Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנם חברות כמו ECI שיש להם כוח אדם וחדר מבחנים לביצוע איבחון 'ממוחשב' למועמדים.

בעבר לפני שני עשורים ועוד קצת כאשר התחלתי את דרכי המקצועית בתחום הנדסת מכונות, מי שהחליט על קבלה לעבודה היה בדרך כלל מנהל טכני וותיק שהיה שיושב איתך שעה+ ושואל שאלות+בחינה מקצועית ומסתכל לך בעיניים ומחליט במקום אם אתה מתאים. תאמינו לי האנשים האלה הם דור שהולך נעלם אבל מניסיוני הם בדרך כלל פגעו בול פגיעה.

איזה כייף לי :)

פורסם
כאילו זה באמת נותן אינדיקציה למשהו (בדומה ל"מרכזי ההערכה" הידועים לשמצה).

כל מה שאני מבקש - זה רק מפתח גלגלים של משאית, וכמה דקות בחדר חשוך עם זה שממציא את הדברים האלה :evil:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הי.

כשאני עשיתי את המבחן (לפני 5 שנים בערך), הוא התחיל בראיון קבוצתי ומשם עבר לעבודה בקבוצות. לאחר שני אלו היה מבחן מול מחשב.

בעקרון המבחן משתנה בקטנה לפי בקשת החברה השולחת.

בראיון האישי הם רוצים לראות איך כל אחד מציג את עצמו (ביטחון עצמי ויכולת ביטוי). אל תהיה זה שקופץ ראשון ומספר על עצמו בהתלהבות, אך גם אל תהיה האחרון שמתבייש לספר.

בעבודה הקבוצתית הם רוצים לראות כושר מנהיגות, אך לא שתלטנות וחוסר הקשבה לקבוצה.

הם רוצים לראות מי מביע רעיונות ועוזר ומי רוכב על הגב של האחרים..

תהיה אסרטיבי וקשוב לחברי הקבוצה.

אם מתפתח וויכוח, נסה לפתור אותו ע"י הקשבה לשני הצדדים ואולי לפתור סופית בעזרת הצבעה.

הם מחפשים יצירתיות, מנהיגות, יכולת עבודה בתנאי לחץ עם מצבים לא מוכרים וצוות שלא תמיד משתף פעולה.

במבחן מול המחשב בודקים יכולות לוגיות, זיכרון ותשומת לב לפרטים. כמו כן יש את עניין העבודה מול השעון שמוסיפה לחץ.

דרך אגב, יש מקומות שיעדיפו מישהו שענה על הרבה מאוד שאלות, גם אם זה בא על חשבון תשובות נכונות.

ויש מקומות שיעדיפו את האנשים שקראו וחשבו וענו על מעט (יחסית) שאלות, אך כולן נכונות ומדוייקות.

אין סיבה להלחץ מהמבחן..

גילוי נאות: אמא שלי עבדה בפילת ירושלים כמה שנים טובות. לכן את המבחן נאלצתי לעבור בת"א. (אך גם זה לא עזר לי לקבל את התוצאות, רק אמרו לאמא שלי שהיו לי תוצאות מעולות. לא הסכימו לתת פרט אחד יותר!) (או שזה מה שאמא שלי אמרה לי.. :shock: )

דרך אגב, התקבלתי לאותה העבודה, אך וויתרתי עליה מסיבות מסויימות.

כמו שאמרו, תביא איתך בקבוק מים (או קולה) ואיזה חטיף או שניים. חשוב מאוד להיות במיטבך..

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

+1 על חוסר ההסכמה עם המבחנים האלה.

בעבר כשחיפשתי עבודה מתוך עיקרון לא הסכמתי לעשות אותם.

היום אני הולך למקום ספציפי שכבר התקבלתי אליו וזה פשוט הליך בירוקרתי שהייתי צריך לעבור בדרך אז זה לא ממש משנה לי

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

ברגע שהמבחנים האלה נהיו א. חובה ב. מובנים וקבועים ג. יש קורס הכנה - הם איבדו את הרעיון הבסיסי מאחוריהם.

מי שהולך לקורס הכנה ולומד איזה עץ מעיד עליו מה, איך מתנהגים בדינמיקה קבוצתית - מה זה אומר על העובד שלך חוץ מזה שהוא חסר מחשבה עצמאית ויצירתיות, ויעשה הכל כדי להציג מראית עין של מה שהוא חושב שהבוס שלו מחפש.

(מי שיכול לנתח את המשפט הזה תחבירית בצורה מדוייקת אני מוצא לו עבודה אצלי ב"אנלוגי תעשיות שקר כלשהו" בע"מ. נקודות בונוס ינתנו למי שיבקר את הניתוח של ההוא ויעשה זאת בצורה כזו שיראה כאילו הוא יודע על מה הוא מדבר, אבל בלי לשלול את דעתו של האחר אלא ישכנע אותו בדרכים עקיפות שהוא צודק, תוך הפגנת סמכותיות מדבקת ויצר מנהיגות חיובית).

איזה כיף להיות עצמאי!

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מסכים עם אנאלוגי, כשכל מה שאתה צריך כדי לעבור זה לא אופי מתאים או מקצועיות אלא שינון של איזה קורס או ספר, גם תוכי יתקבל. לי אגב לא היה מבחן כזה בראיון לתעשיה בטחונית כלשהיא.

משכנתא זה קל

פורסם

ערוות אחותם !!

פעם, אם כבר מקום עבודה היה משקיע ו"משתולל" היה שולח כתב יד של מועמד לאבחון גרפולוגי.

זה לדעתי יותר שווה מהכל.

ואפשר גם לדבר על הסגידה לתארים.

מי שיש לו תואר זה לא אומר שהוא איכותי. מניסיון !

עבדו איתי אנשים עם תואר ראשון מכל מיני דברים, וחלקם היו פשוט סתומים בלחץ.

או למשל אנשים עם תואר שני שלא שווה כלום והם מחפשים את עצמם.

• תוכן חדש...