Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב ושבת שלום!!

יש לי 2 שאלות ואני מקווה שתוכלו לענות לי עליהם:

1. אני חושב להתקין מולטימדיה במאזדה 3 שלי, השאלה היא קודם כל איפה אני יכול להתקין והכוונה איזה מקום אתם מכירים שהוא טוב, אמין ודרכו אני אוכל לרכוש מערכת טובה (אין לי כוונה לקנות במקום אחד ולהתקין במקום אחר). עכשיו בנוסף לכך מובן לי שצריך לפרק את הדשבורד המקורי ולהתקין דאבל דין אבל אם וכאשר אני אמכור את האוטו, אני אוכל להתקין את המערכת ברכב החדש ורק להחליף את הדאבל דין (הפלסטיקה)???

2. שאלה לא כול כך קשורה אבל זה עניין אותי מאוד... אם אני מעוניין להתקין כריזה ברכב, מה חוקיות העניין והאם זה מהווה בעיה בטסט למשל???

תודה רבה ויום נעים!!

אני אף פעם לא מחייך, אם זה תלוי בי. חשיפת שיניים היא סימן לכניעה אצל יונקים עילאיים, כשאדם מחייך לעברי כל מה שאני רואה הוא שימפנזה מתחנן על חייו..

פורסם

בוקר טוב ושבוע טוב

מצורף לינק להדגמת התקנת מכשיר חלופי במזדה 3

אמנם המכשיר במקרה הזה הוא אחד דין, למרות זאת העיקרון הוא אותו עיקרון והפנל החלפה לדאבל דין (מולטימדיה) הוא עם פתח גדול יותר שבא על חשבון התא הקטן שיש מתחת למכשיר בתמונה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=319141

דרור

פורסם

ראה לינק : בו הסברתי על התאמת דאבל דין למאזדה 3 והשלכות

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=326645

אין שום בעיה להחזיר לאחר מכן את המכשיר השמע המקורי ,

בעניין הכריזה בעבר הייתי מתקין מערכות כריזה בזמן הצבא (מערכות של חברת שמרד) ההתקנה אינה מסובכת כלל אבל המערכת עצמה מאוד יקרה .

בעניין החוקיות זה לא חוקי בעליל קח בחשבון ששוטר שיעצור אותך לא רק שיוריד לך את הרכב מהכביש זה גם יכול להגמר בהעמדה לדין על התחזות לשוטר.

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

ד ר ו ר בוקר טוב

אתה בטוח בנושא האי חוקיות של הכריזה ?

אני יודע שאסור להשתמש בזה אבל לא ידעתי שיש חוק שאוסר להתקין אותם

לטובת פותח השרשור בדקתי היום בבוקר אצל שני הגופים מהגדולים בארץ כשאחד מהם מתמחה באיבזור מהסוג הנ"ל (אפילו מתקין לרוב כוחות הביטחון) לדבריהם אין שום בעיה למכור ולהתקין מערכות כאלו ברכבים פרטיים

כמו כן אתה בטח יודע שכל הרוכלים וסוחרי האבטיחים והענתיקות והאלטע זכנים והנחמנים הרי כולם בעצם עם מערכות כריזה ברכב

אני אף פעם לא שמעתי על אחד מהם שקיבל התחזות לשוטר או כנ"ל (ויש לי לא מעט מכרים שנמצאים בענף הרוכלות הזה)

וכמו שאתה יודע הם צורחים בכריזה שלהם

שוב אומר שאני כותב את מה שאני כותב ממקום שבו אני באמת לא יודע אם יש או אין איסור להתקין כריזות

דרור

פורסם

מותר להתקין מערכת כריזה אך ורק ברכב שמוגדר כרכב ביטחון וקיבל אישור מיוחד לכך.

אבל כמו עוד המון דברים בארץ, נוהגים להעלים עין ורוב הסיכויים שאם לא תיסע עם סירנה בעיר אז אף אחד לא יתעסק עם זה, אולי בטסט.

זה שהמתקינים שמים את זה ברכבים פרטיים- מותר גם למכור סכינים וגם מתקינים שמים מערכות DVD ברכב ועוקפים את האופציה שבה המכשיר אינו עובד שהרכב בתנועה - אז מה? זה תקין? האחריות עלייך כמשתמש.

גם קשה לי לדמיין איזה אינטרס יש לך שתהיה לך כריזה ברכב.

פורסם

אני לא חושב שיש חוק שאוסר את זה , אבל אני פותח לו את העניים למה יכול לקרות במידה וישתמש במערכת כזו על אחד מכבישי ישראל , כמו שפותח השירשור אמר מדובר במאזדה 3 ולא ברכב שטח/טנדר למכירת אבטיחים/אוטו גלידה , כשמדובר ברכב שטח אין בעיה להשתמש במעכת כזו שאתה לא על כביש ציבורי (בשטח) אבל מאזדה 3 היא לא רכב שטח ולא בדיוק יורדת מאספלט וגם לא בדיוק אוטו גלידה , בנוסף ישנו חוק שאוסר על התקנת צופר כריזה/צופר אוויר (כזה כמו של משטרה) ושימוש בצופר כזה הוא התחזות לרכב משטרה, כמו שכבר אמרתי אני מקווה מאוד בשבילך שלא יתפסו אותך משתמש במערכת כזו על כביש ציבורי,

בעניין הטסט זה לא בעיה אפשר להתקין את רמקול הכריזה במקום לא גלוי (באופל אסטרה צבאית לא היה מקום לכן הרמקול הותקן מאחרי הפגוש האח')

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

טוב אפשר להגיד שהנושא סגור

עם נקמיצ"י מדבר מתוך ידיעה (לפי סגנון ההודעה נראה שהוא יודע על מה הוא מדבר) אז כנראה שזה באמת אסור

בכל אופן מפה ועד לסכינים יש עדיין מרחק גדול :roll:

לשאלתך על איזה אינטרס יש להתקין כריזה ברכב אני חושב שישנם המון סיבות הגיוניות לכך שיש מצב שאדם יירצה מערכת כריזה ברכב.

אבל נכון לעכשיו זה הפך ללא רלוונטי מכיוון שכדבריך זה לא חוקי

דרור

פורסם

סימוכין לטענות מתוך חוברת נוסחי האישום בהם המשטרה עושה שימוש:

הפעלת צופר אויר/צופר מוזיקלי ............6260

הפעלת צופר אויר/צופר מוזיקלי ברכב המנועי הנ"ל,

בניגוד לתקנה 63(ב) לתקנות התעבורה

תקנה זו אינה נאכפת בד"כ (אוטו גלידה וכו').

הפעלת הסירנה/אור מהבהב ללא היתר....5559

נהגת ברכב הנ"ל והפעלת סירנה / אור מהבהב

ללא היתר רשות הרישוי, בניגוד לתקנה 62(א)

לתקנות התעבורה.

הד"וח הוא 750 ש"ח ללא נק'. ואינו פותר אותך מאשמה פלילית במידה וישנו חשד שניסית להתחזות לשוטר.

ותקנת התעבורה הרלוונטית למי שזה מעניין אותו:

62. *(א) לא ישמיע אדם ברכב מנועי אות אזהרה בסירנה או בכל כלי או אמצעי אחר ולא יפיץ אור מהבהב צבעוני, אלא אם תקנות אלו מורות אחרת או אם ניתן לו היתר לכך מאת רשות הרישוי.

(ב) מקום שתקנות אלה מורות כי רכב יפיץ אור מהבהב או מקום שניתן היתר לרכב להפיץ אור מהבהב, יהיה הפנס כאמור בחלק ג' בתוספת השניה וצבעו –

(1) ברכב משטרה, ברכב משטרה צבאית, ברכב הג"א וברכב צה"ל שאושר כרכב בטחון - כחול או כחול אדום;

(1א) ברכב שיטור משולב – כחול-צהוב;

(2) באמבולנס של מגן דוד אדום, באמבולנס של צה"ל, ברכב לכיבוי אש - אדום;

(3) ברכב שאישרה רשות הרישוי כרכב בטחון - אדום ובאישור ועדה משותפת לרשות הרישוי ולאגף התנועה במשטרת ישראל - כחול;

(4) ברכב גרירה וחילוץ, ברכב עבודה, ברכב ליווי לפי תקנה 85, ברכב שמידותיו חורגות, ברכב המוביל מטען חורג ובכל רכב שקיבל היתר מרשות הרישוי - צהוב.

(ג) הנוהג ברכב כאמור בתקנת משנה (ב) לא יפיץ אור מהבהב כאמור אלא אם כן הדבר דרוש למילוי התפקיד המוטל עליו ובשעת מילוי התפקיד בלבד ורכב גרירה וחילוץ לא יפיץ אור מהבהב אלא בעת גרירה או חילוץ בפועל.

זהו החוק כלשונו - הוא מובא לכם והוא נועד למנוע כל מיני ספוקלציות של "מבינים" וחבר שלי אמר ודוד שלי שאל שוטר וכו'.

כל מה שלא תואם את לשון החוק מנוגד לחוק.

וכמו שהסברתי בהתחלה, זה שלא עשו לכם כלום לא אומר שזה מותר, זה אומר שעדיין לא נפלתם על הבן אדם הלא נכון.

פורסם

בתקציב של כ-4, 4 וחצי מה אני יכול להעמיד מבחינת מערכת מולטימדיה טובה שתכלול מסך 7 אינצ', קורא כל הפורמטים, תוכנת ניווט (עירונית), יציאת USB, דיבורית ואם אפשר אז כמה שיותר ממשק קל לתפעול?? איפה אני יכול להתקין, איזה מקומות אתם ממליצים ואלו חברות של מערכות??

שאלה נוספת - אם אני מחבר למערכת (בכבל USB כמובן) את הכונן נייד שלי, יש לי אפשרות לראות את הסרטים/הסדרות או לשמוע את השירים שמאוחסנים שם??

אני אף פעם לא מחייך, אם זה תלוי בי. חשיפת שיניים היא סימן לכניעה אצל יונקים עילאיים, כשאדם מחייך לעברי כל מה שאני רואה הוא שימפנזה מתחנן על חייו..

פורסם

אצלי במאזדה מורכבת מערכת שכוללת את כל מה שציינת, כולל ממשק בעברית, ובתקציב שציינת, ואני די מרוצה ממנה.

אם אתה מעוניין ביותר פרטים, אתה יכול לשלוח הודעה בפרטי.

פורסם

למישהו יש מושג אם למערכת יש יציאת USB אני אוכל לחבר לה כונן נייד ולהריץ במערכת את מה שנמצא בכונן???

פורסם

היום סגרתי על הדאבל דין למאזדה, עכשיו המתקין אמר לי שיש 3 חיבורים, USB, כרטיס זיכרון ודיסקים, השאלה שלי היא כרטיס הזיכרון נועד לתוכנת ניווט ואם כן איך אני יכול לשמור את הקבצים (מוזיקה/סרטים) במולטימדיה???

מאיפה אני משיג כרטיס זיכרון, איזה סוג וכמה זיכרון אני צריך??

(מדובר ב- xenia xav8600)

פורסם

אני קניתי כרטיס זיכרון של 16 ג'יגה, שעליו אני שומר סרטים, קליפים וכו'.

בכניסה של הUSB, יש לי דיסק און קי 4 ג'יגה שבו אני שומר את כל התיקיות מוזיקה.

תתחדש.

יש לך 2 כניסות לכרטיס זיכרון, אחת לתוכנת ניווט והשנייה לכרטיס זיכרון שאתה מכניס.

פורסם
אני קניתי כרטיס זיכרון של 16 ג'יגה, שעליו אני שומר סרטים, קליפים וכו'.

בכניסה של הUSB, יש לי דיסק און קי 4 ג'יגה שבו אני שומר את כל התיקיות מוזיקה.

תתחדש.

יש לך 2 כניסות לכרטיס זיכרון, אחת לתוכנת ניווט והשנייה לכרטיס זיכרון שאתה מכניס.

כשאני אני קונה את המולטימדיה אני מקבל אותו עם כרטיס זיכרון אחד ובו תוכנת הניווט נכון????

לגבי הכרטיס זיכרון - איזה סוג אני צריך ומאיפה אני קונה במחיר סביר??

פורסם

כן,הכרטיס שמגיע עם המערכת שייך לניווט.

כנס לאתרי הקניות באינטרנט(וואלה שופס) ותזמין משם כרטיס זיכרון (250 ש"ח בערך ל16 ג'יגה), יש גם כרטיסים עם יותר זיכרון, שיקול שלך.

• תוכן חדש...