Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצות למקומות בנפאל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני וחברה שלי רכשנו היום כרטיסים לנפאל מאמצע ספטמבר עד אמצע אוקטובר.

שנינו עם תקציב של 1200 דולר לחודש התקציב מספיק לחודש בנפאל?

ויש לי עוד 2 שאלות:

1. איך המזג האוויר בתאריכים האלה, בדקתי לפני אבל התשובות לא היו מדוייקות אז חשבתי שאולי מישהו מהפורום יודע..?

2. אם יש המלצות על מקומות ששווה לבקר בהם אני אשמח לשמוע!!

תודה לכל העוזרים!

פורסם

קודם כל אם המחירים שם לא התייקרו באופן משמעותי אז התקציב ענק (אני הייתי שם לפני 20 שנים עם תקציב של פחות מ 300$ לחודש).

מבחינת מזג אויר זה סוף תקופת הגשמים כך שזה עניין של מזל.

לגבי מה לראות אז כמובן יש באיזור קטמנדו את מקדש Pashupatinath שבו ניתן לראות את כל היצורים המוזרים ואת שריפת הגופות. לא לוותר על טרק של שבועיים עד שלושה בהרים (אני עשיתי בזמנו את האנפורנה אבל היום הוא בטח הרבה יותר קצר כי כבר אז עבדו על כבישים במעלה ההר).

מעבר לזה תלוי מה מעניין אתכם כי קשה להמליץ בלי לדעת תחומי עניין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי תודה על התגובה המהירה!

עכשיו מה שמעניין אותנו זה הרבה נוף ותרבות ואם אפשר חיות מה טוב, ממה שאני הבנתי שכדאי לבקר בכפרים הטיבטים יצא לך להיות שם?

אנחנו רוצים טרק אחד ואת שאר הזמן להשאיר לטיולים

אם תוכל להמליץ לי על מקומות אני אשמח!

פורסם

בזמני הכפרים הטיבטיים היו מחוץ לתחום אבל ראית את הגולים בכל מקום בהרים.

יש בנפאל גם כמה שמורות טבע יפות ששוות ביקור וכמובן שווה גם לצאת לרפטינג של כמה ימים.

בשביל להרגיש את התרבות המקומית תשתדלו בטרק לא לעצור בלילה בכפרים הגדולים אלא במקומות היותר קטנים. שם אתה חלק מהבית, יושב עם המשפחה לאכול איתם במטבח וסופג את התרבות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם אתם רוצים טרק קצרצר ולא קשה מידי- אני ממליץ בחום (וגם בקור) על האגמים הקפואים

הליכה של שישה- שבעה ימים בקצב סביר (חשוב מאוד! העלייה היא תלולה ועלולה לגרום למחלת גבהים)

חשוב לשמור על קצב סביר ולא למהר לטפס למעלה, מהסיבה הרשומה בסוגריים

הלוואי עליי...

נסיעה טובה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ראיתי תמונות של האגמים הקפואים תודה על ההמלצה,

אולי יש לך המלצות על מקומות יפים שאסור לוותר עליהם (לא טרקים) אם זה כפרים ג'ונגלים וכ"ו?

פורסם

אני הייתי לפני שנתיים לתק' של כמעט חודש כחלק מטיול גדול שעשיתי במזרח ואכן התקציב שלך גמיש מאוד לתק' כזו.

אם אתה דומה לי, ז"א מעוניין בהמון נוף וטיולים קלים יחד עם זולה ולא טרקים רצחניים אז זה מה שאני ממליץ: 15/9/10-15/10/10

15/9/10-22/9: קטמנדו , רכשו לכם מפה קטנה וטיילו ברגל לכל המקדשים: מקדש בודנת, כל איוזר התאמל- כולל רביצה בבתי קפה והכי חשוב אחרי 8:30 בערב בכל בחצי מחיר במאפיות- ממש פריז בקטנה, שריפת הגופות ומשם טיול ברגל לפגודה הטיבטית הגדולה שברח לי כרגע שמה.

23/9-5/10: פוקרה, קחו אוטובוס, נסיעה מרהיבה, שם תוכלו לקחת טראק אם תרצו (קצר או ארוך),רפטינג בקאלי קנדאקי או סתם לרבוץ מסביב לאגם, טיול של חצי יום לפגודת השלום (שם תפגשו קצת עלוקות, עדיף לעלות בקבוצה כי יש שודדים- לא להילחץ).

כמו כן עלייה ב5 בבוקר לראות את הזריחה מעל עמק פוקרה ואם יש ראות טובה אז גם מבט חטוף על האוורסט.

בקיצור ,פוקרה: אחד המקומות השקטים והמדהימים.

6/10-15/10: קניות בקטמנדו, השלמת אתרים ואם תרצו ב100 דולר טיול כול ארוחה של הלאסט ריזורט לגבול הטיבטי ובאנג'י של 160 מ'.

נפאל מדהימה, אנשים נחמדים והכי חשוב , ביחס להודו ממנה אני הגעתי, אוכל מקומי וגלובלי מעולה, יש גם אטרקציות נוספות שבטח שכחתי כמו קזינו עם ארוחות, סיגריות ושתייב בחינם ומשחקים על כסף נפאלי.

בתקציב שלך ,תוכל גם להרשות מקומות לינה יותר מפוארים, למשל בפוקרה אפשר להסתדר על מלון עם בריכה.

בן.

נ.ב: הייתי מעלה קצת תמונות אבל אני לא מצליח

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

תודה רבה בן!

יצא לך אולי להיות בכפרים הטיבטים? ושמעתי שיש אזור של הג'ונגל בנפאל ששם יש חיות אקזוטיות אולי שמעת על זה?

פורסם

המלצה חמה מאוד:

כאשר תגיע לפוקרה, אתה יכול לעשות טרק של כמה שעות ברגל ולהגיע לכפר בשם סארנקוט ולבלות שם את הלילה, בשקיעה ובזריחה אתה צופה על כל העמק של פוקרה ועל ההרים מכוסי השלג שמסביב, מעיין טבעת של אש שמקיפה אותך, מדהים.

פאק הבאת לי כמה רגעים של חיוך וזכרונות באמצע העבודה. מזל שבסופ"ש אני בהונג קונג.

אה ולנוכח היובש בארץ, שיהיה לך עישון נעים 8).

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אני שמח שנתתי לך כמה רגעים של חיוך בעבודה :) ותודה על ההמלצה היא נרשמה.

כן אני הבנתי שגם בנפאל אין יובש כמו בארץ לא שאני מעשן :roll:..

יש אולי המלצות על ציוד שחובה לקחת איתנו?

פורסם
תודה רבה בן!

יצא לך אולי להיות בכפרים הטיבטים? ושמעתי שיש אזור של הג'ונגל בנפאל ששם יש חיות אקזוטיות אולי שמעת על זה?

אתה מדבר על עמק צ'יטוואן, אומרים שיש שם איזה קרנף מעניין, לי לא היה כח להגיע לשם (אולי שהגעתי אחרי 3.5 חודשים בהודו?)

המקום הזה נמצא בין פוקרה לקטמנדו לכיוון הגבול עם הודו

המלצה חמה מאוד:

כאשר תגיע לפוקרה, אתה יכול לעשות טרק של כמה שעות ברגל ולהגיע לכפר בשם סארנקוט ולבלות שם את הלילה, בשקיעה ובזריחה אתה צופה על כל העמק של פוקרה ועל ההרים מכוסי השלג שמסביב, מעיין טבעת של אש שמקיפה אותך, מדהים.

.

כפי שציינתי ,אבל ברח לי השם.

אני לא יישנתי שם אבל עליתי בזריחה כדי לתצפת על העמק.

בן.

נ.ב: הציוד המיוחד שלך צריך להיות אלתוש נורמלי ועזרה ראשונה, חוץ מזה הכל כרגיל ואל תשכחו חיסונים.

BENJ:

ROY:

פורסם

נ.ב: הציוד המיוחד שלך צריך להיות אלתוש נורמלי ועזרה ראשונה, חוץ מזה הכל כרגיל ואל תשכחו חיסונים.

לא צריך אלתוש, תקנה שם אודימוס זה מספיק להכל.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

הכל ניתן לקנות שם ובמחירים מצחיקים , באיחוד בפוקרה, לדוג' ליז דוץ ב10-20 ש"ח בערך- עד היום אצלי בבית ועובד יופי.

בן

נ.ב: תביא לך דברים בסיסיים מהארץ.

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...