Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משהו שבא לי לשתף אתכם.....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פשוט עצוב, כשאני רואה את הסרטים האלו, פשוט כואב לי הלב, ובמיוחד כשזה קרוב אלי, כל המשפחה של סבתא שלי נספו באושוויץ, 10 אחים, אבא ואמא.

פשוט עצוב

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

אני דווקא לא התחברתי במיוחד לסרט של בניני. הבן אדם ליצן מדי לטעמי, והזוועות הוצגו בצורה קצת דיסנילנדית ומרוככת.

אותי הכי מרגשים כל פעם מחדש סיפורי ניצולים. סיפורים אמיתיים של אנשים אמיתיים שעוזרים לתפוס את מה שקרה, כי המספר 6 מליון פשוט גדול מדי לתפיסה.

אתמול, למשל, היה סרט תיעודי בערוץ 8 על סיפור אהבה של אסיר פוליטי פולני נוצרי ואסירה יהודיה באושוויץ, על הבריחה שלהם משם (אכן כן. הם הצליחו לברוח), על הנתק ביניהם אחר כך כששניהם היו בטוחים שהשני מת ועל פגישתם 50 שנה אחרי. פשוט סיפור מדהים. וכל סיפור ששמעתי על פרשת הנצלותו של איש זה או אחר הוא תמיד מדהים ומרגש.

המציאות יותר חזקה מכל סיפור שרקח תסריטאי זה או אחר, והמבט בעיני האיש המבוגר שמראה את תמונתו כצעיר ומספר את תלאותיו תמיד גורם לי לחשוב איך אני הייתי מתמודד עם מצב כזה ולהזדהות הרבה יותר עם הניצולים והקורבנות.

ולמר MCYOSSI הלא יקר - פעם אחר פעם אתה מצליח להצדיק מחדש את הסטיגמה של אוהדי הכדורגל השרופים בארץ עם הרדידות הבהמית שלך. עם כל הכבוד לשיקולים הכלכליים שלך, להכריז בחיוך (!) על ההעדפות שלך זו הפגנה של חוסר רגישות. קורבנות השואה לא היו אוהדי הפועל.

פורסם

ולמר MCYOSSI הלא יקר - פעם אחר פעם אתה מצליח להצדיק מחדש את הסטיגמה של אוהדי הכדורגל השרופים בארץ עם הרדידות הבהמית שלך. עם כל הכבוד לשיקולים הכלכליים שלך, להכריז בחיוך (!) על ההעדפות שלך זו הפגנה של חוסר רגישות. קורבנות השואה לא היו אוהדי הפועל.

ועוד פעם :

נושא : שאלתם איך הטסט השני ?

תאריך : 18/04/04 23:40

מחבר/ת : mcyossi

הכל פרפקט פקפקט אני אומר לכם הכל היה מצויין! ! ! !

חוץ ממקרה אחד מאוד מצער.......

הטסטר שלי קיבל התקף לב באמצע הבוחן.......

הלוואי!

חלמתי או לא יודע מה לא הייתי מרוכז באמצע הטסט וחשבתי שהכביש הוא חד סיטרי ולא דו.....

ועברתי לנתיב הנגדי בטעות כי לא הייתי מרוכז והטסטר הבן של *ונה שחבל שלא דקרתי אותו על

המקום משך לי את ההגה ימינה ונגמר הסיפור תאמת אני לא מבואס למרות שלפני הטסט חשבתי

שהרשיון בידיים שלי כי נכשלתי על שטות שלי ואני מודה באשמה!

יוסי , נשמע פסימי אבל הרבה יותר אופטימי במציאות כרגע.

פורסם

בנוגע לסרטי שואה , בגדול הסרט הכי מרגש ושתמיד מצליח איכשהו

להשאיר אותי עם דמעות בסוף הוא רשימת שינדלר , סרט פשוט מקצועי ופשוט טוב.

במיוחד הקטע עם הילדה והשמלה האדומה הצבעונית בעוד שכל הסרט שחור לבן

( לקראת סוף הסרט אתה רואה את השמלה האדומה מובלת למשרפות על הילדה

הקטנה ).

בכל מקרה בנוגע לחיים יפים של בניני , הסרט עצמו הוא סרט טוב - אבל בזמנו

הוא קיבל המון ביקורות מיהודים בעולם על זה שהוא מציג את השואה בדרך הומוריסטית

ואחרי הכל שאנו עוסקים בלזכור ולא לשכוח אין מקום כלל להצגת השואה בדרך המוריסטית

אני לרגע לא מפקפק כמובן ביכולתיו של בניני וכמובן לא בסרט שבכל יום אחר

הוא אחד המועדפים שלי אבל לא היום.

סרט אחד ריגש אותי היום , היה מדובר בסרט של 15 דקות בלבד , שידרו אותו בבסיס שלי .

הסרט הוא ללא מילים כלל .

בסרט מראים קצין SS מוביל כמות גדולה של יהודים לתאי הגזים , ושוטר SS אחר

עם מסכה משלשל את הגז הרעיל מתקרת המקלחות , שוטר ה SS היה עם סוס

מטופח ויפה שהיה שומע את זעקות האימים של האנשים היה מנסה להשתולל .

בעת ששוטר ה SS היה עובר עם האנשים לתאי הגזים , עמד ילד יהודי קטן והסתכל

מבעד לגדר על אלו שהולכים לתאי הגזים .

כך הסצינה חזרה על עצמה , יום אחרי יום , יום אחרי יום .

והילד הביט בעיני חייל ה SS , עד שחייל ה SS הגיע למקום בו ישן הילד בלילה וחנק אותו

למוות , למחרת היום שהוביל את השיירה לתאי הגזים עמד שם ילד אחר והסתכל.

פשוט סרטון חזק , אני הבנתי אותו בצורה שתמיד יהיה מי שיראה ותמיד יהיה מי שיזכור

לפחות כך אני מקווה .

לזכרם של אותם 6 מליון יהודים .

לירן.

פורסם

אמת, הסרט עם הילד וקצין ה-SS באמת היה מרגש ועמוק, ראיתי אותו לפני כמה ימים.

מי שרואה ערוץ היסטוריה היה לפני כמה שעות את הסרט הדוקומנטרי "לא כצאן לטבח". שבו דיברו המורדים בגטו ווארשה על המרד והשתלשלות האירועים.

כשאתה רואה את הסרט הזה, לפי איכות הצילום אתה יודע שהוא נעשה לפני המון זמן (עידן התמימות של המדינה שלנו). אתה שומע סיפורים של אנשים שלא רצו להשאר בחיים, הם ידעו שבסופו של דבר הם ימותו, הם לא יצליחו לעצור את הגרמנים או להמלט מציפורני ההשמדה, אבל הייתה להם מטרה אחת - לנקום! ולשבור את התדמית של היהודי החלש שלא יכול להגן על עצמו. לשבור את התדמית של היהודי שרץ לבור המוות בלא שום התנגדות, היהודי שהולך לתאי הגזים. לשבור את התדמית של היהודי שרואה את הסביבה שלו חורבות סביבו והוא מאבד את היקרים לו וממשיך בשגרת חייו בתקווה ש"יהיה בסדר".

בסרט דיברו רבים וטובים שאני מאמין שרובם המכריע כבר מזמן אינו איתנו (שנת 1983), אנחנו בעצם הדור האחרון שיזכה לראות ניצולי שואה בשר ודם. מול העיניים ולא דרך מסך. לכן מחובתנו האישית לספר את סיפורם.

כמו כן הסרט "התקוממות", מאוד נהניתי לראות אותו. שחקנים טובים ועלילה שתורגמה באופן מקצועי לסרט.

פורסם

אותי הכי מרגשים הסיפורים של סבא וסבתא שלי.

העובדה ששניהם נותרו כי היו להם תאומים (והם נשלחו עם התאומים שלהם למעבודת של מנגלה) וכל שאר המשפחות שלהם נרצחו.

כל מיני סיפורים שנפלטים מידי פעם וגורמים לך לעצור ולחשוב.

אני את האבל שלי עושה לבד אבל לבחור (אני שוב מתאפק עם המילים) שהלך לעשות ביטוח, אתה חייב שיעור ב"מה לא לומר".

גם אני לא הייתי בפולין. לא כולם צריכים לנסוע כי לא כולם בוגרים מספיק להבין לאן הם נוסעים ולמה (ולא, לא עוברים שם כדי לקנות שיבאס בדיוטי פרי)

אבל מי שנשאר, שלא ינפנף בזה שהוא אדיוט.

רון.

-לא משתתף. עקרונית-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אני בי"א ולא הייתי בפולין.......ות'אמת?

טוב שלא הייתי חבל על הכסף ב5 וחצי אלף שקל אני עושה ביטוח לאוטו!!

...רציתי לרשום משהו אבל בוא נשאיר את השרשור הזה בנושא המקורי...

מה שנעשה בשואה לא ישכח לעולם, "למזלנו" יש לנו את ה"פריבילגיה" של קבלת הסיפורים, החוויות, והכאב ממקור ראשון - אלו הם ניצולי השואה שעדיין חיים.

לילדנו ולנכדינו לא תהיה האופציה הזאת ועל כן המחויבות היא שלנו להעביר את את הכל לדורות ולעולם לא לתת לזה להישכח...

יצא לי לראות סרט (אם אני לא טועה "רשימת שינדלר") בו יש קטע שבחור יהודי מחזיק את אישתו/חברתו החולה ומבקש מחייל נאצי שיעזור לו. החייל לא מהסס לרגע, מכוון את אקדחו, יורה בראשה, ודורש מהבחור המזועזע לחזור אל הטור... הבחור חוזר אל הטור ללא חברתו החולה...

לעולם לא נשכח...לעולם לא נסלח...

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

רגע רגע רגע אני רוצה לעשות סדר בדברים.

א. שלא תבינו אותי לא נכון מאוד כואב לי על הנספים (יהי זכרם ברוך).

ב. אמרתי את כל העניין של העדיף לעשות ביטוח מקיף לאוטו בנימה היתולית באמת לא התכוונתי לפגוע באף אחד ואם כן אני מצטער, אמרתי את זה כי התכוונתי לזה שלמה הממשלה לא ממנת את הטיסות לפולין או לפחות מספסדת אותם למאות שקלים בודדים או לאלף אלפיים מקסימום למה שבן אדם שאין לו כסף ירצה ולא יוכל ללכת וזו כבר אפליה.

ואם כבר אז לעשות כמו מחאה מסויימת ולא לנסוע לפולין ואולי עדיף להשקיע את הכסף במקום אחר כמו ביטוח לאוטו.

ג. *******הודעתך נערכה , לו אני במקום הבוחן , היית מקבל גם תלונה במשטרה :evil: ********

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

יוסי :

למי שצריך המדינה כן מספסדת.

למי שיכול להרשות לעצמו אוטו - היא לא !

סרטים וכו' יכולים לספק את התחושה "על קצה המזלג" לעומת זאת סיפור אמיתי מבן אדם שהיה שם יכול לגרום לכם להרגיש קצת יותר, תהנו מזה שאנחנו אולי הדור האחרון שנשמע את הסיפורים הללו ממקור ראשון.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

אני מבקש לכבד את הנושא ולא לערב נושאים כמו כדורגל וכו'.

כל הודעה שלא קשורה לנושא תמחק.

(אה, וכותבים סבסוד. :? )

אריאל,

בשוק מרמת הנוער של ימינו.

:-)

פורסם

ב. אמרתי את כל העניין של העדיף לעשות ביטוח מקיף לאוטו בנימה היתולית באמת לא התכוונתי לפגוע באף אחד ואם כן אני מצטער, אמרתי את זה כי התכוונתי לזה שלמה הממשלה לא ממנת את הטיסות לפולין או לפחות מספסדת אותם למאות שקלים בודדים או לאלף אלפיים מקסימום למה שבן אדם שאין לו כסף ירצה ולא יוכל ללכת וזו כבר אפליה.

ואם כבר אז לעשות כמו מחאה מסויימת ולא לנסוע לפולין ואולי עדיף להשקיע את הכסף במקום אחר כמו ביטוח לאוטו.

lol:

אני תלמיד כיתה י'.

המחיר של נסיעה לפולין הוא 1500 דולר, 6000 ש"ח. אכן זה סכום רב, אבל רובו משמש למעגלי אבטחה במסע - אבטחה צמודה, מאבטחים סובבים את האיזור, וזה ממשיך. בנוסף לכך אתה שוהה במלון ומקבל ארוחות רציפות.

התמורה שאדם מקבל אחרי נסיעה לפולין גדולה יותר מכל סכום שיש לשלם, ולי אישית אין ספק שאני אסע, ולא, משפחתי לא "שופעת בכסף", אבל עושים את המאמצים לחוויה הענקית הזו.

עוד משהו שרציתי להוסיף שלא קשור ליוסי:

הספרתי לראות היום 5 סרטים, ביניהם "הפסנטרן", "הבריחה מסוביבור" ועוד מספר של סיפורי הישרדות.

כל אלה מכניסים אותי בכל שנה לפרספקטיבה חדשה, ובכל שנה היא עמוקה וקשה יותר, אבל לא הייתי מוותר על ההרגשה הזו שכן היא חשובה לי אישית כאדם וכיהודי ששייך לעם היהודי בארץ ישראל.

Jeep CJ8 ארוך, פתוח, בתהליכי בנייה מוקדמים.

פרוייקט באגי חד מושבית, נזנח לטובת בניית הג'יפ. השלדה למכירה.

www.JEEPOLOG.com

פורסם

אני משתתף בצערכם ובזכרם של כל נספי השואה .

יהיה זכרם ברוך

פאדי

candleLR.jpg

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
אני מבקש לכבד את הנושא ולא לערב נושאים כמו כדורגל וכו'.

כל הודעה שלא קשורה לנושא תמחק.

(אה, וכותבים סבסוד. :? )

אריאל,

בשוק מרמת הנוער של ימינו.

אני מבקש - לא כולם כאלה.

MCYOSSI - תתבייש. בחיי שאני נגעל לקרוא את מה שאתה רושם ואני מנסה כמה שיותר לדלג על הודעותיך.

:mad::mad::mad::evil::evil::evil::evil::mm_nah::mm_nah::mm_nah::mm_eek::mm_eek::mm_eek::mm_mad::mm_mad::mm_mad::bad-word::bad-word::splat::splat::splat:

Back to the original - NC again.

פורסם
רגע רגע רגע אני רוצה לעשות סדר בדברים.

א. שלא תבינו אותי לא נכון מאוד כואב לי על הנספים (יהי זכרם ברוך).

ג. *******הודעתך נערכה , לו אני במקום הבוחן , היית מקבל גם תלונה במשטרה :evil: ********

ילד מפגר.

אני בד"כ לא נוהג להגיב להודעות הרדודות והערסיות שלך, אבל כנכד לסבא וסבתא ניצולי שואה אשר שניהם עברו את הגטאות ומחנות ההשמדה בנס, ואיבדו את כל משפחותיהם בגיל 14 אני לא מוכן לשתוק.

אף אחד לא מכריח אותך לנסוע לפולין, גם אני לא נסעתי , ולא מסיבות כלכליות אלא בגלל שפשוט לא רציתי להתמודד עם המראות , ובאיזהשהו מקום אני מתחרט על כך ובעתיד אני כן מתכנן לנסוע.

אז אתה תשאר בשלך, כי הרי 6 מיליון יהודים מול ביטוח לרכב זו משוואה מאוד קשה(בטוח לראש קטן כמוך) ותמשיך לנסות לעשות רושם.

• תוכן חדש...