Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גומיות שסתומים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
צבי אייל שלום רב ! אתה ציטטת תגובה של בני ל. המכובד, אך בציטוט אין הסיבה לחשיבות החלפת גומיות בשסתומי יניקה ולא בפליטה.

אגב בשאלה שכתבתי, יש רמז גדול לתשובה. ממתין לפתרון מצידך.

בברכה

צביקה

הנה צביקלה כל הכתוב במלואו

=====================

בני ל כתב:

שלום.

צר לי אבל אני אנסה קצת לשפר את ההסבר.

קודם כול צביקה השמן לא חודר לחלל השריפה כמו שכתבתה.

עמית מיצטער אבל לא בעזיבת גז כי אים בלחיצה.

ואכשו להסבר.

גומיות המובלים מורכבות על קצה העליון של המוביל בתוך הקפיץ או הקפצים של השסתומים.

כאשר גומיות המובלים מיתקלקלות נוצרת התופעה הבעה.

כאשר הבוכנה במצב ירידה במהלך יניקה שסתום יניקה פתוח ושסתום פליטה סוגור נוצר תת-לחץ

בתוך מוביל השסתום ועקב כך נינק קצת שמן לתוך החלל שישנו בין השסתום והראש כלומר

"בחלל סעפת היניקה" ולא בתוך חלל השריפה. השלב השני השמן שהיצטבר בחלל סעפת הינקה

מטפטף לחלל השריפה ואז נישרף.

איך בודקים: מחממים את המנוע לטמפ' עבודה או נוסעים בערך שלושה קילומטר,

לאחר מיכן משאירים את המנוע לעבוד בסרק מיספר דקות, לאחר מיספר דקות לוחצים על דושת

הגז ומחזקים קבוע על סל"ד 2000 +- ומיסתכלים על צינור הפליטה אים יוצע ענן של שמן ומפסיק

לאחר מיספר שניות הבעיה בגומיות השסתומים ואו מובלי שסתומים שחוקים.

לאחר הבדיקה הזו ניתן לבצע עוד בדיקה מפרקים את סעפת היניקה ובודקים אים היא רטובה

משמן בפנים אים כן הלכו הגומיות מובלים.

אגב החשיבות המירבית היא לגבי גומיות השסתומים רק בשסתומי היניקה. לגומיות שסתופי הפליטה

לא תיתכן התופעה כלומר גם אים הגומיות של שסתומי הפליטה הרוסות לא קראה שום דבר.

יש הרבה מכוניות שאיין כלל גומיות בשסתומי הפליטה.

בברכה בני ל.

פורסם
היי

חדש כאן הדיון כאן מסקרן אותי.

תודה

תיבת ההודעות הפרטיות שלך חסומה.

אני לא יכול להחזיר לך תשובה עקב כך , אשמח לקבל הודעה לאחר תיקון הביעה

פורסם
תיבת ההודעות הפרטיות שלך חסומה.

אני לא יכול להחזיר לך תשובה עקב כך , אשמח לקבל הודעה לאחר תיקון הביעה

אפשרתי הודעות לא רק לחברים.

מחקתי את הסימון V ,זה בסדר ?

פורסם
צביקה מכובדי !

תאמין לי קראתי כאן בפורום,אני תמיד הולך כמה שנים אחורה ומחפש מציאות .מגלה נתונים מדהימים ,בין היתר ננעלתי על תשובה של בני ל. ואהבתי אותה,הוא ממש מסביר שם למה אפשר להחליף רק את היניקה בהסבר מאוד הגיוני.

כיום בני ל. כבר לא פעיל בפורום כמו פעם,אבל יש מה ללמוד ממנו,חפש סיירה-גומיות שסתומים וקרא,עקרונית הוא צודק.

כשתמצא חזור אלינו וחווה דעת מומחה.

צבי אייל שלום רב !

ראשית אתחיל במחמאה:

אתה צעיר בגילך ורק פחות מחודש בפורום, ושאלותייך ותגובתייך עיניניות, ולכן אני נהנה להשיב לך, לעומת שאלות טרחניות של משתמשים מסויימים, מבלי להזכיר שמות, שמוצאים את החשק להקליד תגובה, והמבין יבין !

ועכשו בהתייחס לתגובתך מעלי: ראשית אני תמיד נוהג כמוך, והולך להיסטריית השאלות של השואל, או עורך חיפוש בנושא מעניין שעולה שוב ושוב, ואני תמיד שולה בדגתי שלל רב, ואתה יודע למה אני מתכוון.

בני ל. פעיל מאד בעיקר בפורום אספנות, וגם בפורום טכני

אך לבניגוד אלי הוא עונה ומגיב רק לשאלות חשובות ומענינות, שלרוב מחפשים פתרון, ולא מבזב את זמנו הפרטי, לדסקס על אגזוז לחץ מנורות קסנון ולדים כחולים סביב הרכב. אתה סבריו המענינים של בני ל. שאני מכיר אותו אישית והוא גם עמית למקצוע, מכובד

ולכן הציטוט שנתת בשמו בנוגע לגומיות שסתומים מוכר לי, למרות שניראה לי שערכת אותו והוספת פרטיפ שבהם נראה שאתה בקיא במקצוע.

ועכשו בנוגע לאמצאי בדיקה של חשד לאכילת שמן בגלל גומיות שסתומים שחוקות, בשסתומי היניקה, הרמז שנתתי הוא, תת לחץ.

בעת נסיעה במורד, כאשר דוושת התאוצה לא לחוצה נוצר תתת לחץ חזק בסעפת היניקה, אשר גורם ליניקת שמן, במידה וגומיות

שסתומי היניקה, יבשים ושחוקים, או קנה השסתום שחוק, השמן המגיע לסעפת היניקה, מעורבב בדלק ובאוויר, ונשרף לאיטו בצינור הפליטה, וחלקו אני מניח אם כי לא בטוח, חודר לתא השריפה, ונשרף שוב, במצב זה בתהליך השריפה הדלק המהול בשמן, נפלט בצורת עשן לבן וסמיך מצתינור הפליטה, ומורגש הייטב בעת נסיעה במורד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
צבי אייל שלום רב !

ראשית אתחיל במחמאה:

אתה צעיר בגילך ורק פחות מחודש בפורום, ושאלותייך ותגובתייך עיניניות, ולכן אני נהנה להשיב לך, לעומת שאלות טרחניות של משתמשים מסויימים, מבלי להזכיר שמות, שמוצאים את החשק להקליד תגובה, והמבין יבין !

ועכשו בהתייחס לתגובתך מעלי: ראשית אני תמיד נוהג כמוך, והולך להיסטריית השאלות של השואל, או עורך חיפוש בנושא מעניין שעולה שוב ושוב, ואני תמיד שולה בדגתי שלל רב, ואתה יודע למה אני מתכוון.

בני ל. פעיל מאד בעיקר בפורום אספנות, וגם בפורום טכני

אך לבניגוד אלי הוא עונה ומגיב רק לשאלות חשובות ומענינות, שלרוב מחפשים פתרון, ולא מבזב את זמנו הפרטי, לדסקס על אגזוז לחץ מנורות קסנון ולדים כחולים סביב הרכב. אתה סבריו המענינים של בני ל. שאני מכיר אותו אישית והוא גם עמית למקצוע, מכובד

ולכן הציטוט שנתת בשמו בנוגע לגומיות שסתומים מוכר לי, למרות שניראה לי שערכת אותו והוספת פרטיפ שבהם נראה שאתה בקיא במקצוע.

ועכשו בנוגע לאמצאי בדיקה של חשד לאכילת שמן בגלל גומיות שסתומים שחוקות, בשסתומי היניקה, הרמז שנתתי הוא, תת לחץ.

בעת נסיעה במורד, כאשר דוושת התאוצה לא לחוצה נוצר תתת לחץ חזק בסעפת היניקה, אשר גורם ליניקת שמן, במידה וגומיות

שסתומי היניקה, יבשים ושחוקים, או קנה השסתום שחוק, השמן המגיע לסעפת היניקה, מעורבב בדלק ובאוויר, ונשרף לאיטו בצינור הפליטה, וחלקו אני מניח אם כי לא בטוח, חודר לתא השריפה, ונשרף שוב, במצב זה בתהליך השריפה הדלק המהול בשמן, נפלט בצורת עשן לבן וסמיך מצתינור הפליטה, ומורגש הייטב בעת נסיעה במורד.

בברכה

צביקה

צבקלה !

אין לי מספיק אומץ,חוצפה וקלות דעת על מנת לקחת את דבריו של בני ל. ולהעיז לערוך ולשנות אותם,לא אני ! אני לא עושה כאלו דברים,את מה שיש לי לומר על התנהלות הפורום אני משאיר לעצמי.

לעינייננו...הדברים שהבאתי מקוריים בשם אומרם,ויש לי שאלה אליך,איפה כל המכוניות הנהדרות האלו שהיו פעם ?

אם תרצה אני אביא את הקישור ותשווה.

מה דעתך על הרעיון של בני ל. ?

פורסם
היי

חדש כאן הדיון כאן מסקרן אותי.

תודה

שלום 83 ,קראתי שיש לך כבר 6 שנים סיירה,איך החזקת מעמד עם כל מה שמסתובב סביבך ? (ברוח טובה כמובן) אני אוהב את הסיירות.

שתף אותנו אם לא קשה לך.

פורסם

זה פשוט בתכלית

קניתי מצעירה שירשה מאביה עם 180000 .

עד היום לא היתה תקלה בכלל,כעת 270000 .

אני מאוד אוהב את הפשטות,הגיר הידני והקרבורטור המאוד אמין.

כן החלפתי במרוצת הזמן

רצועת שסתומים.

פלטות כאלו של הצלחות מקדימה.

רצועת מזגן וזו שיחד איתה.

4 גלגלים משופשפים.

אני עובר 15K בשנה,המון טיולים בשבילי קקל,בגולן ואפילו די הרבה במדבר יהודה ובשומרון.

אני לא קורא לו אוטו,אלא המונח "פרד" הרבה יותר מתאים לו.

גם המחירים של החלקים ממש מצחיקים ליד מה שאני קורא כאן שעובר על הנהגים בפורום,ליבי איתם.

זהו,כל המוסיף גורע.

פורסם
צבקלה !

אין לי מספיק אומץ,חוצפה וקלות דעת על מנת לקחת את דבריו של בני ל. ולהעיז לערוך ולשנות אותם,לא אני ! אני לא עושה כאלו דברים,את מה שיש לי לומר על התנהלות הפורום אני משאיר לעצמי.

לעינייננו...הדברים שהבאתי מקוריים בשם אומרם,ויש לי שאלה אליך,איפה כל המכוניות הנהדרות האלו שהיו פעם ?

אם תרצה אני אביא את הקישור ותשווה.

מה דעתך על הרעיון של בני ל. ?

אייל צבי שלום רב !

ראשית אני מתנצל, אם חשדתי בכך שערכת את תגובתו של בני ל., שבצרוף מקרים מדהים, התקשר אלי מקודם, ודיברנו על עיננינים מקצועיים, ואישיים.

שנית , בקשר לשאלתך, היכן המכוניןות הנהדרות הללו שהיום פעם, אנהי חייב להגיד לך , שהיה לי זכות כבוד ועונג, להשתתף במפגש של מועדון סובארו הוליק, בשתוף עם מועדון החמש, בחניון תחנת הדלק דור אלון בגעש, שבנוסף לכך שהיה לי כבוד להצטלם על רקע של סובאר FF1, שנת יצור 74 כמדומני, יד שנייה עם צבע מקורי, במצתב תצוגה, ושמורה להפליא, חזיתי כמעט בכל דגמי סובארו לדורותייהם, ונציגים רבים של רוב סוגי המכוניות הקלאסיות שעלךו אי פעם על הכביש, במצב תצוגה, "כחדשות", נראות טוב יותר ומרשים יותר מכל רכב חדש שתראה בתערוכת אוטומטור, או בתערוכת רכב בזנווה !!

הנה קישור לדוגמיות מהמכוניות שכיכבו במגש שהיה לי זכות להיות בו , שבו גם הציג פותח השרשור מר דורוןא, את הטנדר בריסקה השחורה שלו, בבקשה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=315909

בברכה

צביקה

פורסם

אני לא נתקלתי בסוג כזה של תקלה.

יכול להיות שהבעלים לפני עשה כזו עבודה.

כל כמה קילומטרים בערך הגומיות נשחקות ?

פורסם
הנה צביקלה כל הכתוב במלואו

=====================

בני ל כתב:

שלום.

צר לי אבל אני אנסה קצת לשפר את ההסבר.

קודם כול צביקה השמן לא חודר לחלל השריפה כמו שכתבתה.

עמית מיצטער אבל לא בעזיבת גז כי אים בלחיצה.

ואכשו להסבר.

גומיות המובלים מורכבות על קצה העליון של המוביל בתוך הקפיץ או הקפצים של השסתומים.

כאשר גומיות המובלים מיתקלקלות נוצרת התופעה הבעה.

כאשר הבוכנה במצב ירידה במהלך יניקה שסתום יניקה פתוח ושסתום פליטה סוגור נוצר תת-לחץ

בתוך מוביל השסתום ועקב כך נינק קצת שמן לתוך החלל שישנו בין השסתום והראש כלומר

"בחלל סעפת היניקה" ולא בתוך חלל השריפה. השלב השני השמן שהיצטבר בחלל סעפת הינקה

מטפטף לחלל השריפה ואז נישרף.

איך בודקים: מחממים את המנוע לטמפ' עבודה או נוסעים בערך שלושה קילומטר,

לאחר מיכן משאירים את המנוע לעבוד בסרק מיספר דקות, לאחר מיספר דקות לוחצים על דושת

הגז ומחזקים קבוע על סל"ד 2000 +- ומיסתכלים על צינור הפליטה אים יוצע ענן של שמן ומפסיק

לאחר מיספר שניות הבעיה בגומיות השסתומים ואו מובלי שסתומים שחוקים.

לאחר הבדיקה הזו ניתן לבצע עוד בדיקה מפרקים את סעפת היניקה ובודקים אים היא רטובה

משמן בפנים אים כן הלכו הגומיות מובלים.

אגב החשיבות המירבית היא לגבי גומיות השסתומים רק בשסתומי היניקה. לגומיות שסתופי הפליטה

לא תיתכן התופעה כלומר גם אים הגומיות של שסתומי הפליטה הרוסות לא קראה שום דבר.

יש הרבה מכוניות שאיין כלל גומיות בשסתומי הפליטה.

בברכה בני ל.

שלום.

אני סקרן לדעת מי משתמש בשם שלי ברוב חוצפה!!!

אני לא כתבתי את ההודעה הזו ואני מצרף את מה שכתבתי.

שלום.

הגומיות שהרכבה נכונות מתאימות וכך צריכות להתנהג. כלומר הם אמורות להיות למעלה ולא נעוצות על המוביל.

אז היכן הבעיה? חופש במובלי השסטומים מיכיון שמובלי השסטומים הם יצוקים אם הראש ולא ניתנים להחלפה מה שצריך לעשות זה להרכיב שסטומים חדשים אם קנה עבה יותר בשפה המיקצועית "אוברסייז".

עקב שהמובלים הם מיצקת ברזל הם נוטים להשתחק בצורה אובלית ואז מתאפשרת יניקת שמן דרך המוביל.

אני מוכן להמר שמי ששיפץ לך את הראש לא מכיר את הראש הזה וביכלל לא יודע את עקרון הפעולה של הגומית האלה.

אז מיד תשאלו מה עושות הגומיות האלה? :lol:.

הרי לכם הסבר מה הם עושות.

כאשר המנוע עובד שמן מטפף מהנדנד על קצה העליון של קנה השסטום ובאותו זמן השמן מחלחל דרך הקונוסים שמחזיקים את השסטום בגביע העליון, ואז כתוצעה של ברירת מחדל הגביע העליון הוא דמוי כיור והשמן מחלחל בין הקונוסים לאורך קנה השסטום.

לגומיה יש פרופיל קונוס כדאי שהשמן שיורד מהקנה מלמעלה יוסט לצדדים ולא ימשיך לאורך קנה השסטום לתוך הראש בזמן יניקה.

בתמונה המצורפת תוכלו לראות שיש גומיות עגולות פשותות {0 רינג} והמנוע לא אוכל שמן!!!

הראש בתמונה הוא ראש מוריס ופעם כול המכוניות היו מורכבות באותו עקרון אמרקאיות ארופאיות וכו'

מי שאמר לך להדביק את הגומיות אם דבק פשוט אהבל כי זה לא יחזיק מעמד ביכלל דבק יבוש מהיר הוא טוב זמני אם תוכלת חיים קצרה ביותר.

בברכה בני ל.

אגב אם תרצה אולי יש לי שסטומים אוברסיז חדשים

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אני לא נתקלתי בסוג כזה של תקלה.

יכול להיות שהבעלים לפני עשה כזו עבודה.

כל כמה קילומטרים בערך הגומיות נשחקות ?

עשרות אלפי קילומטרים !

בברכה

צביקה

פורסם
שלום.

אני סקרן לדעת מי משתמש בשם שלי ברוב חוצפה!!!

אני לא כתבתי את ההודעה הזו ואני מצרף את מה שכתבתי.

שלום.

הגומיות שהרכבה נכונות מתאימות וכך צריכות להתנהג. כלומר הם אמורות להיות למעלה ולא נעוצות על המוביל.

אז היכן הבעיה? חופש במובלי השסטומים מיכיון שמובלי השסטומים הם יצוקים אם הראש ולא ניתנים להחלפה מה שצריך לעשות זה להרכיב שסטומים חדשים אם קנה עבה יותר בשפה המיקצועית "אוברסייז".

עקב שהמובלים הם מיצקת ברזל הם נוטים להשתחק בצורה אובלית ואז מתאפשרת יניקת שמן דרך המוביל.

אני מוכן להמר שמי ששיפץ לך את הראש לא מכיר את הראש הזה וביכלל לא יודע את עקרון הפעולה של הגומית האלה.

אז מיד תשאלו מה עושות הגומיות האלה? :lol:.

הרי לכם הסבר מה הם עושות.

כאשר המנוע עובד שמן מטפף מהנדנד על קצה העליון של קנה השסטום ובאותו זמן השמן מחלחל דרך הקונוסים שמחזיקים את השסטום בגביע העליון, ואז כתוצעה של ברירת מחדל הגביע העליון הוא דמוי כיור והשמן מחלחל בין הקונוסים לאורך קנה השסטום.

לגומיה יש פרופיל קונוס כדאי שהשמן שיורד מהקנה מלמעלה יוסט לצדדים ולא ימשיך לאורך קנה השסטום לתוך הראש בזמן יניקה.

בתמונה המצורפת תוכלו לראות שיש גומיות עגולות פשותות {0 רינג} והמנוע לא אוכל שמן!!!

הראש בתמונה הוא ראש מוריס ופעם כול המכוניות היו מורכבות באותו עקרון אמרקאיות ארופאיות וכו'

מי שאמר לך להדביק את הגומיות אם דבק פשוט אהבל כי זה לא יחזיק מעמד ביכלל דבק יבוש מהיר הוא טוב זמני אם תוכלת חיים קצרה ביותר.

בברכה בני ל.

אגב אם תרצה אולי יש לי שסטומים אוברסיז חדשים

קודם כל שלום וברכה בני ל. הנה אני ניצב כאן לספק את סקרנותך ללא מורא,להפך על מנת לברר את הדיון וכל חטאי הוא שהבאתי דברים בשם אומרם,כלומר בהעתק הדבק משרשור עתיק,כפי שידוע לך ההמלצות כאן הם לנצל את מנגנון החיפוש המאוד מתקדם ויש לציין היעיל.

מקווה שלא קשה לך לקרוא אותי ולכן אקצר ואומר,זו לא חוצפה אלא חתירה להבנה מוחלטת של הנושא.

להלן,קרא את הקישור,יתכן ובעל הטור בקישור הוא זה ששינה וערך את דבריך,אבל רק יתכן,לא ניתן להעליל על מישהו כל עוד לא נבדק היטב,וגם עם ערך את דבריך אז הוא ערך ולא אני,אני רק ש"ץ(שליח ציבור) לדיון זה.

קרא

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=275862&highlight=%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%A8%D7%94+%D7%92%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%AA+%D7%A9%D7%A1%D7%AA%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D

על מנת שנבין עד תום רצוי מאוד שנברר אם אתה כתבת או מישהו ערך,אתה מסכים איתי ?

מתנצל מראש אם טעיתי.

• תוכן חדש...