Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא כאן , בפורום המכוניות אני חושב שידיעה כזו צריכה לעלות לדיון:

http://cars.walla.co.il/?w=/4714/1702346

"בהצעת חוק שהועברה בכנסת יקבע כי טיפול ברכב במוסך שאינו מורשה יחשב לעבירה פלילית, הן למטפל והן למטופל"

מה דעתכם ?

בעד , נגד ?

:shock:

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

מאוד מאוד בעד.

כל הכבוד על היוזמה הברוכה של איתן כבל.

רק הערה והארה אחת, שים לב שמדובר במוסך מורשה משרד התחבורה ולא במורשה היבואן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ואם מישהו בעל ידע במכונאות מחליט לטפל ברכב שלו בעצמו?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מהתגובות של האנשים בוואלה! , נראה שיש צורך לרשום את ההארה של בגירה באדום שם שיבינו,

כך או כך , אני בעד בסה"כ , עדיף שכולם גם ייתבקשו להעסיק עובדים עם תעודות הכשרה מקצועיות וכו' , אבל אם כבר אז שהמקום יעמוד בסטנדרט מסויים, גם אם זה סטנדרט ממשלתי.

:wink:

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אני אישית מטפל באוטו במוסך מורשה (משרד התחבורה) שגם מתמחה מתמחה בפז'ו סיטרואן.

אבל הכוונה שלי, היא כזאת:

לדוגמא נדפק לי חלק מסויים באוטו (לדוגמא מת יוניט כלשהו). אני יודע איך מחליפים את החלק (לפתוח קליפס ושני ברגים), יש לי כלים מתאימים (לדרמן), ואני יודע גם לגשת לחנות חלפים עם החלק התקול ביד, ולהגיד "תביאו לי כזה". אז למה אני צריך לערב מוסך מורשה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני יגיד משהו שיעורר כניראה את רובכם נגדי אבל זו דעתי:

אני תומך נלהב של ההצעה כי:

1) רמת הבטיחות והתחזוקה של מכוניות תעלה.

2) פחות העלמות מס (כן, זה לא פייר שאבא שלי/אני/שאר האזרחים עובדים שכירים וקורעים אותנו במס הכנסה ומוסכי רחוב למיניהם מגלגלים הרבה כסף שחור.

כולם צריכים לשלם מס הכנסה וזה לא פייר שאחד ישלם ואחד לא.

בגלל אותם אלו שלא משלמים מס הכנסה אלו שכן משלמים כמו ילדים טובים משלמים יותר.

איתמר.

פורסם

לדוגמא נדפק לי חלק מסויים באוטו (לדוגמא מת יוניט כלשהו). אני יודע איך מחליפים את החלק (לפתוח קליפס ושני ברגים), יש לי כלים מתאימים (לדרמן), ואני יודע גם לגשת לחנות חלפים עם החלק התקול ביד, ולהגיד "תביאו לי כזה". אז למה אני צריך לערב מוסך מורשה?

נו? ואתה רואה סוכנים של משרד התחבורה מתצפתים לך על האוטו ובודקים מה אתה עושה בחצר?

אם מדובר במשהוא קל ואתה יודע להחליף לבד, לך על זה.

אם מדובר במערכת בטיחותית, לא הייתי מסתכן לעשות לבד בבית.

אם מדובר ברג'קטים של טסט, אז כבר היום אתה חייב להביא מוסך אישור מורשה על ביצוע התיקונים .

אתה לא יכול לתקן בבית ולחזור לטסט חוזר, אתה מוכרח אישור מוסך מורשה על אישור ביצוע התיקונים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

12) פחות העלמות מס (כן, זה לא פייר שאבא שלי/אני/שאר האזרחים עובדים שכירים וקורעים אותנו במס הכנסה ומוסכי רחוב למיניהם מגלגלים הרבה כסף שחור.

איך יכולים לנטר מה ואיפה תיקנו? יש מכונאים (אולי חלקם אפילו בלי השכלה פורמלית או תעודות בתחום) שבשחור באופן פרטי מתקנים מכוניות בביתם. ללא שום אחריות ומיסים. בטח ובטח שלא מדובר על מוסך מורשה מטעם של אף אחד. אני מכיר מישהו שעשה ככה טיימינג ונקרע לו אחרי 12,000 ואחרי זה החליף 16 שסתומים במורשה יבואן במחיר מאוד לא סימפטי (סה"כ חשב שחוסך קצת על טיימינג).

נניח התקלקל למישהו באוטו חלון חשמל. הוא בא למוסך מורשה ואומרים לו 750ש"ח. ואז בא מישהו ואומר יש איזה מישהו שעובד בבית ויתקן לו ב-150ש"ח.

איך אפשר לנטר את זה? אז מישהו יסדר באופן כזה רק חלון חשמל, מישהו יסדר "רק" בלמים (ואז הפראייר התורן יגיד: בחייכם זה "רק" בלמים ורפידה סינית ב-5"שח עובדת כמו רפידה ב-100ש"ח).

במילים אחרות: אני לא רואה משהו שישתנה כתוצאה מזה. גם ככה מי שמחזיק כאלה מוסכים בלתי חוקיים אין לו רישיון עסק וכניראה גם אין תיק במס הכנסה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...