Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברור שאותם ניואנסים נתפסים ע"י בעלי גישה הומניסטית [בימ"ש עליון, נניח] כגזענות או לפחות אפלייה בוטה.

אילו תוקם מדינת חרדים, מערכת החוק שבה תוכל להחליט אם מדובר בניואנס, למשל.

הבעיה היא שכרגע מערכות החוק והמשפט בנויות קצת אחרת,

ומהרגע שאחד הצדדים החליט לפנות לביהמ"ש, מה שביהמ"ש קובע הוא מה שייעשה.

מה לעשות, מדינת חוק. לפחות קצת. לפעמים. משתדלים, פה ושם.

בנוגע לאשמת/אחריות הספרדים באופן כללי בנושא הזה (נעזוב רגע את מה שקורה עכשיו),

אני מסכים אתך בלא מעט נקודות.

בדיוק. אני בטוח שבית המשפט היה מעדיף שלא לדון בכך, אך ברגע שזה הגיע לפתחו, הם חייבים להתערב כאילו היה זה כל מוסד ממלכתי אחר, וגם להגיע לעימות בחסות שלטון החוק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שמעת פעם על המושג אינטגרציה?

הם לא רוצים אינטגרציה, הם רוצים לשמור על דרך החיים שלהם.

תריץ איזו בדיקה, תראה מה קורה בבתי ספר עם אינטגרציה.

*אם היה מדובר בדיון על אינטגרציה הייתי מבין אך מה שמראים בתקשורת זה שמדובר באפליה על רקע עדתי, פשוט דיון על אינטגרציה יביא פחות כותרת ואי אפשר לשלוח אנשים לכלא בגלל שהם מתנגדים לאינטגרציה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

לא התכוונתי לאינטגרציה בעמנואל אלא רק להערה שלך על נוער בבית ספר שנחשפים לנוער מסוג אחר.

בכל מקרה, כל עוד מדובר בבית ספר ממלכתי אשר מדינת ישראל מתקצבת, זאת התנהגות שהמדינה לא יכולה לעבור עליה לסדר היום.

היא יכולה להעלים עין, כמו שקורה במקומות רבים בארץ אבל ברגע שהמקרה צף על פני המים ומתגלגל לפתח מערכת החוק, היא חייבת ליישר את הקמט במערכת ולכן הצעדים הכ"כ נוקשים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הם לא רוצים אינטגרציה, הם רוצים לשמור על דרך החיים שלהם.

אז שיעשו את זה בכסף שלהם, לא של המדינה. למדינה יש רצונות אחרים.

לכן, אני לא מוצא שיש פה אפלייה עדתית. אלא משהו הרבה יותר מסובך.

זו לא אפלייה עדתית, זו אפלייה תרבותית (שמשום מה, רב אלו שנמצאים בצד האחר שלה הם ספרדים, וגם זה לא מקרי). גם אפלייה תרבותית לא יכול להיות שתהיה על חשבון המדינה. רוצה לקבוע סטנדרטים?

על חשבונך.

אולי.

למה אולי?

תחשוב שמחר יקים מאן דהוא בית ספר וייקבע שייכנסו רק תלמידים שההורים שלהם עובדים בחברת היי-טק, בדרגת מהנדס. לא מתאים להם, תרבותית, אישית, ערכית, חינוכית, לקבל תלמידים מבתים שאינם טכנולוגים.

מה אז?

המדינה, כאחראית על החינוך מתוקף חוק, לא יכולה לאפשר לכל קבוצה ו/או גוף להכיל סטנדרטים ככל העולה על ראשו. השאלה שעומדת כאן היא, האם סביר לקבוע היכן ילמד תלמיד לפי מה שנעשה בביתו, על ידי הוריו?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
יוצמח.

יודע מה? כן, ואתה תמשיך לשלם ובעיה שלך !

נו באמת ? מה אתה נדחף ? זה לא שרשור מהסוג הזה.

יש לך בעיות בהבנה ? זה שרשור על חרדים מול חרדים.

זה שרשור על חרדים מול חרדים ,אבל הכסף שהם משתמשים בו שייך לי ,הם לא השקיעו כסף אלא רק לוקחים כסף ולמה ?כדי לעשות עוד הפרדות ועוד הפרדות ועוד הפרדות ! אתה רוצה לעשות הפרדות ? תוציא כסף מהכיס שלך

פורסם

זה בדיוק מה שהמדינה אומרת.

שכל עוד הם משתמשים הכסף שלה לשם חינוך, הם צריכים לעמוד בסטנדרט שהמדינה קבעה.

לדעתי נשמע הוגן ביותר.

אתמול התראיין אחד האברכים ושאל בתמהון אם זה הגיוני שבית המשפט דורש ממנו לשים את חוקי ישראל לפני חוקי התורה.

מדהים!

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לא מדהים בהתחשב בכל שחוקי התורה הם חוקי האל וחוקי ישראל הם חוקי האדם. מצד שני אני עדיין תוהה אם החרדים מקיימים את חוקי האל או את חוק הטבע "אדם לאדם זאב". ההיררכיה בציבור החרדי בין אשכנזים לספרדים ושאר עדות לפעמים מזכירה לי את שרשרת המזון בטבע.

פורסם
זה בדיוק מה שהמדינה אומרת.

שכל עוד הם משתמשים הכסף שלה לשם חינוך, הם צריכים לעמוד בסטנדרט שהמדינה קבעה.

לדעתי נשמע הוגן ביותר.

אתמול התראיין אחד האברכים ושאל בתמהון אם זה הגיוני שבית המשפט דורש ממנו לשים את חוקי ישראל לפני חוקי התורה.

מדהים!

עידן

מה הוא מתבכין ? זה מה שמרגיז אותי פה , הם לוקחים כסף של כולם ומתפנקים , וזה לא טוב לו ?! אז שהבכיין יוציא כסף מהכיס

פורסם

אז אני לא מבין מה נושא הדיון , אבל אם כולם רוצים לעשות חינוך לכל סוג של כיפה אז זה עולה כסף , ואני לא רוצה שיעשו את כל הדברים האלה מהכסף שלי , אני משלם מס הכנסה וביטוח לאומי כל חודש וגם מילואים , הם לא עושים כלום , למה אני צריך לשלם להם את כל ההפרדות ?

פורסם

אייל, אתה איש אחד, בודד. מי אתה שתקבע לאחרים מה לעשות?

הרבה אנשים עושים הרבה דברים עם הכסף שלך ואין לך שליטה על זה. שרי אריסון לוקחת בכל חודש חלק נכבד מהעמלות שאתה משלם לבנק וקונה עם הכסף יאכטות מפוארות. תשובה לוקח חלק נכבד מהכסף ששילמת על המאזדה 3 החדשה שלך וקודח איתו חורים בלב הים.

עופר,

אז שיעשו את זה בכסף שלהם, לא של המדינה. למדינה יש רצונות אחרים.

איפה ומתי הוגדרו הרצונות האלו? ביינתים אני רואה שהרצון של המדינה הוא להעלים עין ולשלם לאותם מוסדות למרות הכל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז מה זה קשור שאני איש אחד ? השופט שהוא המדינה אמר להם השבוע , לא לעשות את ההפרדות האלה בכסף שהם מקבלים בשביל חינוך , והם רוצים להתווכח ?! שילכו לכלא עד שיבנו שלא לעשות את ההפרדות ,זה שלא אכפת לך ,שיש אנשים שלוקחים כסף לעצמם זה גם לא בסדר כי זה גם כסף שלך

פורסם

יודעים ?

למה, אשכנזי - חסיד סטמר, שלא יתקבל למוסד של חסידות בעלז, לא ילעיז ולא יאמר דבר?

הרי שניהם אשכנזים !!! מילא אם היה פה איזה ספרדי ...

אז שאלה באמת מהלב. למה הספרדים לא מטפחים את המקורות שלהם ?

אתם יודעים מניין הכל בא?

מהגלות.

יהודים היו בגולה, ואני לא צריך להגיד לכם כמה זמן.

בגולה, ועוד לפני כ"כ הרבה שנים, לא היה אינטרנט, טלוויזיה, או מחשב.

ולכן, כל כפר קטן היה קהילה בפני עצמה. כמובן שהיו קהילות עצומות.

אבל, כל קהילה, ו/או חסידות שהתפתחה, סיגלה לעצמה מנהגים שונים.

לא אכנס למושג חסידות כדי להסביר למה המנהגים שונים, אז פשוט תבינו שככה זה.

עכשיו, ברור שאחד לא ירצה להתערבב עם השני.

ובחיי דת, זה אכן ערבוב. בית כנסת זה תפילה מסויימת. באחד אוהבים לשיר את לכה דודי בלחן אחד, ובשני לחן אחר.

חילוני מבית שאין לו מושג בדת, אולי יתקשה להבין, כי אצל החילונים בד"כ אין את הביחד הזה.

והיו סמוכים ובטוחים שלפני מאות שנים, בני הקהילות היהודיות היו הרבה יותר דבוקים אחד לשני.

ואז מה קרה? אחרי השואה, כאשר היהודים הבינו שאין מה לעשות, הגיע הזמן לחזור למקורות והגיעו לכאן כולם

אשכנזים מכל אירופה וספרדים והייה כאן שמח.

האשכנזים היו משכילים יותר, כי מה לעשות במדינות ערב כנראה הקידמה לא הייתה בראש מעייני מנהיגי המדינה

ואז האשכנזים חשבו שהם טובים יותר, מה שלא עמד במבחן המציאות (אני זוכר איך אמרו שדוד לוי עשה כבוד למרוקאים בזה שהוא שר בממשלה!!!) היו חסרים אשכנזים דפקטים ? לא, אבל כאשר באים עדה שלמה של אנשים שהם חסרי השכלה אירופאית

אז מסתכלים עליהם כעל בבונים.

ואז למרבה הצער, הגאווה של בני עדות המזרח נפגעה, הדור שעלה לארץ נשאר מאחור וניסה לדחוף לפחות את הילדים שלו למוסדות של האשכנזים הנחשבים והטובים יותר. וזה השתרש. עד היום.

רק בשנים האחרונות אנו מוצאים שוב טיפוטופים של אם אני זוכר נכון, מחול גרוזיני או משהו, והמימונא הפכה לחג מחמד של אשכנזים שתמיד מחפשים את החברים המרוקאים שלהם באותו יום.

ואז מגיעים אל החרדים.

אצלם הכל סגור ומסוגר. הם בהחלט צודקים למרות שיש עם זה בעיתיות, ואנ לא מדבר על בעיתיות מהסוג הנדון כאן.

אם רוצים לחנך ילדים לדרך מסויימת, ובואו נסכים שטלוייזיה היום, היא ממש הרסנית, וכל האלימות הרבה ופורנוגרפיה שלא חסר

וחשיפה לדברים ממש לא חיוביים כמו בואו נקרא לזה- מצעדי גאווה, אז באמת צריך לסגור את השערים ולהתכנס בתוך עצמנו.

התקווה היא, שכשהילד יגדל, כבר יוכל להחזיק עצמו מפני אותם דברים שכילד אין לו הרבה סיכוי לעשות.

וכך גם אותם חסידויות, לכל חסידות יש מנהגים שונים, ומטבע הדברים הם לא מערבבים.

לגבי נישואים? יש ערבובים, אבל הכלה מקבלת את מנהגי החתן.

אני יכול להבין למה הם שואלים על מנהגי שולחן שבת. קשה לקבל את זה, אבל זה ממש חלק באורחות החיים של אדם חרדי.

ובהחלט יש המון קטנוניות והמון אפים שנדחפים לאן שלא צריך.

"לא תלך רכיל בעמך" וזה לא ממש מה שקורה, כי בפועל יש שם הרבה שאוהבים לבדוק מה האחר עושה, ולרוץ לספר לרבי.

אני אישית חוויתי את דחיפת האף הזו כילד/נער, וגם במשפחתי חוו פעם מה עלולה לעשות קטנוניות אמיתית שאין לה שום דבר עם דת.

אבל, לעולם הם לא יתנו לאנשים מ"בחוץ" לגעת להם ולקבוע להם.

מה שכן משמח, שלאחרונה, אם יש בעיות של אלימות במשפחה או חלילה גילוי עריות ואונס וכו', הם כבר יותר פתוחים לפנות למשטרה. מה שלא היה קיים ב-כ-ל-ל לפני כמה שנים.

למשל גם גירושין היו הס מלהזכיר פעם, ואם אישה הייתה חוטפת מכות רצח, אז בעיה שלה. שתסתום את הפה ותגיד תודה.

היום זה שונה. אמנם עדיין לא אידאלי, אבל מצב יותר קביל.

בת דודתי - חרדית, התחתנה עם איזה "עילוי" שהיה גם בן של ראש ישיבה מאד נחשבת. בתום הכירות של שבועיים תמימים הוחלט להתחתן. ואז, קצת לאחר החתונה, הוא התחיל "לחנך" אותה והפליא בה מכותיו, וגם כשנולדו 4 ילדים לא הפסיק.

והיא היום נשואה לאדם אחר וקיבלה במתנה את הילדים שלו :-D ומאושרת מאד.

ויש לי עוד סיפורים כאלה, אבל השורה המסכמת היא, שלאט לאט חלק מסגירות החרדית נפתחת לדברים חיוביים.

כל שנותר לנו הוא להמתין לבואה של הגאולה והמשיח שיאחד את כולנו במהרה !

אז תתכוננו.

(falou פה כניסה שלך :lol::wink:)

פורסם

אייל, השופט הוא לא המדינה, הוא עובד מדינה שמשרת את אינטרס המדינה ולפעמים את האינטרס שלו/של האג'נדה שלו. החלטות שופטים כבר השתנו בעבר וישתנו בעתיד בהתאם לשיקולים פוליטיים/חברתיים.

פורסם

השופט זה המדינה כי הוא שולח אותם לכלא בסוף , והוא החליט לא לחלק את הכסף להפרדה כי זה לא בסדר  אז זה כאילו המדינה אמרה שזה לא בסדר ! אם הדתי שמפריד בן ילדים ומקבל משכרות עם כסף של כולם , הוא ממשיך להפריד . והוא חושב שזה בסדר , אז הוא הולך לכלא מה לא מובן ? אני לא אומר שיש לי בעיה עם הדתים , שיעשו מה שהם רוצים , שילכו לאיזה בית ספר שבא להם , אבל שלא יעליבו ילדים עם הכסף שאני משלם , ממש כואב לי הלב , זה לא בסדר מכל הכוונים גם כסף של כולם ,וגם להעליב ילדים קטנים ? שיעשה בית ספר מופרד מהכסף שלו ושהמדינה תיקח את הכסף שלו לילדים שצריכים את זה ,

• תוכן חדש...