Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום, קודם כל חייבים לציין שבפורום הזה יש עצות נהדרות שאנחנו נאמץ בחום ואנחנו מרגישים יותר בנוח לקראת הצעד הגדול שלנו-הרכב הראשון שלנו.

אין לנו מושג ירוק מה לחפש ואיך, נשמח לעוד הערות והארות מלבד המאמרים, אם אפשר.

יש לנו כ-50,000 ש"ח ואנחנו זוג + 3 (אחד עדיין יושב בבוסטר)

המכונית תעזור לאיש בעיקר להגיע לעבודה (ומן הסתם גם לחזור :-))-מרחק של 15 דקות נסיעה במרכז הארץ (כלומר לא צריך רכב עם ביצועים גדולים בעליות), לא חשוב לנו אם הוא מרווח או אם יש תא מטען גדול.

מה שחשוב לנו זה שיהיה רכב זול לאחזקה (חלפים זמינים ולא יקרים), שרואה כמה שפחות מוסך (בהנחה שטיפלו בו טוב) וכמובן רצוי חסכוני בדלק

הרכבים שאנחנו חושבים עליהם - יונדאי אלנטרה או אקסנט, פורד פוקוס, רנו מגאן או סניק, בין השנים 2006-2007 (לפי לוח יד2 יש הצע מתאים)

שאלות:

1. איזה מן הרכבים עדיף ולמה? והאם נראה לכם שעדיף בכלל רכב אחר?

2. אם לרכב יש קימוטים בדלת ו/או שריטות ו/או תיקוני צבע - האם זה משהו משמעותי מבחינת הרכב? (בטיחות, חלודה)

3. קראנו את ההודעות בקשר ל"עבודות בעיניים" האם יש לכם בנוסף עוד עצות לזהירות? מאיזה משפט עלינו להזהר? (זלזול במשהו שהוא דווקא קריטי).

4. מהו הקלימוטרז' הסביר לרכב בשנים האלו?

5. מלבד יד2 באיזה עוד לוחות כדאי להסתכל על מנת לחפש רכב למכירה בבעלות פרטית? (שמתי לב שיש בהרבה מהלוחות סוחרים יותר מאנשים פרטיים)

נשמח מאוד אם תעזרו גם לנו.

תודה מראש

פורסם

1. אקסנט תהיה קטנה מדי, אלנטרה עדיפה אך יחסית מיושנת לעומת הפוקוס העדיפה. המגאן\סניק לא עונות על הדרישה העיקרית שלכם של תחזוקה זולה. אמנם יש הרבה מקרים של רכבים שמראים אמינות מופתית אך סביר להניחשהוצאות האחזקה על רנו יהיו גבוהות יותר. הפוקוס בהחלט יכולה לתאים- אמינה ומרווחת והביצועים החלשים שלה לא יפריעו לכם. עוד אופציות רלבנטיות הן הונדה סיוויק, טויוטה קורולה ומיצובישי לנסר.
  2. קימוטים ושריטות הם בעלי ערך קוסמטי ומכאן ערך מבחינת סחירות הרכב. חשוב לבדוק שאין פגיעות מהותיות יותר בגוף הרכב. קחו בחשבון שרכב דפוק מכל הכיוונים זה רכב מוזנח לא רק חיצונית, אלא גם מכאנית. ההיצע בשוק גדול ואין סיבה ללכת על רכב לא שמור.
  3. סימכו על תחושת הבטן שלכם. אתם מחפשים רכב נפוץ יחסית כך שאם המוכר עושה לכם הרגשה לא נוחה, תמשיכו הלאה. אפשר לבדוק היום בקלות האם הרכב משועבד או מעוקל.
  4. ק"מ סביר הוא כ- 15-20 אלף לשנה. אל תוותרו על רכב שנראה מצויין רק בגלל ק"מ יחסית גבוה.
  5. במקרה שלכם הייתי שוקל בדיקה במגרשים של חברות הליסינג. התקציב שלכם יוכל להשיג שם מכוניות חדישות יותר עם אחריות מסויימת ואולי הסדר תשלומים. בידקו בשבע עיניים מכוניות אלו ואל תסמכו על בדיקות מכון מטעם חברת הליסינג אלא בצעו בדיקה בעצמכם. אל תתפתו לחתום על כלום לפני שאתם רואים את הרכב הספציפי שבו אתם מעוניינים. מסוחרים הייתי מתרחק, רכב מבוקש שהגיע לסוחר מגיע אליו בד"כ מסיבה מסויימת ולכן עדיף להתרחק בשלב זה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בנוסף לצרור המלצות מצויינות הייתי מדגיש שרכבים תוצרת מזרח הרחוק נחשבים ליותר זולים לאחזקה וגם אמינים לאורך זמן. החיסרון הוא הפשטות וחוסר נוחות שלהם.

כמו כן, אני חולק ע קודמי בסעיף 2. יש אנשים שלא משעבדים את עצמם לרכב ולא מלקקים אותו, אבל ממש לא חוסכים על תחזוקה.

אני מכיר מיצובישי סופר לנסר בת 17 חבוטה שנוסעת כמו אי שם בתחילת שנות ה90. יש הרבה כאלה. לרכב אין טיפה של נזילות וכל פיפס או רעש חריג מהמנוע מטופלים. קוסמטית היא נראת מוזנחת.  בעליה צכוונים להחזיק אותה עוד 3 שנים ולקנות רכב חדש לעוד 20 שנה.

פורסם

שמע, אין שום סיבה שרכב בן 5 שנים יהיה חבוט ושרוט.

אם הרכב לא תוקן זה אומר שהבעלים שלו מזניח את הרכב (מרצון\לא מרצון).

מי שמזניח את הרכב חיצונית הוא פוטנציאל גבוה יותר לכזה המזניח את הרכב בתחומים אחרים (שגרת טיפולים, איכות הטיפול והחומרים, איכות חלקים, הזנחה של בעיות ידועות).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מסכים עם כספר לגבי הפורד פוקוס רכב אמין לא יקר לתחזוקה, מרווח מאחורה לשלושה ילדים עם כסאות ובוסטרים.

טיפונת כבד ומאיץ לאט אבל אני לא מאמין שזאת הבעיה שטריד אתכם.

לגבי האלנטרה הרכב פחות בטיחותי למרות שרוב החלקים שלו יהיו זולים יותר מהפוקוס [לא בהרבה].

היום אני נוהג במגאן ואני בהחלט מזהיר אנשים לגבי תחזוקתו ואפשרות לתקלות [מפתח אלקטרוני שבתחילת הדגמים היה עושה צרות ותקלות רבות ,גיר בעייתי ].

בהצלחה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

מבחינת המבחר הכתוב, ובתקציב האמור, יונדאי אקסנט היא הרלוונטית (האחרות יקרות יותר). היא גם הקטנה ביותר ואולי תהיה צפופה קצת למשפחה עם 3 ילדים.

שווה להוסיף כמה אלפים וללכת על פוקוס או על רנו מגאן. המגאן מרווחת יותר, עם תא מטען גדול, אך נחשבת לפחות אמינה מהיפאניות / פוקוס.

חשוב באמת לרכוש רכב כזה שטופל כמו שצריך, עם אחריות וכו' – שווה לבדוק בחברות ליסינג גדולות שמטפלות טוב במכוניות שלהן.

לגבי השאלות:

- יש הבדל בין שריטות, שפשופי פגושים וכו' (שהם כתוצאה מנהיגה "רגילה", חניות וכו'), שהם שימוש רגיל וסביר ברכב, לבין חלודה וקימוטים בדלת, שהם עדויות למשהו קצת יותר חמור (תאונה / תיקון לא איכותי) ובהם צריך להתחשב (בוודאי שברמת המחיר).

- קילומטרז – 20,000 – 25,000 ק"מ בשנה זה סביר היום לכלי רכב בשימוש פרטי / כלי רכב מליסינג.

- לגבי "עבדו עליי" וכיו"ב – יש דרך אחת בדוקה להימנע מכל אלה, וזה להתעקש לקחת את הרכב לבדיקה עצמאית. לכו למכון בדיקה שלכם, ואם יש הבדלים בבדיקות בין מה שמציגים לכם למה שאתם מצאתם – תתעקשו על כך שיקבלו את הבדיקה שלכם. ואם עושים לכם בעיות – תתרחקו.

פורסם

קודם כל באמת תודה.

ניסינו לקבל מידע גם ממקומות אחרים וזה הפורום היחידי שענה לנו ברצינות ולעניין (מקווים שיהיו אפילו עוד תגובות - כל המרבה...).

כל הכבוד, זה עושה טוב על הנשמה שיודעים שיש לאן לפנות.

ושוב תודה ונשמח לכל מידע נוסף

• תוכן חדש...