Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עקב שחיקה החליפו לי את ארבעת הצמיגים במאזדהליסינג.

מכיוון שזה היה הדרגתי (לוקח זמן לשכנע אותם) יוצא שמקדימה יש לי אותו צמיג מאותה התקנה, אבל מאחורה יש לי צמיגים בהפרש גיל של שבועיים, אבל חברה שונה וכמובן פרופיל שונה.

מהגיגול שעשיתי זה לא אמורה להיות בעיה, אבל אני מרגיש שהאוטו מתנהג לי מוזר, במאה קמ"ש הוא סוג של קופצני ומוביל את עצמו, כאילו הוא לא נוסע ישר... קשה קצת להסביר את זה אבל אני דיי בטוח שזה התחיל לקרות לאחר החלפת הצמיגים.

אמורה להיות בעיה עם צמיגים שונים מאחורה? אני מזכיר שהם לא שחוקים בצורה שונה אלא חדשים, אבל שונים.

תודה

פורסם

לא אמורה להיות שום בעיה עם זוג צמיגים שונה מקדימה ומאחורה.

הבעיה יכולה לבוא מהרבה כיוונים, כמו איזון לגלגלים לאחר החלפת הצמיגים שיכול להיות שלא בוצע או בוצע אך לא כראוי.

יכול להיות גם שהרכב צריך לעבור כיוון פרונט.

תנסה את שני אלה ובטוח תרגיש שינויי.

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם

כנראה שלא הסברתי נכון.

על הציר האחורי יש לי גלגלים שונים - כלומר אחורה ימין שונה מאחורה שמאל.

אגב באיזון הגלגלים לאחר החלפת הצמיגים ראיתי שנשאר הפרש משקל (?) של חמש (גרם?), זה משמעותי או קביל?

כלומר המכונה הציגה בהתחלה 20 או 30, הוא שם את המשקולת, בצד אחד היה OK ובצד השני 5...

פורסם

למיטב ידיעתי לפי תקני משרד התחבורה כל זוג צמיגים חייבים להיות מאותה חברה כלומר מאחור זוג של חברה אחת ומקדימה יכול להיות זוג צמיגים מחברה אחרת אבל רק בתנאי שכל זוג צמיגים בנפרד מחברה אחרת.

קצת מוזר לי דבר אחד אבל.

הזכרת שהפרופיל שונה בין הצמיגים שעל הציר האחורי. מה שמו לך זוג צמיגים עם חתך שונה בין צד ימין ושמאל על הציר האחורי?

מה הם סתומים ?

בכלל כל הצמיגים ברכב (שעבר טסט) שהוא רכב בעל אישור נסיעה על הכביש (למעט מקרים קיצוניים ביותר וחריגים) יש חתך צמיגים תואם בכל 4 הצמיגים הם גם באותו חתך וקוטר כמובן בין הצירים. לדוגמה כל הצמיגים יהיו '14 עם חתך של 55 ועובי של 185. על כן תיהיה המידה 185/55/R14 לדוגמה.

בכל אופן מקדימה גם בצד ימין וגם בשמאל חייב להיות צמיג מאותה חברה גודל וכיוון (חייב להיות עם כיוון הנסיעה) וכך גם מאחור הזוג חייב להיות תואם אבל יכול להיות מחברה שונה מאשר החברה של זוג הצמיגים מקדימה.

החיים יפים כשיש כסף למלא דלק ! :-P

כמה חבל שהדלק הולך ואוזל ואיתו גם שנות החיים היפות.:cry:

פורסם

בנגוע למה שמוזר לך - ייתכן שהשתמשתי במילה פרופיל צמיג בהקשר הלא נכון (אני לא מבין גדול כפי שאתה שם לב).

כל מה שהתכוונתי זה שהצורה של הצמיג שונה... הסוג שלו זהה כמובן, אבל ה"חתכים" של הניקוז מים שונים, זה מה שהתכוונתי.

אני ניגש לגגל את הטענה שלך, מאוד מאוד אשמח אם תוכל למצוא סימוכין לכך שצריך להיות צמיג זהה על כל ציר. תודה

פורסם

טוב, מצאתי את הדף הרלוונטי, לצערי אני לא מבין את כל המונחים ולכן לא יודע אם זה תקין או לא:

http://www.mot.gov.il/wps/portal/HOME/HE_TIRE/index.jsp?subject=HE_TIRE_11

"יחד עם זאת, ניתן להרכיב צמיג אחד בלבד מיצרן אחר שיורכב על הסרן האחורי ובתנאי שנתוני הצמיג זהים לשאר הצמיגים כולל דגם הסוליה."

מגוגל עולה שסוליה היא:

סוליה - שכבת הגומי המחורצת החיצונה. החריצים נועדו לשפר את אחיזת הצמיג בכביש, וכן לצנן את החום שנוצר בעת נסיעה בגלל החיכוך.

מכך אפשר להבין שאם יש לי שני צמיגים שה"חריצים" עליהם שונים על אותו סרן, הדבר לא תקין?

פורסם

טוב... נתחיל לבדוק את העניין דרך החברת ליסינג.

אני כל כך עצבני מזה שהבחור בצמיגיה התנשא עליי ואמר לי שאין שום בעיה עם גלגלים שונים על אותו ציר, הייתה לי הרגשה שזה בעייתי אבל לא היה לי שום בסיס להתווכח איתו ופשוט השלמתי עם זה...

אני אצטרך לראות מה אני עושה עכשיו, בעקבות זה שהוא עבר על תקנות של משרד התחבורה, אפשר להתלונן עליו לאנשהו?

פורסם

ההחלפה הייתה בשני שלבים (כמו שאמרתי לוקח זמן לשכנע אותם), בשלב האחרון הגעתי עם שלושה צמיגים אותו דבר ואחד מאחורה שחוק. הבחור החליף את השחוק בגלגל "שיש לו במלאי" מבלי שיהיה לו ממש אכפת מזה שזה לא בטיחותי. אידיוט אמיתי

פורסם

החברת ליסינג התקפלה סוף סוף....

הפנצ'רמכור העלוב הזה!!!!! התווכח איתי בטלפון בצעקות שאני לא מבין על מה אני מדבר, העלה לי את הסעיף כל כך החוצפן הזה.

מישהו יודע איך אני מגיע לשמעון אלקיים הממונה על המוסכים באגף הרכב (או משהו כזה) טלפונית / פקס / מייל?

לא מוצא את הפרטים בגוגל....

• תוכן חדש...