Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אחרי חיפוש ממושך החלטתי לקחת את האיביזה (2005, 83000km , הספק 100 כ"ס)של השכן לבדיקה בקומפיוטסט, קצת נרתעתי מהתוצאות, אני אשמח לעזרה (אני לא מבין גדול ברכבים - אני אשמח להסבר בהתאם :wink: ):

גאומטריה של מתלים:

1- מתלה קדמי: מרווחי יתר, נקישות יתר

2- צמיגים קדמיים פגומים (יכול להעיד על בעיות??)

3- אין הערות על: מתלה אחורי, בולמי זעזועים, קפיצים, מערכת היגוי.

סריקת בלמים: אין הערות

מאפייני מנוע:(החלק שהרתיע אותי ממש)

1- בלוק מנוע: רעש אביזרי מנוע, רצועה, מותחנים וגלגלות (נשמע לי כמו בעיה רצינית במנוע - שוב אני לא מבין גדול)

2- מערכת תזמון: רעש שסתומים, החלף רצועות תזמון לפי הוראות יצרן

3- מנורת ביקורת מנוע נדלקה

4- מערכת קירור: קורוזיה וסימני נזילות מים מחיבורים וצינורות יבשים. קורוזיה סתימות ברדיאטור

מאפיייני תיבת הילוכים:

1- מצמד: לתקן. לכוון ,בלאי יתר

2ֿ- תיבת הילוכים ידנית: לתקן - מנוף, דוושה, בורר

שלדה:

הכל תקין

מרכב:

1- חלקי פלסטיק פגומים, שימשה קדמית מוחלפת,

2- סימני פגיעה לפנים, תקוני מרכב וצבע, הוחלפו חלקי מרכב, נזק לפגושים, כנף קדמית ימנית מוחלפת, שריטות בצבע, מעוך.

ההמלצה של המכון היא 80% ממחיר מחירון (האם זה סביר) ,

אני הצעתי למוכר לגשת למוסך להעריך כמה עולה לתקן את ההבעיות במנוע ולהוריד את זה מהמחירון, כמו כן להוריד מחיר של שני צמיגים. האם אני יכול לבקש הורדה על טסט (עוד חודש) , עקרונית הוא לא הסכים להצעה זו, השאלה האם כדאי לי לקנות אוטו כזה (ללא קשר למחיר) או שהבעיות הן רציניות? האם אני צריך להתעקש על הערכת מוסך לגבי תיקון הבעיות?

פורסם

רוב ההערות על המנוע הם סבירות, הדבר היחיד שצריך להרתיע אותך זה הנורת ביקורת מנוע. צריך להגיע למוסך, להתחבר לסורק תקלות ולברר מה הקוד תקלה. לא בהכרח שיש נזק רציני למנוע, יכול להיות גם משהו לא קריטי (בעייה במערכת הזרקה, בעיה בגזי פליטה וכו').

צריך לבדוק מה בדיוק הבעיה במערכת הקירור, הבוחן רשם הרבה דברים (קצת קשה לי להבין כיצד הוא קבע בנחרצות שהרדיאטור סתום).

צמיגים צריך להחליף אבל מדובר במקרה הגרוע בנזק של כ-1K ש"ח.

לגבי התאונה, צריך לבקש דו"ח שמאי של התאונה כדי לראות עד כמה חמורה הייתה הפגיעה ומה הוחלף. זה סעיף שאני הייתי מפחד ממנו הרבה יותר ממה שרשמו לך על המנוע.

המלצת המכון להורדה של כ-20% קצת מוגזמת אבל מצד שני מצבו של האוטו לא מזהיר לרכב שנמצא 5 שנים על הכביש. אני הייתי קונה ב-10% מתחת למחירון (ואולי אפילו קצת פחות) אם יתברר שהתאונה לא הייתה רצינית (למרות שאני בספק מאוד, רשום שהרכב עבר תיקוני מרכב ולרוב זה לא דבר טוב).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם התאונה היתה רצינית היה רשום בבדיקה הערה בסגנון "ליקויים בעלי משמעות גבוהה" או משהו בסגנון. תיקון מרכב זה זניח ואין להתייחס להערה הזאת כקצה שילדה או משהו בסגנון.

צריך לבדוק את משמעות הנורה שנדלקה בלוח השעונים ואת מצב הרדיאטור. אני מעריך את השווי של הרכב הזה בכ-3000 ש"ח פחות מהמחיר שסוכם עליו לפני הבדיקה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...