמיד אומר Mark Hard בטעות, בסוף נבואה שהתגשמה? :)

פורסם

יופי, אתה בטח מרגיש מה זה חכם עכשיו... אני מניח שהבנת הנקרא לא הייתה הצד החזק שלך בביה"ס:

מקורות מוסמכים (ביותר) גורסים כי "שערוריית המין" לא הייתה הסיבה האמיתית להתפטרות. ממצאי החקירה הסתכמו בכך שלא הייתה שם הטרדה מינית לפי הסטנדרטים הקשוחים למדי של החברה.
פורסם

לא קראתי את מה שכתבת, לא יודע גם מאיפה באו "המקורות המוסמכים ביותר" שלך, אבל בכל אתר חדשות נכתב שמדובר בהטרדה מינית.

אגב, לא זוכר מה היה בבית ספר אבל בפסיכומטרי הוצאתי דווקא ציון די גבוה בחלק הבנת הנקרא (מילולי - 139), כמה אתה? :wink:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תוכן חדש...