Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר 8 שנים אני נוהג בניסאן אלמרה. כשהלכה הקודמת מודל 1998, רכשתי מודל 2000 עם 50,000 ק"מ והיום, לאחר כשנה היא כבר קרובה ל100,000.

סך הכל מה שאני לא מרוצה ברכב זה צריכת דלק שיכולה להיות אפילו קצת יותר טובה (כרגע היא בין 1:8-1:11) והמחשב שלה שאולי שומר יופי על המנוע אבל תמיד האצתי איתה לאט מאוד כי ההילוכים האוטומטיים מ2 והלאה עוברים מהר יחסית ולפעמים כאשר אני צריך להספיק רמזור והכביש בשיפוע חיובי זה די מציק.

באמצע שבוע אני נוסע המון בתוך העיר ובפקקים ובסופי שבוע לטיולים ובשטחי עפר.

יש לי קונה שמאוד מעוניין באלמרה ב31,000 ואני מעוניין ברכב עד 34,000 שיתן לי את סדר החשיבות הבא:

1) חיסכון בדלק - שהרכב יהיה יותר חסכוני אם זה אומר גפ"מ, דיזל או מנוע חסכוני

2) בגאז' גדול (כרגע יש לי 200 ליטר וזה לא מספיק לי בכלל לחלקים שאני צריך לקחת איתי ולמעבדה הניידת)

3) תאוצה טובה יותר - טורבו דיזל / מומנט גבוה יותר בסל"ד נמוך

4) בלאי נמוך ומעט תיקונים (קילומטרז' נמוך/מנוע-גיר משופצים/חדשים / רכב אמין וכו')

5) מראה חיצוני לא מעניין

6) רצוי ABS, הגה כוח, אביזרי נוחות למיניהם

7) הפסד פחת לא מאוד גבוה כי אני מתכנן עוד כ3 שנים להפטר מהרכב ולקנות רכב היברידי עם הסבה לגז

הרכב צריך להיות עם תיבת הילוכים אוטומטית

הרכבים שחשבתי עליהם:

1 - הונדה ג'אז 2002 - לא בתקציב, צריך להוסיף עוד כ10,000ש"ח

2 - פולסווגן ונטו 97 TDI

3 - מרצדס שנות 90 עד 400,000 קילומטר

אני רק בזמן האחרון לומד את התחום אשמח לעוד הצעות, אני בטוח שלא חסרות.

פורסם

הונדה ג'אז, זה ללכת קדימה כל השאר אתה הולך אחורה.

הצעה נוספת מה לגבי LX אוט' סטיישן 1.6 (סובארו אימפרזה גרנד לאונה).

היא נכנסת בדיוק במחיר שלך ויש לה תא מטען שמתאים לצרכים שלך אם לא יותר גדול.

חלפים זולים זאת יכולה להיות בחירה טובה.

פורסם

קודם כל תוציא את הוולוו השתיינית מהרשימה. ההמלצה שלי פולקסווגן בורה TDI או סיאט טולדו TDI (פחות נפוצה כאוטומטית) משנתון 2002-2003. אלו רכבים בעלי מנועי טורבו דיזל חסכוניים. רכבים איכותיים ובעלי תא מטען גדול.

פורסם

אתה רוצה בלאי סביר אבל מדבר על מרצדס ב34K עם 400K ק"מ? :shock:

ההונדה ג'אז מצויינת לך אבל קח בחשבון תא מטען קטן.

אוקטביה זה רכב מאוד יקר לביטוח, בגלל הפופולאריות שלו בתור מונית הוא מאוד גניב וזה מעלה בצורה משמעותית את הביטוח.

ההמלצה שלי היא בורה TDI, אולי אפילו פאסאט TDI ושתיהן מתחילת שנות ה2000.

שכח מהוולוו מכמה סיבות:

1. צרכנית דלק לא קטנה

2. אין דיזל (לפי מה שידוע לי)

3. ירידה דראסטית בשנים

4. לפי שמועות הרכב הנ"ל לא כל כך אמין.

האימפרזה שהציעו לך היא בנזין.

אם אתה רוצה וולוו אז יש לך את הS80 דיזל D5, רק קח בחשבון מוניטין אמינות מאוד מפוקפק.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

תודה רבה לעוזרים!

הקשבתי לעיצותיכם וצברתי המון ידע מאז.

שאלה חדשה:

האם כדאי לי לאחר מכירת האלמרה (תמכר בכיף ב28,000 פלוס)

1- לקנות פרימיירה שנתון 95 במצב לא משהו אבל עם שילדה תקינה ולהתקין בה מנוע טוב מייבוא אישי SR20VE (בעל VVL) עם קילומטרז' נמוך שכולל גיר אוטומט CSV, מחשב, משאבת מים, הגה כוח וכל המסביב (פרימרה ביפן הגיע עם מנוע כזה - המנוע עצמו זהה בנפח כך שאני מאמין שלא תהיה בעיה לעבור טסט או עם בוחני תנועה למיניהם - מקסימום אפשר להחזיר את המנוע הקודם לפני הטסט).

ולהוסיף מערכת גפ"מ.

ההערכה שלי היא שהכל יעלה בערך 30,000 - רכב, מנוע מייבוא אישי+התקנה, גפ"מ+התקנה.

האם מנוע וגיר חלופיים מספיקים בגדול לפרימרה משנת 95 עם 300,000-400,000 אלף קילומטר בכדי לחדש את הרכב? לפי דעתי אין עוד הרבה מערכות שיקבלו בלאי גבוה חוץ מאולי ציריות.

האם זה נכון?

מישהו ממכם יודע מה גודל תא המטען שלה?

2- ללכת לסוחר רכב בהמלצתכם ולעשות טרייד אין של האלמרה בעד בורה TDI או פולסווגן אחרת TDI.

כמה בערך צריך לעלות ביטוח לרכב כזה?

ראיתי שהקילומטרז' גם גבוה ברכבים האלה, כנראה בגלל שהיו מוניות. אז האם שווה להוסיף כמה אלפים ולקחת בורה עם 250000 קילומטר (האלמרה שלי 100000 קילומטר).

רב תודות לכולם.

-נועם

פורסם

אמפרזה תוריד מהרשימה, לא תקבל שום דבר (אולי קצת יותר חזקה) שונה מהניסאן שכרגע אצלך.

והמלצה שלי מניסיון, רנו קנגו אוטומטית דגם בנזין (אוטומט הגיע רק בבנזין), לא תשתנה לך צריכת הדלק

אך המקום מאחורה הוא ענק, הרכב מרוכב מאוד ומתאים למשפחה בהחלט.

תוכל לקנות בכיף רכב כזה מהשנים 2004 (ואפילו להישאר עם עודף מ30K).

אני יודע שזה לא מה שביקשת, אך זה עוד רכב שכדאי לחשוב עליו.

בכל מקרה, כמו שאמרו לך פה הדבר היחידי שמתאים לך זה רכב מתוצרת VAG.

בורה, פאסאט, טולדו, אוקטביה, TDI. (לא הייתי מתקרב אל הSDI).

בכל מקרה הייתי מתרחק מסוחרי רכב, יש שרשור שלם שמסביר למה.

ולמה לך לקנות רכב שעבר 400K, תחשוב, טוב זה לא יביא, רק צרות, והקילומטר שהרכב עבר זה לא רק מנוע וגיר, יש מכלולים רבים שנשחקים על הדרך.

ועוד להכניס לחישובים שלך החלפות מנוע לפני כל טסט, מה יקרה אם יעצור אותך בוחן תנוע? בכל זאת טענת שזה רכב לעבודה, לא חבל על הימים שהוא יבלה במוסך? (הרי כל יום שהרכב לא עובד זה הפסד כסף.), הייתי יורד מהרעיון.

• תוכן חדש...