Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור אם תחליף הכל יסתדר.

אבל, אבל גדול, למנועים האלה יש עוד בעיה נפוצה סדק בראש מזערי עושים ישור ופקונג וזה לא עוזר. אתה שם וונדר וול אפילו טיפה רבע מיכל, והכל מסתדר לאורך שנים וקילומטרים רבים.

לכן קודם תתחיל עם המשאבה או שתבדוק CO במים . רק שעלות הבדיקה כמו מחיר של משאבה. אז תחליף משאבה ותראה.

כי משאבה אכולה כל עוד לא תחליף אותה אתה תאבד מים בכל מקרה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גבי וכולם,

תודה רבה, אני לא יחליף רק את החלק, את כל המשאבה קומפלט, כחלק מטיפול גדול.

אגב

ההודעה ה 2500 ! 8)

helmet_ranks_1s.gifhelmet_ranks_1s.gifhelmet_ranks_1s.gifhelmet_ranks_1s.gifhelmet_ranks_1s.gifhelmet_ranks_1s.gif

Suzuki Jimny

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון :

החלפתי משאבת מים (וטיימינג) במסגרת טיפול גדול, ועדיין אותה תופעה.

כל הצינורות במקום מחוזקים, שוב, בלחץ נבדק ואין נזילות.

Suzuki Jimny

פורסם

תפרק את צינור המים,שנכנס למיכל העיבוי , תאריך אותו , ותכניס אותו לבקבוק שקוף , או קערה , ותמלא אותם מים.

כמובן שייצאו בועות מהצינור לאחר שתניע את האוטו.

לאחר שהאוטו יתקרר , תפרק את הפלגים , ותכניס לכל צילינדר , קצת שמן מנוע.

אם אטם הראש אצלך, פרוץ , צבע הבועות ישתנה.

אם לאחר הוספת השמן , צבע הבועות לא השתנה, אז אוויר נכנס ממקור חיצוני , כמו צינור לא מהודק מספיק, או ממשאבת המים

[כן אני יודע שהחלפת]

בהצלחה.

פורסם

תן לי להבין אותך נכון,

לפרק את המיכל עיבוי, ובמקום המיכל עיבוי לשים בקבוק מים או קערה ולמלא מים רגילים, (יש לי פרסטון) זה לא ייהרס שאני אערבב גם מי ברז וגם פרסטון? כי בעצם מה שזה עושה זה שואב מים מהמיכל עיבוי בגלל חוסר נוזל,

לאחר שאני מפרק את הפלאגים (משנה איזה מהם? ) אני מורח שמן על אחד הפאלגים, ולאחר שהרכב יתקרר אני בודק את צבע הבועות (בטח גם ישפיע על צבע מים) וזה כשהרכב קר כהשמנוע כבוי או מונע ?

עכשיו החלפתי לא מזמן יחד עם המשאבת מים גם פילטרים, שמנים וכל המסביב (לא מצתים- הוחלפו לפני 10 K)- סתם לידע כללי

Suzuki Jimny

פורסם

הבנת נכון, עם מים רואים את צבע הבועות, עם פרסטון יותר קשה.

אתה מפרק את הפלגים , ורושם על כל פלג לאן הוא שייך.

אתה לא מורח שמן על הפלגים . אלא שופך כמות של כף שמן אחת לכל צילינדר , זה יותר נוח לביצוע , עם מזרק וצינור .

בכל מקרה תעשה איך שנוח לך.

זה לא טוב לערבב פרסטון עם מים ,אבל אין ברירה העיקר שתפתור את הבעייה.

אתה מחזיר כל פלג למקומו הנכון , ומבקש ממישהו שיניע לך את האוטו, כשאתה מסתכל כל הזמן על הבועות , ומחפש שינוי בגוון הבועות.

פורסם

שלום רב טיסן 4 !

כנראה שמזג האוויר השרבי, שיבש לכמה מחברי הפורום המכובדים את ההיגיון והשכל הפשוט, וחלק מחברי הפורום, מאכילים אותך צפרדעים ,ועצות סבתא, ועצות אחיתופל, שהקשר בינם, לבין בעייתך, היא כמו הקשר , בין אל קעיידה ולרבי מאומן..

החלף את מכסה הרדיאטור למכסה של 0.9 , במקום 1.1, וחזור לפורום לעדכון.

החלפת משאבת המים במקרה שלך היתה מיותרת, והמנע מלהכניס כפיות שמן לתוך הצילנדרים, וערבוב מי קירור פרסטון, עם מי ברז, מיותר לא נחוץ ולא יועיל.

קיץ קריר יותר !!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב עדכון

אני חושב שמצאתי את הנזילה

מצ"ב תמונות:

זה נמצא בצד ימין של האגן שמן, נראה כאילו המחזיר שמן נפרץ.

כמה זה ייכאב בכיס (אחרי 1800 שקל לחינם) ?

חשוב לציין שעשיתי טיימינג לא מזמן

הגיוני שהמחזיר שמן קשור איכשהוא למים?

IMG_1385.jpg

IMG_1350.jpg

IMG_1354.jpg

IMG_1357.jpg

Suzuki Jimny

פורסם

שלום רב, פנטום 4 !

לפי התמונות הלא כול כך ברורות, ניתן ליחס את נזילות השמן, לפריצת מחזיר שמן קדמי, של פולי מנוע, היה לפי מיטב הבנתי אמור היה להיות מאותר, וצריך הניה להיות מוחלף בעת העבודה על משאבת המים והטיימינג !

ניתן לאבחן בהקלח, שהנזילה לא החלה אתמול ולא שלשום, אך על מנת שהמוסך יהנה מהספק, הייתי נזהר ואומר, שיתכן והמחזיר נפרץ, בגלל עודף שמן במנוע.

קים גם סימני נזילת מי קירור ירוקים, שמסבירים את איבוד מי הקירור, דרושה שטיפה יסודית, של תחתית המנוע והתמקדות באזור אגן השמן, אני מהמר על פקק מים שנוזל.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה,

אני אצלם מחר תמונות יותר ברורות, נזילת השמן אני ראיתי מהמפלג אבל זה לא קשור כרגע, פקק מים שמתי חדש מאבטיפוס, וכמו בהמלצתך הקודמת החזרתי את הישן 0.9 באר,עם 2 הפקקים אותו מצב של איבוד מים.

לגבי נזילת השמן, אחרי טיפול במוסך בדקתי את מצב השמן וכמה שמו, הכמות תקינה.

הנזילה של המים היא מעל 9 חודשים מאז שקניתי את הרכב, ויכול להיות גם הרבה לפני, ניקיתי את כל האזור ממים ירוקים לפני שצילמתי, אבל נראה בבירור שהנזילה מהאזור הזה.

האם יכול להיות שמחזיר שמן קשור למי קירור ? לא הגיוני בעליל,

Suzuki Jimny

פורסם

טיסן 4 שלום רב !

ברור, שאין קשר למחזיר השמן, ולאיבוד מי הקירור, זהו שני תקלות נפרדות ושונות.

אני מתכוון לפקקי בלוק מנוע, ולא לפקק מכסה רדיאטור.

הנחתי שקיים פקק מים מחורר

, סמוך לאזור פולי מנוע, וניתן לאתר זאת, רק בתנאי מוסך, עם מכשיר יעודי, המורכב לרדיאטור.

בברכה

צביקה

פורסם
סליחה על הדחף אבל רציתי לדעת בבקשה כמה מחזירי שמן יש בבלאנו?

תודה ובהצלחה בפיתרון התקלה.

שלום רב !

אינני יודע מה דחוף, אך אני מניח שקימים שלושה מחזירי שמן לפחות, מחזיר שמן גל זיזים, באזור הטיימינג.

מחזיר שמן פולי מנוע.

ומחזיר שמן אחורי, בחיבור גל ארכובה, לגלגל תנופה.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום,

קודם חשוב לי לציין שלא רשמתי 'דחוף' רשמתי 'דחף' יש לי סבלנות ואין לי כוונה להלחיץ.

ולתשובה שלך, קודם תודה!

ובדיוק היום יצא לי לדבר עם אחראי מוסך מורשה של סוזוקי שטוען שבטימיינג מחליפים זוג מחזירי שמן.

המחיר שקבלתי מהם יחסית טוב למוסכים קטנים או כאלו שפשוט לא קשורים לסוזוקי אבל האם לשאול אם קיים מחזיר שמן שלישי?

תודה.

• תוכן חדש...