Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מדובר באוטו ישן שמתקלקל בו כל הזמן המזגן וממש אין טעם להשקיע כל פעם כסף בתיקונו (רנו קליאו 92) כך שזה לא רלוונטי.

בתקופה הזאת נורא חם, וקשה לנסוע בלי מזגן, ונכון, הסיכויים להגיע למצב של מזגן באוטו הם נמוכים בלי "מזגן מזגן", אבל לפחות לי כנהג לסדר איזה מאוורר טורבו שימנע ממני להזיע זה יהיה אחלה פתרון.

איזה כאלו קיימים? אני לא מדבר על הפרימטייבים של המכוניות משנות ה60 שדומים למאווררים שיש בבתים, בסגנון הזה:

http://www.alibaba.com/product-gs/283334552/auto_ventilator/showimage.html

אחרי עוד חיפוש באינטרנט מצאתי משהו נחמד שכן יכול להתאים

http://www.amazon.com/Roadpro-Tornado-Removable-Mounting-Permanent/dp/B000765MHI/ref=pd_sbs_auto_6

גודל כזה יותר רלוונטי, ונראה יותר אפקטיבי.

אני לא מחפש איך להוריד את הטמפ' של הרכב כמה מעלות(כמו מזגן לכל דבר), אלה רק באופן מיידי אליי לקבל איזה קור שיצנן ויהיה הרבה יותר נוח.

חשבתי על עוד דבר, בשילוב עם המאוורר טורנדו הזה.

מכירים את אפקט פלטייה? זה קירור טרמואלקטרי שמצד אחד הפלטה מאוד קרה(קיפאון), והמצד השני מאוד חמה(יכול להגיע לטמפ' של 90C+ )

חשבתי להביא אחד של כמה מאות וואטים(בין 100W ל500W) ולקמבן חיבור לאוטו גם כן של 12V(זה מה שהוא דורש), יחד עם זאת, לקחת אותו ולסדר אליו מאוורר שיוציא לי את הקור באותו רגע , והמצד השני שיזרוק את החום מצידי בשאר האוטו, כי שוב, המטרה היא לא לקרר את הרכב לכולם, אלה רק משהו באופן מיידי כמו מאוורר שמכוונים לפרצוף, רק שפה יש הבדלים משמועתיים מיכוון שמקבלים קור די קיצוני באותו רגע(שיאבד הקרור ולא יישמר באוטו גם אם החלונות סגורים אין בעיה עם זה)

כל מיני מצננים ביתיים שאפשר להכין מציידנית מלאה בקרחונים מים ומשאבה(סירקלוציה חוזרת) לא מעשיים בכלל, ותופסים המון מקום.

תודה לעוזרים,

ולא להביא לי פתרונות הזויים ולא פרקטיים כמו לחבר מזגן חלון מעל הגג של האוטו כמו כאן . (אם כי הרעיון עם הפלטייר לא הזוי פחות, אבל יכול להיות הרבה יותר טוב לטווח הקצר :-P)

פורסם

היתה לי פעם רנו 4 בלי מזגן,ברנו 4 גם אויר מבחוץ לא ניכנס(ביגלל החלונות וצורתם)עשיתי תריס צר בגג,שהאויר החם יוצא החוצה שהאוטו עומד,ואויר חיצוני זורם פנימה שהאוטו בנסיעה,וניתן ליסגור ,ליפתוח,או לכוון את גובה הפתיחה גם בנסיעה.הפטנט מועתק ממשאיות רוסיות שלל מילחמת ששת הימים.והרעיון כול כך טוב שממש לא מבין איך אפשר בלי.כשהתריס סגור זה ניראה כמו מדבקה ולא היו בעיות בטסט.גם בנסיעותי הרבות לסיני בימי הקיץ החמים ,נהנתי מהאוטו ה"ממוזג".(הצעתי בזמנו לאנשי רנו4 אבל טסות יותר חשוב להם).שיתבשלו להם8).אים זה מענין אותך אוכל לצרף תמונות בודדות(ליפני עידן הדיגטלי).(שים לב בתמונה,"גג צל"גם שהאוטו בנסיעה,הוא עומד בצל).

פורסם

הייי

לדעתי , במקרה זה עדיף לך ללכת בדרך הישרה והקצרה ביותר .

לך אל מזגניסט טוב ואמין , תבקש ממנו שיסדר את מה שצריך במזגן הרכב (בלי קיצורי דרך , ובלי עיגול פינות ).

נסה להגיע איתו לעמק השווה בנושא הכספי (תשלומים , הנחה , דוד שלח אותי )

וסע לשלום , קריר ובטוח .

כל פתרון אחר ,חוץ ממזגן מתפקד היטב בחום הישראלי האכזר ,

יגרום לך לבזבז זמן, כסף ו,בריאות נפשית .

אבי

פורסם
היתה לי פעם רנו 4 בלי מזגן,ברנו 4 גם אויר מבחוץ לא ניכנס(ביגלל החלונות וצורתם)עשיתי תריס צר בגג,שהאויר החם יוצא החוצה שהאוטו עומד,ואויר חיצוני זורם פנימה שהאוטו בנסיעה,וניתן ליסגור ,ליפתוח,או לכוון את גובה הפתיחה גם בנסיעה.הפטנט מועתק ממשאיות רוסיות שלל מילחמת ששת הימים.והרעיון כול כך טוב שממש לא מבין איך אפשר בלי.כשהתריס סגור זה ניראה כמו מדבקה ולא היו בעיות בטסט.גם בנסיעותי הרבות לסיני בימי הקיץ החמים ,נהנתי מהאוטו ה"ממוזג".(הצעתי בזמנו לאנשי רנו4 אבל טסות יותר חשוב להם).שיתבשלו להם8).אים זה מענין אותך אוכל לצרף תמונות בודדות(ליפני עידן הדיגטלי).(שים לב בתמונה,"גג צל"גם שהאוטו בנסיעה,הוא עומד בצל).

בלי לפגוע, אבל זה יהפוך את המכונית לעוד יותר גרוטאה ממה שהיא..

בטח שאני לא אתחיל לנסר גם חלק קטן מהגג ולתעסק עם זה.

רעיון יפה , אתה לקחת את זה כמה צעדים קדימה ,בשבילי זה לא פרקטי.

אגב, ראיתי את התמונות בנושאים אחרים שלך.. :)

jt8d,

היי. לא קראת מה כתבתי.

ללכת למזגניסט ולבזבז מעל 1000 שקל על תיקון מזגן שיחזיק בקושי חצי שנה, לא רלוונטי. בטח שכל הלאגרים של הפאן כבר דפוקים והפאן בפנים עושה רעש מחריש אוזניים שאי אפשר לנסוע איתו. (זה בכלל לא כולל תיקון נזילות, הוספת גז, שיפוץ מדחס וכו')

עזוב שהאוטו שווה 3000 שקל.

לגבי בזבוז הכסף, אל תדאג, אני לא מתכוון להוציא יותר מ100-200 שקל

וכמו שאמרתי, אני לא מתכוון להגיע לרבע רמה של מזגן רגיל, אני צריך משהו מיידי שיקל על הנסיעה ותו לו. גם אם מאוורר רגיל ופרימיטבי לאוטו אוכל להסתדר(גם בלי שיוציא קור מקפיא), אבל צריך למצוא את האחד החזק והמתאים

:arrow:

פורסם

לגבי הפלטה הזו שמקררת שחכתי איך קוראים לה, היא עשויה מחרסינה ובנויה מטרנזיסטורים שמוליכים את החום מצד אחד ומצד שני יכול להגיע לכ 10מעלות.

לפלטה הזו צריך מפזר חום רציני עם מאוורר שיקרר את הפלטה שלא תישרף.

אגב אם הופכים לה את הקוטביות אז הצדדים של החום/קור מתהפכים.

זה לא אפקטיבי למאוורר, אלא יותר לקירור נקודתי, הפלטה הזו קיימת במיני קררים לרכב, אם כבר אתה רוצה לנסות להכין עם זה משהו אז תצטרך שהמפזר החום שמחובר לפלטה יהיה מחוץ לרכב כי אם החום יצא לך בתוך פנים הרכב זה בכלל לא יהיה אפקטיבי, כי מצד אחד זה יחמם ומצד שני יקרר ככה שזה לא ישפיע, זה כמו שתפעיל באותו חדר 2 מזגנים אחד על חימום ואחד על קירור.

פורסם

תיקנה ממיר מ12 וולט ל 220, קח מאוורר של בית, תחפש אחד שהוא יחסית לא ממש גדול, תקדח אותו לתקרה בין הנוסע לנהג, תשים בחלונות האחוריים מגבות לבנות כדי לחסום את השמש, ותפתח את שני החלונות הקדמיים.

ביקשת יצירתי לא?:-D

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
תיקנה ממיר מ12 וולט ל 220, קח מאוורר של בית, תחפש אחד שהוא יחסית לא ממש גדול, תקדח אותו לתקרה בין הנוסע לנהג, תשים בחלונות האחוריים מגבות לבנות כדי לחסום את השמש, ותפתח את שני החלונות הקדמיים.

ביקשת יצירתי לא?:-D

ואם תחבר אותו מבחוץ זה יהיה דומה להליקופטר :lol:

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

• תוכן חדש...