Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לתבוע אופנוען?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא וכבר בפתיחה של הדברים נאמר שהדברים לא מקובלים אבל ניתן להבין מהיכן הם באים

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתם באים לטעון שרוכב האופנוע הוא בריון חסר בושה, מבחינתי גם נהג המכונית הוא בריון חסר בושה שכנראה סטה מהמסלול וכמעט מרח את האופנוען.

נניח שחברך ילך למשטרה והאופנוען יגיע למסור עדות, אמנם הוא יחטוף על מה שהוא עשה אבל כנראה שגם החבר שלך, בנאדם לא שובר מראה למישהו סתם כי בא לו, אופנוען ששובר מראה רומז לנהג המכונית שבמילא היא לא בשימוש אז שלא תפריע לאוירודינמיות של הרכב.

שלא תבין אותי לא נכון אני נגד שבירת מראות, אבל אופנוען בשונה מהנהג ברכב חסר עונים לחלוטין על הכביש, ואם נהג כמעט מוריד אותו זה מעין תגובה על הבריונות של נהג הרכב.

נכון מקומם של מתפוצצים בכלא, אבל תמיד אחרי תאונה ישר כולכם רצים לכתוב בפורום שמגיע לנהג הפוגע כלא לכל החיים ועוד כל מיני פנינים שבאים מהבטן ולא מהראש, אז פה בגלל שמדובר באופנוען אז מייד הוא מתויג כעבריין

מי שעבריין זה הנהגים שלא מסתכלים במראות בכלל ועשוים מה שרוצים על הכביש כולל עבירות חמורות מאוד

אין מה לעשות בשרשרת מזון הזאת האופנוען הוא החלש והוא יעשה הכל כדי לשרוד.

מבחינתי נהג שעוקף מבלי להסתכל במראות הוא עבריין שעונשו הרבה יותר חמור משבירת מראה, כך שבמקרה הנ"ל הנהג יצא בזול, ובפעם הבאה הוא בטוח לא ישכח להסתכל במראה היקרה שלו (תרתי משמע).

תסלח לי אתה מדבר שטויות, אני רוכב על אופנוע אני אדם נורמטיבי בדיוק כמו כל אחד אחר, זה שאני רוכב על אופנוע לא עושה אותי לגנב רוצח או כל שטות אחרת שאתם כותבים פה, אני מבטיח לך שאם תעלה על אופנוע ותתנייד איתו כל יום אתה תתנהג בדיוק כמונו. אנחנו לא חייזרים ולא נפלנו מהשמיים, גם אם אותך היו מנסים לצוד כל היום היית מגיב בתוקפנות אם היית יכול, אני בטוח שאם היית יודע שאתה יכול לתת אגרוף (כי מגיע לו) לנהג שהרגע חתך אותך עם הרכב שלו ולברוח מבלי להתפס היית עושה את זה, פשוט אתה לא יכול והאופנוען יכול אז הוא עושה את זה.

בבקשה ההיתממות הזאת סתם מעצבנת.

זה שיש רוכבי אופנוע שלא מתנהגים בהתאם לחוקי התנועה זה בעייה שלהם, לא ראיתי אותך יוצא כנגד נהגי אוטובוסים שנוהגים הרבה יותר גרוע מאופנוענים ובמקרה שלהם מסכנים הרבה יותר את משתמשי הדרך.

שלא לדבר על נהגי מוניות או על נהגי משאיות.

פשוט, הטרנד הוא לרדת על האופנוען אז הולכים עם הטרנד, יש לכם בעייה? אתם מתעצבנים שאתם עומדים בפקק ומישהו עוקף אתכם בקלילות? תעשו כמוהו, ריכשו לכם אופנוע ותהנו כמוהו.

רק אז לא יהיה לכם תירוץ למה לא הגעתם בזמן לעבודה.

תקרא את שכתבת, אם אתה אכן מאמין בדברים הללו, אז לטעמי אתה נמנה על קבוצת הרוכבים עליה כתבתי.

אני חושש מנהגי אוטובוס ופוחד מנהגי משאיות, אבל שום דבר לא מתקרב לפחד שיש לי מרוכבי הדו"ג.

רוצה לדעת למה? כי מעולם לא הופתעתי מהנהג אוטובוס או משאית שניסו לעקוף אותי ממקום בלתי צפוי, מעולם לא זכיתי לראות נהג כזה שמזגזג בפראות בין נתיבים, בסופו של דבר מדובר בכלי תחבורה שמתנהלים בדומה למכונית.

פורמט נהיגה שונה לחלוטין אנו מוצאים בקרב קהילת הרוכבים, חוקי התנועה המקובלים כבר לא כל כך חלים עליכם, אתם בוכים על היותכם חשופים מול נהגי המכוניות הממוגנים, אך באותה נשימה עושים את הכל כדי להפתיע אותנו ולהגיח מהמקום הכי לא צפוי.

אין לי חשש שאפגע אישית מידי אחד מחבריך, יש לי פחד שכתוצאה מטימטום של אחד מהקולגות שלך אקלע לתאונה עם נפגעים וכמובן שאצטרך להתמודד עם התוצאות.

כולי תיקווה שהעלאת תעריפי הביטוח היא זו שתמגר בסופו של דבר את התופעה הזו.

עריכה: אה ועוד דבר קטן, תמשיכו כך ואל תתפלאו אם נהגי הפחיות יתחילו לאמץ להם תחביב חדש: לפתוח את דלת הרכב כשהמוסקיטו התורן משתחל לידם בפראות יתר, מה יש כשמדובר ברכב ליסינג אז גם אם ייגרם לרכב נזק זה לא על חשבון הנהג, תתפלא אבל גם זה עלול לקרות.

פורסם

עוד לא שמעתי על נהג רכב שנהרג מאופנוען מה שכן שמעתי זה אופנוענים שנהרגים מרכבים וזה על בסיס שבועי, אפילו חברות הביטוח המהוללות והמשטרה מודים שרוב תאונות הדרכים הם באשמת נהגי המכוניות.

זה שמזגזגים לא פותר אותך מלהסתכל במראות בדיוק בשביל זה הם שם.

אה. ולגבי הדלתות הנפתחות, תהיה רגוע, זה קורה על בסיס יומי ליד כל תחנת אוטובוס או חנייה אחרת, שאיזה מטומטם מחליט לקפוץ לרגע מהאוטו בלי להסתכל במראה.

ועוד משהו אני מוכן לעשות ניסוי בשביל כל חברי הפורום הנכבד, אני אציב מצלמה על האופנוע ונראה לכם כמה עבירות אתם עושים. אולי זה מה שיגרום לכם לחשוב שנית מי הבעייתי על הכביש.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

עשינו עסק, גם אני אציב מצלמה ברכב שלי ואז נראה מי מבצע יותר עבירות תנועה ומי מפריע יותר לכלי רכב האחרים הנעים סביבו.

רוכבי הדו גלגלי מרשים לעצמם את כל מה שנאמר כאן לכל אורך הדרך רק בגלל שהם יכולים לברוח מהאיזור.

תאמין לי שהרבה אבל הרבה יותר פעמים רוכבי דו גלגלי "חתכו" את נתיב הנסיעה שלי מאשר אני את נתיב הנסיעה שלהם. אין כמעט עיקול שבו רוכבי הדו גלגלי לא מרשים לעצמם לפלוש לנתיב שלי וזאת עקב כך שהם נכנסים לעיקול במהירות יותר גבוהה מאשר הכלי שלהם מאפשר להם, אם אני מעז לצפור להם (ודרך אגב אני נותן רק צפצוף קצרצר ולא ארוך) רובם ככולם מניפים אצבע משולשת.

אז תסביר לי למה אני לא תלשתי אף פעם לאיזה דו גלגלי את מראת הצד שלו?

נכון מסכים שבקרות תאונה חס וחלילה בעל רכב רכב נוסע לפחח ואופנוען נוסע לבית חולים. אך אם כל אחד היה תולש מראות תאמין לי שהיה יותר דו גלגלי חסרי מראות מאשר רכבים חסרי מראות.

מניסיון של מעל עשרים וחמש שנה על הכביש אני יכול לספר לך שהיחס בין דו גלגלי ש"חתכו" אותי לעומת רכבים ש"חתכו" אותי הוא ביחס של פי 6-7 של הדו גלגלי.

פורסם

זה שמזגזגים לא פותר אותך מלהסתכל במראות בדיוק בשביל זה הם שם.

אתה שוב מסרב להבין.

המראות שם כדי שיביטו בהן - זה נכון.

אבל לא מעט מחברי הקהילה עליה אתה נימנה, מקפידים להגיח ברגע הלא צפוי, מהכיוון הלא צפוי ולתוך השטח המת של המראות.

אתם לא חושבים בשיט על הצד השני, שחולק יחד איתכם את אותה פיסת אספלט צפופה.

תפיסת עולמכם: אני קטן, אני זריז - פגעתי בפחית אני אברח שכן רובכם לא פראיירים ופגיעה ברכושו של האחר לא מזיזה לכם, מקסימום תריצו על זה קצת דחקות בפורום 'פול גז'.

תהייה כנה עם עצמך, נכון שזה המצב? אני מקווה שזה גם מבהיר לך את מקור חוסר האהדה שאני חש כלפיכם.

פורסם

לא יודע מה איתכם, כשהוצאתי רישיון היתי חותך אופנועים בקצב מסחרר, מאז שלמדתי לכוון מראות כמו שצריך לא חתכתי אפילו זבוב.

בכל מקרה אין סיבה לחבלה בזדון.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
לא יודע מה איתכם, כשהוצאתי רישיון היתי חותך אופנועים בקצב מסחרר, מאז שלמדתי לכוון מראות כמו שצריך לא חתכתי אפילו זבוב.

בכל מקרה אין סיבה לחבלה בזדון.

נכון 100%

כמי ש-80% מהזמן נמצא על אופנוע, אין ספק, שאין שום סיבה לשבור מראות, וחברים שנוסעים על אופנועים ששוברים מראות צריך לרשום את המספר אופנוע, ולהתלונן עליהם. זה ברבריות לשמה.

פורסם

בתור אופנוען לשעבר וכמובן נהג "פחית" אני יכול לענות על הוויכוח הזה בצורה ניטראלית.

איך שלא מסתכלים על זה נהגי הקטנועים (בהכללה כן?) יוצאים לא בסדר ברוב המקרים.

הם משנים נתיבים ללא התראה מראש ובזמן תגובה מהיר ולא צפוי, לא מעניין אותם עד כמה הרכב שלנתיב שלו הם ניכנסים קרוב.

ישנם הרבה מצבים שאופנוע שפונה שמאלה או ימינה עוקף טור של מכוניות שממתינות לפניה מנתיב שממשיך ישר וברגע האחרון בולם ושובר לפנייה ובכך במקרה הטוב הוא גורם לכל טור המכוניות שממשיך ישר לעצור ובמקרה הרע מגלה רכב שנכנס בו מאחור.

ישנם לא מעט אופנוענים (בואו ניהיה ריאלים, זה בעיקר קטנועים בתוך העיר) שמחליטים לעקוף רכב באמצע פניה מתוך הצד הפנימי של הרכב הנעקף ובמהירות גבוהה משמעותית מהרכב הפונה ובכך מסתכנים שהרכב יפגע בהם (כי הוא פונה לתוך הכיוון שהם נוסעים) ואפילו לא יודע שאיזה קטנוע אידיוט עוקף אותו צמוד מהצד הפנימי.

הם מהר משמעותית מהתנועה, מחליפים נתיבים הרבה ומהר וצמוד מאוד למכוניות, לא מן הנמנע שהם נימצאים בשתח מת במראה של נהג המחליף נתיב או שהוא אפילו לא הספיק לראות אותם.

קטנוע שנוסע לאט בנתיב השמאלי או האמצעי בכביש מהיר הוא מטומטם ומזמין תאונה חמורה שיכולה להיתרחש רק מההדף של מכונית שעוברת לידו ולצערי יש המון כאלו.

אגב, לי אין שום שטח מת במראה וגם אותי מידי פעם מצליח להפתיע איזה קטנוע אידיוט, כולל כאלו שעוקפים אותי מהנתיב הפנימי באמצע פנייה חדה.

אופנוען (וקטנוען כמובן) צריך להבין שכשהוא על הכביש הוא בעצם נוהג "בשביל כל התנועה" ולא רק בשביל עצמו.

אם רכב ייפגע בו זה ייכאב לו הרבה יותר מאשר לרכב, אז למה לקחת סיכונים מיותרים ואידיוטים ועוד לסכן את עצמך בנהיגה לא אחראית ופרועה ללא שום היגיון.

פורסם

כל מי שטוען שהצד השני עושה הרבה יותר עבירות שוכח משהו אחד:

אם אתה עובר עם מכונית בפקק אתה רואה רק את המכוניות שצמודות אליך ואתה לא יכול לראות את כל הנהגים בכביש פשוט כי אתה תקוע.

אם אתה עם אופנוע אתה לא רואה את שאר האופנוענים כי שניכם פשוט נוסעים ולא תקועים בפקק.

לעומת זאת אופנוען כן רואה את כל המכוניות וכל השטויות שהן עושות ונהג מכונית גם רואה את כל האופנוענים והשטויות שהם עושים בדיוק בגלל שהקצב תנועה של שני הצדדים הוא כל כך שונה.

אני בחיים לא שברתי מראה ואין לי תוכניות לעשות כזה דבר אבל שימו לב שמי שמעודד שבירת מראות טוען שזה בגלל נהיגה בריונית של מכוניות, לעומת זאת נהגי מכוניות מעודדים לרצוח אופנוענים.

אם מבחינתך פגיעה ברכוש ששווה כמה מאות שקלים זה עילה לרצח אז המקום שלך זה במוסד פסיכיאטרי או בבית סוהר.

קרו לי מספר מקרים שנהגים ניסו להוריד אותי מהכביש בכוונה מלאה פשוט כי לפי דעתם מי שאין לו ארבע גלגלים פשוט אין לו זכות קיום.

אם היה לי שקל על כל פעם שצעקתי בקסדה שלי "מי נתן למכוניות רשות לעלות על הכביש"...

פורסם

שים לב שלא רשמתי לרגע שנהגי המכוניות תמימים ונהגים טובים וגם בתוך "הפחית" שלי לפחות פעם ביום אני פוגש נהג אדיוט (בדר"כ יותר) אבל אופנוען צריך להימנע מתאונה בצורה משמעותית יותר מרכב ולא יעזור איך שלא תהפוך את זה.

ברוב המקרים נהגי מכוניות "שניסו" להוריד אותך מהכביש זה בגלל חוסר הבנה של נהיגה על קטנוע כגון השפעת ההדף של הרכב או שעיקבת אותם בצורה חמורה. קשה לי להאמין שנהגת בצורה נכונה ועדיין נהג ניסה להוריד אותך מהכביש סתם כי אתה רוכב על קטנוע.

היום לדוגמא אני על כביש מהיר (90 קמ"ש) בעל 2 נתיבים, קטנוע 50 סמ"ק נוסע על 60 בנתיב השמאלי להנאתו.

עקב רחמים על חייו של הקטנוען ציצפתי לו ציפצוף חלש ומהיר ולא ניצמדתי אליו, בתגובה הוא האט את מהירות נסיעתו וסימן לי מה הוא "שם" עלי עם היד.

את הפריקה של הטורבו צמוד לקסדה שלו מצד ימין "בקצת יותר" מ90 קמ"ש הוא לא יישכח עוד הרבה זמן :evil:

זאת בדיוק ההיתנהגות של הקטנועים שגורמת לנהגי המכוניות להיות אגרסיבית אליהם.

שבוע שעבר אני פונה מרחוב המסגר לעליה של השלום לכיוון הקירייה בצומת השלום שמאלה על מהירות של בערך 50 קמ"ש ומשום מקום קטנוע מטומטם עוקף אותי משמאל בתוך הנתיב שלי (להזכירך, אני פונה שמאלה) במהירות גבוהה משמעותית ללא שום התראה. במזל הוא נפל על נהג עירני וששומר על קו הפניה במדויק ולא על נהג אחר.

זוהי עוד דוגמא לקטנוען שמחפש סיבות לתבוע את ביטוח לאומי ולבכות "נהגי המכוניות לא יודעים לנהוג" :roll:

פורסם

בכל מקרה אני מבקש להדגיש שאיפה שרשמתי אופנוענים היתכוונתי בעיקר לקטנועים ולא לאופנוענים בכביש מהיר.

אופנוענים (כלים ספורטיבים בעיקר) בדר"כ נוהגים למופת וגם כשהם נוסעים פי 2 ויותר מהתנועה בדר"כ לא מסכנים את הסובבים אותם.

פורסם
בתור אופנוען לשעבר וכמובן נהג "פחית" אני יכול לענות על הוויכוח הזה בצורה ניטראלית.

איך שלא מסתכלים על זה נהגי הקטנועים (בהכללה כן?) יוצאים לא בסדר ברוב המקרים.

אגב, לי אין שום שטח מת במראה וגם אותי מידי פעם מצליח להפתיע איזה קטנוע אידיוט, כולל כאלו שעוקפים אותי מהנתיב הפנימי באמצע פנייה חדה.

.

לא נשמע כל כך נייטרלי.

אופנוענים אדיוטים יש,

נהגי רכב אדיוטים גם יש.

אמרתי גם על גבי הפורום הזה, אותם נהגים, אותם רוכבים, אותם ישראלים, אותה תרבות נהיגה.

מפגרים על מכוניות פגשתי בלי קץ, כך גם לגבי רוכבי דו גלגלי.

פורסם

מעביר אליכם ציטוט של חבר פול גז מהפורום השכן בנוגע לנאמר כאן:

האמת, מדובר במתכון לאסון, ואני אומר לכם למה.

יש יותר מדי אגו על הכביש. נהגי פחיות מרגישים מרומים כל הזמן, בעודם יושבים בפקקים או גולשים על 30 קמ"ש, ואילו האופנוענים יכולים לנוע במהירות גבוהה יותר.

זאת נקודת המוצא, הנהג במכונית מרגיש מקופח.

השלב ההבא הוא חוסר התייחסות של נהג הפחית. זה נובע מהרגשת ניתוק מהסביבה. מה לעשות הם מוקפים ב 2 טון של מתכת, כריות אוויר, מוטות הגנה, חגורות בטיחות ועוד. קיים כל האלמנט של "הוכחת כוונה ע"י פעולה". משמע, נהג הפחית סוטה מנתיבו על מנת להמחיש כי כוונתו לעבור נתיב, ועל יתר המשתמשים בכביש לשים לב, להפנים כי זה יעבור נתיב כך או כך, ועל כל גורם בדרך לברוח.

השלב ההבא הוא האופנוען שמקבל "קטנה" (איך שבחרו לתאר את פגיעת המכונית באופנוע בפורום השכן) נמרח על הכביש או בורח ברגע האחרון.

מפה האופנוען יכול להתפנות באמבולנס אם נפגע, לנקום ע"י שבירת מראה אם לא נפגע או פשוט להבליג. ערסים במכוניות החלו להכין לום ליד מושב הנהג, מבעוד מועד, על מנת להתמודד עם נהגים אחרים בכביש שלא תואמים את ראייתו הצרה של הערס.

ואז מגיעים למערכה האחרונה.

לחבר קורים איתן, והוא הצליח לברוח ברגע האחרון ממכונית של בליינים ביום שישי שזיגזגה ממש כמו אופנוע, בין מכוניות בכביש המהיר (קרי - סללום באיילון). במחלף איתן עצר ליד המכונית, דפק על החלון עם אצבעו וצעק על הנהג כי הוא חתיכת מטורף וכי הוא כמעט הרג אותו. הנהג קילל בחזרה ואיתן שלף את הפלאפון במטרה לצלם את הנהג אך בטרם הספיק הנהג פתח עליו את הדלת בעוצמה מספקת לשלוח את איתן ואת קטנוע המנהלים שלו לרצפה. הנהג ברח.

אז לנוכח הסיפור הזה, כל יושבי הפורום השכן יצחקקו, ישמחו ויקראו לנהג המדובר "גיבור".

רק פרט אחד הם לא לוקחים בחשבון. איתן אכל שריטה. מעבר לנזק שנגרם לכלי הרכב שלו ולחוסר היכולת לתבוע את הביטוח מפאת העדר פרטים, הוא הרגיש חסר אונים, חייו כמעט נלקחו ובנוסף כשזה ניסה להעיר על כך הוא הפך לקורבן אלימות.

אף אחד לא לקח בחשבון מה שרשרת פעולות שכזה יכול לחולל באדם. בפעם האחרונה שפגשתי את איתן, הוא רכב על אותו קטנוע מנהלים, רק שעכשיו בחגורתו יש אקדח 9 מ"מ.

משמע אותו נהג פחית הפך את חברי מזה שנים רבות, לרוצח בפוטנציה.

אשמח אם מישהו יעלה את זה לפורום מכוניות, שכן אני לא יוצר יוזר רק בשביל להעביר להם את המסר הזה. צריך לנשום עמוק, כי לעולם אין לדעת כמה אבל אדם אחר אכל, כמה שריטות החיים השאירו בו, ובעודכם שולחים יד ללום שחבוי בדלת המכונית, תקחו בחשבון שיתכן ו"המטרה" שלכם קצת יותר דפוק וקצת יותר מוכן לפעול ברמות קיצוניות יותר. במיוחד כשמדובר באופנוען שמרגיש ניצוד וקורבן לאלימות יומיומית.

פורסם

אמן לדברי חוכמה האלה, אני בעברי בעל מכוניות ספורט כאלה ואחרות והיום על אופנוע.

אני מבין ומסכים עם כל מילה.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...